FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 25 december 2014

Franse stad zet hekken om banken

Het gemeentebestuur van de Franse stad Angoulème heeft zich de woede van een deel van de inwoners op de hals gehaald door een nogal opvallende actie tegen overlast van zwervers. Op een van de centrale pleinen van de stad zijn op kerstavond negen banken afgezet met stalen hekken zodat de daklozen er niet meer op kunnen gaan liggen.

Dat gebeurde onder andere op aandringen van de winkeliers die de overlast van de daklozen zat zijn. Op foto's in Franse media is te zien hoe de banken ontoegankelijk zijn gemaakt door een stevig hekwerk.

Boze inwoners van de stad in het zuidwesten van Frankrijk noemen de actie juist op kerstavond een vernedering. "Het gemeentebestuur zou meer oog moeten hebben voor menselijke ellende", aldus een van de reacties.

Franse stad zet hekken om banken
Franse stad zet hekken om banken (Foto: ANP)

Van der Sar: "Bekende kop niet handig"

In het diepste geheim zocht Ajax de afgelopen maanden naar een nieuwe hoofdsponsor. Het aantrekken van Ziggo werd succesvol geheim gehouden. Begin november maakten de Amsterdammers de samenwerking met de televisieaanbieder wereldkundig, nadat beide partijen maandenlang in onderhandeling waren geweest over de voorwaarden van het hoofdsponsorschap.

Directeur marketing Edwin van der Sar was daar nauw bij betrokken. Hij werkte in een team met directievoorzitter Michael van Kinsbergen en hoofd commercie Menno Geelen.

 "In eerst instantie hielden we alles onder ons, in dat groepje van drie mensen", onthult de voormalige doelman in gesprek met Voetbal International. "Later hebben we een select aantal andere mensen op de hoogte gesteld: twee collega's van de commerciële afdeling, de clubjurist en de perschef. Dat was het."

Alles werd in het werk gesteld om het uitlekken te voorkomen. "Onderling gebruikten we een codewoord. De naam van Ziggo viel nooit in mailtjes of berichtjes."

Ofschoon een naam als Van der Sar als marketingdirecteur deuren kan openen, kende de bekendheid van de record-international ook een negatieve kant. "Geheimhouding is heel belangrijk in dit soort processen. Daar kwamen we al snel achter."

"De eerste gesprekken met potentiële shirtsponsors vonden plaats op het hoofdkantoor van de betreffende bedrijven. We merkten dat het niet handig is dat ik een bekende kop heb. Het ging rondzingen als ik ergens was geweest. Dus zijn we overgeschakeld op neutrale locaties."

Cocu: "Er zit veel vuur in mij"

Phillip Cocu kreeg dit jaar veel kritiek te verduren. Na een aarzelende start voelt de 44-jarige trainer zich helemaal op zijn plek als hoofdtrainer van PSV. De Eindhovenaren beleefden vorig seizoen een uitermate wisselvallige voetbaljaargang, die resulteerde in een teleurstellende vierde plaats op de eindranglijst.

Een deel van de supporters wilde bloed zien en schreeuwde om het vertrek van Cocu. Inmiddels is de stemming weer opperbest in Eindhoven. PSV gaat aan kop in de Eredivisie, met een voorsprong van vier punten op naaste belager Ajax. Naar eigen zeggen heeft Cocu stappen gemaakt als trainer.

"Ik zit er korter op dit jaar. Dat is een gevolg van evalueren. Een aantal zaken is aangescherpt of pakken we iets anders aan", vertelt hij in gesprek met Voetbal International. "Voor mijn gevoel sta ik niet compleet anders te coachen, maar als trainer maak ik natuurlijk ook een ontwikkeling door."

Een jaar geleden werd Cocu veelvuldig verweten te lief te zijn voor een baan als hoofdtrainer. Hij zou het gif missen. "Ik zal me nooit heel anders gedragen dan ik ben, dat komt bij mij niet natuurlijk over. Voor een camera weet ik mezelf te beheersen. Ik heb controle, ook al ben ik boos of blij of gespannen."

Dat betekent evenwel niet dat Cocu niet in woede kan uitbarsten als de situatie daar om vraagt. "Er zit heel veel vuur in mij, maar dat bewaar ik voor de kleedkamer of soms het trainingsveld. Het trainersvak heeft me echt te pakken. Ik ben niet meer zoekende. Waar ik heen wil? Als voetballer heb ik altijd de top nagestreefd, dat heb ik als trainer ook."

Star Wars: Knights of the Old Republic nu verkrijgbaar op Android

Star Wars: Knights of the Old Republic is vanaf vandaag verkrijgbaar op Android-telefoons. Bovendien is de klassieker van Bioware, waarin het lot van de oude republiek in de handen ligt van de speler, ook tijdig verkrijgbaar met 50 procent korting.

Om Star Wars: Knights of the Old Republic te kunnen spellen heb je minimaal Android 4.1 (Jelly Bean) of hoger nodig, en maar liefst. 2.4 gigabytes aan vrije ruimte op je telefoon. Naast het touchscreen ondersteunt Star Wars: Knights of the Old Republic ook externe controllers en zijn achievements beschikbaar in de game.

Opmerking die hierbij gemaakt moet worden is dat niet alle Android-toestellen geschikt zijn voor het draaien van Star Wars: Knights of the Old Republic, zelfs al hebben ze Android 4.1 of hoger. Een volledige lijst van apparaten die geschikt zijn kun je hier vinden.

Star Wars: Knights of the Old Republic is verkrijgbaar in de Google Play Store voor een gereduceerde prijs van ongeveer 4 euro. Hoelang de korting nog duurt is onbekend.

SWKOTOR AndroidStar Wars: Knights of the Old Republic nu verkrijgbaar op Android

Veldrijder Vantornout stelt rentree uit

De Belgische veldrijder Klaas Vantornout start vrijdag niet in de wereldbekerwedstrijd van Heusden-Zolder. De West-Vlaming is onvoldoende hersteld van een virale infectie, maakte zijn team Sunweb donderdag bekend. Vantornout hoopt zondag zijn rentree te maken in de Superprestigewedstrijd in Diegem.

"Normaal ben ik er na drie, vier dagen vanaf, nu is het nog niet helemaal voorbij. De voorbije twee dagen voelde ik me al wat beter. Ik kon vandaag mijn eerste stevige training afwerken, maar ik heb niets te zoeken in Zolder. Die wedstrijd komt te vroeg", lichtte Vantornout, die eerder ook al de wereldbekercross van Namen moest laten schieten, toe.

Tokyo 2020: 35.000 vrijwilligers leren Engels

Tokyo gaat bij de Olympische Spelen van 2020 liefst 35.000 vrijwilligers inschakelen om taalproblemen te voorkomen. Zij krijgen allen Engelse les zodat ze tijdens de Spelen buitenlandse bezoekers wegwijs kunnen maken in de Japanse metropool. Dat maakte het stadsbestuur donderdag bekend.

De geselecteerde vrijwilligers moeten al een basisniveau hebben en krijgen daarna gratis taalonderwijs. Doel is de duizenden sportfans die naar Japan zullen afreizen uitleg te kunnen geven over zaken als openbaar vervoer, medische hulp en entertainment.

Allardyce kijkt uit naar ontmoeting Mourinho

Een klein jaar geleden werd Sam Allardyce als manager van West Ham United vervloekt door zijn collega José Mourinho van Chelsea. De Hammers hadden de titelpretendent op 0-0 gehouden en de Portugees noemde het spel van de in degradatienood verkerende stadgenoot 'negentiende eeuws'.

Hoewel Mourinho de opponent kleineerde betekende het gelijke spel de ommekeer voor West Ham dat zich handhaafde en nu zelfs vrijdag als de nummer vier van de Premier League op bezoek komt op Stamford Bridge. Allardyce lachte de kritiek destijds weg. "Het was juist een compliment dat een gefrustreerde manager zijn ongenoegen niet voor zich kon houden."

De tijden zijn veranderd. Allardyce, die Mourinho momenteel de beste clubmanager ter wereld noemt, geeft zijn spelers opdracht de aanval te zoeken. "We hebben nu een veel beter team, we gaan er een wedstrijd van maken."

Mourinho is al even complimenteus: "Ik heb ze een paar keer gezien dit seizoen en ze zijn erg sterk. Het wordt een zware wedstrijd."

Dumoulin kijkt al uit naar tijdrit Tour

Wielrenner Tom Dumoulin heeft van de openingstijdrit in de Ronde van Frankrijk van komend jaar een doel gemaakt. De nummer drie van het WK tijdrijden hoopt op 4 juli in Utrecht over zijn beste vorm te beschikken. "Het parcours en de afstand liggen me. Ik hoop dat ik het daar goed kan doen", zei de coureur van Giant-Alpecin tegen de website Cyclingnews.

De grote favoriet is hij naar eigen zeggen niet. Dat is volgens de Limburger de Duitser Tony Martin. "Tony was afgelopen seizoen beter dan ik. Nu moet ik zorgen dat ik nog beter word zodat ik hem in de toekomst echt kan bedreigen. Het zou mooi zijn als dat volgend seizoen al lukt."

