FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 14 september 2010

Amerikaanse piloot beboet vanwege borreltje

Een 52-jarige Amerikaanse gezagvoerder die op Schiphol op het punt stond met een vliegtuig te vertrekken, is dinsdag opgepakt. Hij had net iets te veel alcoholische versnaperingen genuttigd om nog een vliegtuig te mogen besturen, meldt het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) dinsdag.

De man zat al in de cockpit. Na een anonieme tip werd hij aan boord van het toestel van een buitenlandse luchtvaartmaatschappij aangehouden. De man uit Woodbury New Jersey kreeg een boete van zevenhonderd euro opgelegd, die hij direct heeft betaald.

Piloten mogen de tien uur voor hun vlucht helemaal geen alcohol drinken.

Dodental vliegtuigcrash Venezuela opgelopen

Het dodental als gevolg van de vliegtuigcrash in Venezuela maandag is dinsdag opgelopen tot zeventien. Dat heeft de Venezolaanse minister van vervoer gezegd. Van de inzittenden hebben 34 personen het ongeluk overleefd.

Het toestel stortte neer nabij de oostelijke stad Puerto Ordaz. De piloot zou tijdens de vlucht aan de verkeerstoren hebben gemeld dat er een probleem was met de motoren, maar wat de precieze oorzaak van de crash is, is nog onbekend.

President Hugo Chavez heeft een rouwperiode van drie dagen afgekondigd.

Jongens verkracht door leeftijdgenootjes

Op het Duitse waddeneiland Sylt zouden diverse kinderen tussen de negen en dertien jaar verkracht zijn door leeftijdgenootjes. In juli en augustus van dit jaar zouden in een gezondheidskliniek voor jongeren met overgewicht meerdere incidenten hebben plaatsgevonden.

De moeder van een van de slachtoffers deed aangifte bij de politie. "Mijn zoon werd tot het geven van tongzoenen en orale seks gedwongen door de daders. Toen hij zag hoe andere kinderen anale seks hadden, overwon hij zijn angst en vertelde hij het aan zijn mentor," vertelde ze in de krant Bild.

De vermoedelijke daders zouden andere jongens tot seks gedwongen hebben tijdens spelletjes 'draai de fles', die zij 'Schwulenspiele' (homospellen) noemden. De 'spelletjes' werden gespeeld als er geen volwassenen bij waren. Na de aangifte werden de daders apart geplaatst. Zij kunnen niet vervolgd worden, omdat zij jonger dan veertien zijn.

Mourinho: "Real wil tiende Europese titel, ik mijn derde"

Real Madrid wil dit jaar voor de tiende keer het grootste Europese toernooi op haar naam schrijven. Dat moet onder leiding van José Mourinho, die ook voor een mijlpaal staat, gebeuren.

"We zijn met dit team nog bezig aan een proces. Het doel is om te groeien en de volgende ronde bereiken. We zullen dan naar elkaar toe groeien en dat gebeurt op het juiste moment. Maar allereerst spelen we zes lastige duels in de groepsfase", weet Mourinho.

"Ik heb vertrouwen in mijn werk en ook in mijn spelers. Real Madrid heeft een mooie historie in de Champions League en ik heb dat ook. Ik heb niet een bepaald gevoel bij de Champions League, maar het blijft speciaal."

"Real wil dit seizoen haar tiende Champions League pakken en ik wil mijn derde pakken, maar het zal lastig worden", denkt de Portugees. "Er zijn zes à acht clubs die de titel kunnen winnen", besluit Mourinho.

'Flitscontrole schuldig aan dood motorrijder?'

Zondagavond is een motorrijder om het leven gekomen bij een tragisch ongeval op de A28, ter hoogte van de afslag Pesse/Ruinen. Volgens flitsservice.nl is een snelheidsflitser op die locatie de oorzaak van het ongeval.

De motorrijder haalde volgens een officiële lezing om 19.15 uur een auto in, maar raakte hierbij een voor hem rijdende motorrijder. De val die hierop volgde was zo hard, dat hij aan zijn verwondingen is bezweken. "Met geen woord wordt erover gerept dat er ter hoogte van het ongeval een radarcontrole stond, die meteen erna ingepakt werd", meldt Flitsservice. "Ook niet tegen RTV Drenthe wordt door de politiewoordvoerder gemeld dat er een controle naast stond en dat dit van invloed kan zijn geweest. Het is zeer waarschijnlijk dat de motorrijders geschrokken zijn van de radar en vervolgens, tijdens het remmen, elkaar geraakt hebben met deze verschrikkelijke afloop."

Bij navraag bevestigt de Drentse politie dat ze inderdaad die dag op dezelfde plek een flitser hebben geïnstalleerd. De controleur, die de camera direct inpakte, heeft nog tevergeefs eerste hulp verleend. Volgens de politie is de conclusie van Flitsservice echter te voorbarig en is het onderzoek nog in volle gang. "Met alle respect, politie Drenthe, maar 1+1 is toch echt 2. Het is te toevallig dat een motorrijder 200 meter na een radarcontrole dood op de snelweg ligt", beweert de antiflitssite.

Kilroy News, een lokale nieuwssite, zegt uit zeer betrouwbare bron te hebben vernomen dat 'de voorste motorrijder moest afremmen voor een vóór hem rijdende auto, die onverwachts afremde voor de snelheidscontrole en dat de motorrijders daarna elkaars stuur hebben geraakt, met het hierboven gemelde resultaat'. Het slachtoffer laat een vrouw en twee jonge kinderen achter.


Een filmpje over het ongeluk.
De hectometerpaaltjes komen exact overeen met de flitslocatie, aldus Flitsservice

Uitslagen Champions League (14/09/10)

FC Twente is er vanavond in geslaagd om titelhouder FC Internazionale op een 2-2 gelijkspel te houden. De twee andere ploegen in de groep van de Tukkers speelden met dezelfde cijfers gelijk. Hieronder vind je alle uitslagen en doelpuntenmakers van vanavond.

 

Groep A:

FC Twente (NED) - FC Internazionale Milano (ITA) 2-2
 13' Wesley Sneijder 0-1
 20' Theo Janssen 1-1
 30' Diego Milito 2-1 (e.d.)
 41' Samuel Eto'o 2-2

SV Werder Bremen (GER) - Tottenham Hotspur FC (ENG) 2-2
 12' Petri Pasanen 0-1 (e.d.)
 18' Peter Crouch 0-2
 43' Hugo Almeida 1-2
 48' Marko Marin 2-2


Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 FC Internazionale 1 0 1 0 1 2-2
= Tottenham Hotspur FC 1 0 1 0 1 2-2
= FC Twente 1 0 1 0 1 2-2
= SV Werder Bremen 1 0 1 0 1 2-2


Programma 29 september:

Tottenham Hotspur FC (ENG) - FC Twente (NED)

FC Internazionale Milano (ITA) - SV Werder Bremen (GER)

 


Groep B:

Olympique Lyonnais (FRA) - FC Schalke 04 (GER) 1-0
 21' Michel Bastos 1-0
 38' Höwedes (Schalke)

SL Benfica (POR) - Hapoel Tel-Aviv FC (ISR) 2-0
 20' Luisão 1-0
 69' Óscar Cardozo 2-0


Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 SL Benfica 1 1 0 0 3 2-0
2 Olympique Lyonnais 1 1 0 0 3 1-0
3 FC Schalke 04 1 0 0 1 0 0-1
4 Hapoel Tel-Aviv FC 1 0 0 1 0 0-2


Programma 29 september:

Hapoel Tel-Aviv FC (ISR) - Olympique Lyonnais (FRA)

FC Schalke 04 (GER) - SL Benfica (POR)

 


Groep C:

Manchester United FC (ENG) - Rangers FC (SCO) 0-0


Bursaspor KD (TUR) - Valencia CF (ESP) 0-4
 16' Tino Costa 0-1
 40' Aritz Aduriz 0-2
 68' Pablo Hernández 0-3
 76' Roberto Soldado 0-4


Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Valencia CF 1 1 0 0 3 4-0
2 Manchester United FC 1 0 1 0 1 0-0
3 Rangers FC 1 0 1 0 1 0-0
4 Bursaspor KD 1 0 0 1 0 0-4

Programma 29 september:

Rangers FC (SCO) - Bursaspor KD (TUR)

Valencia CF (ESP) - Manchester United FC (ENG)

 


Groep D:

FC Barcelona (ESP) - Panathinaikos FC (GRE) 5-1
 20' Sidney Govou 0-1
 22' Lionel Messi 1-1
 33' David Villa 2-1
 45' Lionel Messi 3-1
 78' Pedro Rodríguez 4-1
 90'+3 Dani Alves 5-1 

FC København (DEN) - FC Rubin Kazan (RUS) 1-0
 87' Dame N'Doye 1-0


Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 FC Barcelona 1 1 0 0 3 5-1
2 FC København 1 1 0 0 3 1-0
3 FC Rubin Kazan 1 0 0 1 0 0-1
4 Panathinaikos FC 1 0 0 1 0 1-5


Programma 29 september:

FC Rubin Kazan (RUS) - FC Barcelona (ESP)

Panathinaikos FC (GRE) - FC København (DEN)

[CL] Uitslag FC Twente - Internazionale

FC Twente is het avontuur in de Champions League goed begonnen. In eigen huis lukte het de ploeg van Michel Preud'homme om tegen titelverdediger Internazionale knap gelijk te spelen. Hieronder het verslag en de karakteristieken.

Vooral in de eerste helft speelde FC Twente als vanouds en van podiumvrees was totaal geen sprake. Chadli en Rosales maakten mooi acties aan de zijkant en De Jong eiste elke bal op. Toch kwam Inter op voorsprong. De eerste beste kans voor de Italiaanse ploeg lag meteen achter keeper Michailov in het net. Hij wist een schot van Milito nog te pareren, maar had geen antwoord op de rebound van Sneijder. De Tukkers raakten niet van slag en bleven de aanval zoeken.

Het duurde niet lang, of Twente kwam op gelijke hoogte. Janssen schoot een vrije trap prachtig langs de muur in de kruising en hield doelman Júlio César totaal kansloos. De ploeg van trainer Preud'homme kwam zelfs op voorsprong en dit was totaal niet onverdiend. Inter-spits Milito kopte de bal vanuit een corner van Janssen achter zijn eigen doelman. Dit was het sein voor Inter om een tandje bij te schakelen. Nadat Cambiasso de paal raakte, wist Eto'o een sterke aanval knap af te ronden. Vanaf randje zestien plaatste hij de bal op aangeven van collega-aanvaller Pandev prima in de rechterhoek.

Na rust oogde vooral Twente wat vermoeid en dit resulteerde in een minder spectaculaire tweede helft. Inter ging op jacht naar de drie punten, maar de ploeg uit Enschede hield knap stand. De ploeg uit Enschede bleef sterk meevoetballen en was zelfs nog dicht bij een doelpunt, maar Janko kopte de bal, opnieuw prachtig voorgegeven voor Janssen, net over het vijandelijke doel.

 


FC Twente

2 - 2

Internazionale

 20' Janssen
 30' Milito e.d.
   14' Sneijder
 41' Eto'o
 
 Gele kaart: Douglas (FC Twente) , Maicon, (Internazionale)
 
Stadion: Grolsch Veste, Enschede
Toeschouwers: 24.000
Arbiter: Proença (Por)
 
Opstelling:   Opstelling:
Michailov
Rosales
Douglas
Wisgerhof
Tiendalli
Brama
De Jong
Janssen
Ruiz
Janko (Bajrami/78)
Chadli (Landzaat/88)
  Júlio César
Maicon
Lúcio
Samuel
Zanetti
Eto'o
Cambiasso
Sneijder
Mariga
Pandev (Philippe Coutinho/61)
Milito (Muntari/87)

Penélope Cruz zwanger

Penélope Cruz is zwanger van acteur en echtgenoot Javier Bardem. De Spaanse actrice heeft via haar woordvoerder in een officiële verklaring laten weten 4,5 maand zwanger te zijn.

De mededeling volgt op speculaties van diverse media, nadat de 36-jarige actrice met een buikje werd gefotografeerd op de set van Pirates of the Carribean: On Stranger Tides. Ook haar keuze voor ruimzittende kleding zorgde voor een geruchtenstroom. Cruz trouwde in juli op de Bahamas in het geheim met de 41-jarige Bardem.

Cruz liet eerder al weten graag kinderen te willen. "Misschien adopteer ik wel twintig kinderen", zei de Spaanse. "Sinds ik een klein meisje was is dat mijn droom. Ik wil mijn eigen kinderen, maar ook adopteren." Cruz zei zeker te weten een goede moeder te worden. "Ik ben gek op baby's."

De Spaanse acteur Javier Bardem en Penélope Cruz speelden in 1992 al samen in de film Jamón, Jamón. De twee kregen een relatie na de opnames van de Woody Allen-film Vicky Cristina Barcelona, uit 2008.

Enorme trucks van A15 geplukt

Drie gigantische vrachtwagentransporten hebben dinsdagochtend op de A15 bij het Gelderse Zetten een rijverbod opgelegd gekregen. Twee van de drie voertuigen waren twee meter te lang. De combinaties geladen met damwanden mochten maximaal 27 meter lang zijn maar waren langer dan 29 meter.

De chauffeurs mogen pas weer verder rijden als er een nieuwe ontheffing is afgegeven en dat kan volgens de politie wel een paar dagen duren. In de tussentijd staan ze op een parkeerplaats.

De derde combinatie was 37 meter lang, vijf meter breed, 4,4 meter hoog en woog 167.000 kilo. Deze reus reed op een niet toegestaan tijdstip. De truck mocht alleen tussen 20.00 en 06.00 rijden onder begeleiding van een transportbegeleider. Het transport werd bovendien begeleid door een Duitser die niet bevoegd was om dat werk in Nederland te doen.

Het transport had een onderdeel van een machine uit Tsjechië bij zich om naar Rotterdam te brengen. Deze vrachtwagen mag dinsdag na 20.00 uur weer verder als de begeleider de juiste papieren heeft, meldt het KLPD.

Autodiefstal blijkt flauwe vriendengrap

Een man uit het Belgische Maaseik meldde zich zondag bij de politie met de melding dat zijn auto was verdwenen. Omdat een zoekactie en een telefoontje naar de sleepdiensten niets opleverden, besloten ze een proces-verbaal in te vullen.

Terwijl de man net de papierwinkel wilde invullen, rinkelde zijn telefoon. Zijn vrienden belden hem met de mededeling dat hij zijn voertuig elders kon terugvinden. De kornuiten bleken zijn auto bij wijze van grap vijfhonderd meter verderop te hebben geparkeerd.

Weer treinen tussen Haarlem en Amsterdam

Tussen Haarlem en Amsterdam rijden weer treinen, hoewel het er minder zijn dan normaal. Treinreizigers moeten dan ook nog rekening houden met een vertraging van ongeveer een halfuur, melden spoorbeheerder Prorail en de NS.

Tussen Haarlem en Amsterdam Sloterdijk is een bovenleiding defect. Het probleem met de bovenleiding kwam om 11.00 uur aan het licht. Vanwege de problemen reden een groot deel van de dag geen treinen meer tussen Haarlem en Amsterdam.

Inmiddels rijden er wel weer beperkt treinen. Ook tussen Haarlem en Leiden rijden minder treinen. Vanwege de problemen zijn ook bussen ingezet.

De verwachting is dat de storing rond 02.00 uur helemaal is verholpen.

Eiffeltoren ontruimd na bomalarm

De politie in Parijs heeft de Eiffeltoren en het park eromheen dinsdag ontruimd vanwege een bomalarm. Ongeveer 25.000 mensen waren in het gebied ten tijde van het alarm. Ze verlieten rond negen uur 's avonds het terrein op rustige wijze.

Volgens de politie ontving de maatschappij die de Eiffeltoren runt rond kwart over acht 's avonds een anoniem dreigtelefoontje, zo berichtte de Franse krant Le Figaro op zijn website. De Eiffeltoren en het aan de voet gelegen park Champ de Mars zijn vervolgens geëvacueerd. Speciale eenheden van de politie, waarvan een met snuffelhonden, inspecteerden de toren verdieping na verdieping.

De geëvacueerde bezoekers, vooral toeristen, bleven buiten het afgegrendelde gebied, onder meer bij de oevers van de rivier de Seine.

Wil je controleren of hij nog steeds staat? Houd hier de webcam in de gaten.

Eiffeltoren ontruimd na bomalarm
Eiffeltoren ontruimd na bomalarm (Foto: ANP)

Wildplasser verdronken in rivier

Een 68-jarige man met hoge nood kan zijn wildplasavontuur niet meer navertellen. Het lijk van de man werd afgelopen vrijdag uit een rivier in de Oostenrijkse deelstaat Stiermarken gevist.

Volgens de politie ledigde de man zijn blaas aan de oevers van het riviertje de Hammerbach. Waarschijnlijk verloor hij hierbij zijn evenwicht waarna hij het water inkukelde, zo heeft de politie van Peggau vandaag laten weten.

Zijn lichaam dreef vervolgens op het slechts veertig centimeter diepe water. Een misdrijf wordt uitgesloten.

Fonzie de Clown randt kinderen aan

Amerikaanse kinderen zijn gewaarschuwd voor Fonzie de Clown. Deze clown, bij de burgerlijke stand bekend als Alphonso Pittman, wordt aangeklaagd wegens een seksueel vergrijp. Dit is inmiddels minstens de vierde keer dat Pittman hiervoor wordt aangeklaagd.

De clown heeft in juni een veertienjarig meisje lastiggevallen in zijn toko, Fonzie the Clown and Balloons Inc, in Washington. Volgens een gerechtelijk document legde hij zijn beide handen op de voorkant van haar jurk. Vervolgens grabbelde hij wat in zijn broekzak, haalde wat geld tevoorschijn en vroeg: "Hoeveel kost jij?"

Het meisje sprak over de aanranding met haar oma die het incident rapporteerde bij de politie. Deze pakte de ranzige clown drie weken geleden op. Pittman, die in 1998 werd vrijgesproken en in 2006 werd veroordeeld wegens seksueel misbruik, moet vrijdag voor de rechtbank verschijnen.


Een filmpje over Fonzie de Clown

FIFA stelt onderzoek in naar 'nepelftal' Togo

Wereldvoetbalbond FIFA neemt de eerder deze maand gespeelde interland tussen Bahrein en Togo onder de loep. Meteen na afloop van het vriendschappelijke duel, dat door Bahrein met 3-0 werd gewonnen, rezen er twijfels of het publiek in de golfstaat wel het echte nationale team van Togo te zien had gekregen.

Josef Hickersberger, de bondscoach van Bahrein, fronste zijn wenkbrauwen op het moment dat hij bij Togo elf totaal onbekende spelers het veld op zag komen. "Ze waren niet eens fit genoeg om negentig minuten te spelen, dit was echt zonde van de tijd." Na een boos telefoontje richting Togo bleek in het Afrikaanse land niemand op de hoogte te zijn van de geplande interland.

Geruchten dat de interland zou zijn geregeld door een illegale zaakwaarnemer, worden door de voetbalbond van Bahrein van de hand gewezen. "We doen al jaren zaken met deze man. Ook met de paspoorten van de spelers leek alles in orde", zegt een woordvoerder. "Het is voor ons dan ook een raadsel hoe dit heeft kunnen gebeuren."

Geest gefilmd in Engelse pub

Andrew Bateman runt al zeventien jaar een kroeg in het pittoreske Penrith, in het Engelse graafschap Cumbria. Al die tijd had hij nooit last gehad van een geest, totdat hij onlangs de bewakingsbeelden van 1 september terugkeek. Hierop is duidelijk een geest te zien, die ruim een halve minuut door de Wolve Pub spookt.

De 38-jarige Andrew besloot met de beelden naar het naastgelegen reisbureau te gaan, met wie hij samen een pand deelt. Zij vertelden hem dat er vroeger een uitvaartcentrum in het gebouw had gezeten. Ineens begreep Andrew waarom zijn hond doodsbang is zodra hij het café betreedt. "Ik geloof niet in geesten, maar dit maakt me toch wel bang", geeft de kroegbaas toe.

Op de bewakingsbeelden van de buurman, die exact een week later zijn geschoten, is te zien dat een computermuis uit zichzelf over het bureau beweegt. Ook gaat een monitor plotseling aan en valt een groot bord van de etalageruit.

"Op een dag keek ik de beelden met een vriend. Ik wilde het scherm net uitzetten, toen mijn vriend om 0.18 uur iets vreemds zag. Een witte gedaante lijkt duidelijk uit de woonkamer te komen en zweeft 31 seconden door de kamer. Hierna verdwijnt hij weer door het plafond. Ik geloof niet in geesten, maar dit is toch wel beangstigend. Ik herken zelfs een gezicht. Het vreemdste is nog dat de buren hetzelfde hebben meegemaakt."

Ook de 22-jarige Amy Dryden die werkt bij het naastgelegen reisbureau huivert van de beelden. "Sinds ik de beelden heb gezien, slaap ik slecht", bekent ze. "Dit was vroeger een uitvaartcentrum en ik heb altijd het gevoel dat ik boven waar de brochures liggen word bekeken. Ik was met stomheid geslagen toen ik de beelden van de pub zag."

