Derde seizoen voor The Strain

De FX-serie The Strain is pas bij aflevering vier van het tweede seizoen, maar nu alweer verlengd met een derde seizoen. Hoewel de kijkcijfers iets zakken heeft FX er voldoende vertrouwen in om de serie volgende zomer terug te laten keren.

The Strain is gebaseerd op de The Strain Trilogy-boeken, die Guillermo del Toro en Chuck Hogan tussen 2009 en 2011 uitbrachten. Del Toro produceert de serie, samen met Lost-producer Carlton Cuse "Guillermo en Carlton hebben twee opwindende seizoenen van The Strain opgeleverd die visueel boeiend zijn en recht doen aan de boeken," aldus Eric Schrier, president van FX.

In het huidige tweede seizoen is New York City in de greep van een kwade vampier-epidemie, en niemand komt de stad redden. Dr. Ephraim Goodweather (Corey Stoll) en zijn bondgenoten probeerden de belichaming van het kwaad, de Master, te bestrijden, maar faalden. Nu proberen ze om een biologisch wapen te creëren om de wezens uit te schakelen, terwijl Abraham Setrakian (David Bradley) een antiek boek zoekt dat de geschiedenis van de wezens beschrijft, en hopelijk een manier om ze uit te schakelen.

The Strain wordt nog niet in Nederland uitgezonden.

The Strain - vampiers
Vampiers in The Strain