Doden door vliegtuigcrash Colombia

Door een ongeval met een klein vliegtuig in het noordoosten van Colombia zijn alle zeven inzittenden om het leven gekomen. Het toestel zou een vlucht maken van Bucaramanga naar Málaga toen het bij het dorp Piedecuesta neerstortte.

Volgens de luchtvaartautoriteiten had de piloot onderweg technische problemen gemeld aan de verkeersleiding. Hij wilde terugkeren naar Bucaramanga maar haalde dat niet meer.

PSN en Xbox Live lijden onder diverse DDos aanvallen

Ook vandaag worden het PlayStation Network en het Xbox Live-netwerk weer geplaagd door DDoS-aanvallen. In Europa en Noord-Amerika zijn er problemen met het inloggen en het aanschaffen van nieuwe games. Daarnaast is de site van Xbox  regelmatig offline, en kun je vaak niet online gamen. Wanneer de problemen zijn opgelost is nog niet bekend.

Op Twitter is een groep actief die claimt verantwoordelijk te zijn voor het offline halen van PSN en Xbox Live. 

Man en dochter gewond na aanval op Westoever

Een Israëlisch meisje en haar vader zijn donderdag gewond geraakt op de Westelijke Jordaanoever toen hun auto werd bekogeld met een brandbom. Dat heeft het Israëlische leger gezegd. De auto reed in de buurt van enkele Palestijnse dorpen.

Het 11-jarige meisje liep ernstige brandwonden op. Haar vader raakte lichtgewond. De auto is in vlammen opgegaan. Het leger is in de dorpen op zoek naar de dader.

Zondag raakten een 4-jarig Israëlisch jongetje gewond toen Palestijnen stenen gooiden naar passerende auto's. Eerder werd een gezin van vier aangevallen door een Palestijn met een bijtende vloeistof. Ook dit incident had plaats op de Westoever.

Palestijnen willen de Westelijke Jordaanoever als onderdeel van een toekomstige staat. Ze zijn dan ook fel gekant tegen de aanwezigheid van Israëliërs in het gebied.

Doden bij schietpartij energiecentrale Libië

Bij een schietpartij bij een energiecentrale in de Libische stad Sirte zijn donderdag zeker veertien militairen die het complex bewaakten gedood. Dat heeft het Libische leger bekendgemaakt. Het is niet duidelijk wie de aanval heeft uitgevoerd.

Volgens Libische staatspersbureau heeft de zelfbenoemde regering in Tripoli een onderzoek gelast naar de schietpartij in Sirte, dat grotendeels in handen van islamistische militiestrijders is die zich achter de regering hebben geschaard. Legerchef Nouri Abu-Sahmein, die door de regering in Tripoli is aangewezen, zei in een verklaring dat het leger het onderzoek leidt.

De afgelopen weken zijn bij gevechten tussen rivaliserende milities honderden doden gevallen en duizenden ontheemd geraakt.

Rusland steunt Noord-Korea in Sony-computerkraak

Rusland heeft donderdag steun betuigd aan Noord-Korea dat er van wordt verdacht achter een grootschalige computerkraak bij Sony Pictures Entertainment te zitten. Volgens Rusland is de film The Interview, die de aanleiding voor de hack lijkt te zijn, zo grievend dat de woede van Pyongyang 'goed voor te stellen' is.

Volgens het Russische ministerie van buitenlandse zaken hebben de Verenigde Staten geen enkel bewijs geleverd dat Noord-Korea betrokken is bij de cyberaanval. Dat de VS dreigen met vergelding is volgens Rusland 'contraproductief en gevaarlijk'.

The Interview is een comedyfilm die draait om een moordcomplot op de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un. Pyongyang heeft in alle toonaarden ontkend iets met de computerkraak te maken te hebben, maar noemde het wel een 'gerechtvaardigde daad'.

Irak wil Turkse steun in strijd tegen IS

Irak en Turkije hebben gesproken over samenwerking in de strijd tegen de extremistische organisatie Islamitische Staat. Dat heeft de Iraakse premier Haider al-Adabi donderdag gezegd. De twee landen spraken onder meer over steun van het Turkse leger en de inlichtingendiensten.

Al-Adabi zei dat hij een lijst heeft overhandigd met de verzoeken van Irak aan Turkije. De Turkse premier Ahmet Davutoglu zei dat Turkije bereid is Irak te steunen, maar wilde verder geen details geven. Hij zei slechts dat de ministeries van defensie van beide landen druk in overleg zijn.

Turkije heeft eerder gezegd militairen van andere landen die strijden tegen IS te willen trainen en te voorzien van uitrusting. Het land is echter terughoudend met het leveren van meer steun. Turkije houdt vol dat de internationale coalitie niet alleen de strijd met IS moet aanbinden, maar zich ook tot doel moet stellen het regime van de Syrische president Bashar Assad ten val te brengen.

Vader smeekt IS om vrijlating piloot

De vader van een Jordaanse piloot die woensdag gevangen werd genomen door de extremistische organisatie Islamitische Staat heeft IS donderdag om vrijlating van zijn zoon gesmeekt. Hij vroeg de IS-strijders zijn zoon goed te behandelen. Tot dusver heeft IS niets laten weten over het lot van Mu'ath al-Kaseasbeh.

"Ik richt een boodschap tot onze genereuze broeders van Islamitische Staat in Syrië: wees gastvrij voor mijn zoon, de piloot Mu'ath. Ik vraag Allah ervoor te zorgen dat hun harten vol zijn van liefde en dat hij terug kan keren naar zijn familie, zijn vrouw en zijn moeder", aldus Safi Yousef al-Kasaesbeh. "We zijn allen moslims."

Mu'ath al-Kaseasbeh voerde woensdag een luchtaanval uit toen zijn toestel bij de Syrische stad Raqqa neerstortte. Na de crash werd de piloot door IS-strijders gevangen genomen. Het is vooralsnog niet duidelijk of het toestel is neergehaald of technische problemen kreeg.

De vader van Mu'ath zei donderdag dat hij van de Jordaanse regering te horen heeft gekregen dat het toestel werd getroffen door een raket en vervolgens in de Eufraat stortte. Drie andere gevechtsvliegtuigen schoten te hulp, maar omdat de piloten vreesden dat ze bij een aanval ook Al-Kaseasbeh zouden doden, keerden de toestellen terug.

Eerder heeft IS diverse Iraakse en Syrische militairen geëxecuteerd, maar het is mogelijk dat de terreurorganisatie dit keer wil onderhandelen over een gevangenenruil of over andere concessies van Jordanië. De situatie kan uitlopen op een nachtmerrie voor Jordanië dat heeft gezegd de strijd tegen IS voort te zetten.

Urk haalt opnieuw bijna ton op voor Ethiopië

Tijdens de jaarlijkse kerstcollecte in Urk is donderdag 92.709 euro opgehaald voor projecten in Ethiopië en Eritrea. Dat liet de Interkerkelijke Stichting Ethiopië/Eritrea weten.

Het opgehaalde bedrag is een fractie hoger dan vorig jaar. Toen werd er 92.652 euro opgehaald.

De gemeenschap collecteert ieder jaar op eerste kerstdag. Dit jaar stonden er tussen 12.00 en 13.00 uur op veertien plaatsen grote collectebussen opgesteld. De kerkklokken luidden om het kwartier om de bevolking te herinneren aan de collecte. In de gemeente Urk wonen circa 19.650 mensen.

Britse koningin roept op tot harmonie

De Britse Queen Elizabeth II heeft donderdag in haar kersttoespraak opgeroepen tot verzoening en harmonie. Volgens de Queen kost het tijd om verschillen in Schotland, waar eerder dit jaar een referendum over onafhankelijkheid werd gehouden, te overbruggen. Ze prees de stappen die zijn gezet om het conflict in Noord-Ierland op te lossen en bracht de Kerstbestanden van 1914 in herinnering als voorbeeld voor een ieder.

"Er gebeurde iets tijdens die Kerstmis, precies honderd jaar geleden", aldus de Queen. "Zonder daartoe instructies of bevel te hebben gekregen, staakten Britse en Duitse militairen de strijd in het niemandsland. Er werden foto's genomen en cadeautjes uitgewisseld. Het was een echt Kerstbestand." Ze verhaalde hoe de Duitse militairen 'Stille nacht' zongen, zodat het lied aan de Britse kant van het front gehoord konden worden. "Dat kerstlied is nog altijd geliefd, een erfenis van het Kerstbestand, en een herinnerig voor ons allen dat zelfs op de onwaarschijnlijkste plek op aarde altijd hoop is."

De Britse koningin schrijft haar kersttoespraak altijd zelf. Al sinds 1952 spreekt ze het land toe. De koninklijke familie viert Kerst op het landgoed Sandringham in Norfolk. Op Eerste Kerstdag ging de hele familie naar de kerk om daarna te gaan lunchen.

Johnny Depp probeert van drank af te blijven

Johnny Depp probeert van de alcohol af te blijven. Sinds zijn gênante optreden tijdens een awardshow vorige maand, hebben zijn naasten erop aangedrongen dat de acteur hulp zoekt. Dat schrijft RadarOnline donderdag. De acteur zou weer verslaafd zijn aan drank en als dat niet verbetert, zou verloofde Amber Heard de relatie ook niet meer zien zitten.