Andrew heeft inmiddels een medium geraadpleegd. Zij beweert de aanwezigheid van bezoekers van gene zijde te hebben gevoeld in de kroeg.


De bewuste beelden van het spook. Slaap lekker...

Prorail eist geld van jonge vandalen

Spoorbeheerder Prorail gaat proberen zeker vier minderjarige jongeren op te laten draaien voor schade die ze hebben veroorzaakt met vandalisme. De vier zouden een spoorwegovergang bij het Achterhoekse Wehl in storing hebben gebracht. Dat meldt Prorail dinsdag.

Op het traject tussen Arnhem en Winterswijk vallen al enkele maanden treinen urenlang uit als gevolg van vandalisme. Prorail heeft daarop onder meer camera's geplaatst en buitengewone opsporingsambtenaren ingezet.

Maandag werd in Wehl een groep jongeren op heterdaad betrapt. Een van hen heeft de storingen bekend. De tiener verklaarde dat hij en zijn vrienden na school uit pure verveling de storingen veroorzaakten. Inmiddels zijn ook andere verdachten in kaart gebracht, die eveneens een schadeclaim van Prorail kunnen verwachten.

De schade die de spoorbeheerder via een schadeclaimprocedure gaat proberen te verhalen op de jongeren loopt mogelijk op tot tienduizenden euro's. Het strafrechtelijk onderzoek naar het veroorzaken van de storingen loopt nog.

Prorail kondigde bij de presentatie van het Jaarverslag 2009 al aan stevig in te gaan zetten op het aanpakken van vandalen. Een op de drie treinstoringen wordt volgens de spoorbeheerder veroorzaakt door derden.

Qatar wil delen van stadions na WK weggeven

Als Qatar de organisatie van het WK voetbal van 2022 weet binnen te halen, dan wil de organisatie na afloop van het WK een aantal stadions die gebruikt zijn uit elkaar halen. De tribunes van de betreffende stadions wil de organisatie dan gaan opbouwen in landen die daar geen geld voor hebben.

Mohammed bin Hamad bin Khalifa Al Thani, de voorzitter van het Qatarese bidteam, zei dit vandaag tegen de FIFA. "We zijn altijd eerlijk geweest over ons bod, eerlijk over onze stadions en eerlijk over het feit dat we geen fabeltjes verkopen”.

'Schaamhaar perfect in vorm met Ladyshape'

De kersverse ondernemer Daphne Heltzel claimt de oplossing te hebben voor vrouwen die moeite hebben met het in de juiste vorm scheren van hun schaamhaar. Kunststof sjablonen moeten ervoor zorgen dat er niks meer fout kan gaan bij het scheren van bijvoorbeeld een 'Brazilian Wax'.

Heltzel kwam op het lumineuze idee toen ze tijdens een douchebeurt stond te klungelen met een scheermesje. "Ik probeerde op een dag een Brazilian te scheren, maar dat ging nogal moeizaam. Toen ik het aan vriendinnen vroeg, bleken die ook allemaal wel eens moeite te hebben met scheren. Ik dacht: daar moet een product voor zijn." Een onderzoek onder tweehonderd vrouwen op straat bracht aan het licht dat er een markt zou zijn voor de vinding. "Hier zitten vrouwen op te wachten. Meer dan 80 procent van de vrouwen scheert."

Ontwikkeling
De schaamhaarexpert begon heel ambitieus. "Ik wilde iets maken met scheermesjes en figuurtjes, maar de meeste dames willen liever een Brazilian of een driehoekje." De onderneming biedt daarom in eerste instantie twee vormpjes aan. De Brazilian en de Triangle, voor het perfecte streepje of driehoekje.

Het ontwikkeltraject kostte de ondernemer en haar vriendinnen de nodige offers. "Na elke testbeurt moest ik weer twee à drie weken wachten tot ik weer een goede testmat had. En mijn vriendinnen ook. Dat heeft hier en daar wat onenightstands gekost." Het resultaat mag er echter zijn, want Helztel heeft octrooi gekregen op haar idee.

De onderneming
Het financieren van de onderneming was sneller geregeld dan gedacht. Hoe kwam ABN AMRO dan zo snel over de brug met een lening? "Gewoon, mijn broek laten zakken en de boel laten zien," grapt Heltzel. "Nee hoor, we hebben ons bedrijfsplan laten zien, en toen we konden aantonen dat we een innovatief product hadden, kregen we het uiteindelijk rond. Bovendien bleken de vriendinnen van de accountmanagers enthousiast, haha."

Er is echter één risico voor de nieuwe onderneming. Het product is immers in één klap overbodig, als 'volledig kaal' weer de mode wordt. Heltzel vreest daar echter niet voor. "Schaamhaar is weer helemaal terug. Zolang het streepje populair blijft, blijf ik in business."

Wekelijkse Engelse top 40

Ik presenteer u de Engelse game top 40 van zondag 05-08-2010 t/m zaterdag 11-09-2010, klik op het plaatje hieronder om de gehele lijst te zien.

Mafia II blijft op nummer één en twee, Kingdom Hearts volgt ze op de voet als hoogste binnenkomer op nummer drie. Dat Tetris een populaire game is blijkt uit het feit dat het spel de grootste stijger van de week is met 19 plaatsen van 24 naar 5. Samus is niet zo populair in Engeland want Metroid: Other M daalt met 27 plaatsen van 10 naar 37 en is daarmee onze grootste daler van de week.

De lijst bestaat uit negen Wii-games, elf Xbox 360-games, elf PlayStation 3-games, twee PC-games, één PSP-game en zes DS-games.

Top40

Wekelijkse Nederlandse top 10

Welkom bij de Nederlandse Top 10 van 05-09 tot en met 11-09-2010.

Mafia II voor de PC verliest zijn grip en keldert de top tien uit. De Xbox 360 en PS3 versie behouden hun plek, ook als Samus in Metroid: Other M besluit de top tien binnen te dringen.

Plaats Hardware Game Plaats vorige week Aantal weken in lijst
1 PS3
Mafia II
1
2
2 Xbox 360
Mafia II
2
2
3 PC
Starcraft II: Wings of Liberty 4 7
4 Wii
Metroid: Other M
Nieuw 1
5 Wii
Super Mario Galaxy 2
5 14
6 Wii
New Super Mario Bros
 6 41
7 PS3
Call of Duty: Modern Warfare 2 7
23
8 DS
Art Academy 9
4
9 Wii
Mario Kart 10 10
10 Wii
Wii Fit Plus
RE 5
RE is Re-Entry, een game die terugkeert in de top 10

RadioShack alsnog naar Lombardije

Wielerploeg RadioShack zal alsnog meedoen aan de Ronde van Lombardije. De Amerikaanse ProTour-ploeg werd in eerste instantie niet uitgenodigd door organisator RCS, maar die heeft besloten de ploeg alsnog toe te voegen.

De UCI en de ProTour-organisatie hebben speciaal toestemming moeten geven voor deelname van de ploeg, aangezien er maar 25 ploegen mee mogen doen. Er zullen nu 26 ploegen van 8 renners aan het vertrek staan op 16 oktober.

RadioShack werd eerder door RCS al geweerd in de Giro d'Italia en dreigde nu ook de laatste klassieker van het jaar te missen. Daarop dreigde de ploeg naar het CAS te gaan om startrecht af te dingen, maar RCS ging alsnog overstag.

'Homo' bezorgt politie hoofdbrekens

De politie heeft moeite met de registratie van discriminatie tegen homo's. Dat komt doordat 'homo' vaak als scheldwoord wordt gebruikt, ook tegen hetero's. Dat staat in een dinsdag verschenen rapport van de politie.

In 2008 registreerde de politie 380 incidenten waarbij homo's werden gediscrimineerd. Vorig jaar was dat opgelopen tot 428, blijkt uit het rapport. Het gaat daarbij om incidenten als scheldpartijen en bekladdingen.

De schrijvers van het rapport tekenen er zelf bij aan dat de cijfers niet erg betrouwbaar zijn. In een onbekend aantal gevallen worden scheldpartijen in de categorie 'discriminatie van homo's' geplaatst, omdat 'homo' als scheldwoord wordt gebruikt, zonder dat er homo's bij betrokken zijn.

"Vooral personen in controlerende functies in het openbaar vervoer, maar ook de politie, worden uitgescholden met deze term", staat in het rapport. "Het woord 'homo' is zo ingeburgerd als scheldwoord dat het in veel gevallen weinig meer te maken lijkt te hebben met de seksuele geaardheid van het slachtoffer."

Steve Jobs wil ninjasterren VS in smokkelen

Steve Jobs weigert ooit nog in Japan te komen. De grote baas van Apple wilde namelijk onlangs heuse ninjasterren meenemen aan boord van zijn privévliegtuig, maar werd tegengehouden door luchthavenpersoneel.

Jobs was in juli op vakantie in Japan. Op de terugweg wilde hij als souvenir een paar ninjasterren meenemen in zijn handbagage. Echt ver kwam hij niet, want de metaaldetector op Kansai International Airport bij de stad Osaka pikte de vlijmscherpe wapens er direct uit.

Naar verluidt zou de CEO van Apple hebben gezegd dat het kapen van zijn eigen vliegtuig zinloos zou zijn en hebben geweigerd ooit nog voet aan Japanse bodem te zetten. Hoewel Apple weigert op de zaak in te gaan, heeft het bewuste vliegveld toegegeven in juli een passagier van een privévliegtuig te hebben tegengehouden wegens het vervoeren van ninjasterren. De passagier, die vanwege de privacy niet met naam en toenaam mag worden genoemd, gooide hierop woedend de sterren weg. De luchthaven maakt namelijk geen uitzondering voor personen die per privévliegtuig reizen.


Ninjasterren, geen kinderspeelgoed

Rus naar tweede ronde ITF-toernooi Meste

Aranxta Rus heeft de tweede ronde weten te bereiken van het ITF-toernooi van Meste. Rus versloeg thuisspeelster Karin Knapp in twee sets. De als vijfde geplaatste Rus won met 6-3 en 6-1.

Rus staat inmiddels 126e op de wereldranglijst en probeert via challenger-toernooien haar ranking te verbeteren. Vorige week bereikte ze nog de halve finale van het toernooi van Alphen aan den Rijn.

Frankrijk voert boerkaverbod definitief in

Na de Nationale Vergadering heeft dinsdag ook de Senaat in Frankrijk ingestemd met het boerkaverbod. Dat meldt de website van de Senaat. Alle gezichtsbedekkende kleding wordt verboden in de openbare ruimtes.

Vrouwen die op straat of in openbare gebouwen gezichtsverhullende kleding dragen, kunnen volgens de wet een boete krijgen van 150 euro. Mannen riskeren een boete van maximaal 30.000 euro als zij een vrouw dwingen om een boerka of nikab te dragen.

In Frankrijk lopen bijna tweeduizend vrouwen rond in kleding die het hele lichaam bedekt. In totaal wonen er vijf tot zes miljoen moslims in Frankrijk.

Frankrijk voert boerkaverbod definitief in
Frankrijk voert boerkaverbod definitief in (Foto: ANP)

Ouders te beschermend in financiële opvoeding

Ouders moeten hun kinderen al op jonge leeftijd zakgeld geven, hun kroost de vrijheid geven bij het uitgeven van hun geld en ze laten sparen met een doel voor ogen in plaats van ze te laten sparen om het sparen. Op die manier moeten ouders hun kinderen echt leren met geld om te gaan. Dat meldt De Nederlandsche Bank (DNB) dinsdag na onderzoek.

De DNB heeft Goos Marketingsresearch onderzoek laten uitvoeren onder kinderen van 4 tot en met 12 jaar en hun ouders. Volgens de DNB blijkt hieruit dat ouders nu nog te beschermend zijn bij de financiële opvoeding van hun kroost. "Ouders blijken nogal beschermend en controlerend, terwijl het op jonge leeftijd niet erg is om een verkeerde aankoop te doen. Integendeel: de bedragen zijn klein, de schade is gering en het effect is zeer leerzaam."

Het onderzoek wijst verder uit dat 93 procent van de ouders zegt aan financiële opvoeding te doen. Verder vinden ouders zichzelf in de eerste plaats verantwoordelijk voor de financiële opvoeding van hun kinderen (98 procent), gevolgd door de basisschool (34 procent). Driekwart van de ouders en kinderen vinden er goed met geld wordt omgegaan. Van de kinderen spaart 82 procent.

[Video] SUV overrijdt kind 4 keer, man loopt verder

In Xinyi, in de Chinese provincie Jiangsu, werd vorige week dinsdag een drie en half jaar oude jongen geraakt door een BMW X6 terwijl hij aan het spelen was. Vervolgens reed de bestuurder nog drie keer over hem heen om er hierna weer vandoor te gaan.

Videobeelden laten zien dat de verdachte de plaats delict verliet nadat hij er zeker van was dat de jongen gestorven was. De bestuurder deed dit zonder om hulp te roepen of de jongen proberen te redden.

De BMW-rijder is inmiddels gearresteerd en wordt verdacht van verkeersovertredingen. De familie van het slachtoffer vermoedt dat de verdachte de jongen heeft vermoord, maar de politie stelt dat de verdachte en de familie van het ventje nooit eerder problemen hebben gehad. Van moord kan volgens de politie dan ook geen sprake zijn.

Het kereltje was met zijn 1,16 meter te klein om door de de bestuurder te kunnen zijn gezien. Ook was de bestuurder niet onder invloed van alcohol of drugs. De schokkende dood heeft inmiddels al tot ruim 228.000 woedende reacties geleid over heel internet.


De schokkende bewakingsbeelden van de tragische dood

Need for Speed: Hot Pursuit is groter dan Burnout Paradise

Burnout Paradise had een grote wereld waarin we konden scheuren met allemaal bolides. Nu helpen de mannen van Criterion die de Burnout-games maken mee bij de ontwikkeling van de nieuwe Need for Speed: Hot Pursuit. Dat zullen we merken ook want NFS: HP zal zo'n vier keer groter gaan worden.

Dit kwam uit een interview dat op de website van EA staat. Vanwege de snelle auto's in het spel was het nodig om het spel groter te maken. Naast al het asfalt zullen er ook off-road gedeeltes komen en natuurlijk de welbekende short-cuts. Voor de multiplayer zal ook veel van dit gebied beschikbaar zijn zodat het mogelijk is om 's nachts je autolichten uit te zetten en je te verstoppen achter de bosjes.

Need for Speed: Hot Pursuit komt 19 november uit voor de PS3, Xbox 360, PC en de Wii.

 

Functionaris geeft dopinggebruik DDR toe

Thomas Köhler, een voormalige hoge sportfunctionaris van de DDR, heeft toegegeven dat er vroeger op grote schaal doping werd toegediend aan sporters. Ook werd er doping aan kinderen toegediend. De voormalig olympisch kampioen rodelen zegt dit in het boek De twee kanten van de medaille, dat donderdag verschijnt.

"Alle middelen werden met toestemming van de sporters toegediend," zegt Köhler in het boek. "Omdat in de jaren zeventig de mogelijkheden voor sporters uit de DDR in vergelijking met die uit het Westen niet meer gelijkwaardig waren, besloten de toenmalige sportbazen tot de inzet van anabolica in de diverse sporttakken."

Köhler is pas de eerste hoge sportfunctionaris van het voormalige DDR die openlijk toegeeft dat er doping werd gebruikt door de sporters. Volgens de ex-official waren in 1989 in de Oost-Duitse sportclubs negentig gespecialiseerde artsen werkzaam om het dopegebruik te begeleiden. Verder waren er ook artsen van sportbonden, medici van sportinstituten en onderzoekers uit Leipzig en Kreischa bij betrokken.

Jong Oranje op 9 oktober tegen Oekraïne

Jong Oranje speelt de thuiswedstrijd van de play-offs tegen Oekraïne definitief op zaterdag 9 oktober. Om 19.00 uur wordt op het Kasteel in Rotterdam afgetrapt.

Drie dagen later volgt in Kiev de return. De winnaar van de dubbele ontmoeting verdient een ticket voor het EK voor spelers onder de 21 jaar, dat in juni in Denemarken plaatsvindt. Op dat toernooi kunnen ook startbewijzen voor de Olympische Spelen van Londen 2012 worden veroverd.

Assassin's Creed: Brotherhood multiplayer-bèta uitgesteld en nieuwe trailer

Gisteren zou de Amerikaanse bèta van Assassin's Creed: Brotherhood beginnen maar deze is uitgesteld naar 4 oktober, de dag dat ook de Europese bèta begint. Waarom de Amerikaanse bèta uitgesteld is wordt niet vermeld maar Ubisoft heeft wel gelijk een nieuwe trailer voor de multiplayer uitgebracht.

In de trailer zien we veel gevechten, omgevingen en spectaculaire bewegingen van Ezio die zich in en rondom Rome voortbeweegt in zijn gevecht tegen de tempeliers. Assassin's Creed: Brotherhood komt 19 november naar de PS3 en Xbox 360. De PC versie is uitgesteld naar begin 2011.

Bos: "Vuelta is goede leerschool"

Theo Bos rijdt momenteel mee in zijn eerste grote ronde. In de Vuelta à España ziet hij voornamelijk een goede leerschool en hoopt nog enkele goede klasseringen te behalen naast zijn twee negende plaatsen, al denkt hij nog niet direct aan etappewinst.

"Dit is niet te vergelijken met welke andere wedstrijd dan ook die ik tot nu toe gereden heb," zei Bos tegen het ANP. "Dit is een mooie leerschool. Ik zie hier waar ik naartoe moet. Wil ik hier nu top vijf of top drie rijden, dan moet echt alles meezitten."

"Ik denk nog niet aan Madrid, bekijk het gewoon van dag tot dag. Er is gewoon een groot aantal topsprinters met daarbij een aantal knechten. Het is dringen geblazen. Dat maakt het moeilijk, maar niet onmogelijk."

Nederlandse voetballers in het buitenland - Week 37

Ook dit jaar zal FOK!sport weer verslag brengen over de gebeurtenissen van onze voetballende landgenoten bij de minder bekende voetbalclubs en -competities. Door middel van een wekelijks verslag, dat elke dinsdagavond op de site zal verschijnen, houdt FOK!sport jullie op de hoogte over onze landgenoten in het buitenland.

In de Engelse Premier League speelden Wigan Athletic en Sunderland met 1-1 gelijk. Bij Wigan, dat nu zeventiende staat met vier punten uit vier duels, begon Ronnie Stam in de basis.

In de Npower Championship speelde Doncaster Rovers FC met 2-2 gelijk bij Watfoord. Shelton Martis speelde bij de bezoekers de gehele wedstrijd mee. In de stand staat Donchaster tiende met acht punten uit vijf duels.

In de Npower League 2 ging Shrewsbury Town met 2-0 uit onderuit tegen Gillingham. bij de bezoekers viel Benjamin Van den Broek in de tweede helft in. In de stand blijft Shrewsbury tweede staan, met net zoveel punten (13) als de nummers 1 en 3, Torquay United en Port Vale.

Aidelaide United heeft in de Australische A-League de vierde zege op rij behaald. Ditmaal werden de Newcastle Jets in eigen huis met 2-1 verslagen. Sergio van Dijk kon opnieuw op een basisplaats rekenen en speelde de volle negentig minuten mee. Hij was dit weekend echter niet verantwoordelijk voor een doelpunt. Adelaide is na dit weekend alleen koploper, aangezien nummer twee Perth Glory met 0-1 verloor van Gold Coast United. Ex-PSV'er Jason Culina was in deze wedstrijd verantwoordelijk voor de enige treffer. Bas van den Brink viel twintig minuten voor tijd in aan de kant van Gold Coast United.

Melbourne Heart beleefde een minder weekeinde. De ploeg mocht op bezoek bij Central Coast Mariners en ging met lege handen weer huiswaarts. De wedstrijd werd namelijk met 1-0 verloren. Aan beide kanten stond een Nederlander binnen de lijnen. Aan de kant van Central Coast Mariners speelde Patrick Zwaanswijk de hele wedstrijd mee, terwijl bij Melbourne Heart aanvaller Gerald Sibon meespeelde. Hij werd in de 69e minuut gewisseld.

Brøndby IF heeft de thuiswedstrijd tegen SønderjyskE met 3-1 gewonnen. De ploeg, waar Remco van der Schaaf dankzij zijn sterke optredens de laatste weken een basisplaats kreeg, kwam na zeven minuten nog met 0-1 achter, maar mede dankzij twee doelpunten van ex-Ajacied Michael Krohn-Dehli won Brøndby met 3-1. Dankzij deze overwinning blijft de ploeg derde staan. De achterstand op koploper FC Kopenhagen bedraagt vijf punten. Tim Janssen heeft met zijn ploeg Esbjerg fB opnieuw niet weten te winnen. Thuis werd met 2-3 verloren van Lyngby. Voor rust stond de ploeg van Janssen al met 0-3 achter. Na rust was Janssen in de 68e minuut verantwoordelijk voor de 2-3. Esbjerg staat na dit weekend op een teleurstellende tiende plaats.

Mjällby heeft afgelopen weekend geen punten weten te pakken. De uitwedstrijd tegen IF Elfsborg werd met 2-0 verloren. Moestafa El Kabir kon rekenen op een basisplaats. Hij pakte in de beginfase een gele kaart. Dankzij de nederlaag vinden we Mjällby na dit weekend terug op een zesde plaats. De achterstand op de nummer drie, welke rechtgeeft op Europees voetbal, bedraagt inmiddels zeven punten.

