FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 17 juni 2009

Emmen strikt transfervrije Paridaans

FC Emmen huurde reeds enkele spelers van sc Heerenveen, maar de club uit de Jupiler League wist zich nog verder te versterken. Ditmaal is het Sjors Paridaans die bij de club tekent, zo meldt Emmen op de clubsite.

De verdediger wordt door de Emmenaren transfervrij overgenomen van FC Eindhoven, waar hij ondanks een doorlopend contract mocht vertrekken. De 23-jarige mandekker kwam met Emmen een contract voor de duur van twee seizoenen overeen.

Paridaans was tevreden bij Eindhoven, maar denkt bij Emmen een stap te kunnen maken. "Ik had het bij FC Eindhoven reuze naar mijn zijn, maar nu wil ik een volgende stap maken", klonk de loftuiting in twee richtingen.

Afgelopen seizoen was Paridaans bij Eindhoven een vaste waarde. Hij speelde liefst in 36 officiële duels mee. Desondanks mocht hij bij de noodlijdende club vertrekken.

Bossche zwemleraar langer vast

De 59-jarige Bossche zwemschoolhouder Benno L. zit nog zeker drie maanden in voorarrest op verdenking van ontucht met bijna honderd meisjes. De raadkamer van de rechtbank in Den Bosch heeft dat vanmiddag bepaald, meldde een rechtbankwoordvoerster.

De verdachte werd vorige week maandag aangehouden. In zijn woning trof de politie tienduizenden seksueel getinte afbeeldingen van meisjes tussen de zes en zestien jaar.

Zijn advocaat had de rechtbank vandaag gevraagd om vrijlating van de man. Omdat het niet gaat om de zwaardere beschuldiging verkrachting en omdat de Bosschenaar niet meer werkt als zwemleraar was er volgens hem geen reden om het voorarrest te verlengen. De raadsman realiseerde zich echter dat de rechtbank vanwege de maatschappelijke onrust moeilijk voor vrijlating kon kiezen.

De politie verwacht dat het onderzoek nog zeker vier en mogelijk nog zes maanden duurt. Inmiddels werken ongeveer honderd agenten aan het onderzoek die nu vooral met man en macht proberen te meisjes op de beelden te identificeren. Tot en met gisteren was dat in twee gevallen gelukt.

Zwempedo zit nog zeker drie maanden vast  (foto: ANP)

Tot 10.000 extra NAVO-militairen naar Afghanistan

De NAVO stuurt tussen de acht- en tienduizend extra militairen naar Afghanistan om de presidentsverkiezingen van 20 augustus rustig te laten verlopen. Dat heeft NAVO-chef Jaap de Hoop Scheffer vandaag gezegd tijdens een bezoek aan Kabul.

De extra militairen worden tijdelijk ingezet. Ze zullen ook de verkiezingswaarnemers beschermen. De terugkeer van de extra manschappen is afhankelijk van het verloop van de verkiezingen. Het tellen van de stemmen heeft plaats tussen 20 augustus en 2 september. De bekendmaking van de officiële uitslag staat gepland voor 17 september. Een eventuele tweede ronde staat gepland voor begin oktober.

De door de NAVO geleide internationale troepenmacht in Afghanistan bestaat momenteel uit ongeveer 61.000 manschappen uit circa veertig landen.

Jaap de Hoop Scheffer: "Meer NAVO-militairen naar Afghanistan"  (foto: ANP)

Man aangehouden na dood baby

Een 35-jarige man en een 34-jarige vrouw uit Oss zijn gisteravond aangehouden door de politie. Ze worden ervan verdacht betrokken te zijn bij de dood van hun acht maanden oude baby. Inmiddels is de vrouw weer vrijgelaten, de man blijft in hechtenis.

Het kindje werd gisterochtend door ambulancemedewerkers en de politie gevonden in de woning, waarna het naar het ziekenhuis werd gebracht. Daar overleed het in de loop van de middag.

Uit sectie is gebleken dat de baby een niet-natuurlijke dood is gestorven. De recherche heeft inmiddels een buurtonderzoek gehouden en de woning doorzocht. Verdere mededelingen wil de politie niet doen.

Zie ook het topic op ons forum. 

Onzeker

Je zou denken dat wij Hollandse vrouwen een beetje trots zijn op onze struise vormen waaraan je kunt zien dat onze oma’s sterke boerinnen waren die niet anders deden dan kinderen werpen en heel hard werken. Brede heupen en pronte borsten, dat is eigenlijk een beetje de mal voor een Hollandse uit de kluiten getrokken vrouw. Jammer dat we er niet wat trotser op zijn.
Hoe zou dat nou toch komen?

Barça heeft een transferbudget van 35 miljoen euro

Barcelona kan dit seizoen rond de 30 tot 35 miljoen euro aan transfers besteden, zo zegt Joan Boix, één van de mannen van de financiën bij de club.

De Catalanen zijn in de markt voor Valencia-aanvaller David Villa, voor wie Real Madrid 35 miljoen euro wil neertellen. Valencia heeft de onderhandelingen met Real gestaakt om te wachten op een bod van Barcelona. Aangezien Barça niet meer dan 35 miljoen euro te besteden heeft, wordt het een lastige zaak om Villa binnen te halen.

Het aankoopbeleid van Real roept echter vragen op. Tegenover Ona FM zegt Boix: "Het verbaast me dat zij zoveel betalen voor die twee spelers (Ronaldo en Kaká). Het is verkeerd, niet alleen vanwege de financiële situatie, maar het is voor niemand goed."

"Wij kennen onze opties en we zullen met beide benen op de grond blijven staan. Het probleem dat Real krijgt, is dat ze over een paar jaar geld moeten terugbetalen. Wij hebben onlangs veel geld verdiend en we gebruiken dat weer."

Boix verwacht dat Barcelona pas in de laatste week van augustus het team definitief rond heeft. "Dan worden de meeste transfers afgerond. Zonder veel geld uit te geven, kunnen we een prachtig team samenstellen. We hoeven ons niet te haasten."

Mansell: "Button beste coureur van het veld"

Voormalig Formule 1-wereldkampioen Nigel Mansell prijst Jenson Button de hemel in. De voormalig Brits autocoureur kan geen slecht punt bedenken over zijn landgenoot. Mansell zei tegen Autosport te verwachten dat Button de Formule1-wereldtitel op zijn naam gaat schrijven.

"Die eerste plek is voor hem dit jaar, niemand zal hem nog inhalen," vertelde de Brit. "De enige manier waarop het nog mis kan gaan is als Jenson een aantal races achter elkaar pech heeft, en dat zie ik niet gebeuren. Hij is op dit moment gewoon de beste coureur in de Formule 1 en de auto is geweldig. Ik bedoel, de balans van deze wagen is echt fenomenaal. Ik keek thuis de Grand Prix van Monaco en zei tegen mijn zoon Gregg dat deze bolide de geschiedenis in zal gaan als iets magisch."

"Het mooie aan Button is dat hij een lange aanloopperiode achter de rug heeft, hij kent de klappen van de zweep. En wat goed van hem is, is dat hij zeer geconcentreerd bezig blijft. Hij verslapt niet. Hij is meer gefocust dan ik hem ooit gezien heb en hij is beter dan ooit."

Noord-Korea naar WK voetbal

Noord-Korea heeft zich gekwalificeerd voor het WK voetbal van 2010.

De Koreanen hadden vandaag aan een 0-0 gelijkspel tegen Saudi-Arabië genoeg om zich te kwalificeren. Beide teams hebben hierdoor twaalf punten uit acht duels behaald, waarna het betere doelsaldo van Noord-Korea de doorslag gaf.

Zuid-Korea kwalificeerde zich eerder als groepswinnaar al voor het WK. Uit de andere poule kwalificeerden eerder Australië en Japan zich. De nummer drie van die poule, Bahrein speelt nu een play-off tegen Saudi-Arabië. Die winnaar van die ontmoeting gaat tegen Nieuw-Zeeland strijden om een WK ticket.

Noord-Korea was in 1966 voor het laatst op een WK actief. Toen zorgde het in de groepsfase voor een stunt door van Italië te winnen, waarna het in de kwartfinale verloor van het Portugal met Eusebio.

Obama belooft beter financieel toezicht

De Amerikaanse president Barack Obama kondigde vandaag de grootste herziening van het toezicht op de financiële markten aan sinds de jaren dertig. Hij beloofde te voorkomen dat het financiële systeem nog een keer zou instorten door laks toezicht, hebzucht en grote schulden.

De hervormingen, die nog moeten worden goedgekeurd door het Amerikaanse Congres, geven de regering meer greep op de financiële markten en het bedrijfsleven.

"We hebben er niet voor gekozen hoe deze crisis begon. Maar we hebben wel een keuze in welke erfenis deze crisis achterlaat", zei Obama in een verklaring die werd vrijgegeven door het Witte Huis.

Volgens Obama ligt een "cultuur van onverantwoordelijkheid", roekeloze beloningen voor bestuurders, excessieve schulden en het overspoelen van de markt met riskante financiële producten ten grondslag aan de crisis. "De afwezigheid van toezicht heeft systematisch misbruik veroorzaakt", aldus Obama.

In de voorstellen van Obama komt er onder andere een nieuwe toezichthouder op financiële dienstverlening onder leiding van het ministerie van Financiën. De Fed, het stelsel van centrale banken, krijgt meer bevoegdheden. Zo kan de Fed voortaan ook ingrijpen wanneer andere instellingen dan banken de financiële stabiliteit in gevaar brengen. Ook komt er een belangenbehartiger voor consumenten die hen moet beschermen tegen oneerlijke praktijken.

Sommige critici van Obama vinden de hervormingen nog niet ver genoeg gaan.

Obama kondigt strenger toezicht op financiële markten aan  (foto: ANP)

Force India plant grote updates voor Silverstone

Het team van Force India heeft voor de Britse Grand Prix van aankomend weekend een grote update gepland, zo kondigde het Indiase team woensdag aan.

"We hebben een redelijk grote upgrade gepland staan voor aankomend weekend. We introduceren veranderingen aan de voorvleugel, carrosserie en aan de vloer, tevens zullen we enkele detail updates hebben op andere plaatsen. Het is een significante stap voorwaarts en ik ben dan ook blij dat het team dit voor de zomerstop voor elkaar heeft gekregen. Het is indrukwekkend hoe ons team zoveel heeft weten te ontwikkelen met zo weinig mensen en budget", vertelde de teambaas van Force India, Vijay Mallya tegenover AutoMoto365.

De Indiase renstal heeft het in de laatste twee races gepresteerd om met een auto in Q2 te belanden. Het team hoopt de goede lijn op Silverstone door te kunnen zetten met de vele updates op de auto.

Reisorganisatie begint met terugbetalen vliegtaks

Reisorganisatie Vliegwinkel.nl is vandaag begonnen met het terugbetalen van de vliegtaks aan reizigers die de toeslag hadden betaald. Dat liet het bedrijf vandaag weten.

Volgens Vliegwinkel hebben veel luchtvaartmaatschappijen, waaronder KLM en Transavia, de bedragen die zij geïnd hadden inmiddels overgemaakt aan de reisorganisaties.

Een woordvoerster van KLM laat weten dat het bedrijf begin juni is begonnen met het terugbetalen van de toeslag. "Mensen die direct bij ons geboekt hebben, krijgen het automatisch van ons terug. Reizigers die via het reisbureau hebben geboekt, kunnen het daar terugkrijgen."

Het terugbetalen van de toeslag gaat volgens Vliegwinkel gepaard met administratieve rompslomp.

De vliegtaks is per 1 juli afgeschaft waardoor iedereen die een vlucht geboekt en betaald had met vetrek na die datum recht heeft op teruggave. Voor vluchten binnen Europa gold een tarief van 11,25 euro, daarbuiten 45 euro.

Reisorganisatie betalt vliegtaks terug  (foto: ANP)

Geen multiplayer in Pc-versie Ghostbusters

Gamers die de afgelopen dagen de pc-versie van Ghostbusters al onder handen mochten nemen, hebben een opmerkelijke ontdekking gedaan. Zij kwamen namelijk al snel tot de conclusie dat het multiplayer-component wat in de console-versies te vinden zal zijn, volledig (zowel online als offline) ontbreekt in de versie voor de pc.

Na enig navragen bij Atari, kwam het bedrijf met een verklaring, afkomstig van Threewave. Threewave, de ontwikkelaar van de multiplayermodus in Ghostbusters, bleek namelijk niet in staat om multiplayer tijd in alle versies in te bouwen en heeft zich daarom volledig gericht op de console-versies van het spel om zo de spelers hiervan als een volwaardig lid van het Ghostbusters-team te laten voelen.

Atari heeft vooralsnog niets losgelaten over mogelijke plannen om de multiplayer voor de pc-versie alsnog toe te voegen middels een patch.

Toestel Air France in stukken uiteen gebroken

Een woordvoerder van de Braziliaanse lijkschouwers, die de geborgen lichamen uit het neergestorte vliegtuig van Air France onderzoeken, heeft vandaag gezegd dat de lijken meerdere breuken in armen, benen en heupen vertonen. Hieruit concluderen experts dat het toestel vermoedelijk in de lucht in stukken uiteen gevallen moet zijn.

Onder andere de omstandigheid dat er weinig kleding om de lichamen gevonden is bevestigen deze conclusie van de forensisch deskundigen. Inmiddels zijn ruim vierhonderd brokstukken van het toestel geborgen. Het onderzoek naar de toedracht van de crash van 31 mei is nog steeds in volle gang en er is hierover vooralsnog geen conclusie te trekken.

Het onderzoek wordt bemoeilijkt doordat de twee zwarte dozen, de vluchtgegevens en de cockpitrecorders van de Airbus nog niet gevonden zijn. De onderzoekers nemen aan dat deze op grote diepte liggen in de Atlantische Oceaan. Veel tijd is er niet meer, de zwarte dozen geven nog ongeveer twee weken signalen af. Onderzoekers en reddingswerkers uit onder andere Brazilië, de Verenigde Staten en Frankrijk nemen het oppervlak van de oceaan en de diepe wateren op het moment onder de loep. Alle 228 mensen aan boord van de Airbus vonden de dood bij de crash.

OM eist 6 jaar cel voor schieten op verkeersregelaar

De officier van justitie heeft vandaag in Arnhem zes jaar cel geëist tegen twee mannen die 25 november 2007 op verkeersregelaars bij de Arnhemse Rijnhal schoten.

De mannen beroofden volgens het openbaar ministerie een verkeersregelaar, dreigend met een vuurwapen. Toen een andere verkeersregelaar achter hen aan ging, schoten de vermeende berovers op hun achtervolger, zonder hem te raken. Wel kreeg de achtervolger een klap met het wapen op zijn hoofd.

De verdachten konden in maart 2008 worden aangehouden na tips in Opsporing Verzocht. De officier van justitie beschouwt de gang van zaken als een diefstal met geweld. De mannen wordt verder drugs- en wapenbezit verweten. Een derde verdachte zit vast in België en moet later voor de rechtbank verschijnen.

De rechtbank doet uitspraak op 1 juli 2009.


OM eist 6 jaar cel voor schieten op verkeersregelaar  (foto: DAG)

Van Nistelrooy: "Mijn plek is veilig"

Ruud van Nistelrooy dient 'gewoon' zijn contract uit bij Real Madrid. De aanvaller is nog geblesseerd en zou na de komst van voorzitter Florentino Perez het veld moeten ruimen, evenals andere Nederlanders.

Bij De Koninklijke staan naast Van Nistelrooy ook Arjen Robben, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Royston Drenthe en Klaas-Jan Huntelaar onder contract. Aangezien Perez schoon schip wil maken, moeten zij plaatsmaken.

Van Nistelrooy wil zelf bij Real blijven, maar adviseert zijn landgenoten om weg te gaan. "Als die andere jongens een aanbieding krijgen van een andere mooie club, moeten ze vooral gaan. Zij hebben nog belangen, want ze willen spelen op het WK", vertelt de aanvaller tegenover NOS Radio.

"Bij mij ligt dat anders. Ik ben nu ook geblesseerd, dus wat ze aan mij willen verdienen, is mij niet helemaal duidelijk. Ik dien gewoon mijn contract uit."

Reinout Oerlemans bijna dood

Het ging bijna goed mis met Reinout Oerlemans toen hij een surfpoging waagde op de hoge golven in Santa Monica, LA. ‘Het scheelde niet veel of ik had mijn nek gebroken’, schrijft de tv-maker op zijn weblog.

Hij had zijn broer al eens een surfles gegeven in Santa Cruz en daar hebben de surfers het nog over, aldus Oerlemans. “Maar dat is niets vergeleken met het ruige Santa Monica…Een golf van wel 30 voet (9 meter) sloeg over me heen..en voordat ik besefte wat er gebeurde, hing ik al ondersteboven op de bodem, met mijn nek geplet tegen het zand.”

De tv-maker zwom met gevaar voor eigen leven door de branding terug naar zijn bezorgde vrouw op het strand. ‘Toen ik bij haar aan kwam strompelen…huilde ze van blijdschap dat ik er nog was….”Je leeft!..” is alles wat Daan uit kon brengen.’


Reinout Oerlemans 'bijna dood'  (foto: DAG)

Jan Smit meest begeerde vrijgezel van Nederland

Het tijdschrift Jackie heeft zanger Jan Smit uitgeroepen tot de meest begeerde bachelor van Nederland. Dat maakte het tijdschrift vandaag bekend.

De top drie wordt compleet gemaakt door de presentatoren Dennis Storm (2) en Chris Zegers (3). Het blad brengt voor de derde keer een overzicht van de vijftig meest begeerde vrijgezellen van Nederland.

Eerder voerden presentator Jort Kelder (2008) en dj Don Diablo (2007) de lijst aan. Kelder staat nu op de negende plaats, vlak voor advocaat Bram Moszkowicz. Onlangs zette de strafpleiter een punt achter zijn relatie.

Nieuw in Jackie is The Pink List, oftewel de top tien van leukste single gays. Daar staat musicalster Ron Link bovenaan.

Jan Smit meest begeerde vrijgezel van Nederland  (foto: ANP)

Terpstra wint proloog Ster Elektrotoer

Nicky Terpstra heeft zijn goede vorm van de Dauphine Libéré doorgetrokken naar de Ster Elektrotoer. De renner van Milram won in Gemert de proloog.

Terpstra legde het 6,9 kilometer lange parcours af in een tijd van 7 minuut 59. Liewe Westra eindigde op twee seconden achterstand als tweede, Piet Rooijakkers zorgde met een derde plaats op zeven seconden voor een Nederlands podium. Tom Boonen was op de vierde plaats de beste niet Nederlander. Ignatas Konovalovas, onlangs nog winnaar van de slottijdrit in de Giro, maakte de top vijf vol.

[Update] Brütal Legend verliest een voice-actor?

Update
Blijkbaar was er nooit een gevaar dat een van de voice-actors zou opstappen. Tim meldt op zijn Twitter dat het slechts om een opnamesessie ging. We waren dus wat te voorbarig.

Oh, you crazy blogs. I appreciate the concern, but I just meant cancel a recording session. Not cancel themselves from the game.


Update
We kunnen weer rustig slapen. Tim Schafer heeft de boel weten te redden. We hebben alleen nog geen idee waarom hij ineens naar het Verenigd Koninkrijk moest en met wie hij moest praten, maar hij meldt op z'n Twitter dat alles in orde is.

Humanity, I knew I could count on you! You and your pal Money, of course.