Tijdens de 2014 Hollywood Film Awards maakte Depp een verwarde en volgens sommigen stomdronken indruk. Hij vloekte als een bootwerker en struikelde over zijn tekst van de autocue. "Dit is de raarste microfoon die ik ooit heb gezien", zo zei Depp tijdens zijn entree op het podium. "Ik ben niet goed in deze dingen", vertelde de 51-jarige Depp het publiek. "Ik bedoel, het is niet mijn avond."

Sindsdien staat Depp minder in de spotlights om de tijd te hebben af te kicken, vertellen bronnen. Hij was niet aanwezig bij de première van zijn nieuwe film Into The Woods. Zijn filmmaatschappij zou hem vrij hebben gegeven. De acteur kampte al eerder met een alcoholverslaving. Vorig jaar vertelde hij in een interview dat hij al anderhalf jaar droog stond.

Vredesoverleg Syrië volgende maand in Moskou

Volgende maand worden in Moskou vredesbesprekingen gevoerd tussen de Syrische regering en de oppositie. Dat heeft het Russische ministerie van buitenlandse zaken donderdag gezegd. De gesprekken moeten volgens een woordvoerder van het ministerie ergens na 20 januari plaatshebben.

Rusland, dat achter het regime van de Syrische president Bashar Assad staat, heeft kortgeleden aangeboden om gastheer voor de besprekingen te zijn. Moskou probeert daarmee zijn aanzien in het buitenland op te krikken. Dat aanzien heeft een flinke deuk opgelopen naar aanleiding van de crisis in Oekraïne.

Volgens woordvoerder Aleksandr Loekasjevitsj nemen aan de beraadslagingen leden van de Syrische oppositie deel. De oppositieleden komen uit Syrië, maar ook uit het buitenland. De regering wordt vermoedelijk vertegenwoordigd door minister van buitenlandse zaken Walid al-Moallem. Het is zeer onwaarschijnlijk dat Assad zelf deelneemt aan het overleg.

Details over Final Fantasy XV gevechtssyteem

Wat we tot nu toe weten over Final Fantasy XV's gevechtssysteem is dat er één knop is om aan te vallen. Maar hoe werkt het dan met magic? Hoewel hij niet in details wou treden heeft Hajime Tabata wel interessante dingen onthuld over het gevechtsmechanisme.

In een gevecht hoeven spelers maar één knop in te drukken om aan te vallen, door de knop ingedrukt te houden of door herhaaldelijk in te drukken zal het personage van de speler een serie van standaard aanvallen uitvoeren. Dit ziet eruit als de basis van gevechten zoals we al in trailers en gameplaybeelden hebben gezien. Naast de standaard aanvallen zullen er ook gecombineerde aanvallen zijn, die je dus met je partymembers uitvoerd en sterker zijn dan de aanvallen die je personage in zijn eentje kan. "We werken nog steeds aan deze manier van aanvallen, maar we zijn van plan het zo te brengen dat de speler moet letten op zijn timing, wanneer hij de knop moet indrukken." aldus Tabata. Ook zijn er dingen als ontwijken en counteren waarbij de speler de aanvalknop moet gebruiken, maar dit is meer voor ervaren spelers. "Ontwijken is een geadvanceerde techniek die opnieuw timing vergt, met een risico om te falen." zei Tabata. Dan zijn er ook nog de wapens, sommige zullen een speciale aanval hebben die wordt uitgevoerd door een bepaalde knop in te drukken.

In de laatste trailer vecht Noctis niet alleen met een zwaard maar wordt hij ook gezien met een speerachtig wapen. Tabata legde uit dat je Noctis kunt uitrusten met meerdere wapens. "Je kan Noctic uitrusten met meerdere wapens tegelijk maar je kiest wel een hoofd-wapen, je kan tijdens een gevecht ook van wapen verwisselen zodat je verschillende aanvallen kan uitvoeren." zei Tabata. Combinaties en de kracht van de wapens zullen verschillen, zo kan het ene wapen krachtig zijn maar heeft geen speciale aanvallen en het andere wapen is juist niet zo sterk, maar heeft wel een speciale aanval, zo blijft elk wapen uniek. Het zoeken naar en vinden van wapens zal één van de objectieven zijn voor spelers.

In elke Final Fantasy-game zit MP oftewel mana points, alleen in Final Fantasy XV zal dat niet gebruikt voor magie en juist wel voor speciale aanvallen. "De magie in Final Fantasy XV is uniek en zal niet je typische 'gebruik MP'- model zijn. MP wordt gebruikt voor speciale acties zoals het warpen met je zwaard of het ontwijken van aanvallen. Met het ontwijken kan je de knop ingedrukt houden zodat je constant blijft ontwijken, maar dat zal dus ook je MP leeg laten lopen." aldus Tabata. Dan zijn er ook nog de summons, die volgens Tabata alleen gedaan kunnen worden door Noctis. "De summons in Final Fantasy XV zijn de belichaming van de planeets kracht die alleen gebruikt kunnen worden door Noctis." Tabata zei niks over of het mogeijk zou zijn dat andere characters de summons kunnen gebruiken zoals in Final Fantasy VI.


Warpen met je zwaard

'Podolski dicht bij vertrek naar Internazionale'

Aanvaller Lukas Podolski verkast deze winter zo goed als zeker van Arsenal naar Internazionale. Dat meldt de Italiaanse krant Corriere dello Sport. Inter-trainer Roberto Mancini zou de 29-jarige Duitse international aan zijn selectie willen toevoegen. Podolski en zijn management hebben daarover al diverse keren gesproken met Arsenal.

Het is de bedoeling dat de Italianen Podolski tot het einde van het seizoen huren. Komt het daarna tot een transfer dan moet Inter een bedrag van maximaal zes miljoen euro overmaken, zo weet de krant. Podolski beklaagt zich regelmatig over het geringe aantal speelminuten dat hij in Londen van manager Arsène Wenger krijgt.

Weer nummers van Madonna uitgelekt

Er zijn opnieuw nummers uitgelekt van Madonna. Na dertien nummers vorige week zijn er dit keer nog veertien nieuwe nummers op internet verschenen. Een van de gelekte nummers is een samenwerking met Pharrell.

Madonna reageerde kort na de eerste lek al woedend. Ze noemde de hack een artistieke verkrachting en een vorm van terrorisme. De post werd kort daarna verwijderd. Er werd geschreven dat haar hele nieuwe album Rebel Heart nu online zou staan, maar dat ontkende de zangeres. Volgens haar zouden het demo-opnamen zijn die een tijd geleden al waren gestolen.

Maandag gaf ze zes nieuwe nummers vrij. "Ik heb liever dat mijn fans de hele versies horen van mijn nieuwe nummers dan de flarden die nu op het internet zijn te vinden. Zie deze nummers maar als een vroeg kerstcadeau", liet ze toen in een verklaring aan BBC weten.

Onder de nieuwe set nummers zijn volgens New York Daily News titels als Beatiful Scars, Tragic Girl, Freedom, Iconic, Nothing Lastst Forever en Veni Vidi Vici. De collaboratie met Pharrell zou de titel Back That Up (Do It) hebben.

Het complete dertiende album van Madonna ligt pas op 10 maart in de winkel.

Tiener opgepakt voor belediging Erdogan

Een Turkse jongen is opgepakt omdat hij president Tayyip Erdogan beledigd zou hebben. Hij zou tijdens een speech hebben gezegd dat de Turkse president volgens hem niet het land leidt, maar de president is van de corruptie, aldus de krant Hurriyet donderdag.

De jongens sprak dinsdag op een bijeenkomst namens een aantal leeftijdsgenoten. De dag erna werd hij opgepakt in de stad Konya. Hij kan vier jaar cel krijgen voor zijn 'vergrijp'.

"Als een zestienjarige kan worden opgepakt voor het beledigen van de president, is er iets goed mis in dit land", aldus zijn advocaat.

Tiener opgepakt voor belediging Erdogan
Tiener opgepakt voor belediging Erdogan (Foto: ANP)

Dean Saunders deelt kerstboodschap

Dean Saunders steekt eenzame mensen een hart onder de riem tijdens de kerstdagen. In een videoboodschap op Instagram wenst hij iedereen een vrolijk kerstfeest. "Vandaag is het een moeilijke dag voor sommige mensen. Vandaag is het juist de dag dat je erachter komt dat je iemand zo hard kunt missen. Ik wil die mensen een hart onder de riem steken."

Zelf mist hij ook iemand op deze eerste kerstdag. "Juist vandaag mis ik je het meest", staat er bij zijn bericht. Naar wie hij verwijst is niet duidelijk. Begin december vertelde Dean nog aan Story dat hij dit jaar ondanks de breuk met ex Jamie Faber wel samen met haar en hun zoon kerst zou vieren.