In de Amerikaanse Eastern Conference competitie heeft Chicago Fire afgelopen weekend niet weten te winnen van Philadelphia Union. De wedstrijd werd met 1-0 verloren. Collins John begon in de basis bij Chicago Fire en werd na een klein uur spelen gewisseld. Chicago Fire vinden we na dit weekend terug op een vijfde plaats. De achterstand op plek twee, welke rechtgeeft op het spelen van de Final Series, bedraagt inmiddels maar liefst veertien punten.

AEK Larnaca, de ploeg van trainer Tom Caanen en technisch directeur Jordi Cruijff, heeft de eerste overwinning van het seizoen geboekt. Uit bij het sterke Apollon Limassol werd knap met 1-2 gewonnen. Danny Schenkel was kort na rust verantwoordelijk voor de gelijkmaker. Larnaca, waar ook Kevin Hofland, Gregoor van Dijk en Edwin Linssen onder contract staan, klimt dankzij deze overwinning naar de middenmoot. Anorthosis Famagusta heeft op knappe wijze de leiding behouden in de Cypriotische competitie. APOP Kinyras werd in eigen huis met 3-0 geklopt. Oud-NEC'er Jeffrey Leiwakabessy kon opnieuw rekenen op een basisplaats en opende kort na rust de score voor de thuisploeg. Na ruim een uur spelen werd hij gewisseld. Volgende week ontmoet Anorthosis de ploeg van Joost Broerse, APOEL Nicosia. Zij verloren afgelopen weekend met 1-0. Broerse zat niet bij de selectie.

Borussia Mönchengladbach heeft kansloos met 0-4 verloren van Eintracht Frankfürt. Verdediger Roel Brouwers speelde de gehele wedstrijd mee, maar kon geen stempel op de wedstrijd drukken. In de 80ste minuut kwam onze landgenoot Marcel Meeuwis ook in het veld, hij nam de plek in van Patrick Hermann. Ondanks de nederlaag blijft de ploeg op de negende plek hangen.

Bij Hertha BSC begon Maikel Aerts in de basis en zorgde met enkele goede reddingen mede voor de overwinning van zijn ploeg. Hertha won uiteindelijk 1-2 van Fortuna Düsseldorf en klimt hierdoor naar de derde plek. Ook het FC Augsberg van Paul Verhaegh en Kees Kwakman boekte een overwinning. Het team won 0-2 van VFL Bochum. Kwakman kreeg in de 41ste minuut geel. De ploeg klimt door de overwinning naar de tweede plek.

In de Oostenrijkse competitie kon het Red Bull Salzburg van trainer Huub Stevens de wedstrijd tegen SV Mattersburg niet omzetten in een overwinning. De thuisploeg won met 1-0. Ondanks het verlies bleef Salzburg tiende.

Ook in Italië wisten de Nederlanders geen succes te boeken. AC Monza wist met Sander Westerveld, Chedric en Stefano Seedorf de wedstrijd tegen AC Regina niet te winnen. Het werd bij Regina 3-2 voor de thuisploeg.

De ploeg van Serginho Greene en Dustley Mulder, Levski Sofia, wist overtuigend met 4-0 te winnen van Minyor Pernik, mede dankzij twee goals van spits Dembélé. Door de overwinning is Sofia nu leider in strijd om de Bulgaarse titel.

St. Gallen, met Tim Bakens in de basis, wist met 1-0 te winnen van opponent Xamax Neuchâtel. Het was de eerste overwinning in vijf wedstrijden. Gallen stijgt naar plek acht door de winst.

 

SV Zulte Waregem speelde in de Belgische Eerste Klasse thuis met 0-0 gelijk tegen AS Eupen. Jeremy Bokila viel bij de thuisploeg in de tweede helft in. Hij kreeg wat kansen, en een gele kaart, maar wist niet voor de bevrijdende treffer te zorgen. Anderlecht, met Mbark Boussoufa in de basis, won met 0-2 van STVV. Romelu Lukaku scoorde beide goals voor Anderlecht.

Club Brugge speelde op eigen veld met 2-2 gelijk tegen competitieleider Racing Genk. Ryan Donk stond bij Club in de basis. Racing eindigde het duel, dat onder leiding van de Nederlandse arbiter Kevin Blom stond, overigens met tien man nadat De Bruyne in de twintigste minuut zijn tweede geel kreeg. Ook coach Vercauteren werd in die fase naar de tribune gestuurd.

 

Celtic behield in Schotland in navolging van Glasgow Rangers de maximale score. The Bhoys, met Glenn Loovens in de basis, waren veel te sterk voor Hearts of Midlothian (3-0). De Nederlander Edwin de Graaf blijft met Hibernian teleurstellend presteren. Tegen Inverness stonden The Hibs in eigen huis lang met 1-0 voor, maar acht minuten voor tijd zette Adam Rooney de gelijkmaker op het scorebord.

Team ICO-collectie komt in voorjaar 2011

De Team ICO-collectie bestaande uit HD-versies van ICO en Shadow of the Colossus zal volgens bronnen van Eurogamer in maart of april 2011 uitkomen. De collectie zou rond de €30,- gaan kosten en in Engeland zal de game één dezer dagen in de pre-order te zetten zijn in enkele webshops.

Afgelopen weekend kwam de collectie al op de Amerikaanse website van Walmart te staan met een releasedatum van 1 april. Alhoewel dit om een zogenaamde "placeholder" lijkt te gaan ligt de datum wel middenin de tijd die Eurogamer doorkreeg. Sony heeft aangegeven niet in te gaan op geruchten en roddels.

ICO
ICO binnenkort in HD?

FOK!kers gaan voor Go Ahead Eagles

In de afgelopen dagen gaf FOK!sport zijn users de kans om op zijn/haar favoriete ploeg uit de Jupiler League te stemmen. Aan de hand daarvan gaan we ook bekijken of we het nieuws uit de Eerste Divisie op kunnen voeren, aangezien dat in onze ogen nog wat summier is.

Sinds 9 september zijn er meer dan 1400 stemmen uitgebracht. Go Ahead Eagles kreeg uiteindelijk de meeste stemmen, namelijk 18,1%. De ploeg uit Deventer werd gevolgd door Sparta Rotterdam, dat vorig seizoen uit de Eredivisie degradeerde. De Rotterdammers kregen 13% van de stemmen. De top drie wordt gecompleteerd door Cambuur Leeuwarden, dat 12,8% van de stemmen kreeg.

Fritzz2 noemde Go Ahead Eagles, de winnaar van deze poll, de meest Engelse club uit Nederland. Een supporter van Cambuur Leeuwarden, De_Dwaas, hoopt dat er nog niet snel gepromoveerd zal worden. "Liever hierna nog één of twee seizoenen meedraaien om het kampioenschap in de Jupiler Leauge en met minder schuld en wellicht een nieuw stadion de Eredivisie in dan promoveren en dieper in de schuld en direct weer degraderen."

Tot slot dacht The_Avatar, die overigen geen stem uitbracht, het volgende: "Kom op zeg geen een van deze clubs zal ooit wat betekenen in Nederland." Het is echter aan de ploegen uit de Jupiler League om dit te bewijzen. Zo was Heracles Almelo ook jaren actief in deze competitie, maar liep vorig seizoen nipt Europees voetbal mis.

Bekijk de poll voor alle andere resultaten!

Moeliker na bijna tien maanden weer onder de lat

Kevin Moeliker, doelman van FC Lienden, is weer in staat om te keepen. Hij maakt mogelijk vanavond zijn rentree op de velden.

Zondaghoofdklasse.nl maakt melding van het feit dat Moeliker onder de lat staat bij het beloftenelftal van FC Lienden, dat speelt tegen tweedeklasser Dodewaard. Het is een wonder dat Moeliker weer tussen de palen kan plaatsnemen.

In november vorig jaar raakte hij betrokken bij een auto-ongeluk. Zijn vriend Theo Janssen, die te veel had gedronken, nam plaats achter het stuur, waarna hij met zijn auto over de kop sloeg. Moeliker raakte zwaar gewonden bij het ongeval.

Vervolgens lag de doelverdediger enkele dagen in coma. Daarnaast had hij te kampen met geheugenverlies. Een maandenlange revalidatie volgde. 'Beginnend rijder' Janssen had 0,8 promille alcohol in zijn bloed, terwijl 0,2 is toegestaan.

'Argumentatie gameverbod onvolledig'

De argumentatie van minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) om gewelddadige computergames te verbieden, is onvolledig. Dat zegt psycholoog Peter Nikken dinsdag in het NRC Handelsblad.

Nikken, de schrijver van het in 2007 verschenen boek 'Mediageweld en Kinderen', is van mening dat de minister zijn onderzoek gebruikt zoals het hem uitkomt. Ook andere bronnen die Hirsch Ballin hanteert om het verbod op gewelddadige games te onderbouwen, worden door Nikken, die werkt voor het Nederlands Jeugdinstituut, niet erkend als onweerlegbaar bewijs voor het verband tussen agressie en geweld. Hij vindt dat de bewindsman het beoogde verbod voor een deel baseert op een onvolledige interpretatie van het boek.

Hirsch Ballin wil een verbod instellen op de verkoop van extreem gewelddadige games aan minderjarigen, schreef hij in juni aan de Tweede Kamer, als de branche zelf niet met goede maatregelen komt. Het gaat in het bijzonder om games waarbij het neerschieten van menselijk ogende vijanden centraal staat. Wanneer dit verbod voor 2012 geen succes oplevert, wil de CDA'er een algemeen verbod instellen op de verkoop van dergelijke games aan jongeren.

De minister wilde niet op de uitspraken van Nikken reageren, schrijft de krant.

EVE Online-speler steelt 34 duizend euro

Een speler heeft virtueel geld met een waarde van ruim 34 duizend euro in de grootschalige game EVE Online gestolen. De speler wist dit fortuin te bemachtigen door een investeringsmaatschappij in de game op te lichten.

De speler met de naam Bad Bobby wist zich met meerdere karakters tot de top van een investeringsmaatschappij in EVE Online op te werken. De overige leden wisten echter niet dat deze karakters door één speler werden bestuurd. Vervolgens kon hij het geldbedrag loskrijgen door een meerderheid van de stemmen in de virtuele bestuurskamer aan zichzelf toe te kennen.

Het is niet bekend of Bad Bobby zijn virtuele buit aan andere spelers in ruil voor echt geld wil verkopen of gebruikt om zijn bankrekening in de game te spekken. Het is niet de eerste keer dat er personen binnen de online wereld van EVE Online worden opgelicht. Eerder ging de leiding van een grote virtuele bank er met het geld van duizenden spelers vandoor.

EVE Online is een online spel dat zich afspeelt in een gigantisch universum. De spelers kunnen ruimteschepen besturen, maar ook handel voeren of grondstoffen delven.

Feestje voor beginnende gamedesigners in Nederland

Google en de Nederlandse ontwikkelaar Spil Games gaan een feestje organiseren voor beginnende gamedesigners. Volgende maand kunnen de beste programmeurs van Nederland zich op de HTML 5 Game Jam met elkaar meten.

Spil Games is een Nederlandse ontwikkelaar van spelletjes die in een browser worden gespeeld. Op het evenement worden presentaties door spelontwikkelaars gehouden en mogen deelnemers zelf ideeën voor games pitchen. Deze spelletjes worden in de nieuwe programmeertaal HTML 5 ontworpen, waardoor games sneller en zonder een Flash-player geladen kunnen worden.

"We zijn zeer blij om Game Jam in samenwerking met Google te kunnen organiseren", zegt een woordvoerder van Spil Games. "Een weekend waarin hardcore programmeurs helemaal los kunnen gaan past perfect in onze strategie om meer met HTML 5 te doen."

Het evenement vindt in het weekeinde van 9 en 10 oktober plaats in het kantoor van Spil Games te Hilversum.

SBS 6-show per direct van de buis

SBS 6 haalt 'De Zaterdagavondshow met Marc-Marie en Beau' per direct van de tv. De show die geproduceerd wordt door Paul de Leeuws productiebedrijf EVA Media trekt volgens de zender te weinig kijkers.

"We vinden het ontzettend jammer, maar gezien de tegenvallende kijkcijfers hebben we besloten om de show per direct stop te zetten. Het programma is vol overgave gemaakt door Marc-Marie Huijbregts, Beau van Erven Dorens en EVA Media, maar helaas wisten niet genoeg kijkers het programma te vinden", aldus SBS 6.

De eerste uitzending trok in augustus nog ruim 900.000 kijkers, maar viel volgens Stichting KijkOnderzoek afgelopen week naar slechts 526.000 kijkers.

Tv-recensent Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant) begrijpt wel waarom de show geflopt is: "Waar het fout ging met die zaterdagavondshow, is dat het typisch een Paul de Leeuw-show is, maar dan zonder Paul. Dat is nou net wat hij zo goed kon. Dat moet je dus niet overlaten aan Marc-Marie Huijbregts en Beau van Erven Dorens."

De laatste jaren floppen wel meer formats van De Leeuw. Zo gingen eerder al De Tafel van 5 (NET 5) en Waar is Elvis?! (RTL 4) ten onder.


SBS 6-productie Paul de Leeuw per direct van de buis

George Michael veroordeeld tot acht weken cel

George Michael is veroordeeld tot acht weken celstraf wegens rijden onder invloed van drugs. Een Britse rechter heeft dat dinsdag bepaald.

De 47-jarige zanger, die werd geboren als Georgios Panayiotou, reed op 4 juli op met zijn auto tegen de voorzijde van een Londens winkelpand. Michael werd ingerekend, waarop de politie al snel constateerde dat hij niet had mogen rijden.

De voormalige Wham!-frontman gaf vorige maand toe op het moment van het ongeluk onder invloed van cannabis te zijn. Bovendien bekende de zanger dat hij softdrugs op zak had.

Het was niet de eerste keer dat Michael onder invloed in de auto stapte. In 2007 kreeg hij een rijverbod van twee jaar omdat hij stoned achter het stuur zat. Vorig jaar reed de zanger zijn auto tegen een vrachtwagen.

Wanneer de celstraf van Michael, die beweert drugs inmiddels te hebben afgezworen, ingaat is niet duidelijk. Waarschijnlijk brengt hij maar vier weken daadwerkelijk achter de tralies door, de resterende tijd zal hij onder toezicht van de Britse reclassering staan.

Vertrouwen Duitse economie fors omlaag

Voor het eerst sinds maart 2009 zijn Duitse institutionele beleggers en analisten weer in meerderheid pessimistisch over de toekomst van de Duitse economie in de komende zes maanden. De zogeheten ZEW-index daalde van 14 punten in augustus naar -4,3 punten in september. Het is al de vijfde maand op rij dat de index daalt.

Volgens het economische onderzoeksinstituut ZEW zijn beleggers en analisten veel somberder geworden over de vooruitzichten voor de Duitse economie door het aflopen van de economische steunprogramma's van de overheid. De onderzoekers denken echter dat het gevaar voor een nieuwe recessie in Duitsland gering blijft.


Arnold kan ook in Duitsland deze peptalk gaan houden

Opnieuw hennepplanten in aspergeveld gevonden

In de Brabantse gemeente Cranendonck is opnieuw een wietplantage aangetroffen in een aspergeveld. Dit keer gaat het om ruim vijfduizend hennepplanten, die dinsdagmiddag werden gevonden in een veld aan de Groenstraat in Soerendonk, meldt de politie.

Het is de vierde hennepplantage in de gemeente die de politie in een week tijd heeft opgerold. Woensdag werd in Budel de eerste plantage van zo'n 25.000 hennepplanten in een aspergeveld aangetroffen.

Vrijdag volgden een kleine drieduizend planten waar agenten op stuitten in een veld aan het Zitterd in Soerendonk en nog eens zo'n zesduizend hennepplanten in een aspergeveld aan de Groenstraat in dezelfde plaats. De aspergevelden aan de Groenstraat waar vrijdag en dinsdag hennepplanten werden gevonden, staan los van elkaar.

De politie is nog op zoek naar de eigenaar van de plantages.

Dagzege Poels in Tour of Britain

De vierde etappe in de Tour of Britain is gewonnen door Wout Poels. De Nederlandse renner van Vacansoleil  had na 171 kilometer koersen, van Minehead naar Teignmouth, een kleine voorsprong op het eerste deel van het peloton.

Ook de nummer twee was een renner van Vacansoleil, de Sloveen Borut Bozic won de sprint van het eerste deel van het peloton.

Eerder vandaag werd bekend dat bondscoach Van Vliet Poels heeft opgeroepen om bij het WK wielrennen op de weg komende maand Laurens ten Dam te vervangen.

Mourinho: "Ajax leuker dan debutant"

José Mourinho is blij dat woensdagavond Ajax op bezoek komt in Madrid. De coach van de Koninklijke is echter op zijn hoede voor de Amsterdammers.

"Thuis spelen tegen zo'n historisch grote club is prachtig. Voor de fans is het leuk dat Ajax hier komt en niet één of andere debutant", zei Mourinho op de persconferentie ter gelegenheid van het duel. "Ajax is absoluut geen eenvoudige tegenstander."

Mourinho roemt de eigen identiteit en het verleden van Ajax. "Ze hebben een eigen cultuur en filosofie en de jeugdopleiding is uitstekend. Ajax voetbalt op hun eigen manier, in een origineel spelsysteem." Ajax mist woensdag Jan Vertonghen en Luis Suarez wegens een schorsing.

Voor de Real-trainer maakt dat echter weinig verschil. "Ze hebben een paar spelers die goed hebben gepresteerd op het WK. Bijvoorbeeld Stekelenburg en Van der Wiel, maar ook spelers als Eyong Enoh en Urby Emanuelson hebben veel kwaliteit."

Stoner verwacht zwaar weekend in Aragon

Motorrijder Casey Stoner hoopt op een goed resultaat na twee mindere races. Hij hoopt dit resultaat te behalen tijdens de Grand Prix van Aragon, die dit jaar nieuw op de kalender staat. Na de TT van Assen stond Stoner vijf maal achtereen op het podium, maar in Amerika viel hij uit en in San Marino finishte hij teleurstellend als vijfde.

"Na twee moeilijke races kijk ik ernaar uit om op een nieuw circuit te gaan racen", vertelde Stoner. "Ik zal vol optimisme aan het weekend beginnen en hoop dat het circuit van Aragon ons zal liggen. Maar eerlijk gezegd denk ik dat we het erg moeilijk zullen krijgen. Het hele team werkt erg hard om iets te vinden wat mijn gevoel op de motor zou kunnen verbeteren en de motor beter door de bochten kan laten gaan. Hopelijk kunnen we in Aragon een moeilijke periode achter ons laten."

Stoner staat nu vijfde in het kampioenschap. Hij heeft evenveel punten als Rossi.

Goudprijs naar recordhoogte

De prijs van goud is tot een nieuwe recordhoogte gestegen. Dinsdagmiddag steeg de prijs van een ounce (31,1 gram) goud naar 1.274 dollar. Het vorige record stamt van 21 juni, toen er bijna 1.265 dollar werd neergelegd voor een ounce goud.

De goudprijs stijgt vooral door beleggers die het historische edelmetaal als veilige haven zien tegen in hun ogen 'onveilige' munteenheden zoals de dollar en de euro. Ook stijgt de prijs door toenemende fysieke vraag, met name in het Azië.


Goudprijs stijgt opnieuw naar recordhoogte

Arsenal mist zestal spelers tegen Braga

Thomas Vermaelen en Abou Diaby missen het Champions League duel van Arsenal met Sporting Braga van woensdag. Dat heeft trainer Arsène Wenger dinsdag op de persconferentie gemeld. Arsenal mist daardoor liefst zes vaste krachten.

Behalve het tweetal mist de Londense club de al langer geblesseerde Robin van Persie, Theo Walcott, Nicklas Bendtner en Aaron Ramsey. Vermaelen raakte afgelopen week geblesseerd aan zijn achillespees in de interland van België tegen Turkije, terwijl Diaby in het competitieduel met Bolton Wanderers uitviel met een enkelblessure.

Arsenal mist zestal spelers tegen Braga
Arsenal mist zestal spelers tegen Braga (Foto: ANP)

Prijswinnende game The Ball komt dit najaar uit

Een bloederig puzzelspel met een enorme bal moet dit najaar het paradepaardje van de Nederlandse uitgever Iceberg Interactive worden. The Ball laat spelers een bal besturen waarmee demonische vijanden kunnen worden verpletterd en voor de speler zelf onbereikbare knoppen ingedrukt kunnen worden om puzzels op te lossen.

The Ball combineert het first-person-shootergenre met een puzzelgame. Het is het eerste spel van de Zweedse gamestudio Teotl Studios. Het bedrijf telt drie werknemers en staat onder leiding van de Nederlander Sjoerd de Jong die eerder werkte aan spellen als Killzone, Unreal Tournament 2004 en The Chronicles of Spellborn.

Het spel kreeg vorig jaar de tweede prijs bij de 'Make Something Unreal'-wedstrijd, waar gamestudio Epic Games hobbyisten liet knutselen met de Unreal-engine. Deze gametechnologie is de basis voor een groot aantal games, waaronder Gears of War, Unreal Tournament, Mass Effect en verschillende Tom Clancy-games.

