Vrouw wurgt haar twee kinderen

Saiqa Akhter, een vrouw uit de Amerikaanse staat Texas heeft deze week het alarmnummer 911 gebeld, om op kalme en normale toon mede te delen dat zij haar twee kinderen, een zoon en een dochter van 5 en 2 jaar, heeft gewurgd. Als reden hiervoor gaf zij op dat de kinderen autistisch waren. De vrouw wilde naar eigen zeggen graag 'normale kinderen'.

Na de vraag van de medewerkster van 911 wat er nou precies gebeurd is, vertelt de van infanticide verdachte vrouw het volgende: "Eerst vulde ik hun mond met schoonmaakmiddel, maar ook al wilde ik dat ze het dronken, weigerden ze dat. Maar er was een snoer in de buurt, dus ik greep ze bij de nek en na een aantal keer proberen, zijn ze niet meer". Op de vraag wat de vrouw op het moment voelde antwoordde zij: "Helemaal niets."

Politieagenten en ambulance-personeel hebben de kinderen nog gereanimeerd, maar beide kinderen overleden later in de week in het ziekenhuis. In 2009 is het gezin in beeld geweest bij de Amerikaanse kinderbescherming, na enige maanden supervisie en een belofte van de moeder om de kinderen niet meer alleen thuis te laten, is die controle echter weer beëindigd.

Voor beelden van de ingerekende vrouw en stukjes uit het opgenomen 911-gesprek klik hier.