Jamie en Dean gingen in april dit jaar uit elkaar. De styliste deed vervolgens aangifte tegen haar ex wegens mishandeling. Dean ontkende, maar kreeg in mei wel een voorwaardelijke werkstraf van veertig uur en een boete van vierhonderd euro. Ook moest hij in therapie. In augustus werd de zanger opgepakt op verdenking van het in brand steken van de auto van zijn ex-schoonouders.

Vanwege alle problemen mocht Dean, die altijd gezegd heeft onschuldig te zijn, zijn zoon al die tijd niet zien. Pas in oktober, kort voor de tweede verjaardag van London, kon Dean zijn zoon weer zien. Vorige maand hoopte hij zelfs nog op een hereniging met Jamie. "Ik blijf het een mooi meisje vinden, dus wie weet", zei hij destijds.

Alicia Keys hoopt op kerstbaby

Alicia Keys hoopt op een kerstbaby. De hoogzwangere zangeres plaatste woensdag een foto van zichzelf in een zilveren glitterjurk op Instagram. Bij het kiekje schrijft ze dat als het kindje geboren wordt tijdens kerst, ze het zal laten weten.

Eind juli maakte Alicia op Instagram bekend dat ze samen met haar man Swizz Beatz haar tweede kindje verwacht. De Fallin-zangeres is uitgerekend rond oudejaarsdag. Swizz en Alica trouwden in 2010, ze hebben samen al een zoon: Egypt Daouad Dean (4).

Basis Afrikaanse Unie in Mogadishu onder vuur

Terreurbeweging Al-Shabab heeft donderdag in de Somalische hoofdstad Mogadishu de basis van de Afrikaanse Unie aangevallen. Dat zegt een politieagent op de luchthaven in de stad, die naast de basis van de AU ligt.

Volgens de agent is er sprake van een vuurgevecht tussen de strijders van Al-Shabab en de Afrikaanse militairen. Al-Shahab heeft de verantwoordelijkheid voor de aanval opgeëist en zei dat een kerstfeest op de basis het doelwit was. Niet alleen de Afrikaanse Unie, maar ook de Verenigde Naties gebruiken de basis.

De Afrikaanse Unie slaagde er in 2011 in Al-Shabab te verdrijven uit de hoofdstad. De extremistische beweging voert echter nog geregeld aanvallen uit in Mogadishu.

KNMI waarschuwt voor gladheid

Het KNMI waarschuwt voor gladheid door natte sneeuw. Het instituut heeft donderdagmiddag code geel gegeven voor alle provincies behalve Flevoland, Overijssel en de drie noordelijke provincies.

De gladheid komt vanuit het zuidwesten. Eerst gaat het vooral om natte sneeuw, daarna volgt mogelijk ook droge sneeuw. Verder staat er veel wind.

Behalve het KNMI verwachten ook andere weerbureaus een onstuimige zaterdag, met kans op sneeuw.

Roermond laat bron asbestbrand impregneren

Roermond laat de uitgebrande resten van twee loodsen vol verpulverde jachten impregneren. Dat gebeurt op Tweede Kerstdag om te voorkomen dat losgeraakte asbestdeeltjes zich door de wind verder in de stad verspreiden. Een asbestbedrijf gaat de resten inspuiten met een vloeistof, maakte de gemeente donderdag bekend.

Het impregneren kan beginnen nu de politie het terrein na onderzoek heeft vrijgegeven. Verder onderzoek loopt nog, zei een politiewoordvoerder.

De brand vorige week dinsdagavond legde twee loodsen met tientallen jachten in de as. De brand ging gepaard door een asbestregen boven het centrum van Roermond. Sindsdien is een grote schoonmaak van de binnenstad gaande.

Lingo komt met zomereditie

Lingo keert volgende zomer weer even terug op de buis. Eerder was er al sprake van een zomereditie, die komt er nu definitief. Dat zegt presentatrice Lucille Werner in een gesprek met De Telegraaf.

Het programma gaat enkele weken de zomerstop van De Wereld Draait Door invullen. Voor de zomereditie gaat Lucille het land in om het taalspelletje op locatie te spelen. Of het om een eenmalige zomereditie gaat of dat het spelletje in deze vorm toch op de Nederlandse televisie blijft, is nog niet duidelijk. Lucille vindt dat er ook gekeken moet worden naar andere succesvolle spelprogramma's in het buitenland.

Lingo moest na 25 jaar het veld ruimen vanwege tegenvallende kijkcijfers. In het programma moesten de kandidaten woorden raden en balletjes grabbelen voor een soort bingokaart. De eerste uitzending was in 1989, met Robert ten Brink als presentator. Na hem leidden François Boulangé en Nance Coolen het programma, voordat Lucille Werner het stokje overnam.

'Stop met verplicht vrij met kerst'

Er moet een einde komen aan het verplicht vrij zijn voor de meeste mensen met kerst. De JOVD, de jongerenorganisatie van de VVD, vindt verplicht vrij met kerst 'totaal achterhaald'.

"Werknemers kunnen veel beter samen met hun baas overleggen of zij willen werken met kerst", vindt JOVD-voorzitter Tom Leijte. "Waarom bepalen vakbond en overheid wanneer iemand per se thuis moet zitten? Nederlanders zijn verstandig genoeg om zelf te bepalen wanneer zij willen werken en wanneer zij feest willen vieren." De JOVD pleit ervoor om het aan werknemers zelf te laten wanneer ze de verplichte vrije dagen willen opnemen.

Lil Wayne dreigt platenlabel aan te klagen

Lil Wayne staat op het punt om zijn platenlabel Cash Money voor de rechter te slepen als zijn nieuwe album Tha Carter V niet per direct wordt uitgebracht. Dat zeggen bronnen tegen TMZ.

De rapper zou een ultimatum gesteld hebben. Als het label er geen gehoor aan geeft, verlaat hij Cash Money. Desnoods stapt hij naar de rechter. De release van het elfde studioalbum van Lil Wayne stond gepland voor half december, maar die deadline werd niet gehaald.

Begin december haalde Lil Wayne op Twitter al snoeihard uit naar zijn platenlabel. Hij is er namelijk zelf van overtuigd dat het album klaar is maar Birdman, de medeoprichter van Cash Money en eveneens zijn adoptievader, vindt dat er nog veel moet gebeuren.

Het meningsverschil is inmiddels zo hoog opgelopen dat Wayne en Birdman geen contact met elkaar hebben.

Mensen naar het ziekenhuis na brand Rotterdam

In een garagebedrijf aan de Keenstraat in Rotterdam is donderdag brand ontstaan. Drie personen die op dat moment in de garage aanwezig waren, hebben te veel rook ingeademd en gaan naar het ziekenhuis. Dat meldde een woordvoerder van de brandweer.

De brand ontstond vermoedelijk in de spuitcabine van de garage. Rond 13.00 uur werd het sein brand meester gegeven. Er bestaat geen gevaar meer dat het vuur naar aangrenzende panden op het industrieterrein overslaat.

Paus bidt voor hoop en vrede met kerst

Paus Franciscus heeft donderdag het urbi et orbi uitgesproken en stilgestaan bij de miljoenen vluchtelingen, gijzelaars en andere slachtoffers in het Midden-Oosten, Afrika en Oekraïne. De kerkvader zei te bidden voor hoop en vrede in de wereld.

Franciscus begon zijn toespraak met een verwijzing naar de christelijke gemeenschappen in Irak en Syrië die net als andere etnische en religieuze minderheden zijn vervolgd door islamitische extremisten. "Moge kerst hen hoop geven", zei de paus.

Ook een aantal andere groepen werd bij naam genoemd, zoals de slachtoffers van de recente terreuraanval op een school in Pakistan en de vele kinderen in de wereld die worden verhandeld of gedwongen worden te vechten in oorlogen. "Er zijn zoveel tranen deze kerst", aldus de paus. "Moge onverschilligheid veranderen in de noodzakelijke humanitaire hulp die vereist is om de ontberingen van de winter te boven te komen."

De Paus bedankte ook de vele artsen, verplegers en andere vrijwilligers die in Afrika helpen bij de bestrijding van ebola.

Koning: Nederland meer dan 17 miljoen selfies

Koning Willem-Alexander benadrukte donderdag in zijn kersttoespraak dat Nederland zijn kracht ontleent aan eenheid en tolerantie. "Eenheid zonder verscheidenheid is verstikkend. Verscheidenheid zonder eenheid is los zand. Nederland is meer dan zeventien miljoen selfies", aldus de koning.

Willem-Alexander sprak ook over het verdriet na de vliegramp met de MH17, die voor "duizenden mensen in ons land en daarbuiten" het kerstfeest overschaduwt. Ook andere ontwikkelingen in de wereld, "aan de grenzen van Europa", hebben volgens de koning hun weerslag op het leven in Nederland. Er vinden "felle krachtmetingen plaats" en door het geweld zoeken "miljoenen mensen een veilig heenkomen".

"Spanningen zetten ook onze samenleving onder druk, landelijk, maar ook dichtbij huis", zei Willem-Alexander. Hij waarschuwde dat dit geen aanleiding mag zijn voor uitspattingen. "Hoe intens overtuigingen ook kunnen worden beleefd, ze zijn geen vrijbrief voor elk willekeurig gedrag".

