Sportblog: het leukste van 2014 #1

Maarten (rubbereend)

Elke week brengen we hier op FOK!sport het roddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kan je in deze berichten vinden. Tijdens de kerstdagen blikken we terug op 2014 met de allerleukste berichten uit het sportblog van het afgelopen jaar.

Een vaste gast in het Sportblog was Mario Balotelli, van zijn vele optredens hebben we er eentje uitgekozen:

Balotelli heeft weer problemen met hesje
De beelden waarin Mario Balotelli zijn hesje maar niet aangetrokken krijgt tijdens de warming up van de Champions League-wedstrijd van Manchester City tegen Dinamo Kiev zijn wereldberoemd. De arme Italiaan kon maar niet ontdekken hoe zo'n hesje aangetrokken moest worden. Je zou denken dat hij sindsdien genoeg tijd heeft gehad om te oefenen. Maar helaas, tijdens de training van zijn nieuwe club Liverpool ging het weer mis, zo legde een fotograaf van de Daily Mail vast. Super Mario was nog druk bezig met zijn hesje terwijl zijn teamgenoten al bezig waren met hun oefeningen. De foto's zijn te zien op de site van de Daily Mail.

En waarom zouden we ook niet weer even het legendarische filmpje van stal halen:

Het blijft ingewikkeld, zo'n hesje aantrekken (Bron: YouTube)

Supporters plassen bidon van keeper tegenstander vol
Het zijn vreemde weken in Zwitserland zo bleek ook al elders in het Sportblog. Reto Felder stond nietsvermoedend in zijn doel toen hij dorst kreeg tijdens de wedstrijd tussen Baden - Muri in de Zwitserse vierde klasse. De Muri-doelman pakte zijn bidon en nam een slok en kwam toen tot een onaangename ontdekking, er zat geen water maar urine in.

"Eerst dacht ik nog dat het water in de fles warm was geworden door de zon", sprak de verbolgen Felder. "Bij een tweede slok wist ik het zeker: ik had gewoon urine opgedronken." Dit tot groot vermaak van de supporters van Baden. Eén van de ballenjongens bleek de bidon aan de supporters gegeven te hebben die hem vervolgens vulden. Baden probeert inmiddels met videobeelden de daders te achterhalen.

Cooly, de tofste mascotte ooit
Cooly was de mascotte van het EK atletiek in Zurich en is de enige ter wereld die een heel sportblog aan zich geweid zag: http://frontpage.fok.nl/nieuws/664954/1/1/50/eka-sportblog-cooly-is-cool.html

Nog één keer de leukste filmpjes:

Cooly te water (Bron: YouTube)


Een zeer pijnlijk ongeluk voor Cooly (Bron: YouTube)

In het Sportblog (toen nog Roddelcorner genaamd) van 16 april had Andy Schleck een jubileum:

Jubileum voor Andy Schleck
Wielrenner Andy Schleck, het jongere broertje van Fränk, heeft deze week een bijzonder jubileum te vieren. Zaterdag, de dag voor de Amstel Gold Race, is het namelijk zijn duizendste dag op rij zonder dat hij een top tien-resultaat haalde in een UCI-wedstrijd, een knappe prestatie. De laatste keer dat Mandy bij de beste tien zat was op 24 juli 2011, toen hij de Tour de France afsloot als tweede, achter Cadel Evans. Enkele dagen eerder won hij op de Col du Galibier zijn voorlopig laatste wedstrijd.

Schleck, die in 2010 na een schorsing van Alberto Contador de Tour de France in zijn schoot geworpen kreeg, heeft na de Tour van 2011 nog wel een aantal indrukwekkende prestaties laten zien. Zo werd hij vorig jaar twintigste in de Tour en haalde hij in vier van zijn laatste vijf wedstrijden van het seizoen knap de finish niet. Ook werd hij mooi tiende in het ijzersterke Luxemburgs kampioenschap, op slechts vier minuten van winnaar Bob Jungels.