Oorspronkelijk bericht
Het verhaal achter Brütal Legend lijkt langzaamaan meer op een soap te lijken dan de ontwikkeling van een game. Ten eerste heeft de game twee verschillende uitgevers versleten, waarvan de laatste Double Fine nu aangeklaagd heeft, en is onlangs Dio vervangen door Tim Curry. Nu laat Tim Schafer ons via zijn Twitter weer weten dat hij op weg is naar Groot Brittannië omdat er iemand dreigt te annuleren.

K, I'm getting on this plane and flying to the UK for one day to meet with someone who's threatening to cancel. Humanity, don't let me down!

Zodra we meer weten, laten we het jullie natuurlijk weten.

Albasini wint vijfde etappe in Zwitserland

Michael Albasini is de winnaar geworden van de vijfde etappe in de Ronde van Zwitserland.

In een lastige finale naar het Oostenrijkse Serfaus bleef een kopgroep van achttien renners over die om de zege streed. In de sprint klopte Albasini uiteindelijk Fabian Cancellara.

De leiding in het klassement bleef in handen van Tadej Valjavec. Verliezer van de dag was Andy Schleck. Hij behoorde niet tot de eerste groep en moest zijn tweede plaats in het klassement inleveren.

Boonen gebruikte geen coke

Quick Step-renner Tom Boonen heeft geen cocaïne gesnoven. Dat hebben haaronderzoeken van de universiteiten van Leuven en Straatsburg uitgewezen. Wel heeft de Belg op een andere manier de drugs in zijn lichaam gekregen.

Boonen heeft zijn vermaarde cokegebruik altijd ontkend en de testresultaten sterken hem hierin. Op de dag dat hij betrapt werd, had hij te veel gedronken en kende een black-out. Mogelijk is hij toen in aanraking geweest met iemand die cocaïne gebruikte of heeft hij op een andere manier iets in zijn lichaam gekregen.

Quick Step heeft de resultaten van de onderzoeken doorgegeven aan wielerunie UCI en Tour-organisatie ASO. Deze laatste organisatie moet nog besluiten of Boonen op 4 juli aan het vertrek van de Tour mag staan van de Tour de France die dit jaar in Monaco zal starten.

China straft Nederland vanwege dalai lama

De reis van de commissie voor Buitenlandse Zaken van de Tweede Kamer naar China gaat niet door. De Kamerleden wilden in juli afreizen, maar de Chinese ambassade heeft laten weten dat er geen uitnodiging te verwachten valt.

Dat heeft commissievoorzitter Henk Jan Ormel de Kamerleden gemeld. Ormel had vorige week een gesprek met de ambassadeur waarin deze kenbaar maakte dat China het betreurde dat de Kamer recent de dalai lama heeft ontvangen. China beschouwt deze geestelijk leider van het door China bezette Tibet als een politiek figuur die vijandig staat tegenover China. Nederland moet zich niet met interne aangelegenheden bemoeien, zo hadden de autoriteiten laten weten.

Desondanks vroeg Ormel de ambassadeur vorige week of hij wilde proberen een uitnodiging van het Chinese Volkscongres (parlement) voor de Nederlandse parlementariërs te krijgen. Die uitnodiging is nodig om een visum te krijgen voor de reis. Nu die er niet komt gaat de reis in juli niet door. Ormel betreurt dit. "Ik ga er vanuit dat dit geen afstel, maar uitstel is", zei hij.

Terug naar de toekomst met Singularity

Developer Raven Software en Activision komen dit jaar Singularity, een First Person Shooter met een enigszins futuristische setting. In Singularity crash jij op een eiland waar rare dingen gebeuren. Zo zal je zowel het eiland van het heden als het eiland van het verleden bezoeken. In de game zal de hoofdpersoon over een handig apparaatje beschikken waarmee hij voorwerpen vooruit en achteruit in de tijd kan sturen. Dit komt goed van pas, zo blijkt uit de volgende video.

Ophef om geile reclamecampagne Calvin Klein

De nieuwste reclamecampagne van Calvin Klein doet veel stof opwaaien in Amerika. De inwoners van New York zijn namelijk geschokt door de advertenties. Sommige inwoners vinden zelfs dat op de afbeeldingen niets meer te zien is dan een ordinaire orgie.

Op de bewuste reclamefoto is een jonge vrouw te zien die gekleed in spijkerbroek maar zonder bovenkleding, op de bank ligt en passioneel tongt met een man. Een tweede man ligt onder haar, en wrijft over haar strakke billen. Een derde ligt op de grond, en is bezig zijn gulp open te maken.

Gezinstherapeut Dr. Jenn Berman, die ooit een boek op de markt bracht hoe je kinderen gelukkig te laten opvoeden, is woedend over de campagne. "Deze reclamecampagne gaat alle perken te buiten. Het grenst zelfs aan kinderporno. Volgens mij is het meisje op de posters niet ouder dan een jaar of vijftien. Dit is geen televisie, die je kunt uitzetten, maar het is overal op straat te zien. Je kunt niet voorkomen dat je kinderen het zien."

En daar heeft Berman wel een punt. De posters, met een hoogte van ruim vijftien meter, sieren menig New Yorkse gevel.

Calvin Klein orgie
De man op de grond probeert zichzelf maar een handje te helpen...

 

The Conduit komt iets later

Ontwikkelaar High Voltage heeft drie games voor de Nintendo Wii in ontwikkeling. Degene die als eerste uit moet komen is The Conduit, een First Person Shooter. De game zou oorspronkelijk op 26 juni in de winkels liggen.

Uitgever SEGA heeft vandaag echter aangegeven dat de game iets later komt vanwege lokalisatieproblemen. Specifieker dan dat wil SEGA ons niet mededelen. De nieuwe datum is 11 juli.


Uitslagen examens bekend

Vmbo-scholen in heel Nederland hebben vandaag de resultaten van de eindexamens vastgesteld. Leerlingen die vanmiddag niet het gevreesde telefoontje van hun mentor hebben gehad, mogen er van uitgaan dat ze geslaagd zijn. Het havo en het vwo zijn morgen aan de beurt.

De docenten op het Revius Lyceum in Doorn zijn "dik tevreden" met het slagingspercentage van dit jaar. "Bij ons is 90 procent van de leerlingen geslaagd", meldt teamleider vmbo Pauline Bruijs, "de twee voorgaande jaren zaten we op 83 procent en het jaar daarvoor op 73 procent." Het struikelblok bij de eindexamenleerlingen van het Revius Lyceum was volgens Bruijs het examen geschiedenis. "Ook economie vonden de leerlingen erg moeilijk", aldus Bruijs.

Wiskundedocent Gonzalo Grasman van het Stanislas College in Delft is ook niet ontevreden over de uitslagen op zijn school. "Van de 146 leerlingen zijn er vijf definitief gezakt. Het percentage geslaagden ligt daarmee iets lager dan vorig jaar, maar het is volgens verwachting." De docent is niet te spreken over het examen wiskunde van dit jaar. "Bedroevend simpel. En het examen is ook nog eens opgewaardeerd met 0,6 punten. Dit jaar vielen er maar twee onvoldoendes, een 5,1 en een 5,3, dat is niet realistisch". Volgens Grasman daalt het niveau van het wiskunde-examen ieder jaar.

Vanochtend kregen vmbo-scholen de eindexamennorm door van het Cito. Op basis hiervan konden leraren de cijfers van hun leerlingen vaststellen. Volgens een woordvoerder van het Cito wegen onder meer de score per vraag en de reacties van scholieren op examenvragen mee bij de normering. Vragen die erg moeilijk bleken worden hierdoor minder streng beoordeeld.

Volgens een woordvoerder van het ministerie van Onderwijs ligt het slagingspercentage bij het vmbo ieder jaar tussen 90 en 95. Bij het havo en vwo ligt dat percentage op 93. Wat de definitieve slagingsscores van 2009 zijn wordt pas in het najaar bekend.


Examenuitslagen VMBO vandaag bekend  (foto: DAG)

Bedreiger ambulancepersoneel krijgt werkstraf

De rechtbank in Amsterdam heeft vandaag de 20-jarige A.S. veroordeeld tot een werkstraf van 30 uur vanwege het met de dood bedreigen van ambulancepersoneel in september vorig jaar. Ook kreeg S. een gevangenisstraf van dertig dagen opgelegd, waarvan veertien voorwaardelijk.

Omdat S. vorig jaar al zestien dagen in voorarrest heeft gezeten, hoeft hij niet opnieuw de cel in. Het vonnis is gelijk aan de straf die het Openbaar Ministerie (OM) had geëist.

S. bedreigde de hulpverleners nadat zijn 15-jarige broertje was neergestoken in de wijk Geuzenveld in Amsterdam-West. Het ambulancepersoneel probeerde te midden van tientallen nieuwsgierigen het leven van de tiener te redden. S. baande zich met een ander broertje een weg door die menigte. Toen de ambulancemedewerkers hen te verstaan gaven dat zij ruimte nodig hadden om hun werk te kunnen doen, zou S. hebben gezegd: "Als hij doodgaat, maak ik jou dood."

Tijdens de behandeling van de zaak zei S. zich niets van de bedreiging te kunnen herinneren. Na het incident legde ambulancepersoneel in de hoofdstad enige uren het werk neer, omdat de hulpverleners de bedreigingen zat waren.

De zaak van S. werd eerder deze maand behandeld tijdens een speciale themazitting waarin verdachten van geweld tegen mensen met een publieke functie aan bod kwamen. Het OM eiste in die zaken steeds een hogere straf dan in 'gewone' zaken, omdat deze kwetsbare beroepsgroepen volgens justitie extra bescherming verdienen.


Bedreiger ambulancepersoneel krijgt werkstraf  (foto: DAG)

Amerikanen woedend om seksgrap Letterman

Een groep Amerikanen is woedend op talkshowhost David Letterman om een seksgrap over de dochter van de gouverneur van Alaska en Republikeins vice-presidentskandidaat Sarah Palin. Palin en haar dochter, die vorig jaar op 17-jarige leeftijd onverwacht zwanger bleek te zijn, woonde een honkbalwedstrijd bij.

Letterman's grap: "Een vervelend moment voor Sarah Palin was de zevende inning, waar haar dochter 'knocked up' was door Alex Rodriguez."

Het werd evenwel pijnlijk toen bleek dat Palin niet de 18-jarige Bristol, maar haar 14-jarige dochter Willow bij zich had tijdens de bewuste Yankees-game. Het grapje kreeg opeens een heel andere wending en zowel Palin als haar echtgenoot reageerden woedend.

"Ik dacht dat ik een grapje maakte over de oudste dochter. De grap zelf kan niet verdedigd worden, maar ik wist echt niet dat Sarah Palin daar met haar 14-jarige dochter was", verontschuldigde Letterman zich maandagavond.

Letterman: "Ik begrijp waarom mensen verbijsterd zijn, ik zou ook ontzet zijn. Ik heb een slechte grap verteld en ik wil mijn verontschuldigingen aanbieden. Het is niet jullie schuld dat de grap misbegrepen werd, maar het is mijn schuld. Ik wil mijn excuses aanbieden aan Bristol, Willow en hun familie. En ook aan de mensen die zich gestoord hebben aan de grap."

Honderden woedende fans van Palin verzamelden zich bij de studio van Letterman en eisen het ontslag van de talkshowhost om zijn grap.

Kersverse bruidegom moet de cel in

Vanmiddag moest een 25-jarige man uit het Drentse Hoogeveen voor de Asser rechtbank verschijnen. De Drent moest voorkomen wegens mishandeling van zijn vriendin. Toen de rechter aan de man vroeg hoe het nu met de twee is, antwoordde de Drent tot ieders verbazing: "Goed, We zijn vanochtend getrouwd."

De rechter feliciteerde de man met dit heuglijke feit. Als cadeautje legde de rechter de kersverse bruidegom een flinke straf op. De Hoogevener moet vier maanden de cel in, waarvan twee maanden voorwaardelijk.

Nadat de jongeman was gearresteerd, zat hij een maand in voorarrest. Omdat hij beloofde zich aan te melden bij een afkickkliniek, werd hij in april vrijgelaten. In plaats van af te kicken, ging hij echter weer naar zijn vriendin toe. En daar is de rechter niet blij mee. 

Feyenoord zet selectie in de verkoop

Feyenoord begint aanstaande zondag aan de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. De kans is echter groot dat de selectie er eind juli heel anders uitziet. Alle spelers, met uitzondering van Giovanni van Bronckhorst, mogen vertrekken.

Roy Makaay, Kevin Hofland, Tim de Cler, Denny Landzaat, Jonathan de Guzman, Andwélé Slory en Luigi Bruins worden in het informele circuit zelfs tegen elk aannemelijk bod aangeboden. Feyenoord wil namelijk van de spelers af die op dit moment te veel salaris ontvangen. De Rotterdammers zijn druk bezig om de begroting sluitend te krijgen en reduceren hun budget naar 39 miljoen euro. Vorig jaar was dat vijf miljoen euro meer.

Feyenoord heeft nog niet gereageerd op de uitverkoop. Veel ploegen uit binnen- en buitenland kunnen dus goedkoop winkelen bij de Rotterdammers. De club werkt in elk geval mee aan een vertrek van de grootverdieners. In de winterstop probeerde men ook al zoiets te bewerkstelligen. AS Monaco bood toen vijf miljoen euro op Roy Makaay, maar de transfer ging uiteindelijk niet door. De spits wilde namelijk niet vertrekken.

Dat is ook meteen het grote probleem van Feyenoord. De club mag dan wel open staan voor een eventueel vertrek van een speler, maar de voetballer in kwestie moet zelf ook willen vertrekken. Daarnaast is de economische crisis ook nog een struikelblok. Feyenoord kan er in geval van nood ook nog voor kiezen om spelers transfervrij te verklaren. Dat houdt in dat spelers, zonder vergoeding voor hun oude werkgever, naar een nieuwe club kunnen verkassen.

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport, voor voetbalnieuws kun je terecht op de Voetbalmanager.

 

Albert Heijn faalt wederom met actie

Albert Heijn heeft zichzelf in een lastig parket gewerkt. De supermarktketen faalt namelijk wederom met de huidige actie; Laagste Actieprijs Garantie (LAPG). Bij deze actie claimt de supermarkt enkele producten aan te bieden voor een prijs, die bij geen enkele supermarkt lager ligt. En daarmee slaat Albert Heijn de plank volledig mis.

Want diverse supermarkten boden producten als cola, wasmiddel, ijs en toetjes goedkoper aan dan Albert Heijn. Dan stond je als burger nog maar één ding te doen: met de reclamefolder van een concurerende supermarkt naar Albert Heijn, et voilà: voor je het weet loop je met karren vol gratis boodschappen de deur uit. En vergeet de appeltaart niet, die je er gratis bij krijgt. Is die bonuskaart toch nog ergens goed voor.

Albert Heijn is minder content met de actie. Vorige week werd het actiereglement aangepast, omdat het de spuigaten uitliep. Het concern zag louter verlies door de actie, in plaats van winst. Klanten mogen nu slecht zes producten gratis meenemen. Maar de werkelijkheid blijkt anders. "Service"-baliemedewerkers kijken je zuur aan en proberen er met allerlei smoesjes en discussies onderuit te komen.

Ondertussen proberen de Harry Piekema's in Zaandam, waar het hoofdkantoor van het concern gevestigd is, in allerijl nieuwe regels te verzinnen, om maar te voorkomen dat klanten met gratis producten de winkel uitlopen. En ze hebben iets gevonden.

Het is vanaf nu niet meer toegestaan om geprinte folders van internet te gebruiken. Daardoor wordt het voor de normale burger moeilijker aan een folder te komen als je niet in de buurt woont van een concurrerende supermarkt. Daarnaast verlaagt Albert Heijn het aantal gratis mee te nemen producten van zes naar maximaal drie, de concurerende supermarkt waar het product goedkoper is moet in dezelfde gemeente zijn en je krijgt alleen het prijsverschil nog terug.

Lees meer over dit onderwerp op ons weblog.

FOK!user Fosfolipide kan dankzij Albert Heijn solliciteren bij Mona.
 
Meer voorbeelden van mensen die gratis hebben gehamsterd zijn hier te zien.

Met dank aan Qwea voor de submit.

Benzineprijs boven de 1,50 euro

De benzineprijs is vandaag door de 1,50 euro per liter grens heen gebroken en staat nu op 1,501 euro. Op 1 januari van dit jaar was de benzineprijs nog 1,21 euro de liter, aldus het consumentencollectief UnitedConsumers. Year-to-date is de prijs 25 eurocent gestegen.

Paul van Selms van UnitedConsumers: "Diesel en LPG doen vooralsnog maar zeer beperkt mee aan de prijsstijging in de eerste helft van 2009. Diesel is pas de laatste maand zo'n 10 eurocent gestegen, terwijl LPG bijna niet in prijs in verandert sinds begin dit jaar."

"De grote boosdoener van de stijgende benzineprijzen is de dure olie. Een vat ruwe olie wisselt nu voor ruim 70 dollar van eigenaar, terwijl dat begin dit jaar voor een prijs onder de 40 dollar was. Met de huidige ruwe olie prijzen zitten we op een niveau uit de jaren 2006 en 2007, en daar past helaas een prijsniveau van 1,50 euro voor een liter benzine bij," aldus van Selms.

Brandstofprijzen in 2012?

Feyenoord zet selectie in de verkoop

Feyenoord begint aanstaande zondag aan de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. De kans is echter groot dat de selectie er eind juli heel anders uit ziet. Alle spelers, met uitzondering van Giovanni van Bronckhorst, mogen vertrekken.

Roy Makaay, Kevin Hofland, Tim de Cler, Denny Landzaat, Jonathan de Guzman, Andwélé Slory en Luigi Bruins worden in het informele circuit zelfs tegen elk aannemelijk bod aangeboden. Feyenoord wil namelijk van de spelers af, die op dit moment te veel salaris ontvangen. De Rotterdammers zijn druk bezig om de begroting sluitend te krijgen en reduceren hun budget naar 39 miljoen euro. Vorig jaar was dat vijf miljoen euro meer.

Feyenoord heeft nog niet gereageerd op de uitverkoop. Veel ploegen uit binnen- en buitenland kunnen dus goedkoop winkelen bij de Rotterdammers. De club werkt in elk geval mee aan een vertrek van de grootverdieners. In de winterstop probeerde men ook al zoiets te bewerkstelligen. AS Monaco bood toen vijf miljoen euro op Roy Makaay, maar de transfer ging uiteindelijk niet door. De spits wilde namelijk niet vertrekken.

Dat is ook meteen het grote probleem van Feyenoord. De club mag dan wel open staan voor een eventueel vertrek van een speler, maar de voetballer in kwestie moet zelf ook willen vertrekken. Daarnaast is de economische crisis ook nog een struikelblok.

Feyenoord kan er in geval van nood ook nog voor kiezen om spelers transfervrij te verklaren. Dat houdt in dat spelers, zonder vergoeding voor hun oude werkgever, naar een nieuwe club kunnen verkassen.

Uitslag Spanje - Irak

Spanje heeft de halve finales van de Confederations Cup bereikt. Het won in Bloemfontein met 1-0 van Irak, door een treffer in de tweede helft van David Villa.

Eigenlijk kon Irak de gehele eerste helft nauwelijks een vuist maken, toch kwam het eerste schot op doel van de Aziatisch kampioen. Gerard Piqué ging in de fout en liet toe dat Alaa een schot op Iker Casillas kon lossen. De Spanjaarden, die enkele basisspelers uit de 5-0 winstpartij tegen Nieuw-Zeeland op de bank hielden, moesten door een pak van zes verdedigers heen zien te boksen. Dat lukte maar heel zelden, en leverde nog minder vaak een goede kans op. De 0-0 ruststand was dan ook geen verrassing.