Saudische vrouwen verwezen naar terreurhof

Twee Saudische vrouwen die al een maand vastzitten omdat ze het verbod op autorijden hebben geschonden worden berecht door een hof dat bedoeld is voor terreurverdachten. Volgens bronnen die de vrouwen kennen heeft de verwijzing naar het hof niks te maken met het feit dat de vrouwen een auto hebben bestuurd, maar met opmerkingen die ze hebben gemaakt op sociale media.

Wat de vrouwen precies zouden hebben gezegd op sociale media zeiden de bronnen niet. De advocaten van de twee zijn donderdag direct in beroep gegaan tegen de beslissing hun cliënten te berechten bij het Gespecialiseerde Criminele Hof in Riyad. Hoewel de rechtbank is opgericht om terreurverdachten te berechten zijn activisten in het streng conservatieve koninkrijk er vaker beland.

Moskou lamgelegd door sneeuwstorm

Inwoners van Moskou worden donderdag getrakteerd op een witte kerst. Door een zware sneeuwstorm hebben meer dan 150 vluchten vertraging en staat het verkeer in de Russische hoofdstad muurvast.

De drie luchthavens in Moskou zijn nog open, maar alle vluchten hebben vertraging opgelopen. Het begon al vroeg in de ochtend te sneeuwen en de meteorologische dienst verwacht dat er voor het einde van de dag tien centimeter sneeuw valt. Door de files kwamen diverse ministers te laat voor de laatste kabinetsbijeenkomst van het jaar, aldus premier Dmitri Medvedev.

'Mijn vader gaf me aan Boko Haram'

Een 13-jarig meisje in Nigeria dat door haar vader werd weggegeven aan terreurgroep Boko Haram heeft woensdag haar verhaal gedaan op een persconferentie. Boko Haram wilde dat het meisje zichzelf zou opblazen, maar ze zag hier uiteindelijk vanaf.

De vader van het meisje, die volgens haar ook lid is van de terreurbeweging, gaf haar af bij een kamp in de staat Bauchi. De strijders daar vroegen het meisje of ze naar het paradijs wilde gaan. "Ja", zei ze. Ze moest dan wel een zelfmoordaanslag plegen, vertelde de Boko Haram-strijders haar. "Toen ze zeiden dat ik moest sterven om naar het paradijs te gaan, dat ik een bom moest laten ontploffen en moest sterven, zei ik dat ik dat niet kon doen", aldus het meisje.

De mannen dreigden haar te vermoorden als ze zich geen bomvest liet aanmeten, dus ging het meisje erin mee. Ze had gezien hoe mensen in het kamp levend werden begraven en was bang dat dat lot ook haar ten deel zou vallen.

Twee andere meisjes bliezen zich op 10 december op een markt in de stad Kano op. Vier mensen kwamen om. Het meisje liep een beenwond op en liet zich door een taxi naar een ziekenhuis brengen. Het bomvest liet ze achter in de taxi. Ze werd uiteindelijk in het ziekenhuis gearresteerd, aldus politiechef Adenrele Shinaba. Zolang het onderzoek loopt blijft het meisje in hechtenis. De politie heeft haar vader nog niet weten te vinden.

Sportblog: het leukste van 2014 #1

Elke week brengen we hier op FOK!sport het roddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kan je in deze berichten vinden. Tijdens de kerstdagen blikken we terug op 2014 met de allerleukste berichten uit het sportblog van het afgelopen jaar.

Een vaste gast in het Sportblog was Mario Balotelli, van zijn vele optredens hebben we er eentje uitgekozen:

Balotelli heeft weer problemen met hesje
De beelden waarin Mario Balotelli zijn hesje maar niet aangetrokken krijgt tijdens de warming up van de Champions League-wedstrijd van Manchester City tegen Dinamo Kiev zijn wereldberoemd. De arme Italiaan kon maar niet ontdekken hoe zo'n hesje aangetrokken moest worden. Je zou denken dat hij sindsdien genoeg tijd heeft gehad om te oefenen. Maar helaas, tijdens de training van zijn nieuwe club Liverpool ging het weer mis, zo legde een fotograaf van de Daily Mail vast. Super Mario was nog druk bezig met zijn hesje terwijl zijn teamgenoten al bezig waren met hun oefeningen. De foto's zijn te zien op de site van de Daily Mail.

En waarom zouden we ook niet weer even het legendarische filmpje van stal halen:

Het blijft ingewikkeld, zo'n hesje aantrekken (Bron: YouTube)

Supporters plassen bidon van keeper tegenstander vol
Het zijn vreemde weken in Zwitserland zo bleek ook al elders in het Sportblog. Reto Felder stond nietsvermoedend in zijn doel toen hij dorst kreeg tijdens de wedstrijd tussen Baden - Muri in de Zwitserse vierde klasse. De Muri-doelman pakte zijn bidon en nam een slok en kwam toen tot een onaangename ontdekking, er zat geen water maar urine in.

"Eerst dacht ik nog dat het water in de fles warm was geworden door de zon", sprak de verbolgen Felder. "Bij een tweede slok wist ik het zeker: ik had gewoon urine opgedronken." Dit tot groot vermaak van de supporters van Baden. Eén van de ballenjongens bleek de bidon aan de supporters gegeven te hebben die hem vervolgens vulden. Baden probeert inmiddels met videobeelden de daders te achterhalen.

Cooly, de tofste mascotte ooit
Cooly was de mascotte van het EK atletiek in Zurich en is de enige ter wereld die een heel sportblog aan zich geweid zag: http://frontpage.fok.nl/nieuws/664954/1/1/50/eka-sportblog-cooly-is-cool.html

Nog één keer de leukste filmpjes:

Cooly te water (Bron: YouTube)


Een zeer pijnlijk ongeluk voor Cooly (Bron: YouTube)

In het Sportblog (toen nog Roddelcorner genaamd) van 16 april had Andy Schleck een jubileum:

Jubileum voor Andy Schleck
Wielrenner Andy Schleck, het jongere broertje van Fränk, heeft deze week een bijzonder jubileum te vieren. Zaterdag, de dag voor de Amstel Gold Race, is het namelijk zijn duizendste dag op rij zonder dat hij een top tien-resultaat haalde in een UCI-wedstrijd, een knappe prestatie. De laatste keer dat Mandy bij de beste tien zat was op 24 juli 2011, toen hij de Tour de France afsloot als tweede, achter Cadel Evans. Enkele dagen eerder won hij op de Col du Galibier zijn voorlopig laatste wedstrijd.

Schleck, die in 2010 na een schorsing van Alberto Contador de Tour de France in zijn schoot geworpen kreeg, heeft na de Tour van 2011 nog wel een aantal indrukwekkende prestaties laten zien. Zo werd hij vorig jaar twintigste in de Tour en haalde hij in vier van zijn laatste vijf wedstrijden van het seizoen knap de finish niet. Ook werd hij mooi tiende in het ijzersterke Luxemburgs kampioenschap, op slechts vier minuten van winnaar Bob Jungels.

Dit jaar verloopt de voorbereiding op de Tour de France eveneens soepel. In Parijs-Nice werd hij 66e op slechts 41 minuten van de winnaar, een prestatie die hij in het Baskenland met weer een 66e plek evenaarde. In het Critérium International haalde hij helaas de finish niet.

Terpstra kent zijn klassiekers
Vaak zijn de interviewtjes na afloop van een wielerkoers een aaneenrijging van clichés. Zo niet bij Niki Terpstra na zijn overwinning bij Dwars door Vlaanderen. De Nederlander citeerde namelijk bij zijn interview uit een liedje 'Als je wint heb je vrienden' van Henny Vrienten en Herman Brood. Een kijker die het opviel was zo slim De Wereld Draait Door te tippen:

Vanaf 2:47 zie je het stukje over Niki Terpstra (Bron: Vara)

Kazachse volleybalster is te knap voor het nationale team
De Kazachse volleybalster Sabina Altynbekova is een groot talent in haar land maar toch reist ze niet met de nationale ploeg af naar het Aziatisch kampioenschap in Taiwan. De bondscoach vindt de 17-jarige speelster namelijk te knap. De schoonheid zou voor 'te veel afleiding' zorgen tijdens het belangrijke toernooi.

Altynbekova is niet erg gelukkig met alle aandacht. "Ik wil me concentreren op volleybal en bekend worden om mijn talent, niet om mijn uiterlijk", aldus de Kazachse. De bondscoach bleef ondanks alle ophef bij zijn standpunt: "Het is onmogelijk om zo te werken. Het publiek doet alsof er maar één speelster bestaat. Dit zorgt voor te veel afleiding."

Fans van FC København maken beste tifo-actie ooit
Er is de afgelopen weken veel te doen geweest over de fanatieke supporters van voetbalclubs. Daarom is tijd voor wat positief nieuws. Voor de start van de beladen wedstrijd tussen FC København en Brøndby demonstreerden de fans van FC København dat ze heel wat tijd steken in de steun aan hun voetbalclub. Met een fantastische tifo-actie waarin velen uren voorbereiding gezeten hebben brachten ze de sfeer in het stadion naar een kookpunt.