Vijftien jaar cel voor moord tijdens seksafspraak

De 21-jarige Farhan B. uit Almere is dinsdag veroordeeld tot vijftien jaar cel voor het doodsteken van een 51-jarige man in het Woldpark in Lelystad in november. De rechtbank in Zwolle acht de man schuldig aan doodslag.

B. heeft het slachtoffer volgens de rechtbank tien keer in de borst, rug en linkerarm gestoken. Vervolgens ging hij ervandoor met de portemonnee van het slachtoffer, waarna hij nog geen kwartier na het steekincident met de pinpas van het slachtoffer is gaan pinnen. Dat hij dit kon doen, noemt de rechtbank 'gewetenloos en koelbloedig'. Het lichaam van het slachtoffer werd uiteindelijk in bosjes gevonden door een voorbijganger.

De verdachte en het slachtoffer leerden elkaar via een homo-erotische chatsite kennen. Voor de fatale ontmoeting op 17 november hadden de twee elkaar een keer eerder gezien. B. zou het slachtoffer voor de tweede afspraak met de belofte van seks naar het park hebben gelokt, waarbij het hem volgens de rechtbank van meet af aan echter om 'geldelijk gewin' ging.

Het Openbaar Ministerie had achttien jaar cel tegen de man geëist. De rechtbank komt echter tot een lagere straf, onder meer omdat hij geen strafblad heeft.

Politie zoekt eigenaar lastige damherten

De politie in het Gelderse Emst is op zoek naar de eigenaar van acht damherten die in de omgeving voor overlast zorgen. De brutale roedel herten loopt regelmatig op de weg en zorgt daarmee voor gevaarlijke situaties. De politie is al meerdere keren gebeld over de hanggroepherten en gaat ervan uit dat de dieren van een particuliere eigenaar zijn.

De herten zorgen al geruime tijd voor problemen in het noordwesten van de Veluwe. Het gaat daarbij voornamelijk om verkeersoverlast. De dieren eten ook wel bij mensen uit de tuin, maar daar gaan de klachten niet over, zegt een woordvoerder van de politie. "Mensen vrezen dat ze straks onder een auto belanden."

De politie denkt dat de herten niet wild zijn vanwege hun afwijkende gedrag. Zo laten ze zich meer dan wilde herten overdag zien. Gewone wilde herten verstoppen zich en gaan tijdens de schemering op zoek naar voedsel. "Ze dragen geen merktekens zoals koeien of zo, maar we denken toch dat ze van iemand zijn."

De eigenaar van de herten wordt door de politie vriendelijk verzocht contact op te nemen en zijn herten op te halen.

Zimbabwe ontslaat stakende piloten

De Zimbabwaanse luchtvaartmaatschappij Air Zimbabwe heeft zo'n veertig stakende piloten de deur gewezen, omdat zij zich niet aan een deadline voor het beëindigen van hun protest hebben gehouden. Dat heeft de voorzitter van Air Zimbabwe dinsdag gezegd. De piloten hadden afgelopen weekeinde weer aan het werk moeten gaan.

De piloten staken, omdat de luchtvaartmaatschappij al bijna twintig maanden geen toeslagen meer heeft uitbetaald.

Thuiskweker mediwiet houdt werkstraf

Een 47-jarige Amsterdammer die thuis naar eigen zeggen wiet kweekte om zijn pijn en die van zieke buurtbewoners te verlichten is dinsdag in hoger beroep veroordeeld tot een werkstraf van tachtig uur. Eerder kreeg hij van de rechtbank in Amsterdam een werkstraf van zestig uur en een week voorwaardelijke cel opgelegd.

Het Openbaar Ministerie had in hoger beroep voor het gerechtshof in Den Haag een gevangenisstraf van vier weken geëist tegen de man. De Amsterdammer bleek 27 augustus 2008 bijna twee kilo hennep in zijn woning te hebben. De politie kwam de drugs op het spoor nadat een buurtbewoner had geklaagd over stankoverlast.

De man zou de hennep om medicinale redenen kweken voor met name kankerpatiënten. Behalve dat de hennep pijn verlicht, gelooft de Amsterdammer dat hoge doses van het roesverwekkende THC, dat in hennep voorkomt, kankercellen aanvalt.

Volgens de Hoge Raad is het kweken van wiet voor medicinale doeleinden in zeer uitzonderlijke gevallen toegestaan. Het OM stelde dat daar nu geen sprake van is omdat niet is gebleken dat de man geen baat zou hebben bij de bij de apotheek verkrijgbare medicinale wiet. Hij zou wiet van de apotheek eerst eens moeten proberen.

Het hof stelt er niet over te twijfelen dat de man met 'de beste intenties' handelde en dat het winstoogmerk bij hem dan ook niet vooropstond. Maar aangezien er geen goed medisch-wetenschappelijke begeleiding paraat stond, kleefden er flinke risico's aan het gebruik van de hennep van de man. Ook veroorzaakte de handelwijze van de man stankoverlast voor zijn buurtbewoners. Daarom heeft het hof besloten de man wel een straf op te leggen, maar een lagere dan het OM had geëist.

Agent moet voorzichtig zijn op internet

Op politiescholen moet betere voorlichting worden gegeven over de risico's die agenten lopen die actief zijn op sociale media als Hyves, Facebook of Twitter. Staatssecretaris van Binnelandse Zaken Ank Bijleveld liet dinsdag in de Tweede Kamer weten dat ze hier op toe gaat zien.

Tijdens het wekelijkse vragenuurtje ging Van Bijleveld in op uitlatingen van de Limburgse korpschef Bryan Rookhuizen, die vorige week liet weten dat agenten steeds vaker thuis bedreigd worden. De demissionaire staatssecretaris noemde bedreigingen tegenover gezinsleden van een agent 'het lafste wat je kunt doen'.

Tegelijkertijd moeten agenten er meer alert op zijn om op internet niet te veel privégegevens te delen. Op die manier kunnen bedreigers meer te weten komen over politiemensen.

Sno overgebracht naar ziekenhuis Amsterdam

Ajacied Evander Sno maakt het naar omstandigheden goed. Hij is overgebracht naar een ziekenhuis in Amsterdam. Dat meldt zijn club dinsdag. Maandag moest de 23-jarige middenvelder tijdens Jong Vitesse - Jong Ajax gereanimeerd worden nadat hij als gevolg van hartritmestoornissen een hartstilstand kreeg. Sno bracht de nacht door in een ziekenhuis in Arnhem.

Naar verwachting moet Sno nog zeker twee weken in het ziekenhuis blijven terwijl artsen de hartritmestoornissen onderzoeken. Pas als die bekend zijn, kan bekeken worden hoe Sno behandeld kan worden om herhaling te voorkomen. Hartritmestoornissen hoeven niet carrièrebedreigend te zijn, al is dat wel afhankelijk van de ernst en de exacte oorzaak.

Sowieso miljoen euro voor Europa League-deelnemers

PSV, AZ en FC Utrecht halen minstens een miljoen euro binnen door deelname aan de Europa League. Dat bedrag bestaat uit een startbonus van 640 duizend euro en een wedstrijdbonus van 60 duizend euro per groepsduel, meldt de UEFA dinsdag. Per zege komt er 140 duizend euro bij, een remise levert 70 duizend op.

Net als in de Champions League levert ook het bereiken van elke volgende ronde geld op, al zijn de bedragen wat bescheidener dan bij het miljoenenbal. De tweede ronde levert twee ton op, de achtste finale nog eens drie ton en de kwartfinale weer vier ton. Voor het bereiken van de halve finale krijgen clubs er zeven ton bij.

De winnaar van de Europa League strijkt daarbovenop 3 miljoen euro op, de verliezend finalist 2 miljoen. Maximaal valt er 6,44 miljoen euro te verdienen. Daarnaast krijgen alle ploegen nog een deel van de televisiegelden.

Microsoft komt met TGS-lineup

Pheno zit er momenteel helemaal klaar voor; de Tokio Game Show in Japan. De beste man is helemaal naar de andere kant van de aarde afgereisd om ons te voorzien van het laatste nieuws vanaf de vloer.

Ook Microsoft zal aanwezig zijn tijdens de TGS van 2010. Sinds begin van de week is bekend gemaakt in welke vorm zij deze aanwezigheid zullen waarmaken en wij delen maar al te graag deze lijst met jullie. De booth van Microsoft zal zowel first als third party games bevatten en ook Kinect is groots aanwezig.

KINECT

  • Crossboard 7 (Konami, Playable)
  • DanceEvolution (Konami, Demo Exhibit)
  • Sonic Free Riders (Sega, Playable)
  • Deca Sporta Freedom (Hudson, Playable)
  • Answer With Your Body: New Brain Training (Namco Bandai, Playable)
  • Kinect Adventure! (Microsoft, Playable)
  • Kinect Animals (Microsoft, Demo Exhibit)
  • Kinect Joy Ride (Microsoft, Demo Exhibit)
  • Kinect Sports (Microsoft, Playable)
  • Your Shape Fitness Evolved (Ubisoft, Playable)

XBOX 360

  • Gal Gun (Alchemist, Playable)
  • El Shaddai (Ignition, Playable)
  • Need for Speed Hot Pursuit (EA, Playable)
  • FIFA 11 (Electronic Arts, Playable)
  • Dead Rising 2 (Capcom, Playable)
  • Marvel vs Capcom 3 (Capcom, Playable)
  • Monster Hunter Frontier Online (Capcom, Playable)
  • DoDonPachi Resurrection (Cave, Playable)
  • Otomedius X Excellent! (Konami, Playable)
  • Castlevania Lords of Shadows (Konami, Playable)
  • Metal Gear Solid Rising (Konami, Video)
  • Winning Eleven 2011 (Konami, Playable)
  • Gun Loco (Square Enix, Playable)
  • Deus Ex (Square Enix, Video)
  • Call of Duty Black Ops (Square Enix, Video)
  • Final Fantasy XIII Ultimate Hits International (Square Enix, Playable)
  • Front Mission Evolved (Square Enix, Playable)
  • Vanquish (Sega, Playable)
  • Virtual On Force (Sega, Playable)
  • Fallout New Vegas (Zenimax, Playable)
  • Dream Club Zero (D3, Playable)
  • Mafia 2 (Take-Two, Playable)
  • Idolmaster 2 (Namco Bandai, Playable)
  • Gundam Musou 3 (Namco Bandai, Playable)
  • Dragon Ball Raging Blast 2 (Namco Bandai, Playable)
  • Naruto Ultimate Storm 2 (Namco Bandai, Playable)
  • Bullet Soul (5pb., Playable)
  • Gears of War 3 (Microsoft, Video)
  • Fable III (Microsoft, Playable)
  • Halo Reach (Microsoft, Playable)
  • Mass Effect 2 (Microsoft, Playable)
  • Assassin's Creed Brotherhood (Ubisoft)
  • SBK X JP Edition (Russell, Playable)
  • Stoked Big Air Ediiton (Russell, Playable)

XBOX LIVE ARCADE

  • Gunwange (Cave, Playable)
  • Crazy Taxi (Sega, Playble)
  • Sonic Adventure (Sega, Playable)
  • Bonk Brink of Extinction (Hudson, Playable)
  • Comic Jumper (Microsoft, Playable)

Wilders gedoogt uitbreiding EU niet

PVV-leider Geert Wilders ontkent tegenover elsevier.nl dat hij met het CDA en de VVD afspraken heeft gemaakt over de toetreding van Kroatië tot de Europese Unie (EU). Eerder vandaag meldde de Wereldomroep dat bronnen uit het CDA en de VVD stelden dat Wilders het kabinet niet zou laten vallen als het in zou stemmen met toetreding van Kroatië.

Wilders laat echter aan Elsevier weten tegen elke uitbreiding van de EU te zullen stemmen. "Wij waren, zijn en blijven tegen welke uitbreiding van de EU dan ook en zullen dan ook tegen iedere uitbreiding stemmen," aldus Wilders. Kroatië staat samen met Macedonië en Turkije op de lijst voor mogelijke toelating tot de EU. Voor Kroatië zou dat al in 2011 kunnen gebeuren.

Oud-informateur Tjeenk Willink waarschuwde al voor de kwestie 'Europa' binnen de coalitie. Mogelijk zouden CDA en VVD steun kunnen zoeken bij andere partijen in de Tweede Kamer, zoals de PvdA. De PVV is altijd fel tegen uitbreiding van de EU geweest. PVV-leider Geert Wilders stapte in 2004 zelfs uit de VVD omdat hij het niet eens was met het standpunt van de partij, dat Turkije onder bepaalde eisen bij de EU zou mogen.

Pozzato kopman Italianen in Australië

Filippo Pozzato is aanvoerder van de Italiaanse ploeg voor het WK wielrennen. Bondscoach Paolo Bettini maakte vandaag de selectie bekend waarin de Kutusha-renner het kopmanschap krijgt. De wereldkampioen van 2008 Alessandro Ballan en Damiano Cunego zullen niet naar Australië afreizen.

Bettini maakte bekend dat naast Pozzato ook Vincenzo Nibali, Luca Paolini, Francesco Gavazzi, Daniel Oss, Marzio Bruseghin, Giovanni Visconti, Matteo Toasatto en Marco Pinotti op 3 september in de wegwedstrijd zullen rijden. Rinaldo Nocentini en Andrea Tonti zijn de reserves.

100.000 walrussen gestrand in Alaska

In de buurt van Point Lay in Alaska zijn naar schatting zo'n 100.000 walrussen gestrand. De beesten zijn op hol geslagen door het deze zomer opnieuw in recordtempo smeltende poolijs. Het is niet de eerste keer dat er walrussen stranden op de kust van Alaska. In 2007, maar ook in 2009, sloegen al tienduizenden walrussen op de vlucht. Honderden jonge dieren overleden toen, omdat er te weinig ruimte was op de te kleine stranden.

Bioloog Anthony Fischbach is werkzaam in het gebied, en ontdekte de afgelopen dagen dat het proces uit 2007 en 2009 zich opnieuw aan het voltrekken is. Er zijn al 20.000 walrussen gestrand, op elkaar geplakt in clusters van zes- tot achthonderd dieren. Nog 80.000 walrussen zijn onderweg naar de stranden.

In de normale situatie trekken de mannetjes rond deze tijd van het jaar richting de Beringzee, terwijl de vrouwtjes en kinderen achterblijven in de Chuckchibaai, waar ze naar voedsel zoeken. Net als enkele jaren geleden is er echter geen ijs meer, wat de dieren dwingt op zoek te gaan naar een andere verblijfplaats.

Uit clementie met de walrussen heeft de dierenbescherming de 240 plaatselijke Inuït verzocht geen misbruik van de situatie te maken. Daarnaast vragen zij om een vliegverbod boven het gebied, daar de walrussen in 2007 en 2009 door vliegtuigen in paniek raakten en zo honderden jonge dieren pletten.

Mark Serreze van het National Snow and Ice Data Center in Boulder zegt dat het poolijs op het recordjaar 2007 na nog nooit zo hard is gesmolten als deze zomer. Normaal stopt de dooi half september. Op het moment drijft er veertig procent minder ijs in de wateren rond de Noordpool en is de ijskap in die periode geslonken met meer dan drie miljoen vierkante kilometer, meer dan honderd keer België. Zeker zeventien diersoorten worden daardoor nu met uitsterven bedreigd.

Foto's van de gestrande walrussen zijn hier te bekijken.

Regen teistert vaste aansluitingen KPN

Door de hevige regenval van de afgelopen weken vallen veel vaste telefoonaansluitingen van KPN uit. De monteurs hebben het zo druk dat het dagen langer dan normaal kan duren voordat een defecte telefoonverbinding is gerepareerd, zegt een woordvoerder van de telecomprovider.

De problemen komen doordat in veel oudere kabels hier en daar scheurtjes zitten in het omhulsel. Normaal leidt dat niet tot problemen, maar doordat het grondwater nu bijzonder hoog staat kan het water naar binnen stromen en de kabels lamleggen. Het gaat om kleinere kabels aan het einde van het netwerk. Zo kan het gebeuren dat het ene huis wel telefoonverbinding heeft en het andere niet.

De woordvoerder benadrukt dat het repareren van de kabels een lastig en tijdrovend karwei is. "Stel dat een kabel over een lengte van tien meter moet worden vervangen. Dan moet er naast onze monteurs een graafmachine ter plaatse komen, een lasploeg en we moeten vaak midden in een weiland een energiebron regelen."

De problemen spelen vooral in veengebieden in het noorden en westen van Nederland. Veen voert water veel langzamer af dan bijvoorbeeld zandgrond. KPN heeft inmiddels externe bedrijven ingeschakeld om te helpen bij het oplossen van de problemen. "We hebben nu nog ongeveer duizend meldingen in de wachtrij staan, we hopen dat mensen er begrip voor hebben dat het door deze bijzondere omstandigheden wat langer duurt."

Er is geen wachttijd in te schatten. "Het hangt van allerlei factoren af, bijvoorbeeld of we toevallig al in de buurt zijn."

Van Guldener op proef bij Helmond Sport

Michel van Guldener is deze week op proef bij Helmond Sport. De aanvaller, die uitkomt voor zaterdagtopklasser Capelle, hoopt een contract te verdienen bij de Brabanders. Helmond Sport zoekt nog versterking in de voorste linie en testte onlangs de Malinees Bakary Diakité na een proefperiode af.

De 24-jarige Van Guldener speelde tot afgelopen zomer voor Excelsior. Na een zware blessure werd zijn contract niet verlengd. De Rotterdammer, die in 69 competitieduels acht keer scoorde voor Excelsior, koos daarop voor de Topklasse. Bij Capelle speelde hij zich in de basis en wist hij al twee keer te scoren in de competitie. Onduidelijk is nog of Helmond Sport hem, als zijn stage positief beoordeeld wordt, per direct of pas in de winterstop kan contracteren.

Topklasser Katwijk versterkt zich

Katwijk, de koploper in de Topklasse van de zaterdagamateurs, heeft de selectie versterkt met een nieuwe speler. Nicky Sjaardema komt over van FC Volendam, waar hij in het belofteteam speelde. De KNVB heeft zijn overschrijving goedgekeurd.

De twintigjarige Sjaardema is woonachtig in Leiden en kon zijn studie niet meer combineren met het trainen en spelen in Volendam. Daarom zocht hij een club op goed niveau in de buurt. Katwijk wilde de rechtsbenige verdediger graag aan de selectie toevoegen, ook al omdat verdediger Danilo Arends onlangs besloot te stoppen met voetballen. Sjaardema werd opgeleid bij UVS en speelde één duel in de Jupiler League.

Brandts kan in Rwanda aan de slag

Ernie Brandts kan zijn trainersloopbaan vervolgen in Rwanda. De trainer is momenteel in het Afrikaanse land om te onderhandelen met de legerclub APR FC. Brandts was tot eind vorig jaar actief in Iran.

APR FC is de succesvolste club van Rwanda. Sinds de oprichting in 1993, toen de burgeroorlog ten einde was, werd de club elf keer landskampioen. Daarnaast werd vier keer de beker veroverd. De 54-jarige Brandts is in beeld om de Nederlander Eric te Paske op te volgen.

In december 2009 werd Brandts ontslagen door Rah Ahan uit Iran. Hij was naar Azië vertrokken nadat belangstelling uit Nederland, ondanks goede prestaties met NAC Breda, uitbleef. In Nederland was Brandts ook hoofdtrainer van FC Volendam. De voormalig international werd recent nog aan RBC Roosendaal gelinkt.

Manager: "D'Ambrosio in beeld bij Virgin"

Virgin Racing lijkt dit jaar het team te zijn waar de meeste geruchten over de rijdersbezetting voor 2011 gaan. Zo zou Giedo van der Garde in beeld zijn om Lucas di Grassi te vervangen, maar volgens manager Yves Decorte zou zijn pupil Jerome d'Ambrosio er wel eens met het stoeltje vandoor kunnen gaan.

Om het stoeltje van de Braziliaan over te nemen zou de Belg vijf miljoen euro mee moeten nemen. "Als we het gevraagde bedrag bijeen kunnen krijgen dan zit Jerome volgend jaar in de Formule 1," zei Decorte tegen La Derniere Heure. "Als we het snel voor elkaar krijgen dan zou hij best nog eens aan het eind van het seizoen op een vrijdagochtend kunnen rijden. We hebben nu al drievijfde bij elkaar en er zijn nog vele gesprekken gepland. Ik schat onze kansen om het voor elkaar te krijgen in op 80%."

UPC gaat CI+

UPC heeft officieel aangekondigd dit jaar nog op huurbasis CI+ te gaan aanbieden. Daarmee volgt het kabelbedrijf het voorbeeld van haar concurrenten Ziggo, Caiway en een aantal kleinere kabelaars in Nederland.

Begin augustus meldden FOK! en Hardware.info dat UPC inderdaad bezig was met de invoering van CI+. Toen ontkende het bedrijf nog in alle toonaarden dat het daarmee bezig was.

Met CI+ is het mogelijk om zonder aparte settopbox naar digitale televisie via de kabel te kijken. Dit spaart energie, kosten en een aparte afstandsbediening. Op veel nieuwe tv's zit tegenwoordig standaard een CI+ slot.