Na rust ging de Europees kampioen door met aanvallen, en nadat David Villa eerst een kans om zeep hielp was hij even later wel trefzeker op een voorzet van Joan Capdevila. De spits van Valencia kopte de bal in de verre hoek langs de kansloze Mohammed. Irak kon niets anders dan proberen gelijk te maken op de counter. Omdat de Aziaten echter maar met één spits speelden bleven de kansen schaars, en hing de 2-0 eerder in de lucht. Fernando Torres en Sergio Ramos wisten de marge echter niet uit te breiden.

Uiteindelijk bleek dit niet nodig te zijn, de zes punten bleken voldoende. Door de winst is Spanje zeker van plaatsing voor de halve finale. Bovendien heeft het hiermee het record van veertien opeenvolgende winstpartijen van Brazilië, Frankrijk en Australië geëvenaard. Irak blijft op één punt staan, evenveel als Zuid-Afrika. Het gastland krijgt vanavond tegen het nog puntloze Nieuw-Zeeland de kans om uit te lopen.

Spanje - Irak 1-0
55' David Villa 1-0

Stadion: Free State, Bloemfontein
Toeschouwers: 20.000
Arbiter: Matthew Breeze (AUS)
Gele kaart: Xabi Alonso, Carlos Marchena (Spanje), Bassim Abbas (Irak)

Opstellingen:

Spanje: Casillas; Sergio Ramos, Piqué, Marchena, Capdevila; Cazorla (David Silva/67), Xabi Alonso, Xavi (Busquets/80), Mata; David Villa (Güiza/74), Torres.

Irak: Mohammed; Salam, Mohammed Ali, Fareed, Ali Hussein, Basem; Muayad; Samer (Mahdi/60), Nashat, Hawar (Karrar/69); Alaa (Younus/80).

Krajicek naar halve finale dubbel

Michaëlla Krajicek heeft zich geplaatst voor de halve finale van het dubbelspel op de Ordina Open. Met haar partner, de Belgische Yanina Wickmayer, versloeg de Nederlandse het Tsjechische duo Petra Cetkovská en Vladimíra Uhlírová in twee sets.

In de halve finale spelen Krajicek en Wickmayer tegen Liga Dekmeijere (Let) en Raquel Kops-Jones (VS). In het enkelspel sneuvelde Krajicek gisteren al in de tweede ronde.

Vijf renners met opvallende bloedwaarden bekend

De internationale wielrenunie (UCI) heeft de eerste vijf namen van renners naar buiten gebracht, die opvallende bloedwaarden lieten noteren. Dit gebeurde bij controles, die in het teken van het biologische paspoort stonden.

Het gaat om Ricardo Serrano (Spanje, Fuji Servetto), Pietro Caucchioli (Italië,Lampre), Igor Astarloa (Spanje, Amica Chips), Francesco De Bonis (Italië, Diquigiovanni) en Ruben Lobato (Spanje, zonder ploeg).

De UCI heeft de betreffende ploegen inmiddels op de hoogte gebracht van de verdenkingen. Daarnaast noemt de bond het openbaar maken van de namen een stap in de goede richting. Op die manier moet de strijd tegen doping steeds beter gaan verlopen.

Vier Nederlanders aan start TT

Tijdens de TT van Assen, die verreden wordt op zaterdag 27 juni, zullen er vier Nederlanders aan de start staan. Alle vier de mannen zullen meedoen in de 125 cc-klasse.

De Nederlandse deelnemers bestaan uit Jasper Iwema, Michael van der Mark, Roy Pouw en Pepijn Bijsterbosch. De laatste drie jongelingen zijn toegelaten via een wildcard. Iwema rijdt het gehele WK-seizoen 125 cc en is daarom rechtstreeks toegelaten tot het raceweekend.

Sluiter door na blessure Baghdatis

De tweede ronde partij tussen de Nederlander Raemon Sluiter en de Cyprioot Marcos Baghdatis duurde vandaag slechts zeven games. Op een stand van 4-3 in het voordeel van Sluiter raakte Baghdatis geblesseerd en moest opgeven.

De blessure liep Baghdatis op terwijl hij snel probeerde te keren na een bal van Sluiter. De Cyprioot gleed weg en gilde het direct uit van de pijn. Sluiter zelf, doktoren, fysiotherapeuten en later ook toernooi-directeur Marcel Hunze snelden toe en zagen hoe Baghdatis met een brancard moest worden afgevoerd.

De ernst van de blessure zal later worden vastgesteld, maar deelname aan Wimbledon lijkt een utopie voor de speler uit Cyprus. De blessure van Baghdatis betekent dat Sluiter nu in de kwartfinale staat van de Ordina Open. Hierin treft hij Dudi Sela uit Israël.

Thiemo de Bakker werd wel uitgeschakeld. De Nederlander verloor met 6-3 en 7-6 van de Duitser Rainer Schüttler.

'Dembélé moet minstens twintig miljoen kosten'

AZ rekent nog altijd op een langer verblijf van Moussa Dembélé. De laatste weken wordt de speler van de Alkmaarders in verband gebracht met onder meer Genoa.

"Behalve Genoa is niemand concreet geweest en dat vind ik helemaal niet erg," gaf Marcel Brands, directeur voetbalzaken van AZ, toe. Hij liet weten dat er wel contact met de Italianen is geweest, maar serieuze bedragen zijn nooit genoemd.

Volgens De Telegraaf zou Genoa twaalf miljoen euro voor Dembélé over hebben. Er gaan inmiddels geruchten dat AZ tussen de twintig en dertig miljoen euro voor de Belgisch international wil hebben.

AG2R presenteert al vijf renners

AG2R heeft al vijf namen van renners bekend gemaakt, die zeker zijn van deelname aan de Tour de France. Dit heeft de Franse sportkrant L'Equipe laten weten.

Vladimir Efimkin zal als kopman van AG2R gaan fungeren. Daarnaast maken ook de ervaren renners Stephane Goubert en Luis Arrieta deel uit van de Tour-selectie.


Voorlopige selectie AG2R:
Cyril Dessel, Stéphane Goubert, Lloyd Mondory, Vladimir Efimkin en Jose Luis Arrieta

Manchester United aast op Van Persie

Volgens diverse bronnen in Engeland richt Manchester United zijn pijlen op Robin van Persie. Volgens Van Persie's belangenbehartiger hebben The Mancunians zich echter nog niet officieel gemeld.

Van Persie heeft al lange tijd geleden een aanbieding van zijn huidige club Arsenal gekregen. De aanvaller heeft het contract echter nog steeds niet ondertekend.

Manchester United ziet in Van Persie een opvolger voor de naar Real Madrid vertrokken Cristiano Ronaldo. Ook Franck Ribéry wordt gezien als mogelijke vervanger voor de Portugees.

De 25-jarige Rotterdammer speelt al vijf seizoenen bij Arsenal. De enige prijs die in die periode werd behaald was de FA Cup in 2005.

[Upd] Transfer Cissokho afgeketst

De transfer van Aly Cissokho van FC Porto naar AC Milan gaat mogelijk niet door, zo meldt Sky Sport Italia woensdag.

Om de deal officieel te laten worden hoefde de Franse linksback alleen nog maar de medische keuring bij de rossoneri te doorstaan. Clubarts Jean-Pierre Meersseman heeft echter om een tweede medische keuring gevraagd nadat er tandproblemen bij Cissokho werden geconstateerd.

Problemen met het gebit kunnen ervoor zorgen dat een speler problemen krijgt met zijn zenuwstelsel. Milan zal na de tweede medische keuring besluiten of de club in zee gaat met Cissokho. Vice-president van Milan Adriano Galliani, alsmede de bezorgde entourage rondom de linksback zullen bij de keuring aanwezig zijn.

Update 17:32

De overgang van Aly Cissokho van Porto naar AC Milan zal geen doorgang vinden. Tijdens de tweede keuring is gebleken dat Cissokho veel hinder heeft van zijn tandprobleem en Milan wil het risico niet nemen.

Problemen met het gebit kunnen ervoor zorgen dat een speler ongemakken krijgt met zijn spieren of zenuwstelsel. Milan heeft na de tweede keuring besloten de transfer niet door te zetten.

[IndyCar] Hunter-Reay vervangt Meira

De Amerikaanse Ryan Hunter-Reay zal de rest van het seizoen voor A.J. Foyt Enterprises gaan rijden. Hunter-Reay vervangt de geblesseerde Braziliaan Vitor Meira.

Vitor Meira crashte tijdens de Indy 500 zwaar waardoor hij twee beschadigde rugwervels opliep. Aangezien Meira door deze blessure de rest van het seizoen niet meer mag rijden, vervangt Hunter-Reay hem. Hunter-Reay verlaat hierdoor het team Vision Racing. Vision Racing zal de rest van het seizoen met één auto rijden. Deze bolide wordt bestuurd door Ed Carpenter.

FIA wil akkoord met FOTA

FIA-president Max Mosley staat open voor de handreiking die de FOTA eerder vandaag aan zijn organisatie deed. De Brit wil een akkoord sluiten met de Formule 1-teams, maar dan moeten de teams hun voorwaarden schrappen.

Mochten de renstallen dat doen, dan kan er bijvoorbeeld aan de budgetlimiet gesleuteld gaan worden. Wel stelt Mosley in een brief dat het Concorde Agreement uit 1998 nog even gehandhaafd zal moeten blijven. "Als we gaan werken aan het Concorde-verdrag van 1998 zullen we beginnen aan een lange discussie. Daar is geen tijd voor, omdat we de overige aangemelde teams maximaal op vrijdag duidelijkheid moeten geven."

"Ons voorstel is dan ook dat alle partijen nog even doorgaan onder de overeenkomsten van 1998, door middel van het uitwisselen van brieven. We kunnen dan onderhandelen over een nieuwe Concorde-verdrag voor 2009, onder de bescherming van de regels van 1998. We hebben immers al tien jaar onder die regels geleefd, dus een paar weken of maanden erbij, zouden geen probleem moeten zijn," meldt de FIA-president.

De budgetlimiet zal nog wel het twistpunt blijven. "Een fundamenteel probleem van de FOTA was de afwezigheid van een duidelijk bedrag. De teams willen weten binnen welke grenzen ze gaan werken en wij ook. Daarom stellen we voor dat de teams de regels van 2010 accepteren, zoals we vorig jaar overeen zijn gekomen. Als het nodig blijkt, kunnen we deze regels wijzigen, volgens de eerder genoemde regels en procedures."

"We zullen spoedig een brief sturen naar alle teams. Als ze deze ondertekenen en terugsturen, zullen de bovengenoemde voorstellen bindend zijn en zal het betreffende team onvoorwaardelijk ingeschreven staan."

Laagste actieprijs garantie Albert Heijn is niets meer dan een loze kreet!

Origineel bericht 10.00 - Albert Heijn schreeuwt enige tijd van de daken dat ze de goedkoopste actieprijzen hebben van Nederland. En wanneer je ze attendeert op een lagere prijs elders, je het aankoopbedrag retour en een appeltaartje als extraatje krijgt.

De werkelijkheid is anders. "Service"-baliemedewerkers kijken je zuur aan en proberen met allerlei smoesjes en discussies er onder uit te komen.

Ondertussen proberen de Harry Piekema's in Zaandam in allerijl nieuwe regels te verzinnen, om maar te voorkomen dat klanten met gratis producten de winkel uitlopen. Een beperking van zes stuks was begrijpbaar, maar het niet meer toestaan van geprinte folders van Internet is gewoon naaien van je klanten. Door Albert Heijns monopoliepositie in sommige delen van het land moet je kilometers omrijden voor een andere supermarkt(folder). En de o zo groene AH dupeert ook de mensen die uit het oogpunt van papierbesparing een reclame sticker op hun deur hebben zitten.

Nee, AH heeft met deze actie de plank volledig misgeslagen. Schreeuwen dat ze de goedkoopste zijn, maar als je ze er vervolgens mee confronteert zijn ze niet thuis..

Update 16.54

En AH heeft de regels weer eens aangepast. Maximaal drie producten, de concurrerende supermarkt moet in dezelfde plaats zitten en je krijgt slechts het verschil terug..

Veel dorpen hebben maar één supermarkt.. zo kan ik ook een LAPG geven..

Heel heel slecht hoor van Albert Heijn, maar ja dat is "Gewoon bij Albert Heijn"..

Froukje Jansen wil goed leren interviewen

Froukje Jansen mag misschien niet de ideale presentator zijn voor De Zomer Draait Door, we kunnen haar niet beschuldigen van het ontbreken aan lef. In veel opiniërende stukken en op Twitter is ze de laatste weken helemaal afgemaakt.

Met dat in het achterhoofd, is het lezen van een interview met haar in Mikro Gids, waaruit mediablog Zappen.blog.nl citeert, bijna schrijnend. “Wat ik voor mezelf het allerbelangrijkste vind, is dat ik echt contact heb met de gasten aan tafel. Dat mensen zich bij mij zo op hun gemak voelen dat ze hun verhaal willen en durven vertellen”, vertelt ze in het interview, dat al enige tijd terug is afgenomen.

“We hebben een heel korte voorbereidingstijd gehad om DZDD door in de steigers te zetten en een programma als dit moet de ruimte en vrijheid krijgen om te groeien”, vertelt ze. “Dit programma is voor mij een onwijze uitdaging. Een groot en vooral ook heel spannend feestje. Of ik toe was aan deze stap? Dat is ongeveer hetzelfde als vragen of je toe bent aan kinderen. Je moet er gewoon gaan zitten en het doen en ondergaan.”

"Als ik aan de toekomst denk, wil ik me vooralsnog storten op televisie maken. Ik wil me verder ontwikkelen en zou graag goed leren interviewen. De Zomer Draait Door is wat dat betreft een geweldige leerschool en hopelijk het begin van een nieuwe weg."
Voor wie Froukje helemaal zat is: op www.devaradraaitdoor.nl staat een leuk schietspelletje en een petitie om Matthijs van Nieuwkerk terug van vakantie te halen.


Froukje Jansen: Ik zou graag goed leren interviewen  (foto: DAG)

Het betreffende interview

Rusland en China willen af van dollar

Rusland en China willen bij hun onderlinge handel vooral gebruik gaan maken van hun eigen munteenheden en dus afrekenen in roebels en yuans in plaats van Amerikaanse dollars. Dat zei de Russische president Dmitri Medvedev vandaag in Moskou na een ontmoeting met zijn Chinese ambtgenoot Hu Jintao.

China steunt het streven van Medvedev om de rol van de dollar in het internationale betalingsverkeer terug te dringen, omdat er naast de dollar een tweede bovennationale valuta nodig zou zijn.

Tijdens het staatsbezoek ondertekenden beide landen akkoorden over economische samenwerking, waaronder een overeenkomst over gas en steenkool. Rusland heeft enorme gasvoorraden en het snel industrialiserende China heeft een grote behoefte aan energie.

Rusland en China willen af van dollar  (foto: ANP)

Lola trekt inschrijving in

Lola zal per 2010 niet terugkeren in de Formule 1. Het team heeft besloten om zijn inschrijving voor 2010 in te trekken.

Lola stond niet op de lijst van nieuwe teams voor het volgende seizoen, maar de FIA overwoog Lola toch een licentie te geven. Ondanks dat kijkt Lola toch van de Formule 1 af: "Lola F1 Team Ltd. heeft de FIA gevraagd om de aanvraag voor het Formule 1-seizoen van 2010 in te trekken. Er is veel geld in het project gestoken en de FIA heeft Lola gevraagd om paraat te blijven voor een mogelijke toetreding in de toekomst. Lola wil de FIA bedanken voor het serieus nemen van de inschrijving voor het seizoen 2010."

Doodstraf dreigt voor leiders verzet Iran

Een provinciale aanklager heeft vandaag gewaarschuwd dat de leiders van het verzet tegen de herverkiezing van president Mahmoud Ahmadinejad de doodstraf kunnen krijgen. Mohammadreza Habibi zei dat de 'weinige elementen' achter de onrust vanuit het buitenland worden aangestuurd.

Dit meldde het Iraanse persbureau Fars vandaag. Habibi riep de leiders van het verzet op "terug te keren in de omarming van de natie en criminele activiteiten te vermijden". Het was onduidelijk of de aanklager alleen sprak voor zijn provincie Isfahan of voor het hele land.

Sinds afgelopen zaterdag zijn er dagelijks demonstraties in de hoofdstad Teheran en andere grote steden. In verband met de onrust zijn volgens hervormingsgezinde bronnen al zeker honderd mensen opgepakt. Onder hen is de voormalige vicepresident Mohammad Ali Abtahi.

Vandaag zijn opnieuw twee hervormers opgepakt. Dat meldden bronnen binnen de hervormingsgezinde beweging. Het zou gaan om hoofdredacteur Saeed Laylaz van de zakenkrant Sarmayeh en de politieke activist Mohammadreza Jalaiepour.

Laylaz is ook actief als politiek analist en staat veelvuldig de buitenlandse media te woord. Hij staat zeer kritisch tegenover het economisch beleid van president Mahmoud Ahmadinejad. Jalaiepour zou zijn opgepakt op de internationale luchthaven van Teheran.

Toch heeft de Iraanse oppositieleider Mir Hossein Mousavi zijn aanhangers opgeroepen morgen opnieuw te demonstreren tegen de uitslag van de presidentsverkiezingen van afgelopen vrijdag. Zo tonen zij hun solidariteit met de nabestaanden van mensen die bij eerdere betogingen zijn omgekomen, zei Mousavi vandaag op zijn website.

"De laatste paar dagen zijn door illegale en gewelddadige confrontaties met mensen die demonstreren tegen de verkiezingsuitslag, een aantal landgenoten verwond of gesneuveld", liet Mousavi in de verklaring weten. Hij benadrukte dat de demonstraties vreedzaam moeten verlopen. Mousavi doet naar eigen zeggen zelf ook mee aan nieuwe betogingen, maar wanneer en waar is onduidelijk.

Daarnaast herhaalde de opponent van de zittende president Mahmoud Ahmadinejad vandaag zijn oproep om de verkiezingen ongeldig te verklaren. Mousavi sprak van een "schandelijke fraude".

Gisteren demonstreerden in Teheran opnieuw tienduizenden aanhangers van Mousavi tegen de volgens hen vervalste verkiezingsuitslag. De autoriteiten hadden de betoging verboden, maar grepen niet in.

Ook tienduizenden aanhangers van president Mahmoud Ahmadinejad gingen de straat op, daartoe opgeroepen door de regering, volgens de Iraanse televisie om degenen te 'straffen' die maandag in Teheran rellen schopten. Volgens de autoriteiten kwamen bij het geweld die dag zeven mensen om.


Doodstraf dreigt voor leiders verzet Iran  (foto: DAG)

Vermiste kat duikt na 5,5 jaar op

Een 5,5 jaar lang vermiste kat uit Vlaardingen is in Doetinchem gevonden. Dat meldde de Dierenambulance Doetinchem vandaag.

De kat dook ruim 150 kilometer verderop in de Achterhoek op. Kater Bommel maakt het goed, zei Gert Wissing van de dierenambulance. "De kat was gevonden in een woonwijk in Doetinchem. Via zijn chip hebben we de eigenaren achterhaald. Die waren wel verbaasd dat de kat weer terug was."

