[CL] Uitslag Atlético Madrid - Bayern München

Er was één briljante ingeving voor nodig om Bayern München op de knieën te krijgen. De Duitsers konden Atlético Madrid meerdere malen pijn doen, maar vergaten dat: 1-0.

Vooraf werd al niet verwacht dat er veel gescoord zou worden in het Estadio Vicente Calderón. Want als de Madrilenen ergens goed in zijn, dan is het verdedigen. Zelfs zonder sterkhouder Diego Godin stond het bij Atlético achterin als een huis. En daar liepen de Duitsers nu ook tegenaan.

Met dat in het achterhoofd weet oefenmeester Diego Simeone inmiddels ook wel dat hij en zijn team in feite aan één treffer genoeg hebben. En die kwam er. Al vroeg in het eerste bedrijf begon Saúl Ñiguez aan een geweldig avontuur. Hij wurmde zich langs vier spelers van Bayern en verschalkte doelman Manuel Neuer vervolgens met een heerlijk geplaatst schot: 1-0.

In die fase van de wedstrijd werden de bezoekers volledig overlopen. Die formatie was absoluut niet in goede doen. Mogelijkheden waren er niet, maar het was vooral schrijnend om te zien hoe slordig Bayern aan de bal was. Het maakte dat Atlético in het eerste bedrijf nimmer in de problemen kwam.

In het tweede bedrijf kon de gastheer het niet meer opbrengen om het Bayern weer net zo lastig te maken. Die ploeg zat er doorheen en moest de verdedigende stellingen verplicht nog iets versterken. De aanvalsdrang van de formatie van Pep Guardiola zorgde echter voor de nodige problemen bij Atlético.

Tijdens de Duitse storm was het wachten op een treffer, maar die bleef wonderlijk genoeg uit. Door een uitstekend keepende Jan Oblak of een lat die in de weg zat. Het fortuin was aan de kant van de thuisclub. Die equipe kreeg zelfs nog één van de betere kansen in de tweede helft. Aanvaller Fernando Torres kapte David Alaba uit en met buitenkant rechts mikte hij op de paal.

Dat het Bayern kracht kostte, was duidelijk te merken. Tegen het einde van de wedstrijd zat ook dat elftal er volledig doorheen. De schade viel niet meer te repareren en dus wacht Bayern de kansen af in Duitsland. Speelt die ploeg dan net zo als nu in de tweede helft, dan bestaat de mogelijkheid dat er niets van Atlético overblijft. Toch heeft die formatie een uitstekende uitgangspositie. Door een briljante opleving van Saúl.

Atlético Madrid

1 - 0

Bayern Munchen

 11' Níguez    
 
 Gele kaart: Níguez, (Atlético Madrid), Costa, Benatia, Benatia, Neuer, Vidal, (Bayern München)
 
Stadion: Vicente Calderon, Madrid
Toeschouwers: 52.127
Arbiter: Clattenburg (Eng)
 
Opstelling:   Opstelling:
Oblak
Juanfran
Giménez
Savic
Filipe Luís
Níguez (Partey/85)
Gabi
A.Fernández
Koke
Griezmann
Torres
  Neuer
Lahm
Martínez
Alaba
Bernat (Benatia/77)
Vidal
Xabi Alonso
Thiago (Müller/70)
Coman (Ribéry/64)
Lewandowski
Costa