Dark Souls-bedenker praat over zijn toekomst

Pheno

From Software is begonnen met de ontwikkeling van een nieuw intellectueel eigendom, volgens Hidetaka Miyazaki, geroemd om zijn Souls-games. Hij sprak met de Chinese website GNN Gamer waarin Miyazaki werd gevraagd of Dark Souls III het einde van de serie is.

"Dark Souls III zal net zoals de vorige games verschillende DLC's hebben. Maar er is op dit moment absoluut geen plan voor sequels, spin-offs, of tie-ins. Maar ik kan niet met zekerheid zeggen dat de mogelijkheid nul procent is", zei Miyazaki. "Als bijvoorbeeld een From Software-ontwikkelaar over vijf jaar bij me komt en smeekt om hem een Dark Souls te maken dan zal ik de mogelijkheid niet uitsluiten om mijn medewerkers een nieuw project te starten."

Miyazaki vervolgde: "Wat nu zeker is, is dat voor mij persoonlijk Dark Souls voorbij is. Dus in plaats van een andere sequel denk ik dat het tijd is dat we een stap naar een nieuwe richting te nemen. De ontwikkeling van een nieuw IP is al begonnen."

Er zijn nog drie grote downloadbare content packs gepland voor Dark Souls III. De eerste is gepland voor dit najaar, met de tweede gepland voor begin 2017. De derde moet nog een datum krijgen. Op de vraag of we ooit een Demon's Souls remaster gaan zien, zei hij simpelweg: "We willen proberen nieuwe dingen te maken."

Ondertussen is Armored Core V gemaakt in 2012, dus is het niet tijd voor een nieuw deel voor die franchise met grote robots? Miyazaki zegt daarop: "Persoonlijk wil ik het doen. Immers, ik was betrokken bij drie games in de franchise. Armored Core is een van de pijlers van From Software Software's lineup. Maar ik kan nog niets laten zien."

Armored Core: Verdict Day