Wissing vermoedt dat de kater 5,5 jaar geleden tijdens het laden en lossen in een bestelbusje is gesprongen. "Dat gebeurt vaker, maar dan wordt het beestje vaak al binnen enkele dagen teruggevonden." Zodra de eigenaren terug zijn van vakantie worden ze weer met hun huisdier herenigd, aldus Wissing.


Vermiste kat duikt na 5,5 jaar op  (foto: DAG)

Pattinama krijgt kans in A-selectie Feyenoord

Jordao Pattinama krijgt van de nieuwe Feyenoord-trainer Mario Been een kans bij de A-selectie. De twintigjarige aanvaller gaat in de voorbereiding volop meetrainen met het eerste elftal, waarna wordt bekeken of hij bij de groep zal blijven of niet.

De Spijkenisser, zoon van ex-prof Ton Pattinama, maakte afgelopen seizoen in de uitwedstrijd bij NAC Breda zijn debuut in Feyenoord 1. Hij gaf toen direct een assist. Pattinama werd bovendien topscorer van Jong Feyenoord. Mocht aan het eind van de voorbereiding blijken dat hij nog niet klaar is voor de Eredivisie, dan zal Pattinama voor Excelsior gaan spelen. Met die club heeft Feyenoord een samenwerkingsverband.

Britse premier veroordeelt racisme tegen Roemenen

De Britse premier Gordon Brown heeft zich vandaag uitgesproken tegen de daders van racistisch geweld in Belfast. Ruim honderd Roemeense immigranten zijn hun woningen in de Noord-Ierse stad ontvlucht nadat ze waren belaagd door een groep jongeren.

Brown veroordeelt het gedrag van deze criminelen, zo meldde de BBC. Twintig Roemeense gezinnen brachten de nacht door in een kerk en kregen vandaag tijdelijk onderdak in vakantiehuisjes. Onder hen is een baby van vijf dagen.

Brown sprak de hoop uit dat de lokale autoriteiten er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de Roemenen veilig kunnen terugkeren naar hun huizen. Het is de vraag of dat ook gaat gebeuren. Een aantal slachtoffers heeft al aangegeven liever terug te keren naar Roemenië.

De Roemenen gingen al bijna een week gebukt onder racistische aanvallen en bedreigingen. Er werden onder meer ramen van woningen ingegooid. Dinsdagavond werd de situatie onhoudbaar en sloegen de families op de vlucht. Een vrouw zei dat ze bang was geweest dat zij en haar familie zouden worden vermoord.

De Noord-Ierse vicepremier Martin McGuiness bracht een bezoek aan de families en omschreef de aanvallen als een "zeer beschamende episode". De daders zijn volgens McGuiness criminelen die kwetsbare vrouwen en kinderen als doelwit kiezen. "Deze figuren moeten worden geïdentificeerd, gearresteerd en voor de rechter gebracht."

Premier Brown veroordeelt geweld tegen Roemenen  (foto: ANP)

FC Zwolle trekt Rojer aan

FC Zwolle heeft Eldridge Rojer aangetrokken. De vleugelspits komt transfervrij over van Excelsior.

De 25-jarige Rojer debuteerde als prof bij Vitesse. Die club verhuurde hem later aan Excelsior. In Rotterdam liep Rojer in september 2007 een zware knieblessure op. Zijn revalidatie liep tussendoor vertraging op na een uit de hand gelopen douchebeurt met zijn vriendin. Hij maakte pas in maart van dit jaar zijn rentree. In totaal speelde hij 102 competitiewedstrijden als prof, waarin hij zeven keer scoorde.

FC Zwolle-trainer Jan Everse heeft veel vertrouwen in Rojer, die voor één jaar tekende: "Hij moet sterker worden, ritme opdoen en weer toe groeien naar het niveau dat hij had voor zijn blessure. Eldridge heeft iets dat niet veel spelers hebben: snelheid, gekoppeld aan een goede techniek. Als we hem op zijn niveau krijgen, gaan we plezier beleven aan deze jongen."

Twente verhuurt Gerritsen aan Go Ahead

Go Ahead Eagles krijgt komend seizoen een vierde speler van FC Twente in de gelederen. Na Halil Colak, Wout Droste en Jules Reimerink zal ook Patrick Gerritsen gehuurd worden van de verliezend bekerfinalist.

De 22-jarige vleugelaanvaller brak al tijdens het seizoen 2005/06 door bij Twente, maar kon hier geen vervolg aan geven. Gerritsen moest namelijk lang revalideren na een dubbele beenbreuk in september 2006. Afgelopen seizoen kwam hij één keer binnen de lijnen in competitieverband. In totaal speelde de aanvaller uit Oldenzaal 28 wedstrijden in de Eredivisie, waarin hij zes keer scoorde.

Advocaat wil zwempedo vrij hebben

Volgens de advocaat van de Bossche zwemleraar Benno L., P. van der Kruijs, is er geen grond om zijn cliënt in voorarrest te houden. Bij de 59-jarige verdachte van ontucht vond de politie tot dusver beelden van 98 verschillende meisjes.

Het gaat daarbij om tienduizenden seksueel getinte afbeeldingen van meisjes tussen de zes en zestien jaar. Omdat er volgens het Openbaar Ministerie (OM) geen sprake van verkrachting is geweest of van het binnendringen bij de slachtoffers, is er geen sprake van een misdrijf waarop twaalf jaar gevangensstraf of meer staat. Daarmee vervalt een reden voor verlenging van zijn voorarrest, aldus de advocaat.

"Verder is de verdenking dat hij alleen tijdens zijn werk zich schuldig aan ontucht zou hebben gemaakt", constateert Van der Kruijs. "Hij werkt niet meer als zwemleraar, dus dan kun je stellen dat het gevaar op herhaling er ook niet meer is. Daarom is er juridisch gezien geen grond om hem langer vast te houden."

Benno L. hoeft volgens advocaat niet in voorarrest te blijven  (foto: ANP)

20GB installatie voor Dragon Age: Origins

Bioware zal binnenkort met een nieuwe RPG komen. Het gaat om Dragon Age: Origins die vooral erg grof en bloederig zal zijn. Ook zal de game vol zitten met rondborstige dames. Wil je weten of je deze in de hoogste resolutie op je beeldscherm kan bekijken, dan kun je hieronder de system requirements voor op de PC checken. Wat vooral opvalt is de gigantische installatie van maar liefst 20GB. We vragen ons dan ook af hoe dit in zijn werk zal gaan voor de consoles (en vooral de Xbox 360).

Windows XP Minimum Specifications
OS: Windows XP with SP3
CPU: Intel Core 2 (or equivalent) running at 1.4Ghz or greater
AMD X2 (or equivalent) running at 1.8Ghz or greater
RAM: 1GB or more
Video: ATI Radeon X850 128MB or greater
NVIDIA GeForce 6600 GT 128MB or greater
DVD ROM (Physical copy)
20 GB HD space

Windows Vista Minimum Specifications
OS: Windows Vista with SP1
CPU: Intel Core 2 (or equivalent) running at 1.6Ghz or greater
AMD X2 (or equivalent) running at 2.2GHZ or greater
RAM: 1.5 GB or more
Video: ATI Radeon X1550 256MB or greater
NVIDIA GeForce 7600 GT 256MB or greater
DVD ROM (Physical copy)
20 GB HD space

Recommended Specifications
CPU: Intel Core 2 Quad 2.4Ghz Processor or equivalent
RAM: 4 GB (Vista) or 2 GB (XP)
Video: ATI 3850 512 MB or greater
NVIDIA 8800GTS 512 MB or greater
DVD ROM (Physical copy)
20 GB HD space

Uitvinder van apenstaartje wint wetenschapsprijs

De Amerikaanse wetenschappers Raymond Samuel Tomlinson en Martin Cooper hebben de Spaanse Prins van Asturië-prijs voor wetenschappelijk en technologisch onderzoek gewonnen. Tomlinson bedacht het apenstaartje in e-mailadressen, waardoor mensen elkaar makkelijker e-mails kunnen sturen. Cooper is het brein achter de mobiele telefoon.

Tomlinson en Cooper ontvangen ieder een bedrag van 50.000 euro en een beeldje van de Spaanse kunstenaar Joan Miró. De prijs, die is vernoemd naar de titel van de Spaanse kroonprins, wordt ook in andere categorieën uitgereikt, waaronder kunst, letteren en sport. De Britse natuurfilmer David Attenborough kreeg begin juni de prijs in de categorie sociale wetenschappen.

Schaamhaar

Daar waar Google op internet vaak uitkomst biedt, kwam ik vandaag alleen maar op sites terecht die mij steeds dieper de depressie injoegen. Via een site over haarverf belandde ik er uiteindelijk zelfs op een met als onderwerp ‘vrijwillige euthanasie’. Zowel het eerste, ik ga toch geen dekkende zwarte hoogglans in mijn schaamhaar smeren, als het tweede spreekt me niet aan. Ik leg me er maar bij neer en accepteer dat ik de rest van mijn leven als een kasplantje of anders toch minimaal als wandelende tak verder moet.

In steden veel nuggers

In Nederland wonen 1,3 miljoen mensen die geen werk hebben, niet naar school gaan, maar ook geen uitkering ontvangen. Dat zijn de zogenoemde nuggers (niet-uitkeringsgerechtigden).

In steden en aandachtswijken ligt dat aantal hoger dan het landelijk gemiddelde. Ook zijn het daar relatief vaak jonge, alleenstaande, allochtone mannen. Kijk je naar het landelijk gemiddelde dan zijn ze vaker ouder, gehuwd, vrouw en autochtoon.

Dit blijkt uit onderzoek van de Raad voor Werk en Inkomen (RWI), het onderzoeksinstituut Nicis en acht steden. In steden wonen relatief veel thuiswonende kinderen,die niet naar school gaan, niet werken en geen uitkering krijgen.

Van de niet-westerse allochtone mannen tussen 15 en 24 jaar behoort 18 procent tot de groep nuggers. Ook westerse allochtone jongeren scoren met 13 procent hoog. Van de autochtone mannen in die leeftijdsgroep behoort maar 3 procent tot de groep.

Van alle nuggers heeft slechts 5 procent zich ingeschreven als werkzoekende.

Victoria heeft nieuwe boezem

Victoria Beckham was klaar met haar megagrote borsten en liet haar borstpartij verkleinen in LA, meldt The Sun. Dit is al de derde keer dat haar borsten onder het mes gingen.

De 35-jarige Posh blijft haar uiterlijk veranderen. Ditmaal vond ze dat haar borsten niet langer passen bij haar nieuwe rol als modeontwerpster en moeder van drie jongens. Ze liet haar borsten 3 weken geleden verkleinen en ze is heel blij met het resultaat.

Onlangs ruilde ze haar bruine teint ook al in voor een meer blanke look. Dit is de eerste keer dat ze haar borsten laat verkleinen van een 34 DD naar een 34 B. In 1999 liet de Spicegirl zangeres  haar borsten juist vergroten naar 34 D en twee jaar later naar 34DD.

Haar kleinere borsten passen nu beter bij haar natuurlijke nieuwe uiterlijk, vindt Victoria. Momenteel verblijft ze in Frankrijk om geheel te genezen van de operatie.

MTV zoekt game-verslaafden

Misschien heb je wel eens van het programma MTV's True Life gehoord. In het programma worden mensen met heftige problemen gevolgd in hun zoektocht naar een oplossing voor hun probleem. Anorexia, alcohol en drugs zijn allemaal al een keer voorbij gekomen, en nu is het de beurt aan... games. MTV heeft namelijk een casting call geplaatst waarin ze dus op zoek zijn naar iemand die compleet verslaafd is aan gamen. En dan niet 20 uur in de week verslaafd, nee, iemand die 9 dagen per week gamet. Wanneer de aflevering hier wordt uitgezonden, is nog niet bekend.Silence-Lotto met Dekker naar Tour

Thomas Dekker is één van de wielrenners die op 4 juli in Monaco namens de Silence-Lotto-ploeg starten aan de Tour de France. De Belgische ploeg maakte vandaag de vijf renners bekend die sowieso starten. Zes anderen maken nog kans op de overige vier startbewijzen.

Naast Dekker zijn ook Cadel Evans, Johan Vansummeren, Greg van Avermaet en Charles Wegelius zeker van deelname aan La Grande Boucle. Mickaël Delage, Matthew Lloyd, Roy Sentjens, Staf Scheirlinckx, Jurgen Van den Broeck en Sebastian Lang worden nog even in spanning gehouden. Laatstgenoemde heeft overigens nog last van zijn val in de Dauphiné Libéré en het is nog maar de vraag of hij hier op tijd van hersteld is.

Boerrigter tekent bij RKC Waalwijk

RKC Waalwijk heeft zich met het oog op het nieuwe seizoen versterkt met linkeraanvaller Derk Boerrigter. De jonge aanvaller tekent in Waalwijk een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog een seizoen. Boerrigter kwam de afgelopen twee seizoenen uit voor FC Zwolle.

"Derk is een jonge, talentvolle speler met veel snelheid en creativiteit. Daarnaast beschikt hij over een prima voorzet", aldus een tevreden algemeen directeur Henry van der Vegt.

Boerrigter genoot zijn voetbalopleiding bij FC Twente, waarna hij in de zomer van 2005 de overstap maakte naar het beloftenelftal van Ajax. In die tijd kwam hij tevens uit voor het Nederlands Elftal voor spelers tot 19 jaar.

Ontvoering blijkt studentengrap

Een drietal jongemannen heeft op de C. Fockstraat in Delft een 20-jarige vriend in de kofferbak van een auto gegooid. Met deze actie veroorzaakten de jongens, die bovendien allen getooid waren met een bivakmuts, veel commotie.

Getuigen waarschuwden de politie, die meteen een grote zoekactie op touw zette. Op de Ruys de Beerenbroekstraat reden agenten het drietal klem. De dienders trokken hun pistolen en hielden de jongens aan. Het 'slachtoffer' werd uit de kofferbak bevrijd.

De jongemannen verklaarden dat het hier een studentengrap betrof. De agenten konden de grap niet bijster waarderen en slingerden het drietal op de bon.

FOK!user start petitie tegen FIA

De FIA en de FOTA lopen al weken te bakkeleien over de introductie van de budgetlimiet in de Formule 1. FOK!user Szixxx is het zat en is een online petitie gestart om de FIA duidelijk te maken dat het zo niet langer kan.

"Als fan van de F1 ben ik tegen het budgetlimiet zoals de FIA deze heeft voorgesteld. Ik ben van mening dat er meer over moet worden nagedacht en dat de FIA meer moet luisteren naar de fans en de teams," meldt Szixxx.

"Ik ben dus niet tegen een limiet maar wel zoals de FIA het er nu doorheen wil drukken."

Users die Szixxx willen ondersteunen in zijn actie tegen de FIA kunnen dat hier doen.

Clubeigenaar City: "Wij zijn niet gek"

Manchester City heeft zes nieuwe spelers op het oog. Hiermee willen rijke clubeigenaren een definitieve gooi doen naar de Engelse landstitel. Exorbitante bedragen hoeft het publiek echter niet te verwachten.

Eén aankoop werd reeds afgerond: Gareth Barry maakte de overstap van Aston Villa naar City. De transfer bedroeg ongeveer vijftien miljoen euro. De koophonger van City is echter nog niet gestild.

Onder andere Samuel Eto'o staat in de verregaande belangstelling van The Citizens. Eigenaar Khaldoon Al Mubarak: "We zullen de selectie drastisch verkleinen en zullen vier tot zes nieuwe spelers aantrekken." Al Mubarak gaf aan dat hij echter alleen realistische bedragen voor eventuele aankopen zou betalen.

"Ik heb er genoeg van dat mensen denken dat we exorbitante bedragen op tafel gaan leggen deze zomer", aldus een ietwat boze Al Mubarak. "Wij zijn niet gek. Dat gaan we laten zien."

FOTA wil snel compromis met FIA

De Formule 1-teams verenigd in de FOTA hebben een brief naar de FIA gestuurd waarbij ze oproepen om snel een compromis te willen sluiten over de reglementen voor volgend jaar om zo een splitsing in de sport te voorkomen.

Volgens Reuters willen de teams een contract tekenen waarin een versie van de budgetlimiet is opgenomen met daarbij een clausule. Ook willen ze dat de uiterlijke inschrijftermijn wordt verlengd tot 1 juli om meer tijd voor de onderhandelingen te hebben en een nieuw Concorde Agreement te tekenen.

"De tijd in nu aangebroken om in het belang van de sport tot een compromis te komen en een punt te zetten achter het zich maar voortslepende debat over het Formule 1-wereldkamplioenschap 2010," zo staat in de brief te lezen.

"We hopen dat u deze brief beschouwt als een behoorlijke beweging door de teams die allemaal aangegeven hebben zich tot eind 2012 aan deze sport te willen verbinden."

"We willen daarom krachtig maar respectvol aangeven dat u deze voorstellen in overweging neemt en het vertrek van van enkele belangrijke teams uit de Formule 1 probeert te voorkomen. Het is nu tijd om een faire en snelle oplossing te vinden voor de problemen die er zijn."

De versie van de budgetlimiet die de FOTA voor ogen heeft, is genaamd 'resource restriction proposal', waarbij het budget van de teams beperkt wordt en dat dit onafhankelijk getoetst wordt en gelijk voor iedereen is. In ruil daarvoor moeten de FOTA-teams ondersteuning bij de motoren en technische assistentie geven aan de nieuwe teams.

"We hebben vernomen ... dat een oplossing mogelijk gebaseerd is op het voorstel van de FOTA waarbij er beperkt gebruikt mag worden gemaakt van hulpbronnen aangevuld met enkele nieuwe maatregelen," vervolgt de brief. "We willen voorstellen dat een hoog aangeschreven bedrijf van onafhankelijke accountants een controle methode opstelt die door alle teams overgenomen zal worden. Deze controle zal samen met de jaarlijkse resultaten naar de FIA gestuurd worden ... We kunnen ons niet voorstellen dat een systeem met onafhankelijke beoordeling en controle niet geaccepteerd zal worden door alle partijen."

Sneller afvallen met een computer-kat

Mensen met overgewicht die willen afvallen, doen er goed aan om zich te laten begeleiden door een persoonlijke computerassistent, zoals een geanimeerde kat.

Olivier Blanson Henkemans van de Technische Universiteit (TU) Delft heeft aangetoond dat zo’n assistent goed kan helpen bij het volgen van een gezondere levensstijl. Vrijdag promoveert hij op dit onderwerp.

De wetenschapper liet mensen met overgewicht een dagboek bijhouden over hun afvalrace. Hij merkte dat mensen die een elektronische assistent inschakelen, beter hun dagboek bijhielden en daardoor meer gewicht kwijtraakten.

Als assistent zette hij een geanimeerde kat (I-Cat) in, die aan de hand van de gezondheidsgegevens verschillende gezichtsuitdrukkingen toont, zoals vrolijk, neutraal en verdrietig, afhankelijk van de mate waarin mensen hun persoonlijke levensstijl verbeteren.

'Seksualisering jeugd wordt zwaar overdreven'

Het kabinet moet de jeugd excuses aanbieden, stelt D66-Kamerlid Boris van der Ham vandaag tegenover NU.nl. Dat de Hollandse jongeren los zouden slaan en seksueel wangedrag vertonen, vindt de parlementariër volstrekt overdreven. "Vanuit dit kabinet wordt voorgehouden dat de jeugd helemaal is losgeslagen. Uit onderzoeken blijkt echter keer op keer dat dit heel erg meevalt."

