Steve Jobs wil ninjasterren VS in smokkelen

Steve Jobs weigert ooit nog in Japan te komen. De grote baas van Apple wilde namelijk onlangs heuse ninjasterren meenemen aan boord van zijn privévliegtuig, maar werd tegengehouden door luchthavenpersoneel.

Jobs was in juli op vakantie in Japan. Op de terugweg wilde hij als souvenir een paar ninjasterren meenemen in zijn handbagage. Echt ver kwam hij niet, want de metaaldetector op Kansai International Airport bij de stad Osaka pikte de vlijmscherpe wapens er direct uit.

Naar verluidt zou de CEO van Apple hebben gezegd dat het kapen van zijn eigen vliegtuig zinloos zou zijn en hebben geweigerd ooit nog voet aan Japanse bodem te zetten. Hoewel Apple weigert op de zaak in te gaan, heeft het bewuste vliegveld toegegeven in juli een passagier van een privévliegtuig te hebben tegengehouden wegens het vervoeren van ninjasterren. De passagier, die vanwege de privacy niet met naam en toenaam mag worden genoemd, gooide hierop woedend de sterren weg. De luchthaven maakt namelijk geen uitzondering voor personen die per privévliegtuig reizen.


Ninjasterren, geen kinderspeelgoed