De prachtige tifo-actie van de fans van FC København (Bron: YouTube)

Oudste olympische fakkeldrager overleden
Alexander Kaptarenko is overleden. Het is je vergeven als je hem niet kent, maar in december 2013 haalde de beste man het nieuws. De krasse 101-jarige werd toen de oudste drager van een olympische fakkel, toen hij de fakkel voor de Spelen in Sochi op 7 december door Novosibirsk droeg. De 200 meter waren een eitje voor de fitte Alexander, die nota bene in 2012 nog een Europees kampioenschap tafeltennis voor veteranen speelde.

Nu is trainen voor het dragen van een fakkel wellicht niet voor iedereen noodzakelijk, maar onze Alexander wilde zich goed voorbereiden. Een 'oefenfakkel' was er niet, dus hij pakte een groot stuk bevroren zalm, sneed het grofweg in de vorm van de fakkel en paradeerde er mee door de Siberische straten. "Niemand gaf me een fakkel, maar ik moest toch trainen. Maar hoe? Iemand gaf me vier gewichten van een halve kilo, maar die waren lastig vast te houden. Goddank kun je een lekkere grote vis bij de staart vasthouden." Volgens de hoogbejaarde atleet is het als een vrouw: "Je moet er erg voorzichtig mee zijn."

Alexander hoopte dat de standaardafstand van 200 meter voor zijn leeftijd ingekort zou worden, maar dat gebeurde niet. Gelukkig was het ook niet nodig, want nadat hij zijn training opschroefde naar een zalm van bijna drie kilo is het hem gewoon gelukt. Alexander en zijn zalm zijn hier te zien, de held is 102 jaar oud geworden.

Olympisch kampioen Stoch maakt rentree in Vierschansentournee

De Poolse schansspringer Kamil Stoch gaat zondag gewoon van start bij de eerste wedstrijd van de Vierschansentournee in Oberstdorf. De 27-jarige dubbel olympisch kampioen kampte sinds eind november met een enkelblessure, maar maakte woensdag weer een geslaagde trainingssprong.

Vanwege het milde weer waren er nog vraagtekens of de eerste twee wedstrijden in Oberstdorf en Garmisch-Partenkirchen op nieuwjaarsdag wel door konden gaan, maar volgens de internationale skibond FIS is van afgelasting geen sprake.

De andere twee wedstrijden in de 63e editie van de Vierschansentournee zijn in Innsbruck op 4 januari en Bischofshofen op 6 januari.

Twee arrestaties na protesten VS

De politie in de buurt van St. Louis heeft in de nacht van woensdag op donderdag twee mensen opgepakt. Bij betogingen na de dood van een zwarte tiener probeerden zij in te breken in een winkel.

De meeste demonstraties die volgden op de dood van de man verliepen vreedzaam. Betogers blokkeerden een tijd een snelweg, maar vertrokken weer uit eigen beweging. Ook in Berkeley, waar de jongen stierf, werd betoogd. Toen een aantal demonstranten probeerde in te breken in een winkel met schoonheidsproducten, greep de politie in.

De jongen werd doodgeschoten door een agent bij een tankstation. Hij had volgens de politie zelf eerst zijn wapen getrokken en geschoten. Bij het tankstation begonnen de betogingen, waarbij ook vuurwerk ontplofte.

Twee arrestaties na protesten VS
Twee arrestaties na protesten VS (Foto: ANP)

Begrotingstekort Rusland loopt op

Rusland wordt volgend jaar geconfronteerd met een aanzienlijk hoger begrotingstekort dan eerder gedacht, nu de economie richting een recessie glijdt. Dat zei de Russische minister van Financiën Anton Siluanov.

Een concrete prognose gaf Siluanov niet, maar Rusland hield voor 2015 rekening met een tekort van 0,6 procent. Het land kampt onder meer met de gevolgen van westerse sancties. Ook de prijsdaling van olie slaat een gat in de begroting. Voor dit jaar werd eerder gerekend op een overschot van 0,6 procent, maar door alle stimuleringsmaatregelen om de val van de roebel te breken voorziet men nu een tekort tot 0,8 procent.

Volgens Siluanov zal Rusland zijn reserves moeten aanspreken om het gat te dichten. "Een jaar met een tekort is niet zo heel erg", zo gaf hij aan. "Het belangrijkste is dat we ons voorbereiden op de toekomstige begrotingen."

Terugslag voor Belgische veldrijder Bosmans

De Belgische veldrijder Wietse Bosmans moet het de komende periode opnieuw rustig aandoen. De 22-jarige crosser maakte onlangs zijn rentree nadat bij hem in oktober de ziekte van Lyme werd vastgesteld. Hij kampt opnieuw met vermoeidheidsklachten.

Bosmans, bij BKCP-Powerplus ploeggenoot van de Nederlandse broers David en Mathieu van der Poel, eindigde vorige week woensdag bij de cross in Sint-Niklaas nog als derde. In de daaropvolgende veldritten in Essen en Namen kwam Bosmans er echter niet aan te pas, waarna is besloten hem voorlopig uit koers te halen.

The Interview is dan eindelijk te zien

Zelden had de release van een film zo veel voeten in de aarde, maar in de Verenigde Staten hebben de eerste liefhebbers nu toch echt naar The Interview kunnen kijken. En de lancering van de film verliep zowel digitaal als in verschillende bioscopen ogenschijnlijk zonder incidenten, aldus Amerikaanse media.

In de controversiële film beramen Amerikanen een plan om de Noord-Koreaanse Kim Jong-Un te doden. Maker Sony trok de film echter enkele weken voor de release terug na een grootschalige hack. Daarbij maakten de hackers allerlei gevoelige gegevens over het bedrijf buit, zoals e-mails en nog niet buiten de bioscoop vertoonde films. Bovendien dreigden ze met terreuraanslagen als The Interview uit zou komen.

Sony draaide bij na kritiek dat de vrijheid van meningsuiting werd geschaad door de intrekking van de film.

Inlichtingenchef Jemen ontvoerd

De op een na hoogste baas van de inlichtingendiensten in Jemen is donderdag ontvoerd uit zijn huis in de hoofdstad Sanaa. Dat hebben bronnen bij de inlichtingendiensten gezegd. De ontvoering zou het werk zijn van sjiitische rebellen

Een gewapende man verscheen rond zonsopgang bij het huis van generaal Yehia al-Marani en eiste dat deze met hem meeging. Volgens de bronnen droeg de generaal zijn bewakers op hun wapens neer te leggen om een vuurgevecht te vermijden. Sjiitische Houthi-rebellen, die in september de hoofdstad innamen, zouden achter de ontvoering zitten. Waarom ze het op Al-Marani zouden hebben gemunt is onduidelijk.

Verpleegkundige vastgehouden en bedreigd

Een verpleegkundige is woensdagavond korte tijd vastgehouden in een woning in Den Haag. De bewoner bedreigde de man ook met een hockeystick. De verdachte is opgepakt. Hij mocht kerstavond in de cel doorbrengen.

De verpleegkundige was naar de woning gestuurd om iemand te helpen die mogelijk een epileptische aanval had. Toen de bewoner medicijnen eiste die de man hem niet mocht geven, sloeg de stemming om. De politie ging er met veel eenheden naar toe en overmeesterde de man die de hockeystick nog in zijn handen had.

De 62-jarige bewoner had overigens nogal veel gedronken.

Arrestaties bij demonstratie in Hong Kong

De politie in Hong Kong heeft donderdag twaalf betogers gearresteerd die wegen in de stad blokkeerden. De demonstranten, die meer democratie in de autonome Chinese stad eisen, probeerden terug te keren naar een protestkamp dat eerder deze maand door de politie werd ontruimd.

De politie gebruikte wapenstokken en pepperspray om een einde te maken aan het protest in de wijk Mong Kok. De betogers die vastzitten werden onder meer opgepakt vanwege geweldpleging tegen agenten en omdat ze zich niet konden identificeren. Volgen de politie raakten twee agenten gewond.

De bevolking van Hong Kong gaat in 2017 naar de stembus om een nieuwe leider te kiezen, maar de kandidaten op de lijst moeten eerst worden goedgekeurd door een panel dat loyaal is aan de Chinese regering. De betogers eisen vrije verkiezingen.

'Torres op weg terug naar Atlético'

Fernando Torres voetbalt na de winterstop waarschijnlijk weer voor Atlético Madrid. De Spaanse spits wordt dit seizoen door Chelsea aan AC Milan verhuurd, maar komt bij de Italiaanse club amper aan spelen toe. Volgens de Spaanse kranten AS en Marca zijn de drie clubs er nagenoeg uit. De Italiaan Alessio Cerci wordt mogelijk bij de deal betrokken. De aanvaller zou door Atlético aan Milan worden verhuurd.

Torres werd door Atlético opgeleid en maakte daarna naam bij Liverpool. Chelsea kocht hem vervolgens in 2011 voor zestig miljoen euro, maar dat bedrag kon de inmiddels 29-jarige spits nooit waarmaken.