Minister van Jeugd en Gezin André Rouvoet sprak zich vorig jaar kritisch uit over de jeugd. Er zou 'een generatie op het spel staan.' Hij hekelde het fenomeen waarbij meisjes seks aanbieden als ruilmiddel.

Van der Ham keurt dit soort excessen ook niet goed en ze moeten volgens het kamerlid aangepakt worden. Maar wat hij vooral belangrijk vindt, is dat seks bespreekbaar blijft. "Op scholen is voor de meeste jongeren seks het belangrijkste gespreksonderwerp. Zij weten heus wel wat ze doen en willen niet door dit kabinet als probleem worden gezien."

De D66'er stelt dat er overigens genoeg onderzoeken zijn waaruit blijkt dat er helemaal niet zoveel problemen zijn met de jeugd. Het effect van vrouwonvriendelijke videoclips op MTV zou weinig impact hebben, stelt hij. "De leeftijd waarop jongeren voor het eerst seks hebben is de afgelopen tien jaar nauwelijks gedaald."

Van der Ham vindt dat het probleem wordt overdreven waardoor er binnen bepaalde groepen seks juist onbespreekbaar wordt: "Binnen streng-christelijke en streng-islamitische families werd al weinig over seks gesproken. Dat zal nu alleen maar minder worden, omdat hen een spookbeeld wordt voorgeschoteld."


'Seksualisering jeugd wordt zwaar overdreven'  (foto: DAG)

Veel verschillende helden in Champions Online

Na City of Heroes zul je later dit jaar ook je eigen superheld kunnen aanmaken in de MMORPG Champions Online, gebaseerd op het "pen & paper"-spel Champions RPG. Niet alleen zul je je eigen held met al zijn krachten en historie mogen maken, ook je aartsvijand is tot in details te bepalen. Verken en verdedig niet alleen onze planeet, maar ook andere delen van het universum op de Xbox 360 of PC.
RIVM: Vijf nieuwe 'Nederlandse' besmettingen

In totaal zijn 83 Nederlanders besmet met het Mexicaanse griepvirus. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft dat vandaag bekendgemaakt. Sinds gisteren zijn er vijf nieuwe gevallen bijgekomen. Het gaat in alle gevallen om mensen die in Nederland besmet zijn geraakt.

De patiënt die wegens besmetting met Mexicaanse griep sinds vrijdag op de intensive care van een ziekenhuis ligt, verblijft daar nog steeds, aldus een woordvoerster.

De Mexicaanse griep wordt sinds kort officieel Nieuwe Influenza A (H1N1) genoemd.

Weer nieuwe gevallen H1N1 in Nederland  (foto: ANP)

Massa: "Misschien is afscheiding een optie"

Volgens Ferrari-rijder Felipe Massa zou een scheiding tussen de FOTA en de FIA teams een betere oplossing zijn. Doordat de FIA gister bekend heeft gemaakt dat de regelgeving voor 2010 niet wordt gewijzigd, lijkt het erop dat er voor volgend jaar een aantal teams opstappen.

"Het ziet er niet best uit," zei Massa op zijn eigen website. "Maar als er een overeenkomst gesloten kan worden kan het een gezonde toekomst hebben. Als dat niet gebeurt, moeten we serieus gaan kijken naar de beste optie. Als de teams eensgezind zijn, is het misschien tijd om te kijken naar een andere oplossing die goed zal zijn voor de sport."

"Wat er dit weekend ook gebeurt op het circuit, de politiek zal als een donkere wolk boven de verrichtingen hangen. Als ik in de auto zit denk ik er niet aan, maar buiten de cockpit houdt het me wel degelijk bezig. Het heeft immers ook invloed op mij en op de toekomst van de Formule 1."

Hamilton: "Ik hoop dat Heikki blijft"

Heikki Kovalainen staat onder grote druk bij het team van McLaren. De Fin moet vrezen voor zijn stoeltje vanwege zijn slechte resultaten in de afgelopen races. Mogelijke vervanger zou Nico Rosberg kunnen zijn. Lewis Hamilton zelf hoopt dat Heikki volgend jaar nog steeds naast hem rijdt.

De regerend wereldkampioen vertelde in een interview aan Sport Bild: "Ik hoor de geruchten ook, maar ik ben zeer content met Heikki als teamgenoot. Hij is gefocust, vriendelijk en zeer getalenteerd. Hij is sterk en helpt het team vooruit. Ik geniet van mijn samenwerking met hem en hoop dat hij blijft."

CDA-onderzoekers willen vlaktaks

Het Wetenschappelijk Instituut van het CDA pleit voor een vast belastingtarief van 33,25 procent op alle inkomens. Nu zijn de tarieven voor inkomstenbelasting nog opgesplitst in 33,5, 42 en 52 procent. De vlaktaks die het CDA voorstelt zou dus een aanzienlijke belastingverlaging inhouden.

Volgens De Telegraaf wil het CDA de teruglopende belastinginkomsten van ongeveer 16 miljard euro compenseren door het hoge en het lage btw-tarief te verhogen met respectievelijk 3 en 1 procent. Ook de vermogensrendementsheffing zou met 3,25 procent moeten worden verhoogd. In de voorstellen is verder sprake van een versobering en vereenvoudiging van het aantal heffingskortingen.

Een vlaktaks heeft volgens het rapport veel voordelen. Zo zijn werkgevers verlost van een ingewikkelde administratie en kunnen werknemers met de komst van een loonbegrip meteen op hun loonstrookje hun verdiensten zien. Ook de werklast voor de Belastingdienst wordt verminderd.

Volgens de opstellers van het rapport Een sociale vlaktaks zijn de inkomenseffecten voor mensen beperkt. Hoge inkomens hebben een voordeel bij de aanpassingen zodat geopperd wordt een topinkomenheffing in te voeren. Onduidelijk is nog vanaf welk inkomen.


CDA-onderzoekers willen vlaktaks  (foto: DAG)

Ook Fafiani komend seizoen bij Telstar

Raymond Fafiani is naast Arvid Smit de volgende speler die met zekerheid kan worden toegevoegd aan de selectie van Edward Metgod. Hij is met de clubleiding een 1-jarig contract overeengekomen.

De 26-jarige middenvelder kwam vorig seizoen dertig keer in actie voor de Witte Leeuwen. In het seizoen 2006-2007 kwam Raymond op huurbasis over van FC Twente en sindsdien heeft hij Telstar niet meer verlaten.

Algemeen directeur Pieter de Waard: "Wij zijn bijzonder trots op het feit dat de Telstar-supporters ook komend seizoen kunnen genieten van de onnavolgbare acties van Raymond Fafiani in het TATA Steel Stadion."

Ten Napel gaat nog één jaar door

Er is goed nieuws voor de fans van Evert ten Napel. Eind maart maakte de commentator bekend met pensioen te gaan, maar de Drent gaat nu toch nog een jaar door.

"Ik heb een voorstel van de NOS gekregen, waarin het er in grote lijnen op neer komt dat ik per weekeinde van één wedstrijd verslag ga doen," liet Ten Napel in een reactie weten. "Ook zal ik me nog met wintersport gaan bezighouden."

Ten Napel gaf nog wel toe eerst overleg te voeren met zijn vrouw. "Ik moet nog wel even met de 'directie' thuis overleggen. Het zal er toch op neer komen dat ik bijna ieder weekeinde aan het werk ben. Alleen op zaterdag én zondag op pad, dát ga ik niet meer doen."

De 65-jarige commentator maakte wel duidelijk dat het zijn laatste tv-seizoen bij de publieke omroep zal zijn. Ten Napel zou op het WK voetbal van 2010 afscheid kunnen nemen, maar hier is hij vooralsnog niet op ingedeeld. "Ik zou het wel heel graag willen. Na de loting voor het WK blijft misschien dat er nog iemand extra nodig is. Misschien blijkt dan dat ik nog bruikbaar ben in een soort van vrije rol."

Ten Napel besloot met de woorden: "En dat hoeft dan niet meer bij wedstrijden van het Nederlands elftal daar in Zuid-Afrika. Stuur mij maar lekker naar een buitenoord. Naar speelstad Nelspruit voor Zimbabwe tegen de Solomon Eilanden... Dat lijkt me wel wat."

Met dank aan borisz voor de tip op het FOK!forum!

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

De Graafschap wil door met Kalezic

De Graafschap wil Darije Kalezic ook voor komend seizoen als trainer aanstellen, zo meldt De Gelderlander woensdag.

Kalezic nam in februari het roer over van Henk van Stee, die op non-actief werd gesteld door de Doetinchemmers. De 39-jarige Bosniër haalde met De Graafschap de Jupiler League-play-offs, maar kon de ploeg uiteindelijk niet in de Eredivisie houden.

De Graafschap denkt er verder over om Richard Roelofsen aan te stellen als assistent-trainer van Kalezic. Roelofsen, voormalig aanvaller van de club, vervult momenteel de functie van hoofd opleidingen en is trainer van De Graafschap A1.

RKC Waalwijk versloeg De Graafschap onlangs in de finale van de Jupiler League-play-offs.

Gattuso overweegt hereniging met Ancelotti

AC Milan-middenvelder Gennaro Gattuso staat niet afwijzend tegenover een transfer naar Chelsea, waar zijn oude trainer Carlo Ancelotti sinds kort de scepter zwaait.

De 31-jarige Gattuso is een fan van de Engelse competitie. "Voor een speler met mijn eigenschappen is de Premier League de beste competitie," tekent The Daily Mirror op uit de mond van de terriër.

Gattuso heeft het moeilijk met het vertrek van Ancelotti bij Milan. "Hij is een fantastische manager en bovendien een grote persoonlijkheid. Ik zie hem als mijn tweede vader."

Het contract van de middenvelder, die ooit uitkwam voor Glasgow Rangers, bij de rossoneri loopt medio 2011 af. Gattuso: "Chelsea is een topclub, maar ik voel me hier thuis. Het wordt afwachten."

Bambi op de bbq

Wat doe je als je zo'n schattig hertje aanrijdt? Het laten lijden en langzaam weg laten rotten? Nee, je verlost het dier uit zijn lijden en peuzelt 'm vervolgens op! Dat is ook wat Lars deed, naast wat hertenbiefstuk hield hij er ook nog een fotoreportage (mirror) aan over. 

Het is maar goed dat hij een niet wat stevigere auto had, anders had het dier er zo uit gezien. Hertenpaté.

Met dank aan GS.

Update: nieuwe foto's

'Force India introduceert geen KERS dit seizoen'

Het is nog maar de vraag of Force India dit jaar nog met KERS in actie zal komen. De renstal was van plan om het systeem bij de Duitse Grand Prix te introduceren, maar coureur Adrian Sutil gaf aan dat dat niet gaat gebeuren.

De Duitse coureur vertelde aan Auto Motor und Sport: "Als je de prestaties van de KERS-teams tot nu toe analyseert, dan blijkt dat KERS geen groot voordeel oplevert. De Britse en Duitse Grands Prix komen in elk geval te vroeg om met het systeem te rijden."

Force India is voor KERS afhankelijk van Mercedes, waar zij hun motoren en chassis van geleverd krijgen. Mercedes Motorsport-baas Norbert Haug vertelde: "Ik weet niet of Force India dit seizoen nog KERS wil gebruiken."

[Upd] Real biedt Nederlanders te koop aan

De geluiden waren er al weken: Real Madrid wil van zijn Nederlanders af. Vanmorgen werd het nog eens bevestigd, wat betekent dat het einde van de Nederlandse kolonie bij Real Madrid nadert.

Voor onder meer de zes Nederlanders is geen plek meer. Algemeen directeur Jorge Valdano liet er in een interview met het radiostation Onda Cero geen misverstand over bestaan. "Er is geen plaats voor ze."

Real Madrid baarde vorige week opzien door de megatransfers van Kaká en Cristiano Ronaldo. De Madrilenen zijn nog niet uitgewinkeld, maar het aantrekken van spelers als Xabi Alonso, David Villa en Franck Ribéry blijkt lastiger dan men van te voren had gedacht. Voorzitter Florentino Pérez probeert nu met de verkoop van spelers meer geld vrij te krijgen voor nieuwe transfers.

Voor de Nederlanders van Real bestaat genoeg belangstelling. Met name Arjen Robben en Wesley Sneijder zijn gewilde spelers, maar Valdano is nog niet tevreden met de bedragen die zijn geboden. Sneijder heeft overigens de grootste kans om te mogen blijven, daar hij bij de nieuwe trainer Manuel Pellegrini goed in de smaak valt.

Inmiddels worden de Nederlanders aan verscheidene clubs gelinkt. Zo zou Tottenham Hotspur volgens Marca 40 miljoen euro willen betalen voor Robben, Klaas Jan Huntelaar en de Argentijn Gabriel Heinze, wordt Royston Drenthe begeerd door de Italiaanse clubs Genoa en Fiorentina en is Ruud van Nistelrooy in verband gebracht met de Spurs en het Galatasaray van Frank Rijkaard.

Voor de eerder genoemde Heinze, Mahamadou Diarra en Javier Saviola is het ook einde verhaal bij Real Madrid. Juventus zou de Malinees Diarra graag willen aantrekken, terwijl er al een link was tussen Saviola en Liverpool.

Update 12:06
Klaas-Jan Huntelaar speelde afgelopen seizoen twintig wedstrijden bij Real Madrid en was verantwoordelijk voor acht goals. De spits werd voor 27 miljoen verkocht aan Real Madrid in de winterstop door Ajax. Op dit moment zou Huntelaar weg mogen voor een bedrag van slechts twaalf miljoen euro. Olympique Lyon zou interesse hebben in de 25-jarige spits en zal binnenkort een bod doen.

Belegger zet dood in scène met vliegtuigcrash

Een Amerikaanse beleggingsadviseur heeft zelf zijn privévliegtuig laten neerstorten om zijn dood in scène te zetten. Het klinkt als een goeie B-film, maar het gebeurde echt. Het leek de man namelijk een perfecte manier om van zijn echtscheiding en financiële problemen af te komen. "De voorruit ligt eruit, ik bloed hevig", acteerde de man in een noodoproep.

Op 11 januari  dit jaar had de stinkend rijke belegger Marcus Schrenker er genoeg van. Zijn vrouw wilde scheiden en hij had aanklachten lopen voor beleggingsfraude. Kortom, hij zocht een uitvlucht.

Daarom stapte hij in Indiana in zijn privévliegtuig (een Piper van ruim 1 miljoen dollar) en vloog hij over Alabama richting de Golf van Mexico. Na een uur vliegen zette hij zijn plan in werking en zond hij een noodsignaal uit.

Hij zei tegen de verkeersleiding dat de turbulentie zijn voorruit eruit had geknald en dat hij flink bloedde. Maar even later sprong hij gewoon met een parachute uit het vliegtuig.

Het vliegtuig vloog op de automatische piloot verder maar naderde een militaire basis, waarop twee straaljagers naar het toestel snelden. De piloten zagen al snel dat er niets mis was met het vliegtuig en dat de man door de openstaande deur was verdwenen.

Het onbemande vliegtuig stortte door gebrek aan brandstof neer in Florida. Niet zoals gepland in de zee, maar bij een klein dorpje.

De malafide beleggingsadviseur dook drijfnat op in in een klein plaatsje in Alabama. Daar maakte hij de locals wijs dat hij een kano-ongeluk had gehad. Met zijn van te voren geparkeerde motor reed hij toen naar een kampeerplaats in Florida. De politie had inmiddels door dat de labiele man opzettelijk zijn vliegtuig had laten crashen en kreeg door een email het vermoeden dat hij een einde aan zijn leven wilde maken. Na de parachutesprong had hij een vriend een mail gestuurd waarin hij schreef: "Ik heb voor de laatste keer mijn familie te schande gemaakt en als je dit leest zal ik er niet meer zijn."

Hij werd dan ook twee dagen later door de politie in een tent gevonden met doorgesneden polsen. Hij leefde echter nog wel.

Door de drastische stunts hangt Schrenker mogelijk een gevangenisstraf van 26 jaar boven het hoofd. Ook ligt er een som boetes van rond de 400.000 euro op hem te wachten, om de zoekactie van de kustwacht te dekken.

De advocaat van de verwarde man hoopt dat Schrenker strafvermindering krijgt door zijn schuldbekentenis. Hij hoopt op 3 of 5 jaar cel. Overmorgen doet de rechter uitspraak over de zaak.

 


Belegger zet dood in scène met vliegtuigcrash  (foto: DAG)

Pranjic over onderhandelingen: "Dit is een ramp"

Danijel Pranjic verheugde zich enkele weken geleden over zijn transfer naar het Duitse Bayern München. De Duitse club en sc Heerenveen voeren echter stroeve onderhandelingen over de transfer van de Kroaat, dit tot grote frustratie van de linkspoot.

Heerenveen heeft tot op heden het bod van Bayern op Pranjic niet geaccepteerd. De Kroaat is woedend op de starre Friezen. "Dit is een ramp. Ik zou hier op vakantie moeten zijn, maar zo voelt het op dit moment niet," vertelt Pranjic vanuit zijn vaderland tegen Voetbal International.

De Kroaat kan geen begrip opbrengen voor de houding van zijn club. "Heerenveen speelt spelletjes. Ik kan naar Bayern München, een absolute droomclub, maar Heerenveen laat me niet gaan omdat ze per se een half miljoen meer willen."

De Duitsers verhoogden hun eerste bod van zes miljoen euro op Pranjic al. "Ik begrijp het gewoon niet," aldus de gefrustreerde linkspoot. "Vier jaar lang heb ik alles gegeven voor deze club, álles! Altijd ben ik loyaal geweest naar Heerenveen toe en nu gunt de club me mijn droomtransfer niet. Ik begrijp er niks van en ben op dit moment gewoon enorm teleurgesteld."

Ten Napel gaat nog één jaar door

Er is goed nieuws voor de fans van Evert ten Napel. Eind maart maakte de commentator bekend met pensioen te gaan, maar de Drent gaat nu toch nog een jaar door.

"Ik heb een voorstel van de NOS gekregen, waarin het er in grote lijnen op neer komt dat ik per weekeinde van één wedstrijd verslag ga doen," liet Ten Napel in een reactie weten. "Ook zal ik me nog met wintersport gaan bezighouden."

Ten Napel gaf nog wel toe eerst overleg te voeren met zijn vrouw. "Ik moet nog wel even met de 'directie' thuis overleggen. Het zal er toch op neer komen dat ik bijna ieder weekeinde aan het werk ben. Alleen op zaterdag én zondag op pad, dát ga ik niet meer doen."

De 65-jarige commentator maakte wel duidelijk dat het zijn laatste tv-seizoen bij de publieke omroep zal zijn. Ten Napel zou op het WK voetbal van 2010 afscheid kunnen nemen, maar hier is hij vooralsnog niet op ingedeeld. "Ik zou het wel heel graag willen. Na de loting voor het WK blijft misschien dat er nog iemand extra nodig is. Misschien blijkt dan dat ik nog bruikbaar ben in een soort van vrije rol."

Ten Napel besloot met de woorden: "En dat hoeft dan niet meer bij wedstrijden van het Nederlands elftal daar in Zuid-Afrika. Stuur mij maar lekker naar een buitenoord. Naar speelstad Nelspruit voor Zimbabwe tegen de Solomon Eilanden... Dat lijkt me wel wat."

Met dank aan borisz voor de tip op het FOK!forum!