De kabelaar wil nog dit jaar de benodigde CI+ insteekkaarten beschikbaar gaan stellen. Dit zal, net als de Mediaboxen van UPC, op huurbasis gaan gebeuren. De prijzen zijn echter nog onbekend, evenals de manier waarop een UPC-abonnee de module kan bemachtigen.


UPC gaat dit jaar nog CI+ aanbieden

Barrichello: "Ook in 2011 bij Williams"

Rubens Barrichello is er zeker van dat hij in 2011 weer voor Williams zal rijden, ook al hebben hij en het team nog niets op papier vastgelegd.

De 38-jarige Barrichello, die alweer aan zijn achtiende Formule 1-seizoen bezig is, liet in een interview in de Brazilliaanse krant Globe Esporte weten: "Het is honderd procent zeker dat ik bij Williams blijf, we moeten de zaak alleen nog op papier zetten."

Dat Williams nog niets bekend heeft gemaakt, komt volgens Barrichello deels door zijn teamgenoot Nico Hülkenberg: "Ik denk dat ze hun rijdersduo voor volgend jaar graag in één keer willen presenteren. Met mij waren ze er wat eerder uit, maar ik vermoed dat het team de situatie omtrent Nico nog aan het analyseren is."

Fietser gewond door visdraad over weg Diemen

Een fietser in Diemen is zondagochtend gewond geraakt door een nylon visdraad die over de weg was gespannen. De 27-jarige man fietste in de schemering met een behoorlijke vaart tegen de draad. Hij voelde volgens de politie een enorme pijn aan zijn keel, maar kwam niet ten val. Zijn verwondingen vallen, op rode striemen na, mee.

De man heeft na het incident op het Aalscholverpad in de richting van Station Duivendrecht aangifte gedaan. De politie tast nog in het duister over de daders. Ook is onduidelijk of het om een uit de hand gelopen grap gaat of een gerichte aanslag gericht tegen de fietser.

"Zijn verwondingen vielen gelukkig uiteindelijk mee. Je kunt je voorstellen dat het erger had kunnen aflopen als een bromfietser met hoge snelheid tegen de draad was gereden", zegt een woordvoerder van de politie.

De politie is op zoek naar getuigen of andere mogelijke slachtoffers. "Misschien hebben andere mensen die draad wel net op tijd gezien en zijn ze afgestapt. Mensen die iets hebben gezien of meer weten over de zaak worden gevraagd te bellen."

Clijsters ondanks winst lager op tennisranglijst

Kim Clijsters mag dan haar titel op de US Open verlengd hebben, de Belgische staat na het toernooi in New York wel twee plaatsen op de wereldranglijst. Ze zakte op de WTA-lijst van plaats drie naar de vijfde stek.

Reden voor deze verschuiving is dat Venus Williams en Vera Zvonareva het in New York beter deden dan vorig jaar. Hierdoor klimmen zij op naar de derde en vierde plaats, achter Serena Williams en Caroline Wozniacki.

Beste Nederlandse is nog altijd Arantxa Rus die nu 126e op de wereldranglijst staat. Michaëlla Krajicek staat zeven plaatsen lager.

Bewoonster komt om bij brand in bejaardenflat

Bij een brand in een woning in een seniorenflat in Leeuwarden is dinsdag een 69-jarige vrouw omgekomen. De brandweer kon het vuur doven voor het kon overslaan naar andere woningen. De bejaardenflat hoefde niet ontruimd te worden, zegt een woordvoerder van de politie.

De brand brak even voor het middaguur uit in het wooncomplex Wijlaarderhof aan de straat Lycklamastins. De politiezegsman kan nog niets zeggen over de oorzaak van de brand. Volgens Omroep Friesland is de brand ontstaan in de keuken van de woning.

De brand zorgde voor veel rook. Bewoners van naastliggende woningen zijn in andere delen van de zorgflat opgevangen.

'Zorgen over ingrepen rechts kabinet'

CDA-coryfee en lid van het CDA-partijbestuur Hannie van Leeuwen heeft maandag in Nieuwsuur haar zorgen geuit over het sociale beleid van een toekomstig rechts kabinet.

Volgens de 84-jarige politica is de kans groot dat een nieuwe regering van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV opnieuw flink gaat snijden in de zorg en de sociale zekerheid. Van Leeuwen: "We hebben al zoveel daarop ingeleverd dat de vraag is of je nog verder moet gaan. Dat zijn hele moeilijke zaken."

Over de hypotheekrenteaftrek, die de drie rechtse partijen volledig willen handhaven, is de CDA-coryfee kritisch: "Ik vind wel dat je moet durven praten over de hypotheekrenteaftrek, want je moet elke schijn vermijden dat je de mensen die wat meer te makken hebben bevoorrecht boven de mensen aan de onderkant, want die kun je gemakkelijk pakken."


CDA-coryfee Hannie van Leeuwen uit zorgen over ingrepen rechts kabinet

Inceptionauts

Inception is een film die bij velen hoog in het lijstje van beste films allertijden zal staan. De film is in de VS inmiddels goed voor bijna 300 miljoen dollar aan inkomsten. Wat krijg je als je het concept van de film combineert met een game?

Een enkeling zal er wellicht al over nagedacht hebben tijdens het zien van de film. 'Verrek, het lijkt een beetje op Psychonauts.' De maker van de onderstaande video moet hetzelfde gedacht hebben en ging aan de slag met de trailer van Inception. Het is erg jammer dat we de Milkman niet voorbij zagen komen in Inception, dus zullen we het moeten doen met Inceptionauts. Bekijk snel het resultaat!

Lady Gaga wilde statement maken met vlees

Lady Gaga houdt de gemoederen flink bezig. Niet iedereen was blij met de vleesjurk die de zangeres zondag droeg tijdens de MTV Video Music Awards. Vorige week haalde ze de woede van dierenrechtenorganisatie Peta al op de hals door voor de Japanse Vogue te poseren in een bikini van rauw vlees.

Tijdens de VMA's waagde Gaga zich in een vleesjurk op het podium, inclusief hoed en tas. De jurk werd ontworpen door designer Franc Fernandez, die stukken vlees uit de slagerij van zijn familie gebruikte. Peta reageerde wederom verontwaardigd. "Een jurk dragen van stukken dode koe is dusdanig aanstootgevend dat je commentaar kan verwachten." Volgens de organisatie is het kledingstuk een broedplaats voor maden.

In The Ellen DeGeneres Show licht Gaga toe dat ze een statement wilde maken. "Als we niet uitkomen voor waar we voor staan en als we niet vechten voor onze rechten, dan hebben we binnenkort net zoveel rechten als het vlees op onze botten", zei de zangeres. "Ik ben geen stuk vlees."

Gaga benadrukt dat ze vegetariërs of veganisten niet tegen de borst wil stuiten. Ze noemde zichzelf 'de meest onbevooroordeelde persoon op aarde'.

Eenzaamheid is 'dodelijk'

Slecht nieuws voor FOK!kers, een gebrek aan een sociaal leven kan je levensverwachting doen dalen. Sterker nog, onderzoek wijst uit dat mensen zonder sociale contacten vijftig procent meer kans hebben op een vroege dood dan mensen met veel vrienden.

Mensen die regelmatig omgaan met familie en vrienden leven gemiddeld 3,7 jaar langer dan de eenzamen onder ons. Zij met weinig sociale steun hebben een sterftecijfer net zo hoog als dat van alcholisten, terwijl het hebben van een sociaal leven hetzelfde effect heeft als het stoppen met roken.

De resulaten zijn gebaseerd op op een analyse van 148 studies, verspreid over drie decennia. Meer dan 300.000 mensen werden onderzocht. "Vrienden en mensen die je steunen maken het alledaagse leven een stuk draaglijker," aldus Burt Uchino, de professor die het onderzoek aan de universiteiten van Utah en Noord-Carolina leidde.

"Vrienden lenen je geld, of passen op de kinderen. Ze kunnen je stimuleren te gaan sporten of een dokter te bezoeken. Indirect kunnen ze je zelfs het gevoel geven dat je ergens voor leeft." De resultaten gelden voor mannen en vrouwen van alle leeftijden. "Door een geborgen relatie en het gevoel te worden gewaardeerd leven mensen een stuk veiliger, rustiger leven."

Hele dag geen treinen tussen Haarlem en Amsterdam

Door een storing rijden dinsdag de hele dag geen treinen meer tussen Haarlem en Amsterdam. Tussen Haarlem en Amsterdam Sloterdijk is een bovenleiding defect, meldt spoorbeheerder Prorail. De oorzaak van het defect is onbekend en wordt nog onderzocht. "Maar het herstel heeft prioriteit."

Het probleem met de bovenleiding kwam om 11.00 uur aan het licht. Prorail werkt met man en macht aan de reparatie. De voorlopige prognose is dat dat tot het einde van de treindienst duurt. Mogelijk wordt die verwachting later nog bijgesteld. Prorail sluit ook niet uit dat er in de ochtendspits nog problemen zijn. De NS denkt dat de storing rond 02.00 uur is verholpen.

Op het traject zijn bussen ingezet. Reizigers krijgen ook het advies om te reizen via Uitgeest of Leiden. Al met al zorgen de problemen voor een vertraging van een halfuur tot een uur.

Tafeltennissters opnieuw in finale EK

De Nederlandse tafeltennissters hebben dinsdag voor de derde keer op rij de finale van de Europese kampioenschappen voor landenteams bereikt. De titelverdedigsters wonnen in de halve eindstrijd in het Tsjechische Ostrava met 3-0 van Wit-Rusland.

Linda Creemers haalde met een zege op Alexandra Privalova het derde en beslissende punt voor Oranje binnen. Ze won haar partij overtuigend met 11-2 11-5 11-8.

Li Jie rekende in de eerste wedstrijd af met Veronika Pavlovitsj: 11-6 8-11 4-11 11-6 14-12. Li Jiao versloeg Viktoria Pavlovitsj met 11-6 9-11 12-10 11-2.

Heidfeld: "Enorm veel zin om weer te racen"

Coureur Nick Heidfeld kan niet wachten op de Grand Prix van Singapore, zijn allereerste race dit seizoen. Bij de renstal van Sauber zal de Duitser het stuur overnemen van Pedro de la Rosa.

"Ik heb ongelooflijk veel zin om weer te racen", zei Heidfeld, die het jaar begon als derde coureur van Mercedes GP. "Het voelt voor mij ook een beetje als thuiskomen, aangezien ik in totaal al zeven jaar voor dit team heb gereden. Ik verwacht dat ik me meteen weer thuis zal voelen bij het team en dat zal mij weer helpen om de wagen snel te leren kennen. Ik wil Peter Sauber erg bedanken voor zijn vertrouwen."

Aanstaande vrijdag zal Heidfeld officieel in dienst treden bij het team van Sauber. Deze week zal de coureur eerst nog banden testen voor het bandenmerk Pirelli, waar hij nog als testcoureur actief is.

Apple kruipt richting marktaandeel Nintendo

Onderzoeksbureau Newzoo heeft in een onderzoek geconcludeerd dat meer dan 40,1 miljoen Amerikanen ouder dan 10 jaar videogames spelen op draagbare apparaten van Apple, waarbij deze de userbase van de draagbare apparaten van Nintendo naderen.

Meer dan de helft van de 77 miljoen Amerikanen die games speelt op mobiele telefoons speelt op apparaten van Apple. In de VS ligt het aantal spelers op de draagbare platformen van Apple overigens veel dichter bij de draagbare platformen van Nintendo vergeleken bij de Europese situatie.

Sony heeft nog steeds een aanzienlijke userbase: 18 miljoen Amerikanen speelt op de PSP. Tweederde van de PSP en iPad gebruikers speelt minimaal drie dagen per week games op de apparaten, tegenover ongeveer 50 procent voor de Nintendo DS, DSi, iPhone en iPod Touch. Er zit overigens veel overlap bij de Nintendo DS en iOS-platformen van Apple: het merendeel van de 160 miljoen gamende Amerikanen doet dit op verschillende platforms, afhankelijk van tijd, omgeving en stemming.

De iPad steelt de show met, 72 procent van gebruikers die meer dan 10 dollar per maand uitgeven, het hoogste aandeel betalende klanten. Bij de Nintendo DS en DSi is dit 59% en in geval van Sony's PSP is dit 53 procent. Van alle spelers op de iPhone en iPod Touch geeft slechts 38 procent meer dan 10 dollar per maand uit aan games.

 

Games survey graph

Red Faction verschijnt in mei

Red Faction: Armageddon wordt in mei volgend jaar uitgebracht. Dat heeft game-uitgever THQ bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst met investeerders. De nieuwe Red Faction wordt gezien als een van de grotere titels van volgend jaar.

De racegame MX vs. ATV Alive komt ook uit in de lente en de actiegame Warhammer 40.000 Space Marine verschijnt in de zomer. Het najaar van 2011 wordt gevuld met Saint's Row 3 en nieuwe games in de WWE Smackdown vs. Raw- en de Ultimate Fighting Championship-series.

Opvallende afwezige in de plannen van THQ is Warhammer 40.000 Online: Dark Millennium. De game werd in februari aangekondigd. Het ontbreken van de online game in de plannen van THQ betekent dat het ambitieuze project, dat moet opboksen tegen de populariteit van marktleider World of Warcraft, op z'n vroegst in het tweede kwartaal van 2012 verschijnt.

Blom aangesteld voor Klassieker in De Kuip

Kevin Blom is aanstaande zondag de scheidsrechter bij de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax. De KNVB heeft dat dinsdag naar buiten gebracht. Pieter Vink is de leidsman bij Roda JC - PSV.

Zondag staat de eerste Klassieker op het programma sinds de omstreden bekerfinale, die vorig seizoen over twee duels moest worden afgewerkt. Blom krijgt in De Kuip assistentie van Arie Brink en Rob van de Ven. De vierde official is Pol van Boekel.

Ajax is na vijf duels gedeeld koploper met PSV, dat zondag op bezoek gaat bij Roda JC. De ploeg van trainer Harm van Veldhoven kende een uitstekende seizoensstart met tien punten uit vijf wedstrijden. Daarmee staan de Limburgers op de vijfde plek. De wedstrijd staat onder leiding van Vink, die dinsdag aangaf dat hij niet langer Europese duels zal fluiten.

De zesde speelronde van de Eredivisie begint vrijdag met een ontmoeting tussen De Graafschap en sc Heerenveen. In de Galgenwaard wordt FC Utrecht - VVV-Venlo zaterdag gefloten door de Belg Luc Wouters. Ook zijn assistenten komen uit België.

Nintendo DSi XL krijgt nieuwe kleuren

Van de Nintendo DSi XL liggen vanaf 8 oktober ook gele, groene en blauwe versies in de winkel. De grote broer van de Nintendo DSi was tot nu toe alleen in het wijnrood en donkerbruin verkrijgbaar.

De Nintendo DSi XL is sinds maart verkrijgbaar in de Benelux. Wereldwijd zijn er 3,6 miljoen exemplaren van de draagbare spelcomputer verkocht. Hiermee zijn er meer dan 132 miljoen exemplaren in de Nintendo DS-reeks verkocht sinds de draagbare spelcomputer in 2004 op de markt kwam.

Volgend jaar komt Nintendo met nog een nieuwe draagbare spelcomputer. De Nintendo 3DS moet gamers in 3D laten gamen zonder dat een bril nodig is. Nintendo geeft aan dat de Nintendo DS en Nintendo 3DS naast elkaar blijven bestaan.

Staat veroordeeld voor opvragen foto's Autoweek

De Nederlandse staat moet een schadevergoeding van 35.000 euro betalen wegens het opeisen van foto's van Autoweek. Het ging om foto's die onder toezegging van anonimiteit waren gemaakt. Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens oordeelde vandaag dat de vrijheid van meningsuiting was geschonden door de foto's op te eisen.

De politie vermoedde dat op een foto in het blad bij een reportage over illegale straatraces een auto te zien was die eerder als vluchtauto was gebruikt bij een ramkraak. De Autoweek-journalist wilde de foto's niet afstaan, omdat hij daarmee afspraken over anonimiteit van de mensen op de foto zou schenden.

Door de foto's op te eisen schond de politie, en dus de Nederlandse staat, artikel 10 van het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens. De schadevergoeding moet binnen drie maanden worden betaald aan uitgever Sanoma.

Hoofdredacteur Tonie Broekhuijsen van Autoweek laat op de site van het blad weten blij te zijn met de uitspraak in de 'principiële zaak'. "De voor het journalistieke beroep noodzakelijke bescherming van bronnen en bronmateriaal werd door justitie in deze kwestie met voeten getreden."

Sonic 4 vertraagd door iPhone

Vanwege de problemen van de iPhone-versie van Sonic the Hedgehog 4 is het spel ook uitgesteld voor Xbox LIVE Arcade, WiiWare en PlayStation Network. Het spel zou deze zomer uit moeten komen.

Sonic Team's Takashi Iizuka heeft aangegeven dat de iPhone- en consoleversies in principe dezelfde content zouden dragen, maar speciale iPhone-levels waren niet mogelijk op de consoles.

"Originally the game was supposed to come out in summer this year. While it wasn't really apparent at the time, we announced this as a PSN, XBLA and WiiWare title but at the same time the iPhone version of Sonic 4 was also in development. The team wanted the game to work really well on the iPhone with the same stages and the same kind of mechanics as the console versions, but it didn't really work the way the team imagined." 

Hj voegt daar aan toe: "What they did was they kept the iPhone version closer to the original and they went back to the console version and changed some stages to be better playable on console. That's the reason behind the delay and the extension in the development schedule."

sonic 4

ADO trekt doelman Pellatz aan

ADO Den Haag heeft de clubloze doelman Nico Pellatz voor één seizoen vastgelegd. De Duitse keeper was in de Hofstad vorige week een week op proef en dwong hierdoor een contract af. Pas na lang onderhandelen werd er een akkoord met de goalie bereikt.

Bij ADO moet Pellatz de concurrentie met Gino Coutinho voor een plek onder de lat aan gaan. Eerste doelman Robert Zwinkels is door een blessure zeker tot de winterstop uitgeschakeld. De 24-jarige Pellatz was in het verleden keeper bij de reserves van Hertha BSC en Werder Bremen. Vorig seizoen speelde hij op Cyprus bij Apollon Limassol.

Poels vervangt Ten Dam bij WK wielrennen

Wielrenner Wouter Poels is de vervanger van Laurens ten Dam in de Nederlandse WK-ploeg. Dat maakte bondscoach Leo van Vliet dinsdag bekend. Ten Dam kwam maandag in de Vuelta ten val en brak zijn pols waardoor hij niet kan meedoen aan de wegwedstrijd op 3 oktober. Het WK is dit jaar in het Australische Melbourne.

De 22-jarige Poels rijdt voor Vacansoleil. In de vierde rit van de Tour de l'Ain boekte hij zijn enige zege van dit jaar. In het eindklassement van de Franse ronde werd de Limburger tweede. De klimmer verraste ook met een negende plaats in de slottijdrit van de Ronde van Luxemburg.

Mohammed B. ruilen tegen westerse gijzelaars

Al-Qaeda moet de moordenaar van Theo van Gogh, Mohammed Bouyeri, ruilen tegen een aantal westerse gijzelaars. Jihadisten hebben deze oproep gedaan aan Al-Qaeda in Noord-Afrika. Dit kwam naar voren in het Dreigingsbeeld Terrorisme Nederland, dat gisteren is aangeboden aan de Tweede Kamer door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) Erik Akerboom.

De NCTb schrijft: "Al-Qaeda in de Islamitische Maghreb (AQIM) probeert in Noord-Afrika buiten Algerije zijn positie en invloed te versterken in de hele regio. AQIM is buiten Algerije met name actief in Mauritanië, Mali en Niger. Ontvoeringen van westerlingen lijkt, naast het plegen van aanslagen, steeds meer de standaard modus operandi van AQIM te worden. Opvallend in dat kader is een oproep op een jihadistische website aan AQIM om gijzelaars uit te ruilen voor Mohammed Bouyeri, de in Vught gedetineerde moordenaar van Theo van Gogh. De oproep leidt niet direct tot een verhoogde dreiging voor ontvoering van Nederlanders in het bijzonder, maar de vrijlating zou wel een eis kunnen zijn als Nederlanders ontvoerd zouden worden."

Een ander noemenswaardig punt in het rapport is dat Afghanistan in een patstelling verkeert, aldus de NCTb: "In Afghanistan lijkt steeds meer sprake van een patstelling: de Afghaanse Taliban kunnen niet worden verslagen, maar zij zijn ook niet in staat het hele land te veroveren."

Nederland wordt door internationale terroristische groepen nog steeds gezien als een islamvijandig land en is daarom een 'aantrekkelijk en legitiem doelwit', vooral vanwege de uitspraken van Geert Wilders (PVV). Analyses wijzen verder uit dat er geen directe aanwijzingen zijn voor geplande aanslagen tegen Nederland. Het dreigingsniveau blijft daarom staan op ‘beperkt’.

Er zijn volgens de NCTb weinig incidenten geweest waarbij sprake is van gewelddadige radicalisering in Nederland. "Wel blijft een voedingsbodem aanwezig, vooral binnen de Somalische gemeenschap. Die ontwikkeling baart zorgen, ook vanwege de aantrekkingskracht die de jihad in Somalië heeft op een beperkt aantal jongeren in westerse landen, waaronder Nederland."