Dit jaar verloopt de voorbereiding op de Tour de France eveneens soepel. In Parijs-Nice werd hij 66e op slechts 41 minuten van de winnaar, een prestatie die hij in het Baskenland met weer een 66e plek evenaarde. In het Critérium International haalde hij helaas de finish niet.

Terpstra kent zijn klassiekers
Vaak zijn de interviewtjes na afloop van een wielerkoers een aaneenrijging van clichés. Zo niet bij Niki Terpstra na zijn overwinning bij Dwars door Vlaanderen. De Nederlander citeerde namelijk bij zijn interview uit een liedje 'Als je wint heb je vrienden' van Henny Vrienten en Herman Brood. Een kijker die het opviel was zo slim De Wereld Draait Door te tippen:

Vanaf 2:47 zie je het stukje over Niki Terpstra (Bron: Vara)

Kazachse volleybalster is te knap voor het nationale team
De Kazachse volleybalster Sabina Altynbekova is een groot talent in haar land maar toch reist ze niet met de nationale ploeg af naar het Aziatisch kampioenschap in Taiwan. De bondscoach vindt de 17-jarige speelster namelijk te knap. De schoonheid zou voor 'te veel afleiding' zorgen tijdens het belangrijke toernooi.

Altynbekova is niet erg gelukkig met alle aandacht. "Ik wil me concentreren op volleybal en bekend worden om mijn talent, niet om mijn uiterlijk", aldus de Kazachse. De bondscoach bleef ondanks alle ophef bij zijn standpunt: "Het is onmogelijk om zo te werken. Het publiek doet alsof er maar één speelster bestaat. Dit zorgt voor te veel afleiding."

Fans van FC København maken beste tifo-actie ooit
Er is de afgelopen weken veel te doen geweest over de fanatieke supporters van voetbalclubs. Daarom is tijd voor wat positief nieuws. Voor de start van de beladen wedstrijd tussen FC København en Brøndby demonstreerden de fans van FC København dat ze heel wat tijd steken in de steun aan hun voetbalclub. Met een fantastische tifo-actie waarin velen uren voorbereiding gezeten hebben brachten ze de sfeer in het stadion naar een kookpunt.

De prachtige tifo-actie van de fans van FC København (Bron: YouTube)

Oudste olympische fakkeldrager overleden
Alexander Kaptarenko is overleden. Het is je vergeven als je hem niet kent, maar in december 2013 haalde de beste man het nieuws. De krasse 101-jarige werd toen de oudste drager van een olympische fakkel, toen hij de fakkel voor de Spelen in Sochi op 7 december door Novosibirsk droeg. De 200 meter waren een eitje voor de fitte Alexander, die nota bene in 2012 nog een Europees kampioenschap tafeltennis voor veteranen speelde.

Nu is trainen voor het dragen van een fakkel wellicht niet voor iedereen noodzakelijk, maar onze Alexander wilde zich goed voorbereiden. Een 'oefenfakkel' was er niet, dus hij pakte een groot stuk bevroren zalm, sneed het grofweg in de vorm van de fakkel en paradeerde er mee door de Siberische straten. "Niemand gaf me een fakkel, maar ik moest toch trainen. Maar hoe? Iemand gaf me vier gewichten van een halve kilo, maar die waren lastig vast te houden. Goddank kun je een lekkere grote vis bij de staart vasthouden." Volgens de hoogbejaarde atleet is het als een vrouw: "Je moet er erg voorzichtig mee zijn."

Alexander hoopte dat de standaardafstand van 200 meter voor zijn leeftijd ingekort zou worden, maar dat gebeurde niet. Gelukkig was het ook niet nodig, want nadat hij zijn training opschroefde naar een zalm van bijna drie kilo is het hem gewoon gelukt. Alexander en zijn zalm zijn hier te zien, de held is 102 jaar oud geworden.