Tattoo-meisje wil helft sterren houden

Kimberley Vlaeminck, het Belgische meisje dat gisteren in het nieuws was nadat ze 56 in plaats van drie sterretjes in haar gezicht getatoeëerd kreeg, wil de helft van haar tatoeage houden. Dat meldt Het Nieuwsblad. De tatoeëerder heeft de familie beloofd de kosten om de helft van de extreme tatoeage te verwijderen op zich te nemen. Het meisje gaat daarmee akkoord.

"De sterren boven en naast mijn oog wil ik houden. Maar de rest moét weg", zegt Kimberley. De tatoeëerder wil haar hierin tegemoetkomen. "Ik zal de kostprijs van het weglaseren van de sterren betalen. Toch voor de helft van de sterren. Zoals het meisje zelf wil," belooft hij plechtig.

Hoewel de familie afwachtend reageert, omdat er nog niets op papier is vastgelegd, laat Kimberley vast een offerte maken voor het weglaseren van de gewraakte sterretjes. Tot de laserbehandeling achter de rug is, verlaat ze haar woning niet zonder een ruime capuchon te dragen. Ook blijft ze het liefst uit de buurt van spiegels.

Met dank aan lizardtattoo voor de submit.

Zie ook het item op onze weblog en het topic op ons forum over deze affaire.

Luque: "Vrijdag duidelijkheid van Ajax"

Aanvaller Albert Luque heeft aan het Spaanse radiostation Cadena Ser verteld dat hij vrijdag duidelijkheid krijgt over zijn toekomst bij Ajax.

Luque zegt dit van zijn zaakwaarnemer te hebben begrepen. De aanvaller krijgt dan te horen of hij zich volgende week in Amsterdam moet melden of dat hij naar Málaga mag vertrekken. Over het laatste wordt momenteel gesproken.

"Blijkbaar heeft Ajax me elders aangeboden, maar het enige vertrek bij Ajax is naar Málaga," zegt Luque, die openstaat voor een terugkeer naar de hoofdstedelingen, mits de nieuwe trainer Martin Jol hem erbij wil hebben.

Ajax haalde Luque in 2007 voor veel geld binnen, maar de Spanjaard mislukte in zijn eerste seizoen in Amsterdam volledig. De voorbije jaargang speelde de aanvaller op huurbasis voor Málaga, waar hij beter uit de verf kwam.

Volleyballers komend weekend tegen China

De volleyballers van Oranje moeten het komend weekend in het kader van de World League twee keer opnemen tegen China. De nummer vijf van de Olympische Spelen komt op bezoek in Apeldoorn waar het gloednieuwe Omnisport het decor zal vormen van deze bijzonder interessante ontmoeting.

Volgens bondcoach Peter Blangé is de Chinese volleybalploeg een ware attractie. "Ik heb deze formatie vorig jaar tijdens de Olympische Spelen gezien en duidelijk is dat dit land inmiddels weer over de sterkste Aziatische formatie beschikt. Ze waren enkele jaren geleden voorbij gestreefd door Zuid-Korea, maar de rollen zijn weer omgedraaid. Het spel van China is gebaseerd op snelheid en een sterke verdediging. Maar ook wat hoogte en kracht betreft kan deze ploeg mee op topniveau. Hun spel is technisch uitstekend verzorgd en ze kunnen putten uit een enorm arsenaal spelers. Daar zitten beslist ook hele lange Chinezen bij."

Vorige week bleek in het Italiaanse Verona de kracht van het huidige China. Tijdens het eerste duel wonnen de Italianen nog met 3-0, maar een dag later waren de rollen omgedraaid en kreeg de thuisploeg er met 3-0 van langs. Nederland wist in Rotterdam op zaterdag met 3-0 te winnen van Amerika en verloor op zondag in vijf sets. Aangezien die laatste ontmoeting toch nog een punt oplevert, staat Oranje nu bovenaan in poule A.

Wie de geschiedenis van Nederland – China onder de loep neemt, kan optimistisch zijn. Van de 18 wedstrijden die de twee landen sinds 1991 tegen elkaar speelden, won Oranje 16 keer. Maar al te veel conclusies zijn ook weer niet aan deze cijfers te verbinden. Dat laatste ontmoeting dateert van 2005.

Zaterdag begint de wedstrijd om 17.00 uur, zondag om 15.00 uur.

Nationale basketbalteams in actie in Utrecht

De nationale basketballteams van Nederlands starten hun voorbereiding op de cruciale Europese poulewedstrijden in Utrecht. Dat gebeurt onder de vlag van Windmill Summer Jam. Plaats van handeling is Sportcentrum Galgenwaard.

Het is voor de tweede keer in de basketballhistorie dat Utrecht het decor van een basketballinterland is. Op 5 mei 1974 versloeg het Nederlands herenteam in Utrecht Argentinië met 91-87.

Op vrijdag 31 juli en zaterdag 1 augustus kleurt Utrecht Oranje. De nationale basketballsters van Oranje treden twee keer in het strijdperk tegen Estland. De heren sparren twee dagen op rij met Georgië.

Bij Nederland zal onder meer Francesco Elson van de partij zijn. De spil van het Nederlands team veroverde in het seizoen 2007-2008 de kampioensring van de NBA in het shirt van de San Antonio Spurs, aan de zijde van megaster Tim Duncan, en speelde afgelopen seizoen voor de Milwaukee Bucks.

De heren en dames vervolgen hun kwalificatiewedstrijden vanaf half augustus.

De wedstrijden in Utrecht worden georganiseerd door de Stichting Basketball Promotie Utrecht, onder andere in samenwerking met de NBB, Provincie Utrecht en Gemeente Utrecht.

De aanvangstijden zullen naar verwachting 18.30 uur (vrouwen) en 20.45 uur (mannen) zijn. Het definitieve programma, met onder andere een breedtesportaanbod op de zaterdag, wordt later bekend gemaakt.

Van Zijderveld botst op Duitse kampioen

BV Van Zijderveld zal in in de kwartfinale van het Europacup I-toernooi op moeten nemen tegen het Duitse BC Saasbrücken/Bischmisheim. Het toernooi wordt van 24 t/m 28 juni gespeeld in het Bulgaarse Sofia.

De twee finalisten van het Europa Cup I-toernooi van vorig jaar, Primorye Vladivostok en Favorit Ramenskoe (beiden Rusland), zijn dit jaar één en twee geplaatst. Tijdens het evenement is de Nederlandse vertegenwoordiger, BV Van Zijderveld, als 5-8 geplaatst. Om de halve finale te bereiken, zal de ploeg uit Amstelveen in de poule de Duitse kampioen BC Saasbrücken/Bischmisheim achter zich moeten laten.

Dit zijn de geplaatste ploegen:
1. Primorye Vladivostok (Rus)
2. Favorit Ramenskoe (Rus)
3/4. BC Saarbrücken/Bischmisheim (Dui)
Team Skælskør/Slagelse (Den)
5/8. BV Van Zijderveld Amstelveen (Ned)
CB Soderinsa Rinconada (Spa)
Issy Les Moulineaux BC (Fra)
SC Akademik NSA (Bul)

Van Zijderveld is geplaatst in groep 4 met als tegenstanders:
BC Saarbrücken/Bischmisheim
Skopje (Mac)
Östersundom IF (Fin)
Fiederball IZEG (Lux)

Alleen de groepswinnaar gaat door naar de halve finale.

Ontslagen bankiers solliciteren en masse bij McDonald's

In Engeland is het een hype onder ontslagen bankiers uit the City: hamburgers bakken bij McDonald's. Volgens The Daily Mail krijgt de fastfoodgigant dagelijks ruim 2.200 sollicitaties en daar zitten opvallend veel cv's van hogeropgeleiden en ex-bankiers tussen. McDonald's zegt in Engeland ongeveer 140 mensen per dag aan te nemen voor het keren van de burgers, het bakken van friet en het serveren aan de kassa.

Sinds de recessie heeft ingezet is het aantal sollicitaties aanmerkelijk gestegen, merkt directeur David Fairhurst. Bovendien is het verloop onder personeel bij de hamburgerketen behoorlijk afgenomen.

Een 'McJob' scoort traditioneel hoog in de lijstjes van de website "worst jobs in the world", maar dat is in tijden van ontslag en recessie kennelijk geen bezwaar meer.

De officiële definitie van een 'McJob' luidt volgens het Oxford woordenboek een "niet stimulerende, laag betaalde baan met weinig perspectief".

Volgens Fairhurst is die definitie uit de tijd en beledigend voor de duizenden hamburgerbakkers in Engeland. Hij heeft dan ook gestreden om de term uit de Britse woordenboeken te krijgen. Zonder succes.


Ontslagen bankiers solliciteren en masse bij McDonald's  (foto: DAG)

FC Valletta wil Nederlanders naar Malta halen

FC Valletta trok onlangs met trainer Tom Caanen en speler/coach Jordi Cruijff twee Nederlanders aan. De Maltese club wil het hier echter niet bij laten.

Valletta is volgens het AD in gesprek met de aanvallers Geert den Ouden (De Graafschap) en Cecilio Lopes (FC Dordrecht) over een transfer. Trainer Caanen wil één Nederlandse spits aan zijn selectie toevoegen.

Rick Hoogendorp en Kevin Vink werden dinsdag eveneens benaderd door Valletta. Leon Kantelberg en Sidney Sendley Bito zijn momenteel bezig aan een proefperiode op Malta en kunnen waarschijnlijk rekenen op een contract.

Fortuna Sittard wint kort geding van KNVB

Fortuna Sittard heeft het kort geding tegen de KNVB gewonnen. De Limburgers waren naar de burgerrechter gestapt, omdat de voetbalbond de licentie van Fortuna had ingetrokken. Het besluit om de licentie in te trekken is nu opgeschort.

De beslissing van de rechter houdt in dat de licentieprocedure opnieuw moet worden doorlopen. Het is daardoor vrijwel zeker dat Fortuna in augustus mag deelnemen aan de Jupiler League. De KNVB zal nu een nieuw competitieschema moeten maken, daar men in de huidige opzet geen rekening had gehouden met de Limburgers.

In het kort geding had Fortuna kritiek op een aantal door de voetbalbond gemaakte procedurefouten. De rechter richtte met name de aandacht op het feit dat de KNVB het plan van aanpak van de club uit Sittard nooit formeel had afgekeurd. De bond accepteerde het plan van aanpak niet, waardoor de reguliere licentieprocedure niet werd toegepast.

De rechtbank zal het besluit volgende week motiveren.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!voetbalmanager!

Federer: "Wimbledon kan ik nog vaak winnen"

Roger Federer kan komende maandag op jacht naar alleenheerschappij in het mannentennis. Het record van Pete Sampras (14 grand slams winnen) kan door de Zwitser gebroken worden.

De lastige vijfsetter op Rolang Garros tegen de Duitser Tommy Haas, was voor Federer een keerpunt in de afgelopen jaren. "Sinds ik niet meer bang ben voor vijfsetters voel ik me een meer volwassen tennisser. Met de druk kan ik beter omgaan en ik voel me meer man", aldus Federer.

Door het winnen van het French Open komt Federer steeds dichterbij de nummer-één-positie in de wereld, die thans nog door Nadal wordt bezet. "Met de winst in Parijs ben ik al een stukje dichter gekomen. Op Wimbledon zal ik ook als favoriet beginnen. Eén keer in Londen kom ik helemaal in de stemming. Zo van: hier gaan we weer. Na enkele uren voel ik me hier alweer helemaal thuis. Het zit weer helemaal goed. Zonder de andere spelers te onderschatten, denk ik Wimbledon nog vele keren te kunnen winnen", aldus de Zwitser.

PlayStation blijft grote sponsor UEFA Champions League

Al negen jaar is Sony een van de grootste sponsors van de UEFA Champions League en voorlopig gaat daar geen verandering in komen. Sony Europa heeft bekend gemaakt dat het bedrijf tot 2012 aan zal blijven als sponsor van de UEFA Champions League en tevens de Europese Super Cup zal sponsoren tot 2011. Darren Carter Vice President, Consumer Marketing, SCEE legt uit dat voetbal en PlayStation hand in hand gaan. De Champions League is een manier om voetbalfans van over de hele wereld en met name in Europa te bereiken.

"Football has been in our blood for a very long time and is something that along with unique and entertaining games excites PlayStation fans. The UEFA Champions League offers us an opportunity to talk to football fans around the world, especially throughout Europe and by combining the incredible content of the UEFA Champions League with the diverse features of PlayStation products, we feel that we can bring football to our community in ways no one else can."

CoD: World at War inmiddels elf miljoen keer verkocht

De Call of Duty-serie blijft een absolute goudmijn voor uitgever Activision|Blizzard. Na het overweldigende succes van Modern Warfare is nu World at War ook weer goed voor heel wat miljoenen aan omzet. De game is inmiddels volgens de NPD Group en GfK al elf miljoen keer over de toonbank gegaan. Ook de map-packs zijn een enorm succes. Afgelopen vrijdag verscheen de tweede, nadat de eerste al twee miljoen keer was gedownload.

Fortuna Sittard wint kort geding van KNVB

Fortuna Sittard heeft het kort geding tegen de KNVB gewonnen. De Limburgers waren naar de burgerrechter gestapt, omdat de voetbalbond de licentie van Fortuna had ingetrokken. Het besluit om de licentie in te trekken is nu opgeschort.

De beslissing van de rechter houdt in dat de licentieprocedure opnieuw moet worden doorlopen. Het is daardoor vrijwel zeker dat Fortuna in augustus mag deelnemen aan de Jupiler League. De KNVB zal nu een nieuw competitieschema moeten maken, daar men in de huidige opzet geen rekening had gehouden met de Limburgers.

In het kort geding had Fortuna kritiek op een aantal door de voetbalbond gemaakte procedurefouten. De rechter richtte met name de aandacht op het feit dat de KNVB het plan van aanpak van de club uit Sittard nooit formeel had afgekeurd. De bond accepteerde het plan van aanpak niet, waardoor de reguliere licentieprocedure niet werd toegepast.

De rechtbank zal het besluit volgende week motiveren.

Guillemot: "Ontwikkelen games gaat $60 miljoen kosten"

In de afgelopen dertig jaar zijn de ontwikkelingskosten van games enorm gegroeid. Waar games vroeger nog op donkere zolderkamertjes in elkaar gedraaid werden door hobbyisten, zijn games als Gears of War en Killzone miljoenenprojecten waar Hollywood jaloers op zou zijn. Volgens Yves Guillemot, CEO van Ubisoft, zal dat de volgende generatie alleen nog maar verder groeien. Ontwikkelbudgetten kunnen dan de $60 miljoen gaan passeren, een verdubbeling ten opzichte van deze generatie. Dit komt omdat de volgende generatie wederom vooral gericht zal zijn op nog krachtigere consoles.

Of er nog echt geld te verdienen valt aan games in de volgende generatie met deze voorspelling is te betwijfelen. Nu moeten games vaak al minimaal een miljoen keer over de toonbank gaan, omdat ontwikkelaars anders niet uit de kosten komen. Guillemot denkt dat door samenwerking met de filmindustrie de kosten niet direct op de consument verhaald hoeven te worden door hogere retailprijzen.

'Downloaders moeten vervolgd worden'

Een kamercommissie, bestaande uit leden van CDA, PvdA, SP en VVD, is van mening dat er een einde moet komen aan het onbetaald downloaden van films, games en muziek. Naast uploaden, moet volgens de kamercommissie ook het downloaden van auteursrechtelijk beschermd materiaal strafbaar gesteld worden.

Volgens de commissie ziet men het als een sport om de nieuwste films zo snel mogelijk via internet binnen te halen, liefst voor deze in de bioscoop te zien zijn. Ook het downloaden van muziek zou de spuigaten uitlopen.

In navolging van een uitspraak door de Haagse rechtbank, die in een individuele zaak oordeelde dat downloaden voor eigen gebruik wel strafbaar zou zijn, wil de commissie dat de ministers Hirsch Ballin van Justitie en Van der Hoeven van Economische Zaken hard gaan optreden tegen het omzeilen van auteursrechten. De strafbaarstelling zou in moeten gaan zodra er een legaal alternatief voor het downloaden is. De kamercommissie is bovendien van mening dat ouders aansprakelijk gesteld moeten worden als minderjarigen de fout in gaan.

De kamerleden willen een licentiesysteem dat het mogelijk maakt om muziek, films en games tegen betaling via internet te verkrijgen. De thuiskopieheffing op beschrijfbare media kan dan gefaseerd afgeschaft worden. Door de maatregelen zouden de prijzen van media omlaag kunnen, terwijl de entertainmentindustrie meer verdient, omdat 'diefstal' aangepakt wordt.

Tot slot komt de commissie nog met aanbevelingen om het huidige auteursrechtstelsel te vereenvoudigen. Er zou slechts één beheerorganisatie moeten zijn die alle heffingen int. Ook moet er een geschillencommissie komen, die klachten van consumenten behandelt en onenigheden over tarieven en heffingen oplost.

Met dank aan laforest, Jan_Joker en ElDani voor de submit.

Praat ook mee over dit onderwerp op ons forum.

'Astana heeft UCI nog niet betaald'

De internationale wielrenunie (UCI) heeft nog geen bankgarantie van Astana ontvangen. De wielerploeg uit Kazachstan kreeg tot gisteravond 17:00 uur de tijd om dit te regelen.

De kans is groot dat Astana zich nu bij de licentiecommissie van de UCI moet verantwoorden. "De Kazakken hebben aan de UCI wel laten weten dat ze geprobeerd hebben het geld over te maken, maar dat hen dat niet gelukt is," liet Rini Wagtmans, die voor de wielerbond van Kazachstan bemiddelt, weten.

De Nederlander vervolgde met de woorden: "Morgen probeert Astana het opnieuw. Ik had hen geadviseerd dat niet te doen, want juristen hebben uitgezocht dat de UCI het recht niet heeft om die extra garantie te eisen."

Vierhouten stopt na dit seizoen

Aart Vierhouten stapt na dit wielerseizoen van zijn fiets. De renner, die op dit moment voor Vacansoleil rijdt, heeft dit woensdag laten weten.

"Ik kan nu nog goed mee en ik wil het moment voor zijn dat anderen voor mij gaan bepalen dat ik ermee moet ophouden. Het is mooi geweest zo," lichtte Vierhouten zijn keuze toe.

Vierhouten trad in 1996 tot het peloton en reed voor Lotto, Skil-Shimano en zijn huidige werkgever Vacansoleil. In deze periode won hij één etappe in de Ster Elektro Tour en was hij actief in de Tour de France.

Het is nog niet bekend wat Vierhouten na zijn loopbaan als wielrenner zal gaan doen.

Kluivert op stage bij PSV

Patrick Kluivert keert terug bij PSV. De voormalig spits van onder meer Ajax en FC Barcelona zal stage gaan lopen bij het beloftenteam, zo meldt De Telegraaf.

Kluivert speelde tijdens zijn actieve carrière een seizoen voor PSV en maakte in dat jaar als mens veel indruk bij de Eindhovenaren. Trainer Fred Rutten wil de Amsterdammer dan ook bij PSV zich laten ontwikkelen op trainersgebied.

Naast Kluivert kreeg ook Wim Kieft een soortgelijk aanbod van Rutten. Kieft, die ook ooit bij PSV speelde, heeft laten weten vereerd te zijn en na te gaan denken over een stageperiode in Eindhoven.

De Braziliaan Jonathan Reis zal zich de komende periode moeten gaan bewijzen bij Jong PSV. Reis zal voorlopig dan ook niet zijn opwachting maken in de Eindhovense A-selectie.