Games zijn goed voor je beslissingsvermogen

Het werd hoog tijd dat er eens een onzinnig onderzoek met een positief resultaat kwam met betrekking tot gamen. Wat blijkt, mensen die veel games spelen die vragen om een snel reactievermogen kunnen sneller tot een goede beslissing komen. Kijk eens aan!

Wetenschappers aan de universiteit van Rochester hebben ondervonden dat gamers die zich bezig houden met bijvoorbeeld Call of Duty of Halo sneller goede beslissingen nemen doordat ze zich beter bewust zijn van de wereld om hen heen. In het onderzoek werden twee groepen van 18- tot en met 25-jarigen apart gezet, waarbij de ene groep aan de gang ging met snelle FPS-games en de andere met Sims 2. Nu bleek dat die eerste groep ongeveer 25 procent sneller antwoord kon geven op bepaalde simpele vragen. Nu vraag ik me af of dit hun bevindingen bewijst of dat het aantoont dat de Sims een hersendodend effect hebben.

Onderzoekster Daphne Bavelier vertelt verder dat de FPS-gamers efficiënter audiovisuele informatie vergaren: ”It's not the case that the action game players are trigger-happy and less accurate: they are just as accurate and also faster. Action game players make more correct decisions per unit time. If you are a surgeon or you are in the middle of a battlefield, that can make all the difference.”

Nou, jongens en meisjes, hebben wij even een goed excuus om weer een avondje door te trekken met onze favoriete game naar keuze!


Russell Crowe maakt kungfufilm

Russell Crowe gaat samen met rapper RZA van de Wu-Tang Clan een kungfu-film maken. The Man With the Iron Fist speelt zich af in feodaal China, met RZA als een middeleeuwse wapensmid in een afgelegen dorpje. Ook neemt hij de regie op zich. Over de rol van Crowe is nog niets bekend.

"Ik wil de verrassing niet verpesten, maar Russell wordt de ruwste sloper die je ooit hebt gezien", zegt RZA, net als de rest van zijn band een fervent beoefenaar van vechtsporten, tegen entertainmentsite E!. "Die man is zo fit als maar kan. Hij legt je zonder probleem neer."

De 41-jarige rapper is niet alleen te spreken over de vechtersmentaliteit van de 46-jarige acteur, hij is ook onder de indruk van zijn kwaliteiten als acteur. "Hij is een meester in zijn vak. Ik weet zeker dat ik nog veel van hem ga leren."

Crowe en Robert Fitzgerald Diggs, zoals de rapper eigenlijk heet, werkten al tweemaal eerder samen. In 2007 waren ze te zien in de misdaadthriller American Gangster van Ridley Scott. The Next Three Days, een misdaadthriller van Paul Haggis, is momenteel in postproductie en gaat op 9 december in Nederland in première.

RZA werkt al een jaar of vijf aan The Man With the Iron Fist, niet te verwarren met de superheld Iron Fist van stripgigant Marvel Comics. Hij werd hierin bijgestaan door Quentin Tarantino en acteur/regisseur Eli Roth, die nu ook co-producent van de film is. De opnames gaan in december van start in Sjanghai.

EU begint procedure tegen Frankrijk over Roma

De Europese Commissie begint een procedure tegen Frankrijk vanwege het uitzetbeleid van Roma. Eurocommissaris Viviane Reding (Justitie) toonde zich dinsdag "persoonlijk overtuigd" van de noodzaak van een dergelijke maatregel. Ze noemde de circulaire van de Franse regering waarin het uitzetten van Roma een prioriteit wordt genoemd "een schande". Een definitief besluit valt binnen twee weken.

Reding voelt zich door de circulaire door Frankrijk op het verkeerde been gezet. Eerder hadden twee Franse ministers de Europese Commissie nog verzekerd dat van een specifiek tegen Roma gericht uitzetbeleid geen sprake was. De commissaris noemde de tegenstrijdige uitlatingen schokkend.

De Fransen pasten maandag hun memo aan. "Niet alleen woorden moeten veranderen, ook het gedrag", beklemtoonde Reding. Volgens haar druist de Franse behandeling van de Roma in tegen Europese verdragen.

Een inbreukprocedure van de Europese Commissie houdt in dat een lidstaat er formeel van wordt beschuldigd de EU-wet niet na te leven. Als de reactie van het land niet bevredigend is, kan de commissie naar het Europees Hof van Justitie stappen.

EU begint procedure tegen Frankrijk over Roma
EU begint procedure tegen Frankrijk over Roma (Foto: ANP)

WK luchtseks zoekt droogneukers

Als je voor zaterdag 9 oktober nog niets in je agenda hebt staan, dan ben je van harte welkom in het Amerikaanse Williamsburg. Daar wordt op die datum het eerste WK luchtseks georganiseerd.

Tijdens het WK is het de bedoeling de jury en het publiek zoveel mogelijk op te zwepen met een zo zwoel mogelijke sekssimulatie. Zo moet men seks hebben met een onzichtbare partner. Verleiding, voorspel en geslachtsgemeenschap; het hoort er allemaal bij.

De experts raden deelnemers aan niet zomaar een beetje aan te klooien, maar juist met een weldoordachte strategie het podium op te klimmen. "Trek een pak aan, verzin een plan en ga er voor de volle honderd procent voor", raadt gastheer Chris Trew de deelnemers aan. "Als je seks hebt met een geit, wil ik zien dat je de hoorns streelt."

De voorronden worden op 9 oktober gehouden in Williamsburg. De winnaar mag later om de wereldtitel strijden in het Texaanse Austin.

Man met slang jaagt voorbijgangers schrik aan

Een man met een slang om zijn nek heeft afgelopen weekeinde in Aalsmeer voorbijgangers de stuipen op het lijf gejaagd. De Aalsmeerder liep met een vriend over straat en had zijn slang meegenomen. Meerdere mensen voelden zich bedreigd door de aanwezigheid van het reptiel en belden de politie. Die vroeg de man het dier voortaan thuis te laten.

Waarom de mannen met de slang op pad gingen in de Noord-Hollandse plaats, weet een woordvoerder van de politie niet. "Ik denk dat ze hem gewoon wilden uitlaten of zo." Het duo had volgens de politie begrip voor de klachten van de voorbijgangers. De eigenaar ging ermee akkoord om de slang voortaan thuis te laten.

Om wat voor slang het gaat is niet duidelijk. Het bezit van het dier was wel legaal. Er was geen gevaar voor de voorbijgangers.

'Geen verzet PVV meer uitbreiding EU'

Geert Wilders verzet zich niet langer tegen uitbreiding van de Europese Unie. Dat meldt de Wereldomroep dinsdag op basis van bronnen binnen de VVD en het CDA, waarmee de PVV momenteel onderhandelt over de vorming van een kabinet. In het gedoogakkoord zou afgesproken zijn dat Wilders 'de regering niet naar huis stuurt' als Nederland instemt met de toetreding van Kroatië tot de EU.

De PVV is altijd mordicus tegen uitbreiding van de EU geweest. Dit was ook de belangrijkste boodschap die de partij uitdroeg tijdens de verkiezingen voor het Europees Parlement. Naast de toetreding van Kroatië toonde de partij van Wilders zich ook fel tegenstander van Macedonië en Turkije als nieuwe lidstaten. Daar lijkt nu verandering in te komen.

Maandag waarschuwde Herman Tjeenk Willink in zijn eindverslag als informateur nog voor de verschillen van mening tussen VVD, CDA en PVV over Europa. Hij doelde daarbij ook op de invloed van Brussel op het begrotingsbeleid van lidstaten. "De nieuw te benoemen informateur zou er goed aan doen na te gaan of op deze en wellicht enkele andere hoofdpunten van het kabinetsbeleid op steun van andere fracties in de Tweede Kamer kan worden gerekend", gaf Tjeenk Willink zijn opvolger Ivo Opstelten als ongevraagd advies mee.

Vier jaar cel geëist voor Culemborgse rellen

Tegen een 22-jarige verdachte van een drievoudige poging tot doodslag op nieuwjaarsdag in Culemborg is dinsdag vier jaar cel geëist. Justitie verdenkt de man van Marokkaanse komaf ervan met een auto in de Culemborgse wijk Terweijde de voortuin van een woning in te zijn gereden terwijl daar een groepje mensen stond.

Aanvankelijk meende justitie dat sprake was van een drievoudige poging tot moord, maar de officier van justitie vindt toch dat een vooropgezet plan niet bewezen kan worden. Het incident vond 1 januari rond 05.00 uur plaats in de Van Diepenbrockstraat. De auto kwam uiteindelijk tegen de gevel van de woning tot stilstand. Drie mensen die in de tuin stonden raakten gewond aan hun benen en hoofd.

Advocaat Arthur van der Biezen stelt dat zijn cliënt in paniek raakte nadat hij door een groepje mannen van Molukse afkomst met stenen werd bekogeld. De 22-jarige Iliass M. zou hier zo van zijn geschrokken dat hij de controle over het stuur verloor. "Ik vreesde voor mijn leven en het leven van mijn vrienden. Door paniek belandde ik in de tuin", beweerde M. tegenover de rechter. Vrienden die bij de 22-jarige in de auto zaten verklaarden tegenover de politie aanvankelijk echter dat M. bewust naar de Culemborgse wijk reed om verhaal te halen. Bij de rechter-commissaris trokken de mannen die belastende verklaring weer in.

Het geweld tussen de Marokkanen en Molukkers in de wijk Terweijde zou zijn opgelaaid nadat een auto van een Molukker in vlammen was opgegaan. Na dit incident ging een groepje Molukkers naar het huis van een 48-jarige Marokkaan, die vervolgens met honkbalknuppels werd afgetuigd. Volgens de Molukkers zat de zoon van de 48-jarige Marokkaan achter de brandstichting van de auto. Ook zou de voorruit van de auto van M. volgens de verdachte beschadigd zijn door Molukkers.

Eind april werden de vier mannen van Molukse komaf door de rechtbank in Arnhem al veroordeeld tot celstraffen oplopend tot 22 maanden voor onder meer poging tot doodslag en openlijke geweldpleging tijdens nieuwjaarsnacht. Justitie had naast celstraffen voor de komende twee jaar ook huisarrest geëist tijdens de jaarwisseling, maar dat vond de rechtbank te ver gaan.

In de Culemborgse wijk Terweijde heersen al langer spanningen tussen groepen Marokkanen en Molukkers. Na de ongeregeldheden werd de mobiele eenheid ingezet om de rust te bewaren in de wijk.

Vier duels schorsing voor Fernandez

Excelsior moet het vier duels zonder spits Guyon Fernandez doen. Die straf kreeg de 24-jarige aanvaller omdat hij tijdens de wedstrijd tegen AZ natrapte naar Hector Moreno. De straf is gelijk aan het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal waarmee Excelsior niet akkoord was gegaan. De Kralingers gaan in beroep tegen de straf waardoor Fernandez dit weekeinde gewoon kan spelen.

Fernandez is de revelatie van het seizoen bij Excelsior. De watervlugge spits vond al vier keer het net. In de tweede speelronde had hij met twee doelpunten, waaronder de winnende in de slotminuut, een groot aandeel in de stuntzege tegen grote broer Feyenoord. Ook tegen NEC en AZ scoorde hij.

Scheidsrechter Vink stopt als international

Pieter Vink gaat niet verder als internationaal scheidsrechter. De 43-jarige Noordwijkerhouter wil de jeugd de kans geven, meldt de KNVB. Vink stopt aan het eind van dit jaar. In Nederland blijft Vink wel actief.

De voetbalbond schuift Danny Makkelie naar voren om internationaal actief te worden. Als wereldvoetbalbond FIFA die nominatie overneemt, kan de 27-jarige Makkelie vanaf 1 januari internationaal aan de bak.

Tot 31 december kan Vink nog worden aangesteld voor Europacupwedstrijden en interlands. Vink kwam 51 keer op internationaal niveau uit. Tien keer leidde hij een interland, onder meer tijdens het EK van 2008 waar hij twee duels onder zijn hoede had. Vijf keer hanteerde hij de fluit tijdens een oefeninterland.

Vink stond sinds 2004 op de internationale lijst en mocht in 2005 de EK-finale voor spelers onder 19 jaar fluiten. Sinds 2006 werd hij ook opgeroepen voor de Champions League. Op het hoogste clubniveau kwam hij zeventien keer in actie, tegen elf keer in de Europa League.

Brawn: "Geen auto om Schumacher heen bouwen"

Michael Schumacher beleeft een lastig seizoen in de Formule 1. De Duitser keerde dit seizoen na drie jaar afwezigheid terug op het hoogste niveau, maar heeft bij Mercedes Grand Prix nog geen indruk kunnen maken. Teambaas Ross Brawn is niet van plan om Schumi voor 2011 een auto te geven die op zijn specifieke rijstijl is afgestemd.

"We bouwen de auto niet om Schumacher heen. We willen gewoon een goede auto ontwikkelen. Er zijn geen speciale karakteristieken. Al zal veel afhangen van hoe goed de Pirelli-banden zijn," meldde Brawn tegen persbureau SID.

Dat de MGP W01 afgestemd is op de rijstijl van wereldkampioen Jenson Button ontkent Schumacher. "Ik kan me niet herinneren dat een auto is ontworpen voor een specifieke rijstijl. De auto wordt continu ontwikkeld in overleg met de coureurs. Dat kan verschillende kanten op gaan. Maar het belangrijkste is om de auto zo snel en efficiënt mogelijk te maken."

De geruchten van Eddie Jordan dat Schumi er na dit seizoen het bijltje bij neer zou gooien worden ontkend door de woordvoerder van de Duitser Sabine Kehm. "Michael heeft geen plannen om te stoppen. Natuurlijk had hij gehoopt op betere prestaties. Maar hij wist waaraan hij begon en heeft daarom een contract voor drie jaar getekend. Hij zit midden in het proces om Mercedes te laten uitgroeien tot een winnend team."

Telecomproviders pakken misbruik mobiel surfen aan

Telecomproviders passen contracten voor gsm-bezitters aan omdat steeds vaker misbruik wordt gemaakt van mobiel surfen. Dat schrijven de GPD-kranten dinsdag.

Een gewoon internetabonnement voor de pc kost rond de dertig euro per maand. Dat kan worden omzeild door een gsm met internetabonnement te nemen voor zeven tot tien euro per maand. De gsm wordt dan aan de pc gekoppeld, waardoor een gewoon internetabonnement niet meer nodig is.

Hoe vaak dit gebeurt, is niet bekend. Maar bij Vodafone was tien procent van de klanten verantwoordelijk voor tachtig procent van het mobiele dataverkeer. Dat is niet de bedoeling. De abonnementskosten voor een mobiel zijn lager omdat de telecomproviders aannemen dat er minder gegevens mee worden binnengehaald.

KPN hanteert een datalimiet van 1,25 gigabyte per maand. Wie daar overheen dreigt te gaan krijgt per sms een waarschuwing. Uiteindelijk kan zijn verbinding worden 'afgeknepen', waardoor hij heel traag wordt. Boetes worden volgens de GPD niet uitgedeeld.

Ook Vodafone heeft een datalimiet ingevoerd. Wie meer verbruikt, moet meer betalen. T-Mobile is niet van plan de contracten aan te passen.

Bayern overweegt stap naar de rechter

Bayern München is er veel aan gelegen om een schadevergoeding voor de blessure van Arjen Robben te krijgen. De Nederlander staat tot waarschijnlijk de winterstop aan de kant door een hamstringblessure. Mocht voetbalbond KNVB niet met miljoenen euro's op de proppen komen dan overwegen de Duitsers zelfs een stap naar de rechter.

"Als het met de Nederlanders niet lukt tot een faire en verstandige oplossing te komen, zullen we niet schuwen naar de rechter te stappen," zei Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge tegen Blickpunkt Sport. Hij wilde het te eisen bedrag niet noemen. "Het gaat in elk geval om een bedrag met zeven cijfers. Dat is ook voor de Nederlanders geen kleinigheid."

Man opgepakt voor dreigen met 'bom' in bus

De politie heeft maandag een 32-jarige man uit het Friese dorp Noordbergum opgepakt omdat hij zou hebben gedreigd een bus op te blazen. Een passagier maakte dertig inzittenden twee weken geleden volgens de politie doodsbang. Hij had een zwarte tas bij zich en beweerde dat er een bom in zat.

Ook zou hij een medepassagier bij de keel hebben gegrepen. Andere passagiers in de bus van Leeuwarden naar Bergum werden bedreigd. Toen de bus rond 16.00 uur stopte in Tietjerk nam een aantal passagiers de benen. De man met de vermeende bomtas stapte een paar haltes verder uit.

De politie kwam de verdachte op het spoor aan de hand van onderzoek en tips. Hij is opgesloten. Zijn geestelijke gesteldheid wordt onderzocht.

Sauber vervangt De la Rosa door Heidfeld

Het Formule 1-team Sauber heeft bekend gemaakt dat vanaf de race in Singapore Pedro de la Rosa vervangt door Nick Heidfeld. De Duitser zal de Spanjaard voor de vijf resterende races in het F1-seizoen 2010 gaan vervangen. Momenteel is Heidfeld nog in dienst bij Pirelli dat de nieuwe banden voor 2011 test.

De zet van Sauber is niet verrassend, omdat Heidfeld de renstal beter kent dan De la Rosa en hij hierdoor makkelijker in staat moet zijn om het potentieel van de bolide beter te benutten en samen met Kamui Kobayashi kan werken aan verbeteringen.

De la Rosa is verbijsterd over het besluit. "Ik ben verrast door de beslissing van het team, maar ik respecteer het en ik wens het team het beste voor de rest van dit seizoen. Ik ben nog steeds van plan om in 2011 in de Formule 1 te gaan rijden."

Heidfeld: "Ik kijk er heel erg naar uit om weer te gaan racen met een Formule 1-bolide. Na de afgelopen maanden ben ik gemotiveerder dan ooit. Voor mij voelt het als thuiskomen, omdat ik zeven jaar geracet heb voor het team uit Hinwil. Ik ga me zonder twijfel meteen thuisvoelen en hierdoor kan ik snel aan de auto wennen. Ik wil teambaas Peter Sauber bedanken voor het geloof dat hij in mij heeft."

Heavy Rain: Move krijgt datum en demo

Deze week verschijnt de PlayStation Move in de winkels. Voor de nieuwe motion controller van Sony verschijnen natuurlijk nieuwe games maar ook nieuwe editie's van al bestaande games. Zo is nu bekend gemaakt dat de Move-editie van Heavy Rain snel zal verschijnen.

De Move-editie van Heavy Rain zal vanaf 8 oktober in de winkels liggen. Mensen die de game al thuis hebben liggen hoeven zich niet achtergesteld te voelen want vanaf 22 september zal er voor de originele game een patch verschijnen die spelen met de Move mogelijk maakt.

Samen met de release van de Move, deze week dus, zal er een demo voor Heavy Rain verschijnen waarmee mensen alvast kunnen testen of de game goed met de Move te besturen valt. In de demo zul je met Scott Shelby en Norman Jayden kunnen spelen in twee verschillende levels.

Heavy Rain verscheen eerder dit jaar op de PlayStation 3 en is volgens velen de start van een nieuwe genre. De game draait om de Origami Killer die kinderen ontvoert en aan ouders opdrachten geeft die bij voltooing kun kind kunnen redden. De game speelt en voelt aan als een film en legt de nadruk op een emotioneel verhaal.

Eerder kwam de maker van Heavy Rain, David Cage, in het nieuws met het bericht dat hij in de toekomst graag multiplatformgames wil gaan maken. Onze review van Heavy Rain is hier te lezen.

Heavy Rain

Vergane voet gevonden op strand

Wandelaars hebben zaterdag op het strand van Terschelling in een schoen botresten gevonden. De botresten zaten in een sok die in de schoen zat. De Friese politie gaat ervan uit dat het om de resten van een voet gaat.

De overblijfselen worden onderzocht door het team Noordzee van het Korps Landelijke Politiediensten. Het team heeft een databank met DNA-materiaal van vermiste matrozen en zeelieden die bij een bedrijfsongeval een lichaamsdeel hebben verloren. Zo hoopt de politie te ontdekken van wie de voet is.

Het is volgens een politiewoordvoerder nu nog niet te zeggen of van een misdrijf sprake is.

Rajevac weg als bondscoach Ghana

De Ghanese voetbalbond en Milovan Rajevac gaan uit elkaar. De Serviër heeft zijn ontslag ingediend als bondscoach van de Black Stars. Het nieuws komt niet als een verrassing. Volgens berichten die al enkele weken de ronde doen gaat de 56-jarige trainer, die 'nieuwe uitdagingen' zocht, aan de slag als coach van Al Ahly in Djedda, Saudi-Arabië.

Rajevac was twee jaar bondscoach van de Afrikaanse ploeg en zette daarin uitstekende resultaten neer. Begin 2010 speelde het land de finale van de Afrika Cup en op het WK werd de kwartfinale bereikt waar het op de veelbesproken hand van Luis Suárez stuitte. Er lag een contractverlenging van vier jaar voor Rajevac klaar, maar een ultimatum om een beslissing daarover te nemen liet de Serviër verstrijken.