Cavaliers maanden zonder Braziliaanse center

NBA-formatie Cleveland Cavaliers moet het de rest van het seizoen zien te stellen zonder de Braziliaanse center Anderson Varejão. De ploeggenoot van sterspeler LeBron James blijkt dinsdag in de wedstrijd tegen Minnesota Timberwolves zijn linkerachillespees te hebben afgescheurd en moet worden geopereerd.

De Braziliaan, bezig aan zijn elfde seizoen in Cleveland, is normaal gesproken basisspeler bij de Cavaliers, die net bezig zijn aan een goede serie in de NBA. Op Eerste Kerstdag treft de formatie Miami Heat, de ploeg waar James de laatste jaren furore maakte.

Dodental na aanvallen in India loopt op

Het dodental van een reeks aanvallen door rebellen in de Indiase deelstaat Assam is opgelopen tot zeker 72. Op vijf verschillende plekken namen leden van het Nationaal Democratisch Front van Bodoland dinsdagavond leden van de Adivasi-stam onder vuur. Onder de slachtoffers waren veel vrouwen en kinderen.

De politie stelde een avondklok in om verder geweld te voorkomen en die maatregel lijkt vooralsnog te werken. Verdere aanvallen zijn uitgebleven.

De Adivasi zijn een mix van hindoes en christenen en velen van hen waren zich dinsdag op het kerstfeest aan het voorbereiden toen het geweld uitbrak. Mensen die de aanvallen overleefden hebben onderdak gezocht in een kerk en een school en hoewel de rust lijkt te zijn wedergekeerd durven velen niet naar huis. "Er zal voor ons geen kerstviering zijn", zei een huilende Rina Vor, die samen met haar vier kinderen het geweld overleefde.

De Bodo-rebellen strijden al jaren voor een eigen thuisland voor hun stam, waar zo'n tien procent van de inwoners van Assam bij hoort. Geweld tegen de Adivasi en islamitische Indiërs wordt daarbij niet geschuwd. De afgelopen dertig jaar zijn zeker tienduizend mensen omgekomen.

Jihadverdachten Vught stoppen hongerstaking

Twee van de vier verdachten die sinds zondag in hongerstaking zijn in de penitentiaire inrichting in Vught zijn met hun actie gestopt. In elk geval eentje gaat nog verder, meldt zijn advocaat donderdag.

De vier zitten op de terroristenafdeling. Ze gingen in hongerstaking uit onvrede met het strenge regime waaronder ze vastzitten. Zo worden ze apart gehouden van elkaar en worden ze gevisiteerd als ze bezoek hebben gehad.

De twee die weer gaan eten vinden de tegemoetkomingen die de directie heeft gedaan genoeg. Zo mogen de gedetineerden voortaan samen recreëren en mogen ze ook het vrijdaggebed samen doen. Een derde, de van ronselen voor de jihad verdachte Azzedine C., alias Abou Moussa, uit Den Haag, vindt dat allemaal niet voldoende, zegt zijn advocaat André Seebregts.

Weer illegaal vuurwerk in woningen

Drie mensen zitten in de cel nadat eerder deze week in hun huizen in Enschede en Hengelo veel illegaal vuurwerk is gevonden. Het gaat in totaal om ruim 850 kilo, meldt de politie.

Na een anonieme tip is in de woning in Enschede 700 kilo vuurwerk ontdekt. De bewoner is aangehouden. Onderzoek leidde naar twee huizen in Hengelo, waar nog eens 150 kilo in beslag is genomen. Ook deze bewoners zijn opgepakt.

Nieuwe caddie voor golfer Luiten

Golfer Joost Luiten zal 2015 ingaan met een nieuwe caddie. De samenwerking met Dan Quinn is beëindigd en Jannie Basson wordt zijn nieuwe metgezel. De Zuid-Afrikaan droeg vorig jaar nog de golftas van Robert-Jan Derksen, die eerder dit jaar een punt achter zijn golfloopbaan zette.

Basson zal eind januari tijdens de Dubai Desssert Classic voor de eerste keer Luiten assisteren tijdens een golftoernooi. "Jannie is erg ambitieus en een harde werker", zegt Luiten over de nieuwe samenwerking. De golfer die nu 29e staat op de wereldranglijst kent Basson vanuit de tijd met Derksen. "Ook tijdens de World Cup die ik met Robert-Jan in China heb gespeeld, merkte ik dat Janni een heel goede en ervaren caddie is en een prettig iemand in de omgang."

Quinn was pas sinds mei dit jaar in dienst van Luiten. Maar er was volgens hem onvoldoende een klik. "Met Dan heb ik een goede periode gehad met als hoogtepunt de winst in de Wales Open, maar we verschilden over te veel zaken van mening."

Vuurwerktraditie gaat langzaam in rook op

Net zoals dat met roken in openbare ruimtes is gegaan, lijkt de Nederlandse vuurwerktraditie ook langzaam in rook op te gaan. Dat vermoedt de Stichting Maatschappij en Veiligheid (SMV). "Steeds meer mensen vinden dat je er wel heel veel voor over moet hebben om deze traditie nog in stand te houden", zegt directeur Ingrid de Jong van SMV.

Zij wijst op onder meer letsel veroorzaakt door vuurwerk, de grote schade voor gemeenten aan straatmeubilair en de enorme inzet van hulpdiensten. Bovendien wordt het illegale vuurwerk steeds zwaarder. De Jong vermoedt dat de nieuwe regels rond vuurwerk een opmaat zijn naar nog strengere regels de komende jaren. Ze durft geen voorspelling te doen over of er een totaalverbod komt op het afsteken van vuurwerk in Nederland.

"Je ziet wel in steeds meer plaatsen evenementen ontstaan waar vuurwerkshows worden georganiseerd, zoals in Amsterdam, Hilversum en Rotterdam", aldus De Jong. Dit jaar wordt er na eeuwen ook weer één in Den Haag gehouden. Hiermee proberen gemeenten onder meer de bewoners te stimuleren zelf geen vuurwerk te gaan afsteken. In Rotterdam komen al een aantal jaren honderdduizenden mensen af op de vuurwerkshow bij de Erasmusburg.

De Stichting Maatschappij en Veiligheid stimuleert op allerlei manieren de eigen verantwoordelijkheid bij burgers. "Veiligheid is een kerntaak van de overheid, maar burgers hebben daarin ook een verantwoordelijkheid. Een goede invulling van die eigen verantwoordelijkheid zie je in de aanpak van vuurwerkoverlast door vrijwilligers. Rotterdam is daar een mooi voorbeeld van. Daar surveilleren buurtvaders in wijken om vuurwerkoverlast aan te pakken of tegen te gaan."

Volgens een woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars ligt de schade aan particuliere eigendommen in Nederland jaarlijks tussen de tien en twintig miljoen euro. Het gaat dan alleen nog maar om schade aan woningen en auto's en niet aan gemeentelijke eigendommen, zoals straatmeubilair als parkeermeters. Die lopen soms op tot in de honderdduizenden euro's per gemeente. Alleen al de stad Rotterdam heeft de laatste jaren een schadepost die ligt tussen de vierhonderd- en zevenhonderdduizend euro per jaar.

Motorcycle Club

Er zijn weinig motorbikegames en dat heeft twee redenen. Nummer één: een motor is een stuk moeilijker te besturen dan een auto. Nummer twee: alle motorrijders zijn potentiële donoren en Surgeon Simulator is een totaal ander speltype. Nu heeft Big Ben dus een heuse Motorcycle Club-game uitgebracht. En nee, je dealt nu geen drugs of wapens. MC draait gewoon om puur racen. En dat is jammer, want daar schort het behoorlijk in.

Laborant heeft mogelijk ebola door fout CDC

Een medewerker van het Amerikaanse Centrum voor Ziektebeheersing en Preventie (CDC) heeft mogelijk ebola opgelopen door een fout in een laboratorium van de overheidsdienst in de stad Atlanta. Dat meldde The New York Times woensdag op basis van CDC. De laborant heeft zonder gezichtsbescherming monsters met ebola behandeld die niet inactief waren gemaakt.

De medewerker wordt drie weken lang in de gaten gehouden. Dat is de tijd waarin symptomen van ebola duidelijk worden. Ook zo'n twaalf anderen staan onder toezicht. Het gaat om CDC-medewerkers die in het laboratorium zijn geweest.

Die waren eerst in een laboratorium van CDC onderzocht dat gespecialeerd is in het onderzoeken van ebola. Daar had het dodelijke virus inactief gemaakt moeten worden voor de monsters werden doorgestuurd, maar dat is niet gebeurd.

Laborant heeft mogelijk ebola door fout CDC
Laborant heeft mogelijk ebola door fout CDC (Foto: ANP)

Top 2000 gaat weer van start

Om 12 uur gaat ie dan weer van start: de Radio 2 Top 2000. De uitzending stopt om middernacht op oudejaarsdag, als de hele lijst is afgewerkt.

Nederlandse artiesten doen het goed in deze zestiende editie. In de top 5 van hoogste binnenkomers staan vier Nederlandse tracks: Dotan, The Common Linnets, Racoon en Mr Probz.