'Roda JC wil Nijland en Wuytens huren'

Roda JC gaat proberen een aantal spelers van PSV te huren, die niet of nauwelijks in actie komen. De Limburgse formatie richt zich in dit geval op Stefan Nijland en Stijn Wuytens.

Wuytens kwam in de laatste maanden van het afgelopen seizoen op huurbasis uit voor De Graafschap. Nijland, die vorig jaar zomer naar Eindhoven werd gehaald, zat veelvuldig op de bank.

PSV kan nog niet aangeven welke spelers voor verhuur in aanmerking komen. De ploeg wil eerst bekijken hoe de selectie voor het nieuwe seizoen eruit gaat zien. De eerste training van de Eindhovenaren staat voor maandag a.s op het programma.

Ordina Open verliest smaakmakers

Het Ordina Open is na de eerste ronde al twee smaakmakers kwijt. Gisteren werden de geplaatste spelers Fernando Verdasco en Tommy Robredo al vroegtijdig uitgeschakeld. Bij de vrouwen dolf Dominika Cibulkova het onderspit.

Verdasco, die als eerste geplaatst was, verloor in de eerste ronde van Benjamin Becker. De Duitser drong via de kwalificaties door tot het hoofdtoernooi en won de partij met 7-5 en 7-6(4).

Ook voor Robredo, de nummer twee van de plaatsingslijst, eindigde het toernooi in Rosmalen vroegtijdig. De Spanjaard was niet opgewassen tegen het spel van de Cyprioot Marcos Baghdatis. De standen in deze partij waren 7-5 en 6-2.

Bij de vrouwen slaagde de als tweede geplaatste Cibulkova uit Slowakije er niet in om de tweede ronde te bereiken. Zij verloor in drie sets (6-3, 3-6 en 6-3) van Nathalie Dechy uit Frankrijk.

Een half jaar lang woordenboeken lezen voor Scribblenauts

Een van de meest opvallende games de afgelopen E3 was zonder enige twijfel Scribblenauts. Waar je namelijk in elke andere game het moet doen met wat je krijgt is het idee van Scribblenauts dat je een woord schrijft en dat item verschijnt dan op je scherm. Of dat nu een pauw, een draak of een ladder is, zolang het item bedacht is ooit, zit het er in. En echt beperkt is de game ook niet, want er zitten maar liefst 10.000 items in Scribblenauts die je kunt gebruiken. Hoe kom je als developer aan zo'n hoeveelheid aan verschillende items? Heel simpel blijkbaar. Ontwikkelaar 5th Cell heeft vijf man personeel gedurende zes maanden niks anders laten doen van woordenboeken, encyclopedieën en Wikipedia doorspitten op zoek naar woorden.

We've actually had five people and all they did is they went through dictionaries and Wikipedia and encyclopedias and anything you can think of for six months, that's all they did every day during the week. With the technology, we just basically said we're going to take all the base things like fire and temperature and gravity and physics and we're just going to put it down there and the game's going to take all that and know exactly what to do with it. We don't have to program anything. If a bear is hungry and wants honey, we don't have to program that -- it's going to know that already."

Flauwe humor in tussenfilmpjes LEGO Battles

De LEGO-games die TT Games de afgelopen jaren maakte staan bekend om hun doorgaans flauwe humor en de eerste DS-game die het bedrijf ontwikkelt zal in dat opzicht ook niet anders zijn. LEGO Battles heeft een hoop tussenfilmpjes en zoals je in onderstaande voorbeeld kunt zien hebben de makers zich weer uitgeleeft met hele flauwe grapjes.

Lego Battles bevat elementen uit drie populaire Lego thema's: Lego Space, Lego Castle en Lego Pirates en biedt een nieuw soort "bouw en strijd"-Legogameplay aan. Via zes afzonderlijke verhaallijnen en 90 verschillende levels bouwen spelers hun eigen Lego-basissen en -teams en mixen & matchen zij eenheden tot een uniek en persoonlijk Lego-squad.

Enorme penis op deur politiebureau

Hilariteit alom in het altijd grappige Uitgeest. Dit dorp in het Kennemerland staat bekend om zijn prachtige 14e eeuwse toren op de Hervormde kerk en zijn neogotieke Rooms-Katholieke kerk. Om de rust te bewaken in deze gemeente beschikken ze ook over een politiebureau.

FOK!ker Sm0keZ ontdekte afgelopen weekend dat een stel lolbroeken de voordeur van dat politiebureau hadden voorzien van een enorme gipsen penis. Vermoedelijk is deze er in de nacht stiekem opgeplakt, wellicht vanwege een examenstunt. De penis was goed zichtbaar naast het huisnummer 11 en iedereen die langsreed kon ervan genieten.De gipsen penis, gefotografeerd door Sm0keZ.

Met dank aan Sm0keZ voor de submit en de foto's! Kijk ook in zijn topic op het FOK!forum en zie het item op de Weblog.

[NBA] Transfergeruchten van deze week

Hedu Turkoglu van de Orlando Magic heeft de mogelijkheid om zijn contract te laten beëindigen. De optie om een meerjarig contract op te heffen is een optie die vele NBA-sterren gebruiken. Hierdoor loopt hij weg met ongeveer 6 miljoen euro en kan hij tien miljoen gaan verdienen bij een nieuw contract.

De zaakwaarnemer van de speler gaf aan dat de onderhandelingen zullen gaan starten om een nieuw contract. De club wil hem graag behouden en zal dus boven de salary-cap komen om hem te behouden. Hierdoor zal er luxe-belasting betaald worden maar voorlopig lijkt dit een reële optie. De small forward was zeer belangrijk tijdens het reguliere seizoen en ook tijdens de play-offs.

Voor Shaquille O'Neal lijkt een nieuw avontuur te komen in zijn carrière. De speler van de Phoenis Suns wordt gelinkt aan Cleveland Cavaliers. De voormalige speler van onder andere de Los Angeles Lakers en de Orlando Magic heeft wel een paar eisen. Het moet gaan om minimaal een tweejarig contract en de belofte dat LeBron James bij de club blijft.

Een andere naam die op de transferlijst staat is de naam van Tracy McGrady van de Houston Rockets. De speler heeft al sinds februari van dit jaar niet meer gespeeld vanwege een rugblessure en zal hoogstwaarschijnlijk het begin van het nieuwe seizoen ook missen. Voorlopig wordt de small forward gelinkt aan de New York Knicks, Cleveland Cavaliers en de Miami Heat.

Militairen Uruzgan schieten verkeerde granaten af

Klein foutje van onze mannen in Uruzgan: ze hebben per ongeluk de verkeerde granaten afgeschoten, in de richting van onze eigen troepen. Deze troepen hadden om lichtmortieren gevraagd, om zo het zicht te verbeteren tijdens een nachtelijke patrouille. In plaats daarvan werden er rookgranaten afgeschoten, bedoeld om een rookgordijn op te trekken.

Het zicht zal er niet beter op zijn geworden, maar volgens Defensie zijn de militairen niet in gevaar geweest. Ook bevatten de fosforgranaten maar een klein percentage fosfor. Een verslaggever van de Wereldomroep was getuige van het incident en Defensie heeft bevestigd dat er inderdaad fosforgranaten zijn afgeschoten in plaats van lichtmortieren. 

Met dank aan Opgefockt voor de submit! 

Boek: Filmjaarboek 2008/2009

Weet jij nog welke films je vorig jaar allemaal hebt gezien? Of hoe de regisseur van die ene film ook alweer heet? Zijn er nog films die vorig jaar zijn uitgekomen, maar die jij nog steeds niet gezien hebt? Deze en meer vragen kunnen beantwoord worden aan de hand van het boek dat alle films bevat die in 2008 in Nederland in de bioscoop zijn gekomen: het Filmjaarboek 2008/2009. Dit boek bevat echter niet alleen een overzicht met alle uitgebrachte films van 2008, er staan ook zeven artikelen in met thema’s die op dit moment in de filmwereld spelen.


FINA publiceert maandag nieuwe pakkenlijst

De Wereldzwembond FINA zal komende maandag een nieuwe lijst van legale zwempakken publiceren. Alleen deze pakken mogen tijdens wedstrijden gedragen worden.

De FINA zou eigenlijk vrijdag met een nieuwe lijst komen maar heeft dit uitgesteld tot komende maandag zo heeft de zwembond dinsdag bekend gemaakt. In mei werd al een eerste versie van de lijst bekend gemaakt, diverse pakken, die van polyurethaan waren gemaakt, werden toen verboden omdat ze teveel drijfvermogen hadden.

Onder de verboden pakken uit de lijst van mei zaten verschillende pakken van Arena, Jaked en Blue Seventy waarin de afgelopen maanden records werden gezwommen. De fabrikanten kregen toen tot half juni de tijd om met pakken op de proppen te komen die wel door de beugel konden.

Tyler Hamilton akkoord met schorsing

Tyler Hamilton heeft de acht jaar schorsing die hij opgelegd kreeg geaccepteerd. De Amerikaanse wielrenner werd betrapt op het gebruik van doping.

Het Amerikaanse nationale antidopingbureau sprak de "levenslange" straf uit twee maanden nadat hij betrapt werd. De 38-jarige Hamilton gaf toe een middel gebruikt te hebben tegen depressiviteit. Dit middel bleek de anabole steroïde testosteron te bevatten.

Het was de tweede keer dat de voormalig olympisch kampioen tijdrijden betrapt werd op doping. In 2004 werd hij als olympisch titelhouder als eerste atleet betrapt op het gebruik van een illegale bloedtransfusie. Die overtreding kostte hem twee jaar schorsing. De schorsing van acht jaar maakt meteen een einde aan zijn sportcarrière die ontsierd werd door verdenkingen en bewijzen voor dopinggebruik.

'AC Milan wil Valdes en Eto'o'

AC Milan is sinds het vertrek van Kaká naar Real Madrid druk bezig op de transfermarkt. De club wil zich zowel voorin als achterin versterken. Barcelona-spelers Samuel Eto'o en Victor Valdes zijn namen die veel genoemd worden voor een transfer.

Verschillende media laten weten dat AC Milan al een akkoord bereikt heeft met Eto'o over een transfervrije overstap in 2010. De nieuwe trainer van AC Milan Leonardo wil echter de spits dit seizoen al hebben.

Eto'o, die nog een contract heeft tot 2010, staat verder ook in de belangstelling van AC Milan-rivaal Internationale en Manchester City. Valdes heeft ook een contract tot 2010 bij Barcelona. De 27-jarige keeper heeft nog geen akkoord kunnen bereiken door de hoge looneisen.

Spurs tonen interesse in Robben

Door het huidige aankoopbeleid van Real Madrid moeten er spelers verkocht worden. Volgens verschillende Spaanse media worden de Nederlanders bij de club per fax aan alle Europese toppers aangeboden. Arjen Robben en Wesley Snijeder zijn spelers waar vele topclubs interesse in toonden.

Hans Robben, zaakwaarnemer en vader van de vleugelaanvaller, bevestigde interesse van Tottenham Hotspur tegenover NOS Sportjournaal. Real Madrid liet de speler weten dat vertrek de beste optie is op dit moment. Door de komst van topaankopen Cristiano Ronaldo en Kaká lijkt de Oranje-international overbodig. Robben gaf aan het liefst te willen blijven in Madrid.

Naast Robben staan ook Ruud van Nistelrooy, Klaas-Jan Huntelaar, Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder, Royston Drenthe, Mahamadou Diarra, Javier Saviola en Gabriel Heinze op de transferlijst.

Zwempedofiel is 'uitzonderlijk' geval

De zedenzaak met de van ontucht verdachte zwemleraar in Den Bosch is volgens het Meldpunt Kinderporno op Internet uitzonderlijk.

Bij de 59-jarige verdachte zijn tienduizenden digitale foto's gevonden, die hij vermoedelijk zelf heeft gemaakt van minstens 98 meisjes in de leeftijd van 6 tot 16 jaar.

Dat verzamelaars van kinderporno honderdduizend foto's in hun bezit hebben, komt helaas vaker voor, aldus een woordvoerder van het Meldpunt Kinderporno. Maar meestal komt zo'n verzameling tot stand door uitwisseling. De Bossche zwemleraar lijkt de foto's echter allemaal zelf te hebben geschoten. De meeste foto's zouden in of rond zwembaden zijn gemaakt.

Op een aantal foto's zijn ontuchtige handelingen te zien. Volgens justitie is er vermoedelijk geen sprake van verkrachting geweest. Van zeker twee slachtoffers zijn de namen bekend. Volgens de politie kan het maanden duren tot alle slachtoffertjes zijn achterhaald.

Gisteravond werden in Den Bosch, Vught en Drunen informatieavonden gehouden voor verontruste ouders. De politie heeft honderd agenten op de Bossche zedenzaak gezet. De verdachte had geen strafblad.

Volgens burgemeester Rombouts heeft de zedenzaak veel emoties in Den Bosch losgemaakt: 'Er is veel onrust, bezorgdheid, maar ook boosheid en woede.'

Zuipende jongeren krijgen donderpreek

Burgemeester Cees van der Knaap van Ede gaat op tournee langs de kerken in het buitengebied van zijn gemeente om ouders te waarschuwen voor het excessieve drankgebruik van hun kinderen. Hij heeft onlangs alle drankketen in Ede verboden en wil ouders op hun verantwoordelijkheid wijzen, zegt hij. "Het gaat om de gezondheid van de puber wiens hersenen nog niet zijn volgroeid. Er wordt steeds meer gedronken op steeds jongere leeftijd. Wij willen dat tegengaan."

Ouders zijn het in beginsel met hem eens, weet Van der Knaap (CDA). Nadat hij hard was opgetreden tegen een keet in Harskamp (gemeente Ede) na een vechtpartij kwamen de verhalen los. "Ze zijn blij dat ik mijn tanden laat zien. Ze voelen zich geruggensteund."

Duizenden jongeren op het platteland vermaken zich in de weekeinden in een illegale keet met veel drank. De Tweede Kamer riep in april om sluiting, maar minister Ter Horst krijgt weinig vat op gemeenten. Ede is de eerste en voorlopig enige die de keten op slot zet. De gemeenten Barneveld, Zwartwaterland, Staphorst en Putten formuleerden dit jaar juist beleid om keten te registreren en op voorwaarden te gedogen.

Zij wijzen erop dat je met jongeren in contact moet blijven om invloed op hun drankgebruik te krijgen. "Ons buitengebied is zo uitgebreid dat jongeren alle mogelijkheden hebben om in het geniep door te gaan", zegt wethouder Barend Siksma (VVD) van Putten.

Wethouder Henk Hutten (CU) van Staphorst vindt de keten niet per definitie oorden van verderf. "Sommige gaan samen op skivakantie. Het is een verlengstuk van de huiskamer.' Jongerenwerkster Henrike Hofstede uit Staphorst meent dat contact de enige manier is om vat te krijgen op het probleem. 'Bij een verbod gaan ze ondergronds."


Zuipende jongeren krijgen donderpreek  (foto: DAG)

'D¸eko en AC Milan bereiken akkoord'

Volgens Italiaanse media zou de Bosnische spits Edin D¸eko een akkoord hebben bereikt met AC Milan. Adriano Galliani, vicepresident van de club zou een goed gesprek hebben gevoerd met de zaakwaarnemer van de spits.

Daarnaast zou een delegatie van de club met Jürgen Marbach, de directeur van Wolfsburg, een gesprek hebben gehad.

Eerder gaf de Duitse werkgever aan dat ze de spits niet willen verkopen maar daar lijkt nu verandering in te komen.
D¸eko heeft een contract tot 2011 bij Wolfsburg. Met 26 doelpunten in 32 wedstrijden is hij een spits die gewild is in Europa. Afgelopen seizoen werd hij ook Duits voetballer van het jaar.

Lancering Endeavour opnieuw uitgesteld

De lancering van de Amerikaanse spaceshuttle Endeavour is voor onbepaalde tijd uitgesteld. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA slaagde er niet in een lek bij een brandstoftank op tijd te repareren. Dat maakte de NASA vandaag bekend.

Het lek was enkele uren voor de geplande lancering ontdekt. Het is de tweede keer dat de NASA het vertrek van de Endeavour uitstelt. Ook afgelopen zaterdag gooide een brandstoflek roet in het eten.

Wanneer de NASA een derde poging doet de Endeavour te lanceren, is nog niet bekend.

NASA schrapt lancering Endeavour opnieuw  (foto: ANP)

Activisten vrezen homohaat door Brüno

Amerikaanse homo-organisaties zijn bezorgd over de nieuwe film van komiek Sacha Baron Cohen, beter bekend als Borat. In de nieuwe productie Brüno speelt Cohen een extraverte homoseksuele modeverslaggever met een Oostenrijks accent. De film gaat vandaag in première in Londen.

Stereotype
Homoactivisten zijn bang dat de film het stereotype beeld van de homoseksuele man zal versterken. Maar volgens de producent, Universal Studios, is het juist de bedoeling om homofobie belachelijk te maken.

Satire
Rashad Robinson, directeur van Gay and Lesbian Alliance Against Defamation (GLAAD): ‘We begrijpen de goede bedoelingen van de filmmakers, dit soort satire kan homofobie ontmaskeren. Maar aan de andere kant kan het er ook voor zorgen dat mensen zich nog ongemakkelijker gaan voelen bij onze gemeenschap.

’Kont op Eminem'
Cohen zorgde tijdens de uitreiking van de MTV Awards al voor opschudding toen hij zich gekleed als Brüno vanaf het podium met zijn kont op het hoofd van rapper Eminem liet vallen. Deze liep daarop woedend de zaal uit.

De film is vanaf 9 juli in Nederland te zien. In de Verenigde Staten gaat hij op 10 juli in première.

Het is niet voor het eerst dat Sacha Baron Cohen opschudding veroorzaakt met een typetje: de Kazachstaanse autoriteiten waren ook al niet zo gecharmeerd van zijn rol als sterverslaggever Borat.

 

Film: State of Play

De totstandkoming van State of Play is niet zonder slag of stoot gegaan. De film is gebaseerd op een gelijknamige miniserie, waarvan schrijver Paul Abbott niet wilde dat deze verfilmd zou worden. Na een bod van een bedrag van zeven cijfers, ging hij echter toch overstag. De hoofdrollen waren in eerste instantie voor Brad Pitt en Edward Norton, maar na onenigheid stapten beiden uit het project en werden de opnames uitgesteld. Uiteindelijk namen Russell Crowe en Ben Affleck de rollen op zich en kon de film eindelijk gemaakt worden.


Treinverkeer Hoofddorp-Leiden nog ontregeld

De NS meldt vanochtend dat de problemen op het spoor tussen Hoofddorp en Leiden Centraal nog een groot deel van vandaag aan zullen houden. De treinen zullen op dat traject pas weer rond 16.00 uur volgens plan rijden.

De problemen op het spoor zijn ontstaan nadat gisteravond een bovenleiding door het raam van een rijdende trein sloeg. Direct na het ongeval is de stroom van de bovenleiding gehaald. De kabels zijn inmiddels nog niet hersteld, waardoor er minder treinen op dat traject kunnen rijden. De NS raadt reizigers aan om, om te reizen en zet bussen in. Naar verwachting is de vertraging ongeveer een half uur.

Er zijn acht reizigers gewond geraakt door de inslaande bovenleiding. Zeven van hen raakten lichtgewond door rondvliegende glasscherven en konden ter plekke aan hun verwondingen worden geholpen. Een achtste passagier werd naar het ziekenhuis in Leiden gebracht. Hij trok aan de noodrem waardoor hij ten val kwam, met een gekneusde ribbenkast tot gevolg.