Het is nog niet duidelijk wie Rajevac op moet volgen. Een woordvoerder van de Ghanese bond stelt dat daarover nog geen beslissing is genomen.

Antillianen: 'Ta basta awor!'

De Antilliaanse gemeenschap is het vele vuurgeweld onder Antilliaanse jongeren zat. Ze pleit daarom voor een hardere aanpak. Daarnaast staat er een manifestatie tegen vuurwapengeweld gepland.

De vader van Archel Thompson werd een jaar geleden vermoord, maar Thompson liet zich niet verleiden tot wraak, ook al was dat wel zijn eerste reactie - van hemzelf én zijn omgeving. "Ik dacht: ik ga de dader vinden, ik ga zoeken, ik ga iets doen. Dat is een natuurlijke reactie, dat heeft iedereen."

Maar Thompson hield zich in, in tegenstelling tot veel anderen. "We zijn er zo moe van", zegt Raymond Labad, voorzitter van het Platform van de Antilliaans-Arubaanse Beraden (PAAB). Volgens hem moet er een betere aanpak komen voor criminele Antilliaanse jongeren. "We willen niet op de stoel van justitie gaan zitten, maar er is een heel kleine groep Antillianen, ongeveer drie procent, en die moet gestraft worden."

Archel Thompson is lid van de stichting Mikesa, die jonge Antillianen helpt. Antilliaanse jongeren worden volgens hem niet geremd door de omgeving. "Je weet dat als je gestraft wordt je er niet slecht vanaf komt. Je verliest geen vrienden, vanuit persoonlijke kring wordt het juist gewaardeerd. Je krijgt een status." Volgens hem ligt het probleem vooral bij de mentaliteit. "Er is iets van: je bent Antilliaan en je bent crimineel. Het vertrouwen is er niet."

"Surinamers en Marokkanen hebben verbindfiguren. Wij hebben niemand die van de straat komt en die het gemaakt heeft." Het is volgens Thompson belangrijk dat de maatschappij binding met de jongeren heeft. Hoe dat tot stand te brengen? Labad: "De reguliere instellingen van de meeste gemeenten bereiken onze groep niet. Het moet op onze eigen manier. Als je iets met Antillianen doet, moet je daar ook Antillianen bij betrekken." Bijvoorbeeld via het Antilliaanse familienetwerk. "Er is altijd wel iemand in de familie die weet dat er iemand aan het afglijden is. Wij kunnen iemand benaderen in zijn eigen taal."

Jongeren moeten daarnaast gestimuleerd worden hun wapens, bij voorkeur anoniem, in te leveren. Raymond Labad ziet echter niks in het voorstel van Leefbaar Rotterdam om een groep Antillianen preventief op wapens te fouilleren. "Stel dat ik in Rotterdam loop, ik doe boodschappen en word zomaar gefouilleerd. Dat wekt vernedering en agressie op." Labad wijst wel met de vinger naar justitie en politie, die volgens hem heel goed weten hoe de jongeren aan wapens en drugs komen. "Er is zo verdomde veel bekend bij justitie, maar ze doen geen flikker!"

Terwijl Thompson mogelijkheden voor huiswerkbegeleiding en sport regelt, staat nu eerst de manifestatie op het programma. Volgens Labad misschien komende zondag al: "Dat moet iets groots worden, arm in arm. Ta basta awor, het is nu genoeg!"

Weer brand in ontplofte flat Zaandam

In de flatwoning in Zaandam die maandag uitbrandde na een vermoedelijk door de bewoner veroorzaakte gasexplosie, heeft opnieuw brand gewoed. De brand was snel onder controle, maar over de oorzaak van de nieuwe brand kan de politie niets zeggen. De woning is afgesloten en alleen toegankelijk voor politie.

De nieuwe brand in het appartement op de elfde etage in de flat Perim werd rond 05.45 uur opgemerkt en was binnen een half uur onder controle. De bewoners op de twaalfde etage moesten, net als maandag, hun woning verlaten. Ze konden nu echter al vrij snel weer terug naar huis.

De 75-jarige bewoner werd maandag opgepakt toen hij na de explosie naar zijn woningbouwvereniging ging en daar een medewerker neerschoot. Het slachtoffer, naar verluidt de directeur, werd in zijn schouder geraakt en maakt het inmiddels naar omstandigheden goed, zegt een woordvoerder van de politie.

De bewoner was verwikkeld in een juridisch conflict over de huur van zijn flat. Hij was daarvoor ook in het Vara-televisieprogramma De Advocatenclub geweest. Maandag zou de man uit zijn woning worden gezet. Hij wordt ook verdacht van brandstichting bij het deurwaarderskantoor dat de ontruiming zou uitvoeren.

Door de brand een dag eerder liepen meerdere omliggende woningen rook- en waterschade op. Een naastgelegen woning werd ook getroffen door de brand zelf. De omvang van de schade is nog niet bekend.

Suárez: "Ik bewaar de doelpunten voor in Amsterdam"

Luis Suárez is geschorst voor de eerste wedstrijd in de Champions League tegen Real Madrid. De Uruguayaan reist wel af naar Madrid om zijn ploeggenoten te steunen. De aanvoerder van de Amsterdammers verwacht dat Ajax ook zonder hem kan winnen.

"Het doet veel pijn om niet te kunnen spelen in het Bernabéu", zegt de 23-jarige aanvoerder van Ajax tegenover Marca. "Toen ik erachter kwam dat we de eerste wedstrijd daar zouden spelen kon ik het niet geloven. Dat was echt een tegenvaller."

Suárez is van mening dat Ajax het Real Madrid van José Mourinho kan verslaan. "Ook al kan ik niet spelen, verwacht ik dat we kunnen winnen in het Bernabéu. Ik bewaar de doelpunten voor de return in Amsterdam. Voor een team als Madrid is het goed dat er een man als José Mourinho voor de groep staat."

Suárez is de belangrijkste speler aan de kant van Ajax. In 143 wedstrijden in alle competities maakte hij al 108 doelpunten. Samen met Jan Vertonghen is hij gescorst voor de eerste wedstrijd in de Champions League.

Nadal: "Deze zege is speciaal"

Rafael Nadal werd vannacht dankzij het winnen van de US Open de zevende tennisser die alle grandslams op zijn naam heeft geschreven. De 24-jarige Spanjaard heeft nu negen grandslamtitels gepakt en is naar eigen zeggen niet bezig met het record dat zijn grote rivaal Roger Federer in handen heeft.

Gisteren in de finale moest Nadal zich langs Novak Djokovic slaan. "Ik heb mijn hele leven hard gewerkt, maar heb nooit gedacht ooit de vier grandslamtoernooien te winnen. Deze zege is speciaal omdat dit toernooi nog ontbrak," zei de Spanjaard die door de regen meerdere etappes nodig had om zich van de Serviër te ontdoen. "Voor de eerste keer in mijn leven speelde ik bij dit evenement een hele goede wedstrijd. Mijn beste wedstrijd op de US Open op het belangrijkste moment in mijn leven. Daar ben ik ontzettend blij mee."

Djokovic bood goed tegenspel, iets waar Nadal hem voor loofde. "Novak, dank je wel. Je bent een geweldige tennisser en je zal echt nog zat winnen." Ook bedankte hij het publiek. "Jullie zijn geweldig. Deze finale en deze overwinning waren als een droom voor mij."

Door de zege klom Nadal naar de zevende plaats op de ranglijst van tennissers met de meeste zeges in de grandslams. Federer staat met zestien zeges bovenaan, voor Pete Sampras met veertien. "Dat is me momenteel te veel. Mijn doel blijft echter hetzelfde: verder ontwikkelen en een betere speler worden."

Planeet Corellia in Star Wars: The Old Republic

The Old Republic laat regelmatig iets van zich horen, en vandaag is het weer iets nieuws. Een planeet. Maar niet zomaar een planeet; Han Solo's thuisplaneet Corellia. Niet dat je hem tegenkomt, aangezien hij een paar duizend jaar later rondloopt. Corellia is een intergalactische handelsplaneet.

Er gebeuren echter minder leuke dingen, vooral in de hoofdstad. Verschillende aanslagen en explosies zijn gemeld en de planeet is momenteel in rep en roer zonder degelijke informatie over de situatie. De Senaat is bezorgd, aangezien Corellia altijd pro-republiek is geweest. Wat zou er gebeurd zijn?

[Vuelta] Ook Hushovd naar huis

Na Óscar Freire heeft ook sprinter Thor Hushovd de Vuelta a España verlaten. Beide renners zijn afgestapt met het oog op het wereldkampioenschap dat eind deze maand in Australië gehouden wordt. Hushovd wil zich thuis op het evenement voor gaan bereiden.

"Ik wil nu niet te diep meer gaan, want ik voel me goed. Volgende week woensdag vertrek ik naar Australië om me verder voor te bereiden op het WK," zei de Noor van Cervélo die dit jaar in de Vuelta al een etappe pakte.

"Sno heeft zoveel geluk gehad"

Evander Sno werd maandagavond tijdens de wedstrijd tussen Jong Ajax en Jong Vitesse getroffen door een hartstilstand. De middenvelder van Ajax overleefde het incident. Trainer Albert van der Dussen van Ajax is geschrokken door het incident.

"Eerst dacht ik dat hij struikelde, maar heel gauw had iedereen in de gaten dat het goed mis was, omdat het schuim op zijn mond stond", zo zegt Van der Dussen in het Algemeen Dagblad. "Gelukkig waren onze dokter en fysiotherapeut er snel bij. Zij hebben een heldendaad verricht en zijn leven gered."

"Ze zijn een kwartier bezig geweest, telkens zakte hij weg", blikt Van der Dussen terug op de horrorbeelden. "Verschrikkelijk. Ze hebben hem tot drie keer toe teruggehaald met de defibrillator. We vreesden voor zijn leven. Hij heeft zoveel geluk gehad. De gasten op het veld, zijn ploegmaats, hadden het niet meer, allemaal vrienden van elkaar."

Van der Dussen vertelt wat er gebeurde toen Sno weer bij kwam. "Hij keek verbaasd om zich heen, al die mensen. Hij had volgens mij niet in de gaten wat er allemaal aan de hand was. Iedereen was enorm opgelucht. Het ambulancepersoneel heeft het daarna overgenomen. Daarna is hij naar het ziekenhuis gebracht. De ambulance was er vrij snel, maar ik ben ervan overtuigd: als de dokter hier niet meteen bij was geweest, dan zou hij niet meer hebben geleefd. Ik heb dit nog nooit meegemaakt en wil dit nooit meer meemaken."

Japanse premier wint machtsstrijd

De Japanse premier Naoto Kan is dinsdag herkozen als leider van de regerende Democratische Partij. Hij won van zijn concurrent Ichiro Ozawa, waardoor Japan een nieuwe premierswissel bespaard blijft. Kan, die pas drie maanden premier is, versloeg Ozawa met een ruime marge: Kan kreeg 721 stemmen en Ozawa 491.

Ozawa, al veertig jaar een vaste waarde in de Japanse politiek, betwistte het leiderschap van Kan. Ozawa wordt gezien als een groot strateeg en wordt gezien als de man die heeft gezorgd voor de enorme winst van de Democraten bij de verkiezingen van vorig jaar, waarbij de conservatieve Liberaal-Democratische Partij het veld moest ruimen. Kan is bij de bevolking echter populairder dan Ozawa, omdat het imago van Ozawa is beschadigd door allerlei schandalen.

De worsteling om het leiderschap kwam in een tijd dat Japan een groot aantal problemen moet aanpakken. Een zwakke economie en een stijgende yen komen bovenop een ruzie met China over een groep eilanden waar beide landen aanspraak op maken.

DTV Shredder: tank en skateboard in een

Uitvinder Ben Gulak komt met de DTV Shredder, grofweg een skateboard met een motor en rupsbanden. Het apparaat heeft behoorlijk wat kracht, want hij kan onder meer hellingen van 40 graden beklimmen en topsnelheden van vijftig kilometer per uur behalen. Zelfs het trekken van een auto is geen probleem voor de DTV Shredder. Ook kun je het voertuig op afstand besturen en zijn er leuke trucjes mee te doen, zoals je kunt zien in de filmpjes hieronder en onder de lees verder.

Met dank aan DiederickJanvanVleuten voor de submit.

S. Williams weer in training

De Amerikaanse tennisster Serena Williams heeft de training hervat. De nummer één van de wereld ontbrak op de US Open wegens een voetblessure. Maandag (plaatselijke tijd) liet ze op een persconferentie in New York weten het racket weer ter hand te hebben genomen.

Wanneer de 28-jarige Williams zich op de WTA-Tour meldt, liet ze in het midden. De tennisster, die sinds juli geen partij meer speelde nadat ze in een restaurant in glas was gestapt, is wel van plan begin november in San Diego met het Amerikaanse team de finale van de Fed Cup tegen Italië te spelen.

Räikkönen wil naar Renault in 2011

Kimi Räikkönen heeft volgens het Britse Autosport contact gezocht met het Formule 1-team Renault omtrent een terugkeer in 2011. Eerder gaf The Iceman nog aan dat hij graag in het World Rally Championship wilde blijven en dat hij een terugkeer in de Formule 1 niet zo zag zitten.

Wel heeft Räikkönen altijd gezegd dat hij een terugkeer altijd zou overwegen, mits hij een competitieve auto zou krijgen. De recente resultaten van met name de Pool Robert Kubica zouden de Fin hebben overgehaald. Bij het team is voor volgend seizoen nog één stoeltje beschikbaar nu Kubica al is bevestigd als rijder in 2011.

"Het is waar dat we afgelopen zomer veel gesprekken hebben gevoerd met verschillende mensen en ik kan vertellen dat Kimi Räikkönen ook op onze radar aanwezig is", vertelde teambaas Eric Boullier. "Hij is op onze radar omdat hij zelf contact met ons opgenomen heeft. Vitaly Petrov blijft nog altijd onze eerste optie, maar Kimi is ook zeker een optie voor 2011."

Zoon bespuugt moeder, pa schiet hem dood

Een vijftigjarige man uit de Amerikaanse staat Texas wordt aangeklaagd wegens moord op zijn zoon. Hij schoot de 23-jarige Tyler Reed Sides dood nadat hij zijn eigen moeder had bespuugd.

Vader Marcus Russell Sides uit Kemp had gisteren ruzie met zijn zoon omdat deze te veel had gedronken. De ruzie escaleerde toen Tyler zich tegen zijn moeder keerde en een aantal keren op haar spuugde.

Hierop ontstond een handgemeen tussen vader en zoon. Deze eindigde tragisch toen vaderlief een vuurwapen pakte en zijn zoon in diens buik schoot. Tyler is later in een ziekenhuis in Dallas aan zijn verwondingen overleden.

Ferguson over Rooney: "Dit geen tweede keer"

Sir Alex Ferguson van Manchester United heeft Wayne Rooney een waarschuwing gegeven. De Engelse spits bezocht prostituees terwijl zijn vrouw zwanger was. "Dit mag geen tweede keer gebeuren", aldus Ferguson.

Ferguson hield Rooney afgelopen weekend buiten de selectie voor het duel met zijn oude club Everton. De trainer nam zijn speler hiermee in bescherming. Maar voorafgaand aan die beslissing zou Ferguson Rooney flink de les hebben gelezen. Dit mag van Ferugon niet nog eens gebeuren.

Manchester United neemt het dinsdag tegen Old Trafford op tegen Glasgow Rangers. Ferguson liet weten dat Rooney hoe dan ook speelt. Tijdens dat duel zullen de fans van de Rangers zich met spreekkoren richten tot Rooney. Dat liet Andy Kerr, voorzitter van de supportersclub, al weten. "Door de recente gebeurtenissen zullen wij speciale aandacht aan hem besteden. Ferguson zou hem beter thuis laten."

Ook aanstaande zondag zal het niet makkelijk worden voor Rooney. Dan speelt hij met Manchester United namelijk tegen aartsrivaal Liverpool.

Opnieuw Iraanse diplomaat overgelopen

Een derde Iraanse diplomaat die zich niet kon verenigen met de harde aanpak van de oppositiepartijen in Iran na de frauduleuze presidentsverkiezingen in het land heeft vrijdag zijn werk in Brussel neergelegd. Hij is vervolgens naar de Noorse hoofdstad Oslo gevlogen om asiel aan te vragen. Dat heeft de oppositiebeweging Groene Golf maandag bekendgemaakt.

De diplomaat, Farzad Farhangian, werkte als persattaché op de Iraanse ambassade in Brussel.

De mededeling werd gedaan enkele uren nadat de tweede man van de Iraanse ambassade in Helsinki politiek asiel aanvroeg in Finland. Farhangian is de derde diplomaat, voorzover bekend, die naar aanleiding van het optreden van de Iraanse autoriteiten tegen betogers is opgestapt.

CD: Electric Wire Hustle - Electric Wire Hustle

Er zijn van die momenten waarop soulvolle soundscapes een heerlijke toevoeging zijn aan je dagdeel. Een fijne afterparty-cd voor na het clubben, een plaatje voor bij de koffie en je krantje in de ochtend of een deuntje voor als je in een warm bad ligt te weken. Voor dat soort momenten lijkt Electric Wire Hustle hun gelijknamige album te hebben gemaakt, tenminste het past precies.

Negen vermeende ETA-leiders opgepakt

De paramilitaire Guardia Civil heeft dinsdagochtend vroeg negen personen aangehouden die tot de leiding van de Baskische terreurbeweging ETA zouden behoren. Dat hebben Spaanse media gemeld. De arrestaties komen een week, nadat de ETA een wapenstilstand had aangekondigd en had gezegd te streven naar een democratische oplossing voor de problemen van de Basken.

De negen, die werden aangehouden in Baskenland en de provincie Navarra, zouden deel uitmaken van Ekin, dat volgens de krant El Mundo "de instructies van de ETA voorbereidt en verspreidt". De politie ziet Ekin als "het hart en de ingewanden" van de beweging.

In december 2007 veroordeelde een rechtbank leden van Ekin en andere ETA-organisaties tot gevangenisstraffen oplopend tot 24 jaar. Het hooggerechtshof verzachtte de opgelegde straffen.

Tien doden bij raketaanval Pakistan

Raketten, vermoedelijk afgevuurd door de Verenigde Staten, hebben dinsdag een huis getroffen in het Pakistaanse dorp Shawal in Noord-Waziristan. Het huis werd volledig verwoest en tien vermoedelijke militanten kwamen om het leven. Dat hebben medewerkers van de Pakistaanse inlichtingendienst gezegd.

Het is de tiende luchtaanval met onbemande vliegtuigen, zogeheten drones, in de regio deze maand. Het gebied wordt gedomineerd door het Haqqani-netwerk en door krijgsheer Hafiz Gul Bahadur.

Zondag kwamen bij een luchtaanval ten minste vijf leden van de militie van Bahadur om het leven. De week daarvoor vonden binnen 24 uur vier luchtaanvallen plaats, waarbij nog eens vijf militanten om het leven kwamen.

Dronken puber noemt Obama een lul

Een zeventienjarige, Britse jongen mag nooit meer van zijn leven een voet zetten op Amerikaanse bodem. Luke Angel uit Bedford heeft de Amerikaanse president beledigd. Hij heeft Obama een e-mail gestuurd waarin hij aangaf hem een lul te vinden.

Angel keek onlangs in een dronken bui een documentaire over de aanslagen van 11 september. Hierop stuurde hij een mail naar het Witte Huis waarin hij kritiek uitte op de Amerikaanse regering. "Wat ik precies heb geschreven, weet ik niet meer. Ik was dronken", bekent de jongen. "Ik geloof dat ik president Obama een lul heb genoemd. Het was een domme actie, typisch iets voor pubers die te diep in het glaasje hebben gekeken."

De FBI nam na de actie contact op met de politie van Bedford, of zij Angel even met een bezoekje wilden vereren om hem aan de tand te voelen. Een beetje overdreven, vindt de jongen. "De politie nam een foto van mij en vertelde mij dat ik persona non grata ben in de VS. Het maakt me geen fluit uit, maar mijn ouders zijn minder blij."

De politie van Bedford heeft bevestigd dat ze de jongen hebben aangesproken over de e-mail, maar dat hij niet strafrechtelijk zal worden vervolgd. Het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid heeft verklaard dat er zo'n zestig redenen zijn om iemand de toegang tot hun land te ontzeggen. Het is hen echter verboden om daarover te praten.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over onze afkalvende rechtszekerheid. 

In de nieuwstracker op FOK! zie ik vlak boven elkaar twee berichten staan. Eentje waarin je kunt lezen dat de gemeenten de wettelijke regels heel slecht handhaven waardoor burgers die zich wél aan de regels houden vaak worden benadeeld door burgers die dat niet doen, en een bericht over de president van de rechtbank in Den Haag, die de alarmklok luidt wegens de sterk afnemende kwaliteit van de rechtspraak.
 
Dus burgers kunnen er niet meer van op aan dat de overheid zelf hun rechtszekerheid goed regelt, moeten vaker naar de rechter terwijl die omkomt in het werk, en moeten maar afwachten of de kwaliteit van hun vonnis ene beetje deugt. Vraag:

'Bonden dreigen met poststaking'

De vakbonden dreigen met stakingen bij TNT Post. Dat kan betekenen dat een paar dagen of langer geen post op de deurmat valt. Volgens de bonden vallen veel meer gedwongen ontslagen dan eerder was afgesproken, schrijft het AD dinsdag.

