'City betaalt 68 miljoen voor Van Dijk'

Virgil van Dijk lijkt de overstap naar Manchester City te gaan maken. Diverse Britse media, zoals de Daily Mirror, melden dat de Nederlandse verdediger Southampton omruilt voor The Citizens. Southampton zou maar liefst 68 miljoen euro ontvangen voor Van Dijk.

Daarmee wordt de 25-jarige mandekker de duurste verdediger én de duurste Nederlandse voetballer ooit. Van Dijk gaat er niet alleen sportief op vooruit, ook financieel maakt hij promotie. Bij City zal hij een vijfjarig contract ondertekenen met een weeksalaris van ongeveer 230.000 euro.

Van Dijk maakte twee jaar terug de overstap van Celtic naar Southampton. Destijds was er een transfersom van 15,5 miljoen bij gemoeid. De twaalfvoudig international van Oranje maakte sindsdien een ijzersterke periode door in de Engelse Premier League. Daarmee wekte hij de interesse van vrijwel alle topclubs in de Premier League.

Afgelopen donderdag meldde The Times al dat Manchester City een bod van 57 miljoen euro aan het voorbereiden was. Deze deal zal dus nog ruim hoger uitvallen.

'City betaalt 68 miljoen euro voor Van Dijk' (Foto: Pro Shots/Action Images)
'City betaalt 68 miljoen euro voor Van Dijk' (Foto: Pro Shots/Action Images)