[CL] Uitslag FC Twente - Internazionale

Niels (DerMeister)

FC Twente is het avontuur in de Champions League goed begonnen. In eigen huis lukte het de ploeg van Michel Preud'homme om tegen titelverdediger Internazionale knap gelijk te spelen. Hieronder het verslag en de karakteristieken.

Vooral in de eerste helft speelde FC Twente als vanouds en van podiumvrees was totaal geen sprake. Chadli en Rosales maakten mooi acties aan de zijkant en De Jong eiste elke bal op. Toch kwam Inter op voorsprong. De eerste beste kans voor de Italiaanse ploeg lag meteen achter keeper Michailov in het net. Hij wist een schot van Milito nog te pareren, maar had geen antwoord op de rebound van Sneijder. De Tukkers raakten niet van slag en bleven de aanval zoeken.

Het duurde niet lang, of Twente kwam op gelijke hoogte. Janssen schoot een vrije trap prachtig langs de muur in de kruising en hield doelman Júlio César totaal kansloos. De ploeg van trainer Preud'homme kwam zelfs op voorsprong en dit was totaal niet onverdiend. Inter-spits Milito kopte de bal vanuit een corner van Janssen achter zijn eigen doelman. Dit was het sein voor Inter om een tandje bij te schakelen. Nadat Cambiasso de paal raakte, wist Eto'o een sterke aanval knap af te ronden. Vanaf randje zestien plaatste hij de bal op aangeven van collega-aanvaller Pandev prima in de rechterhoek.

Na rust oogde vooral Twente wat vermoeid en dit resulteerde in een minder spectaculaire tweede helft. Inter ging op jacht naar de drie punten, maar de ploeg uit Enschede hield knap stand. De ploeg uit Enschede bleef sterk meevoetballen en was zelfs nog dicht bij een doelpunt, maar Janko kopte de bal, opnieuw prachtig voorgegeven voor Janssen, net over het vijandelijke doel.

 


FC Twente

2 - 2

Internazionale

 20' Janssen
 30' Milito e.d.
   14' Sneijder
 41' Eto'o
 
 Gele kaart: Douglas (FC Twente) , Maicon, (Internazionale)
 
Stadion: Grolsch Veste, Enschede
Toeschouwers: 24.000
Arbiter: Proença (Por)
 
Opstelling:   Opstelling:
Michailov
Rosales
Douglas
Wisgerhof
Tiendalli
Brama
De Jong
Janssen
Ruiz
Janko (Bajrami/78)
Chadli (Landzaat/88)
  Júlio César
Maicon
Lúcio
Samuel
Zanetti
Eto'o
Cambiasso
Sneijder
Mariga
Pandev (Philippe Coutinho/61)
Milito (Muntari/87)