Bij TNT Post verdwijnen elfduizend banen. Eerder was afgesproken dat daar vierduizend tot vijfduizend gedwongen ontslagen bij zitten. In een brief aan de directie zouden de vakbonden becijferen dat met de huidige plannen veel meer gedwongen ontslagen vallen. CNV Publieke Zaak zegt in de krant dat het om zeker 5400 postbodes gaat.

TNT zegt dat er niets aan de plannen is veranderd. De bonden eisen dat de reorganisatie bij TNT in een rustiger tempo wordt doorgevoerd. Ook moeten boventallige postbodes vaker vervangend werk binnen het bedrijf krijgen. Als dat niet gebeurt, 'gaat de beuk erin', dreigt Abvakabo FNV. De bond zou al voorbereidingen treffen om de stakingskassen te openen.

De Telegraaf schrijft dinsdag overigens dat de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (Opta) sinds eind vorig jaar onderzoekt of TNT Post de wettelijke normen voor postbezorging haalt. Brieven moeten in 97 procent van de gevallen binnen een dag worden bezorgd en in 99 procent van de gevallen op het juiste adres.

Zondag protesteerden zo'n vijfhonderd postbodes in Rotterdam tegen het aanstaande massa-ontslag. Onder anderen SP-leider Emile Roemer sprak hen toe.

Thieme stopt als partijvoorzitter PvdD

Marianne Thieme stopt als partijvoorzitter van de Partij voor de Dieren (PvdD). Ze blijft wel partijleider en fractievoorzitter in de Tweede Kamer, schrijft de Volkskrant dinsdag. Het voorzitterschap zou te veel aandacht vergen. "Het is mooi geweest. Ik wil ook wel eens een avondje thuis zijn", zegt Thieme in de krant.

De Volkskrant ziet er meer achter en wijst erop dat op een congres in december vorig jaar nog flink werd gediscussieerd over het combineren van functies als voorzitter en partijleider. Thieme was voor. Esther Ouwehand, tweede op de lijst en al jaren in de Kamer, was tegen. Uiteindelijk won Thieme de discussie en werd ze herkozen als partijvoorzitter.

In de krant ontkent Thieme dat ze nu alsnog aftreedt omdat de functies niet te combineren zouden zijn. "Ik treed af omdat ik het na acht jaar wel mooi geweest vindt." Het congres kiest op 28 november een opvolger.


Marianne Thieme stopt als partijvoorzitter PvdD

Trainer Panathinaikos: "Niets te verliezen tegen Barcelona"

Nikos Nioplias, trainer van Panathinaikos, neemt het vanavond met zijn team in Camp Nou op tegen FC Barcelona. Volgens de trainer heeft zijn ploeg niets te verliezen.

"Barcelona heeft momenteel het beste voetbal in huis. Iedereen praat over Barça en is onder de indruk van hun spel. Ze zijn niet alleen favoriet tegen ons, maar ook in de groep en als uiteindelijke winnaar van de Champions League", zegt Nioplias tijdens de persconferentie.

Barcelona verloor afgelopen zaterdag met 2-0 van laagvlieger Hércules. "Ze hadden niet hun beste dag tegen Hércules. Maar Barcelona is sterker nadat ze een wedstrijd verloren hebben. We zullen proberen te winnen. We hebben niets te verliezen. Om een team als Barcelona te verslaan moet je zo min mogelijk fouten maken en op het niveau komen van je tegenstander."

'Gemeenten moeten beter handhaven'

Gemeenten hebben te weinig aandacht voor handhaving van de regels. Wie bij de gemeente aanklopt omdat zijn buurman de regels voor een bouwvergunning overtreedt, moet vaak jaren procederen voordat de gemeente ingrijpt en soms gebeurt dan nog niets. Dat constateert de Nationale Ombudsman Alex Brenninkmeijer in een rapport dat dinsdag verschijnt, schrijft het Nederlands Dagblad.

Het trage ingrijpen van gemeenten zorgt volgens de ombudsman voor veel frustratie. Mensen die zich wel aan de regels houden voelen zich ongelijk behandeld. Uit het rapport zou blijken dat gemeenten zelfs na een rechterlijke uitspraak die hen verplicht in te grijpen nog steeds niets doen. Volgende maand wordt een nieuwe wet van kracht die vergunningen op het gebied van bouwen, wonen, ruimte en milieu moet stroomlijnen. Dat helpt volgens de ombudsman maar een beetje. "Het wordt duidelijker wanneer welke vergunning moet worden toegepast", zegt hij in de krant. "Maar het probleem dat er te weinig aandacht is voor handhaving van de regels, wordt er niet mee opgelost."

Na overleg met gemeenten en deskundigen heeft de ombudsman een handhavingswijzer opgesteld. Voorop staat dat gemeenten duidelijk moeten zijn over hun beleid en wat ze kunnen betekenen.

Winkels met DNA-douche niet meer overvallen

De Rotterdamse winkeliers die twee jaar geleden een zogenoemde DNA-douche hebben laten installeren hebben sindsdien geen overvallers meer over de vloer gehad. Het AD concludeert dat de douche hét wapen kan worden om overvallers buiten de deur te houden.

Een DNA-douche hangt boven de uitgang van een winkel. Bij een overval kan de winkelier op een alarmknop drukken. Als de dief naar buiten rent, wordt hij bespoten met een transparante spray die een unieke code heeft.

De spray licht op als er met een UV-lamp op wordt geschenen en politiewagens zijn uitgerust met zulke lampen. Daardoor is het erg gemakkelijk om een dief na een overval te laten 'oplichten' in een mensenmassa.

In Rotterdam lieten twintig winkeliers en twee benzinestations het systeem eind 2008 installeren. Inmiddels hebben zich nog eens ongeveer veertig zaken bij het project aangesloten. Daar zitten ook horecabedrijven en supermarkten bij.

Later gingen ook de politiekorpsen in Flevoland en Amsterdam met de DNA-spray aan de slag. Het wordt inmiddels ook gebruikt om waardevolle eigendommen mee in te smeren.

Een winkelier zegt het gevoel te hebben dat overvallers zijn zaak nog wel verkennen, maar uiteindelijk niets doen omdat ze de DNA-douche zien hangen. Het succes heeft echter een nadeeltje. Omdat er geen overvallen zijn gepleegd, heeft de politie nog geen een keer in de praktijk kunnen uitproberen of het lukt een besproeide overvaller met een UV-lamp op te sporen.

[US Open] Nadal voltooit grandslamkwartet

Rafael Nadal heeft met een dag vertraging dan toch zijn eerste US Open gewonnen. De Spanjaard was in een spannende wedstrijd met 6-4, 5-7, 6-4, 6-2 Novak Djokovic de baas. Nadal, die al eerder Roland Garros, Wimbledon en de Australian Open won, is de zevende tennisser die alle vier de grandslamtoernooien op zijn naam schreef.

Op Flushing Meadows had Nadal van Djokovic direct veel tegenstand te verduren. Nadat de Spanjaard direct een break voorsprong had genomen vocht Djokovic zich terug, maar een nieuwe break was hem te machtig. In het tweede bedrijf had de Serviër plots wel de winnende tactiek gevonden.

Door de ballen van Nadal snel te nemen en diep te spelen dwong Djokovic de Spanjaard tot het maken van fouten. Dat leverde hem een break voorsprong en kansen op 5-2, maar Nadal voorkwam ergere schade en kwam bij 4-4 op gelijke hoogte. Toen lieten de weergoden weer van zich horen.

Nadat de partij zondag al niet door kan gaan vanwege de aanhoudende regen moesten de twee finalisten ook maandag weer wijken. Na een oponthoud van twee uur kon de wedstrijd verder gaan en trok Djokovic de stand gelijk.

In de derde set had Nadal weer vroeg een break te pakken en nadat hij de set uit had geserveerd, brak er bij Djokovic iets. De Serviër, die veel meer sets had moeten spelen dan zijn opponent, liep weer tegen een break achterstand aan en leverde even later opnieuw zijn opslag in.

Bij vlagen kon Djokovic nog het geweldige tennis laten zien uit de eerdere sets en dat leverde hem zelfs nog kansen op om terug te breken, maar zover liet Nadal het niet komen. Op 5-1 behield Djokovic nog een keer zijn opslag, maar daarna liep Nadal vlot uit naar zijn negende grandslamtitel en zijn eerste in New York.

Door zijn zege is Nadal de zevende tennisser na Fred Perry, Don Budge, Roy Emerson, Rod Laver, Andre Agassi en Roger Federer die alle grandslamtoernooien tenminste een keer won. Federer bereikte die mijlpaal vorig jaar door Roland Garros te winnen.

DVD: Godspeed

Verlossing. Dat thema staat centraal in de film Godspeed. De film uit 2009 is vorige maand in Nederland op dvd uitgekomen en gaat over de jonge gebedsgenezer Charlie Shephard, die de grootste moeite heeft om zijn leven op de rails te houden. Hij gelooft eigenlijk nauwelijks meer in de toneelstukjes die hij wekelijks in zijn kerk opvoert en moet zijn uiterste best doen om de eindjes aan elkaar te knopen. Zijn huwelijk staat op springen en zijn oude drankprobleem steekt de kop op. En net als je denkt dat het niet erger kan, slaat het noodlot toe: Shephards vrouw en zoontje worden op brute wijze overvallen en vermoord.

'Kwaliteit rechtspraak in het geding'

Rechters krijgen per zaak en per minuut betaald en dat leidt volgens de president van de rechtbank in Den Haag tot kwaliteitsverlies van de rechtspraak. Rechtbankpresident Frits Bakker zei gisterenavond in Nieuwsuur dat rechters steeds vaker te weinig tijd hebben voor hun taken.

Bakker zegt dat het steeds vaker voorkomt dat niet de rechter maar een medewerker het vonnis schrijft. Ook meervoudige zittingen, waarbij drie rechters aanwezig zijn, hebben te lijden onder de tijdsdruk. Dossiers worden vaak verdeeld, waardoor geen van de drie rechters van alles op de hoogte is.

"Ik denk dat de rechtspraak intussen gewoon een bedrijf is. Nu is het nog zo dat wij proberen het ene gat met het andere te vullen", aldus Bakker. Bakker geeft hier volgens rechtspsycholoog Peter van Koppen mee aan 'dat er drastisch iets moet veranderen aan de bemensing van de rechterlijke macht en aan de tijd die ze hebben om zaken goed te doen'.

Vraag naar zorgpersoneel blijft toenemen

De vraag naar personeel blijft de komende jaren toenemen, maar minder hard dan in het verleden. Dat meldt (pdf) het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) dinsdag na onderzoek.

Van 1985 tot 2005 nam de personeelssterkte in de ouderenzorg met 1,8 procent per jaar toe. In 2005 was er ruimte voor 220.000 voltijdbanen. Naar verwachting groeit de personeelsvraag van 2005 tot 2030 echter met slechts 1,2 procent per jaar tot driehonderdduizend voltijdsbanen in 2030.

In het verleden nam de personeelsomvang volgens het SCP toe door tijdelijke beleidsmaatregelen als extra geld voor het wegwerken van wachtlijsten. In de toekomst kan de vraag naar personeel in de ouderenzorg daarnaast nog verder worden getemperd door bijvoorbeeld preventie.

Aan de andere kant zullen ontwikkelingen als toenemende kwaliteitseisen in de zorg de vraag naar personeel juist doen toenemen, vermoedt het SCP. Daarnaast krimpt de beroepsbevolking door de vergrijzing, waardoor het nog maar de vraag is of aan de vraag naar ouderenzorg in de toekomst kan worden voldaan, stelt het SCP.

Dode en gewonde bij ongeluk in Otterlo

Een automobilist is maandagavond omgekomen toen hij bij het Gelderse dorp Otterlo een auto inhaalde, op de linkerberm belandde en tegen een boom botste. Een bijrijder raakte zwaargewond. De hulpdiensten vonden de automobilist in de berm. De man is volgens de politie mogelijk uit de auto geslingerd.

Het ongeluk gebeurde rond 23.00 uur in een bocht naar links op de Apeldoornseweg vanuit Hoenderloo in de richting van Otterlo. Na de knal tegen de boom belandde de auto op de rechterkant van de weg. Hulp aan de bestuurder mocht niet meer baten. De brandweer heeft de bijrijder uit de auto bevrijd. Hij is zwaargewond overgebracht naar een ziekenhuis.

De bestuurder van de auto die werd ingehaald is volgens de politie hevig geschrokken, maar zijn auto werd verder niet geraakt. De weg is enkele uren afgesloten geweest voor het onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk en herstelwerkzaamheden.

Meer kindermoorden gaarne

Tegenstanders van George W. Bush (iedereen met een IQ boven de 70) schuiven hem graag de dood van duizenden jonge Amerikanen in de schoenen. Toegegeven, hij heeft er inderdaad eigenhandig voor gezorgd dat het Amerikaanse leger ‘vrede’ ging stichten in Afghanistan, wat gepaard ging met het welbekende bloedvergieten.
Maar wie heeft het over de miljoenen kinderlevens die de grote held heeft gered? Nou? Over eenzijdige berichtgeving gesproken! Het was immers hetzelfde genie dat acht jaar lang krampachtig overheidsfinanciering van stamcelonderzoek tegenhield. Hulde voor de missing link!

Van Marwijk om de tafel met Douglas

Douglas, de verdediger van FC Twente, gaf onlangs aan dat hij dolgraag wil uitkomen voor het Nederlands elftal. Bondscoach Bert van Marwijk heeft de oproep van de geboren Braziliaan gehoord en heeft volgens Voetbal International een afspraak met hem.

Douglas wil een Nederlands paspoort aanvragen om zodoende bij Oranje te debuteren. De regel luidt echter dat iemand uit het buitenland pas na vijf jaar in aanmerking komt voor een Nederlands paspoort. Douglas woont pas sinds 2007 in Nederland waardoor het een lastig verhaal zou worden.

Maar er is een oplossing. Het is namelijk mogelijk om eerder dan die gestelde vijf jaar in aanmerking te komen voor een Nederlands paspoort. Dat kan als de persoon in kwestie in het landsbelang moet handelen.

Wanneer de twee partijen met elkaar om de tafel gaan is onduidelijk. Maar Voetbal International wist te melden dat Van Marwijk Douglas er graag bij zou hebben.

Dembélé: "Het zal niet makkelijk worden zonder Zamora"

Bobby Zamora raakte afgelopen weekend ernstig geblesseerd. De Engelse spits van Fulham brak zijn been en is voorlopig uitgeschakeld. Collega-aanvaller Moussa Dembélé beseft dat het zonder Zamora een stuk moeilijker voetballen is.

"Het was voor mij persoonlijk een schok", vertelt Dembélé op de clubwebsite van Fulham. "Bobby is één van de belangrijkste spelers in het team en hem te moeten verliezen door een blessure is erg moeilijk voor ons. Het zal niet makkelijk worden zonder hem."

"Ik zal spelen waar de trainer me nodig heeft", gaat de voormalige aanvaller van Willem II en AZ verder. "We hebben genoeg spelers die voorin kunnen spelen. Tegen Wolves deden Clint Dempsey en ik het. Maar het was belangrijk dat we ons eigen spel bleven spelen. We hebben de spelers om mooi voetbal te spelen."

Terreurverdachte ontslaat advocaten

De van terrorisme verdachte Nigeriaan Umar Farouk Abdulmutallab heeft maandag zijn advocaten ontslagen. Hij gaat zichzelf verdedigen in het proces tegen hem.

De jonge Abdulmutallab poogde op 25 december 2009 een vliegtuig, dat van Amsterdam naar Detroit op weg was, op te blazen met explosieven, verborgen in zijn onderbroek. De poging mislukte, onder meer omdat de Nederlandse medepassagier Jasper Schuringa hem snel overmeesterde. Ook ontplofte het brandbare goedje in de onderbroek van de Nigeriaan niet, maar veroorzaakte het slechts brand. Abdulmutallab werd na zijn terreurdaad direct gearresteerd in Detroit.

De Nigeriaanse jongeman ontsloeg zijn advocaten, omdat hij meent zichzelf beter te kunnen verdedigen. "Ik heb het gevoel dat welke vorm van vertegenwoordiging (door een advocaat) dan ook mijn belangen niet op de beste manier zal beschermen", zei Abdulmutallab in de rechtszaal. De Nigeriaan wordt onder meer verdacht van een poging tot moord op 290 mensen aan boord van het vliegtuig. Als hij veroordeeld wordt, kan Abdulmutallab levenslang krijgen.

Terreurverdachte ontslaat advocaten
Terreurverdachte ontslaat advocaten (Foto: ANP)

Vaticaanse bibliotheek gaat weer open

De Vaticaanse bibliotheek gaat maandag weer open voor wetenschappers na een omvangrijke restauratie, die drie jaar heeft geduurd. Dat heeft het hoofd van de boekenverzameling, Raffaele Farina, maandag bekendgemaakt.

Het zestiende-eeuwse gebouw in het Vaticaan is voor 25 miljoen euro gerestaureerd. Farina leidde maandag journalisten rond om de resultaten van de restauratie te laten zien. Ongeveer vierduizend onderzoekers hebben toestemming om in het gebouw te werken. Volgens Farina was het gebouw drie jaar voor onderzoekers gesloten, omdat de restauratie zo omvangrijk was. Bovendien zouden zij door het lawaai dat ermee gepaard ging, toch niet rustig kunnen werken.

De bibliotheek bezit anderhalf miljoen boeken.

Essien: "We moeten op deze manier verder gaan"

Chelsea gaat momenteel als een trein in de Premier League. De eerste vier wedstrijden werden allemaal gewonnen. Middenvelder Michael Essien hoopt deze sterke reeks een vervolg te geven in de Champions League tegen MSK Zilina.

"Er is nog genoeg werk aan de winkel", is de Ghanese middenvelder zich bewust. "Het seizoen is erg lang, maar we hebben nu al goed voetbal laten zien en komen makkelijk tot scoren. We zullen op deze manier verder moeten gaan", zegt Essien tegenover Sky Sports.

Vanavond neemt Chelsea het in Slowakije op tegen MSK Zilina. Manager Carlo Ancelotti heeft lang uitgekeken naar de eerste wedstrijd in de Champions League van dit seizoen. "Dit is de competitie die me het meeste aanspreekt. Dat was ook al zo toen ik zelf nog speelde. Het is voor mij belangrijk om er weer onderdeel te zijn van het toernooi, welke ik overigens ook graag wil winnen."

Voordat het zover is moet Chelsea eerst afrekenen met Zilina, Olympique Marseille en Spartak Moskou in de groepsfase van het miljoenenbal.

Man bekent twintig brandstichtingen in Etten-Leur

Een 19-jarige man uit Etten-Leur heeft bekend achter een kleine twintig container- en coniferenbrandjes te zitten. Dat meldt de politie maandag. De man werd donderdag opgepakt. De rechter-commissaris van de rechtbank in Breda heeft maandag besloten dat hij langer mag worden vastgehouden.

De brandjes die de man heeft bekend dateren uit de periode februari tot en met begin augustus. Ze woedden verspreid over Etten-Leur. Over het motief van de man worden geen mededelingen gedaan. De verdachte zou de zoon van een brandweerman zijn. Of de man ook te maken heeft met enkele recente grotere branden in zijn regio, is volgens de politie nog niet te zeggen.

Imam: Alle opties op tafel

De imam achter de omstreden plannen voor een islamitisch centrum nabij Ground Zero in New York zegt dat hij alle opties over het project bekijkt, inclusief verplaatsen en opschorten. "Alles ligt op tafel in een poging de crisis te beëindigen", verklaarde imam Feisal Abdul Rauf maandag op een persconferentie van denktank Council on Foreign Relations in New York.

De imam had niet verwacht dat het islamitische centrum dat harmonie tussen religies moet bevorderen, zoveel tegenstand zou krijgen. "Toen het project bekend werd in december 2009, maakte niemand bezwaar." Volgens hem hebben radicalen het debat gekaapt voor hun eigen politieke agenda.

Rauf zei dat het project vreemdelingenhaat tegen moslims in de VS heeft blootgelegd. "Joden en katholieken, Ieren en Italianen, zwarten en hispanics, elke groep is deze uitdaging te boven gekomen. Nu is het onze tijd als moslims om uit deze gifbeker te drinken."

Imam Rauf: Alle opties op tafel
Imam Rauf: Alle opties op tafel (Foto: ANP)

Cuba wil half miljoen ambtenaren ontslaan

Cuba wil tegen 2011 zeker een half miljoen ambtenaren ontslaan. Door het vrij ondernemen aan te moedigen moeten deze mensen weer nieuw werk kunnen vinden. Dat heeft de Cubaanse Arbeidersconfederatie maandag bekendgemaakt.

Om de klap op te vangen wil de regering de werkgelegenheid in de private sector stimuleren door Cubanen voor zichzelf te laten beginnen. Ook moeten er coöperaties worden opgezet die niet door bureaucraten van de regering worden geleid, maar door werknemers zelf.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.