Eerder was al bekend dat Hotel California van The Eagles dit jaar de nieuwe nummer 1 is. Bohemian Rhapsody van Queen, sinds jaar en dag op de eerste plek, is gezakt naar de tweede positie. Op 3 staat, net als vorig jaar, Stairway To Heaven van Led Zeppelin. Helemaal onderaan de lijst eindigde Stevie Wonder, met Master Blaster (Jammin').

Voor deze editie werd een recordaantal van 3,8 miljoen stemmen uitgebracht, 15 procent meer dan vorig jaar.

Zuuraanval India om onbeantwoorde liefde

Vier mannen zijn donderdag opgepakt om een zuuraanval eerder deze week. Het brein achter de aanslag op een vrouwelijke arts is eveneens een dokter. De man was volgens Indiase media verbolgen, omdat de vrouw zijn liefde niet beantwoordde.

De vrouw werd dinsdag in de hoofdstad New Delhi tijdens een ritje op een scooter door twee mannen overgoten met het bijtende goedje. Dit blijken achteraf twee huurmoordenaars te zijn geweest. Ze hadden van twee andere Indiërs opdracht gekregen om de vrouw te verminken. Doordat ze dat precies voor een beveiligingscamera deden, werden zij en de opdrachtgevers snel gepakt.

De dokter kende het slachtoffer al tien jaar en had met haar gestudeerd in Wit-Rusland. Na een afwijzing, drie jaar geleden, raakte de man geobsedeerd door de vrouw.

De vrouw ligt zwaargewond in het ziekenhuis en is verminkt aan haar gezicht.

Uitkomst overleg crisis Oekraïne onduidelijk

Er zijn geen mededelingen gedaan over de uitkomst van een nieuw overleg van de internationale contactgroep die de crisis in Oekraïne probeert op te lossen. De partijen spraken woensdag in de Wit-Russische hoofdstad Minsk vijf uur met elkaar. Ze gingen weg zonder met de pers te praten. Het was de eerste keer sinds september dat de groep bij elkaar kwam.

Het belangrijkste onderwerp op de agenda was het ruilen van gevangenen tussen Oekraïne en pro-Russische separatisten in Oost-Oekraïne. De contactgroep bestaat uit Oekraïne, de pro-Russische rebellen, Rusland en de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE).

Eerder werd afgesproken dat er woensdag en vrijdag zou worden onderhandeld. Het Russische persbureau ITAR-TASS meldde donderdag dat het nog onduidelijk is of de gesprekken vrijdag verder gaan.

Pakistan komt met plan tegen terrorisme

De premier van Pakistan heeft een plan gepresenteerd om terrorisme in zijn land tegen te gaan. Nawaz Sharif deed dat donderdag in een televisietoespraak waarvan de BBC een deel op de site heeft gezet. Er komen onder meer speciale rechtbanken die zich gaan bezighouden met terrorisme. Die vallen onder militair bewind.

Het plan is een antwoord op de bloedigste aanslag van de Taliban in Pakistan ooit. Door een aanval op een school in Peshawar kwamen ruim een week geleden meer dan 150 mensen om. Veruit de meeste slachtoffers waren kinderen.

Sharif wil er ook voor zorgen dat terroristen niet meer gefinancierd kunnen worden en er komt een speciale antiterreureenheid. De premier hield de toespraak na een vergadering van elf uur. Daarbij waren leden van politieke partijen en vertegenwoordigers van het leger aanwezig.

Pakistan komt met plan tegen terrorisme
Pakistan komt met plan tegen terrorisme (Foto: ANP)

'Overheid te snel met afpakken baby Shukri F.'

De overheid is veel te snel geweest met het uit huis weghalen van de baby van Shukri F., de moslima die onlangs werd vrijgesproken van onder meer ronselen voor de gewapende jihad. Dat zei haar advocaat Bart Nooitgedagt woensdag.

De rechter bepaalde dinsdag dat de jonge vrouw het vijf maanden oude meisje terugkrijgt. Het kind werd vorige week uit huis geplaatst. Volgens Nooitgedagt staat het buiten kijf dat Shukri F. een goede moeder is.

De reden voor de uithuisplaatsing was volgens de advocaat een afgeluisterd gesprek tussen Shukri F. en haar man Syriëganger Maher H., die is veroordeeld tot drie jaar cel. Daaruit zou de verkeerde conclusie zijn getrokken, dat het voornemen bestond om te vertrekken richting het conflictgebied.

'Passage-verdachte Ali Akgün geliquideerd'

Ali Akgün, hoofdverdachte in het Amsterdamse liquidatieproces Passage, is in de Turkse stad Istanbul doodgeschoten. Dat hebben Turkse media gemeld.

Akgün werd volgens de mediaberichten gevolgd door twee auto's. Toen hij voor een stoplicht stond te wachten werd hij in zijn luxe Bentley beschoten. Een vrouwelijk familielid zat in een jeep achter hem. Akgün is in het ziekenhuis overleden, volgens de mediaberichten.

Akgün werd in januari 2013 door de rechtbank vrijgesproken van het opdracht geven van liquidaties, nadat het Openbaar Ministerie (OM) een levenslange celstraf tegen hem had geëist. Het Om is daartegen in beroep gegaan. Akgün verbleef al geruime tijd niet meer in Nederland.

Het Openbaar Ministerie kan het bericht omtrent de moord niet bevestigen, liet een woordvoerster weten.

'Passage-verdachte Ali Akgün geliquideerd'
'Passage-verdachte Ali Akgün geliquideerd' (Foto: ANP)

Haas koopt fabriek failliet Marussia

Gene Haas mag zich de nieuwe eigenaar noemen van de fabriek van het failliete Formule 1-team Marussia. Haas wil in 2016 debuteren in de F1 en zocht een basis in Europa voor zijn team. Het hoofdkwartier is gevestigd in North Carolina, Verenigde Staten.

Afgelopen week ging een deel van de boedel van Marussia onder de hamer en Haas had interesse in enkele delen hiervan. De fabriek in Banbury viel niet onder de veiling, maar stond wel te koop. Volgens de geruchten heeft Haas naast het gebouw ook de beschikking gekregen over data en ontwerpen voor de 2015-auto van Marussia.

Zola nieuwe trainer Cagliari

Gianfranco Zola is aangesteld als nieuwe trainer van Cagliari. Dat maakte de Italiaanse club uit de Serie A woensdag bekend. Zola volgt Zdenek Zeman op, die dinsdag werd ontslagen wegens de tegenvallende resultaten in de competitie. De club van Sardinië staat achttiende op de ranglijst.

Zola (48) was in de seizoenen 2003-2004 en 2004-2005 actief als speler voor Cagliari. In het eerste seizoen leidde hij de Sardijnse club naar de promotie naar de Serie A. Daarvoor speelde hij onder meer voor Chelsea, Parma en Napoli. Zola kwam in totaal tot 35 interlands.

Als trainer was Zola eerder verantwoordelijk voor het presteren van West Ham United en Watford.

Zeinstra langer bij Cambuur

SC Cambuur en doelman Harm Zeinstra hebben overeenstemming bereikt over een nieuw contract. De reservedoelman heeft zijn aflopende verbintenis met twee jaar verlengd. Dat meldden de Leeuwarders woensdag op de website.

Zeinstra kwam in 2013, aanvankelijk op amateurbasis, over van FC Emmen. De 25-jarige doelman dwong een contract af, maar moet vooralsnog Leonard Nienhuis voor zich dulden als eerste keus. Hij kwam in de bijna anderhalf jaar dat hij bij Cambuur onder contract staat tot acht officiële duels in de hoofdmacht.

Neuer: "Dit was mijn beste jaar tot nu toe"

Voor Manuel Neuer had 2014 bijna niet beter kunnen uitpakken dan het heeft gedaan. De doelman van Bayern München en het Duitse nationale elftal blikte woensdag terug op zijn successen. "Dit is waarschijnlijk mijn beste jaar tot nu toe", oordeelde Neuer in de Süddeutsche Zeitung.

Neuer pakte met Bayern het landskampioenschap en won de Duitse beker. De kroon op het werk kwam in Brazilië, waar hij met de Mannschaft de wereldtitel behaalde. Het leverde hem onder meer een plek op de shortlist voor de wereldvoetballer van het jaar op. "Dat is echt een eer voor mij, ik ben er zeer trots op", aldus Neuer.

De concurrentie voor die prijs komt van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, die volgens Neuer de meeste kans maken bij de verkiezing op 12 januari in Zürich. "Zij zijn wereldwijde merken geworden. Ik denk dat ze daar zeker voordeel van hebben."

Varela en Fortes naar Africa Cup

Jeffrey Fortes van FC Dordrecht en Tony Varela van Excelsior maken deel uit van de selectie van Kaapverdië voor de strijd om de Africa Cup. Dat heeft bondscoach Rui Aguas woensdag bekendgemaakt. Josimar Lima, collega van Fortes bij FC Dordrecht, behoort niet tot de 23 spelers die zijn opgeroepen. Lima was voor het laatste kwalificatieduel met Zambia nog wel geselecteerd.

Kaapverdië bereikte twee jaar geleden in Zuid-Afrika verrassend de kwartfinales. Tot de sterspelers van de ploeg behoren Heldon Ramos van Sporting Portugal en Ryan Mendes van OSC Lille.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.