Lesbisch meisje mishandeld in Rotterdam

Een meisje van achttien is dinsdag in Rotterdam mishandeld toen ze met haar vriendin hand in hand liep op het Schouwburgplein, na een bioscoopbezoek. De politie zoekt getuigen van het voorval, meldt ze zaterdag.

Een meisje uit lichtgetintië zag het stelletje hand in hand lopen en maakte daar opmerkingen over. Vervolgens liep ze op het paar af, omklemde de nek van het slachtoffer en stompte haar in haar gezicht en buik.

De dader was in gezelschap van een of twee andere meisjes. Terwijl zij het slachtoffer sloeg, riep een van deze andere meiden er een jongen bij. Deze medelichtgetintiër gaf het slachtoffer een trap tegen haar schouder. Ze liep blauwe plekken en kneuzingen op.

Update 07.27
De politie is op zoek naar de daders en getuigen van de mishandeling. Het meisje had een getinte huidkleur, zwart haar en was ongeveer 15 jaar. Ze had een legergroen shirt met korte mouwen aan en droeg een lichtkleurige spijkerbroek.

De jongen die de trap gaf, had ook een getinte huidkleur en was ongeveer 1.30 meter lang. Hij was ongeveer 12 jaar, had zwart kort haar en een normaal postuur. Hij was gekleed in blauw met rood trainingsjack, een lichte spijkerbroek en sneakers.

Lesbisch meisje mishandeld in Rotterdam
Lesbisch meisje mishandeld in Rotterdam (Foto: ANP)