De vierhonderd inzittenden van de trein werden met bussen opgehaald. De tweehonderd inzittenden van de trein die achter de gestrande trein tot stilstand was gekomen, zijn ook met bussen verder vervoerd.

Brandende pindafabriek wordt gesloopt

Het lukt de brandweer maar niet om de brand die zaterdag in een pindafabriek in het Zeeuwse Sint Maartensdijk ontstond te blussen. In de fabriek ligt tweehonderd ton aan nootjes die samengeperst zijn in balen. Omdat deze balen met pinda's heel langzaam branden, is het moeilijk de brand te blussen.

Om toch een einde te maken aan de brand, is er besloten om het pand voorzichtig te slopen. Met een shovel zullen de balen vervolgens weggehaald worden en in grote bakken water ondergedompeld worden.

Met de sloop van de fabriek zal vandaag begonnen worden. Om de kijkers op afstand te houden, heeft de gemeente een noodverordening afgekondigd. Het afbreken van de fabriek en het blussen van de brand zal naar verwachting nog enkele dagen in beslag nemen.

Weer inzittende verongelukte Airbus gevonden

In de Atlantische Oceaan heeft de Braziliaanse marine gisteren weer een lichaam gevonden van een passagier van de Airbus die op 1 juni neerstortte. In totaal zijn er nu, ruim twee weken na de vliegramp, vijftig stoffelijke overschotten geborgen.

De Braziliaanse autoriteiten laten weten dat het lichaam aan land zal worden gebracht voor identificatie. Ondertussen wordt er nog verder gezocht naar de andere 178 inzittenden. De zoektocht vindt plaats over een oppervlakte van 19.000 vierkante kilometer.

Ook wordt er verder gezocht naar de twee zwarte dozen. Als deze dozen met datarecorders worden gevonden, kan er mogelijk uitsluitsel gegeven worden over de oorzaak van de vliegramp.

MySpace haalt de bezem erdoor

De sociale netwerksite MySpace ontslaat vijfhonderd mensen, bijna dertig procent van het personeelsbestand in de Verenigde Staten. Dat maakte het bedrijf gisteren bekend.

De reorganisatie moet het bedrijf efficiënter maken. MySpace is onderdeel van News Corporation, het bedrijf van Rupert Murdoch. Alle bedrijfsonderdelen in de VS zullen geraakt worden door de ontslagronde. Er blijven duizend medewerkers over.

"Ik begrijp dat dit soort ingrepen pijnlijk zijn voor velen. Maar ze zijn ook nodig voor een gezond bedrijf op de langere termijn”, zei Owen van Natta, de baas van MySpace. Vorig jaar sloot MySpace al na negen maanden haar Nederlandse kantoor.

Jongeren voeren actie voor ov-kaart

De jongerenorganisatie van de ChristenUnie, PerspectieF, reist vandaag met een bus langs drie middelbare scholen in Ede, Wageningen en Veenendaal. De organisatie vraagt hiermee aandacht voor haar pleidooi de ov-jaarkaart ook in te voeren voor 16 en 17-jarige mbo-leerlingen.

Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) is uitgenodigd om mee te rijden. Of de staatssecretaris meerijdt, is nog niet bekend. PerspectieF wil dat het kabinet geld uittrekt voor de ov-kaart.

Gisteren hielden actievoerders van de Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB) een school bezet in Arnhem, met hetzelfde doel. Het kabinet wilde aan de wens tegemoetkomen en 30 miljoen euro beschikbaar stellen, maar dat voorstel werd weer ingetrokken.

De busrit start vandaag om 10.15 uur op het ROC A12 in Ede. PerspectieF zal ov-studentenkaarten uitdelen aan de scholieren en met hun in gesprek gaan over dit onderwerp.

Drugsgeweld Mexico eist tientallen levens

Het drugsgeweld in Mexico blijft mensenlevens eisen. Bij de jongste conflicten tussen drugsbendes in het noorden van het land zijn zeker 22 personen gedood. Dat maakten de autoriteiten gisteren bekend.

Onder de doden zijn zeven jongeren. Hun gefolterde lijken werden gedumpt op een straat in de stad Gomez Palacio. In de gewelddadigste stad van Mexico, Ciudad Juarez aan de grens met de Amerikaanse staat Texas, kwamen elf mensen om het leven.

Volgens waarnemers neemt het drugsgeweld toe in aanloop naar tussentijdse verkiezingen, die worden beschouwd als referendum over het beleid van president Felipe Calderon om de drugscriminaliteit aan te pakken. Sinds hij zijn campagne ruim twee jaar geleden aankondigde, kwamen ruim 10.000 personen om het leven door geweld dat hoogstwaarschijnlijk met de drugshandel te maken had.

In de strijd tegen de drugssmokkel trof de Mexicaanse marine in een containerschip meer dan duizend kilo cocaïne aan die was verstopt in ruim twintig bevroren haaien. De drugs waren bedoeld voor de Verenigde Staten. Het schip lag in een haven in de Zuid-Mexicaanse staat Yucatan.

Obama: Mousavi en Ahmadinejad 'een pot nat'

Er is nauwelijks verschil tussen het beleid van de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad en oppositieleider Mir Hossein Mousavi. "In beide gevallen krijgen we te maken met een Iraans regime dat zich van oudsher vijandig opstelt ten opzichte van de Verenigde Staten", aldus de Amerikaanse president Barack Obama dinsdag.

Obama zei tijdens een interview met tv-zender CNBC, dat de VS er hoe dan ook belang bij hebben dat Iran geen nucleaire grootmacht wordt en dat het geen terrorisme steunt. Hij had eerder via een woordvoerder laten weten, dat de VS zich niet in de interne Iraanse politiek willen mengen.

President Ahmadinejad zei onderwijl in het Russische Jekaterinenburg, dat de tijd van kapitalistische grootmachten voorbij is. Hij is daar voor een conferentie over internationale veiligheid. Ook de leiders van onder meer China en Rusland zijn daarbij aanwezig.

"Mousavi en Ahmadinejad zijn een pot nat."  (foto: ANP)

Bitter Sweet VOC-Hollanders

‘Mag ik twee stroopwafels, alstublieft?’ De mevrouw achter de kraam is even stil. Zou ze me verstaan hebben? Zou ze weten wat ik bedoel? De stroopwafels liggen voor haar neus, maar of ze de link kan maken tussen mijn gekke lettercombinatie en de koekjes, is nog afwachten. ‘Ja, hoor,’ zegt ze, ‘dat is dan één euro.’ Niet zo duur voor twee wafels, denk ik dan Hollands. Op veel markten betaal ik een euro voor mijn lievelingskoekje.

Lam, Lammer, Lammetjes

Als er één schaap over de dam is, dan volgen er meer. De introductiecolumn van deze week vormt dan ook de aanzet voor een reeks aan verhalen, waarvan jullie er iedere maand één voorgeschoteld krijgen. De serie zal bestaan uit een aaneenschakeling van twijfelachtige hersenspinsels die het levenslicht niet kunnen verdragen en daarom in de donkere krochten van deze columnreeks verzameld worden. Dat soort dubieuze gedachten steken namelijk voortdurend de kop op, soms tijdens het gamen, maar voornamelijk wanneer ik met heel andere dingen bezig ben. Ik game namelijk helemaal niet zoveel. Als ik het dan toch doe, is het de term ‘gamen’ nauwelijks waardig. Verzuurd en ongemotiveerd als ik ben, voel ik me soms een gepensioneerde uitkeringstrekker. Een korte uitweiding over hoe dat zo gekomen is, lijkt me in ieder geval op zijn plaats.

Ziekenhuis biedt werk in tijd van crisis

Het Universitair Medisch Centrum in Utrecht begint een campagne om in de tijden van recessie en ontslag nieuwe medewerkers aan te trekken.

Onder de titel "Ontsla jezelf voor een ander het doet" probeert het ziekenhuis potentiële medewerkers duidelijk te maken dat een overstap naar de gezondheidszorg, en dan liefst naar het Utrechtse ziekenhuis, niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Het ziekenhuis biedt bijvoorbeeld leer-werktrajecten die nieuwe werknemers omscholen, maar ook tegelijk werk en een salaris bieden.

Het gaat daarbij niet alleen om mensen met een zorgachtergrond, maar ook om managers, technici, secretaresses en automatiseerders.


Ziekenhuis biedt werk in tijd van crisis  (foto: DAG)

'Linda Hogan is aan de drugs'

Hulk Hogan, de voormalige Amerikaanse showworstelaar, zegt dat zijn ex-vrouw Linda Hogan aan de drugs is. Hij poogt in een rechtszaak te bewijzen dat zij geen recht heeft op tienduizenden dollars aan alimentatie.

Hulk Hogan wilde gisteren de ware aard van zijn ex-vrouw laten zien. Volgens hem zou zij namelijk zijn alimentatiegeld aan drugs verkwanselen, meldt TMZ. Kapster Tracy Morgan getuigde in de rechtbank in Florida dat Linda in de salon checks kwam inwisselen zodat ze drugs kon kopen. Volgens de kapster bestaat haar favoriete drugscocktail uit wiet met pijnstillers.

Ook een vrachtwagenchauffeur beweerde in de rechtbank dat hij Linda op een boot coke zag snuiven. De advocaten van Hogan doen er alles aan om hem niet maandelijks het bedrag van 40.000 te laten ophoesten. De vraag is of Hogans ex-vrouw de tegenaanval zal gaan inzetten en nog wat vuile was van ‘Hulkie’ zal gaan buiten hangen.

Chinezen doden 36.000 honden

De Chinese stad Hanzhong heeft 36.000 zwerfhonden en honden die als huisdier werden gehouden, laten afmaken. Dat meldden staatsmedia in China gisteren.

De autoriteiten kwamen in actie om te voorkomen dat nog meer mensen na een hondenbeet komen te overlijden aan rabiës oftewel hondsdolheid. Twaalf inwoners van de stad in de noordelijke provincie Shaanxi zouden het leven hebben gelaten door deze ziekte. Volgens de bestuurders kampt Hanzhong met een epidemie.

Alleen al in de afgelopen maand zouden zesduizend mensen gebeten of gekrabd zijn door honden. In China woedt al langer een discussie over de behandeling van dieren. Een team van deskundigen werkt aan een wetsvoorstel om dieren te beschermen tegen mishandeling.

Het houden van huisdieren is een relatief nieuw fenomeen in China, waar steeds meer mensen genoeg geld hebben voor deze hobby. Onder het communistische bewind van Mao Zedong werd dit nog gezien als een bezigheid van de verfoeide bourgeoisie en was een verbod van kracht. Een paar jaar geleden werd dit verbod opgeheven.

Microsoft reageert op geruchten opvolger Xbox 360

Op het internet werd gespeculeerd dat voor 'Project Natal' een upgrade nodig zou zijn. De geruchtenmolen werd daarmee aan de gang gezet en al snel werd er beweerd dat de Xbox 360 een hardware upgrade zou ondervinden. Inmiddels heeft Microsoft gereageerd op dit gerucht. Microsofts Aaron Greenberg meent dat we een 'Next-Gen' ervaring kunnen verwachten die gewoon speelbaar is op de Xbox 360.

"I think part of the excitement about this announcement is that in many ways we are delivering a next generation experience this generation. With that said, I can confirm that Natal will run on Xbox 360 so no new console investment will be necessary."

We hoeven dus niet meer bang te zijn dat we een nieuw platform moeten aanschaffen om te kunnen babbelen met Milo, of een andere toepassing van Project Natal. Toch, als je Aarons uitspraak goed leest, zie je dat Microsoft nergens de komst van een nieuwe console ontkent. We kunnen dus rustig blijven speculeren.

Brutal Legend en Uncharted 2 grote favorieten E3 Awards

Net als elk jaar zullen ook nu weer naar aanleiding van de E3 de Game Critics Awards uitgereikt gaan worden. Onofficieel de belangrijkste awardshow naar aanleiding van de beurs in Los Angeles. De jury, bestaande uit journalisten van 29 grote Amerikaanse media, heeft vandaag de nominaties bekend gemaakt voor de 2009-editie. Grote favorieten zijn Brutal Legend en Uncharted 2, beide games kregen vier nominaties waaronder "Best of Show". De heren bij Bioware mogen erg tevreden zijn; Mass Effect 2 en The Old Republic kregen ieder drie nominaties en Dragon Age: Origins kreeg er twee.

Best of Show
- Brütal Legend (Double Fine Productions/EAP for PS3, Xbox 360)
- Mass Effect 2 (BioWare/Electronic Arts for Xbox 360, PC)
- Modern Warfare 2 (Infinity Ward/Activision for PS3, Xbox 360, PC)
- Splinter Cell Conviction (Ubisoft Montreal/Ubisoft for Xbox 360)
- Uncharted 2: Among Thieves (Naughty Dog/SCEA for PS3)

Best Original Game
- Alan Wake (Remedy/MGS for Xbox 360)
- Bayonetta (Platinum Games/Sega for PS3, Xbox 360)
- Brütal Legend (Double Fine Productions/EAP for PS3, Xbox 360)
- Heavy Rain (Quantic Dream/SCEE for PS3)
- Scribblenauts (5TH Cell/WBIE for Nintendo DS)

Best Console Game
- Brütal Legend (Double Fine Productions/EAP for PS3, Xbox 360)
- God of War 3 (Sony Santa Monica/SCEA for PS3)
- Mass Effect 2 (BioWare/Electronic Arts for Xbox 360)
- Modern Warfare 2 (Infinity Ward/Activision for PS3, Xbox 360)
- Uncharted 2: Among Thieves (Naughty Dog/SCEA for PS3)

Best Handheld Game
- Gran Turismo (Polyphony Digital/SCEJ for PSP)
- LittleBigPlanet (SCE Studio Cambridge/Media Molecule/SCEE for PSP)
- Mario and Luigi: Bowser's Inside Story (Alphadream/Nintendo for Nintendo DS)
- Scribblenauts (5TH Cell/WBIE for Nintendo DS)
- The Legend of Zelda: Spirit Tracks (Nintendo for Nintendo DS)

Best PC Game
- DC Universe Online (Sony Online Austin/SOE)
- Dragon Age: Origins (BioWare/EA)
- Left 4 Dead 2 (Valve/EAP)
- Star Wars: The Old Republic (BioWare Austin/LucasArts)
- Supreme Commander 2 (Gas Powered Games/Square Enix)

Best Hardware
- DJ Hero Controller (Freestyle Games/Red Octane/Activision)
- "Project Natal" (Microsoft)
- PSP Go (Sony Computer Entertainment)
- Tony Hawk Ride Skateboard (Robomodo/Activision)
- Wii MotionPlus (Nintendo)

Best Action Game
- BioShock 2 (2K Marin/2K Games for PS3, Xbox 360, PC)
- Halo 3 ODST (Bungie/MGS for Xbox 360)
- Left 4 Dead 2 (Valve/EAP for Xbox 360, PC)
- Modern Warfare 2 (Infinity Ward/Activision for PS3, Xbox 360, PC)
- Singularity (Raven/Activision for PS3, Xbox 360, PC)

Best Action/Adventure Game
- Bayonetta (Platinum Games/Sega for PS3, Xbox 360)
- Brütal Legend (Double Fine Productions/EAP for PS3, Xbox 360)
- God of War 3 (Sony Santa Monica/SCEA for PS3)
- Splinter Cell Conviction (Ubisoft Montreal/Ubisoft for Xbox 360)
- Uncharted 2: Among Thieves (Naughty Dog/SCEA for PS3)

Best Role Playing Game
- Alpha Protocol (Obsidian/Sega for PS3, Xbox 360, PC)
- Dragon Age: Origins (BioWare/EA for PS3, Xbox 360, PC)
- Mario & Luigi: Bowser's Inside Story (Alphadream/Nintendo for Nintendo DS)
- Mass Effect 2 (BioWare/EA for Xbox 360, PC)
- Star Wars: The Old Republic (BioWare Austin/LucasArts for PC)

Best Racing Game
- Blur (Bizzare Creations/Activision for PlayStation 3, Xbox 360, PC)
- Forza Motorsport 3 (Turn 10/MGS for Xbox 360)
- ModNation Racers (United Front/SCEA for PS3)
- Need for Speed Shift (Slightly Mad/EA Games for PS3, Xbox 360, PC)
- Split/Second (Black Rock/Disney Interactive for PS3, Xbox 360, PC)

Best Fighting Game
- Marvel vs. Capcom 2: New Age of Heroes (Foundation 9/Capcom for PS3, Xbox 360)
- Soul Calibur: Broken Destiny (Project Soul/Namco-Bandai Games for PSP)
- Tatsunoko vs. Capcom: Ultimate All Stars (Eighting/Capcom for Wii)
- Tekken 6 (Namco Bandai for PS3, Xbox 360)
- The King of Fighters XII (SNK Playmore for PS3, Xbox 360)

Best Sports Game
- Fight Night Round 4 (EA Canada/EA Sports for PS3, Xbox 360)
- Madden NFL 10 (EA Tiburon/EA Sports for PS3, Xbox 360, Wii)
- NHL 10 (EA Canada/EA Sports for PS3, Xbox 360)
- Tiger Woods PGA Tour 10 (EA Tiburon/EA Sports for Wii)
- Tony Hawk Ride (Robomodo/Activision for PS3, Xbox 360, Wii)

Best Strategy Game
- League of Legends: Clash of Fates (Riot Games for PC)
- Order of War (Wargaming.net/Square Enix for PC)
- R.U.S.E. (Eugen Systems/Ubisoft for PS3, Xbox 360, PC)
- Supreme Commander 2 (Gas Powered Games/Square Enix for Xbox 360, PC)

Best Social/Casual Game
- DJ Hero (Freestyle/Red Octane/Activision for PS3, Xbox 360, Wii)
- Guitar Hero 5 (Neversoft/Red Octane/Activision for All Systems)
- Scribblenauts (5TH Cell/WBIE for Nintendo DS)
- The Beatles Rock Band (Harmonix/MTV Games/EAP for PS3, Xbox 360, Wii)
- Wii Sports Resort (Nintendo for Wii)

Best Online Multiplayer Game
- Halo 3 ODST (Bungie/MGS for Xbox 360)
- Left 4 Dead 2 (Valve/EAP for Xbox 360, PC)
- MAG (Zipper Interactive/SCEA for PS3)
- Star Wars: The Old Republic (BioWare Austin/LucasArts for PC)
- Uncharted 2: Among Thieves (Naughty Dog/SCEA for PS3)

Interviews geven veel FIFA 10 details

Niet zo heel lang geleden was er een bijeenkomst voor de pers in het stadion van Arsenal, het Emirates Stadium . Daar werd FIFA 10 gepresenteerd en was de game ook voor het eerst speelbaar. Beelden van wat er daar binnen is gebeurd mochten niet verspreid worden tot op heden. Helaas zien we nu ook maar weinig beelden van de game, maar we leren wel meer aan de hand van verschillende interviews.

Het beste en het slechtste van de E3 op een rijtje

Tijdens de E3 werden we overspoeld met nieuws. In enkele dagen zijn er honderden posts gedaan hier op Fok!games. Wij luie gamers hebben natuurlijk geen zin of tijd om alles te lezen. Gelukkig bestaat Gametrailers, een mooie website die voor ons een aantal compilaties gemaakt heeft, waardoor we met minimale inspanningen nog eens de E3 op een rijtje kunnen zetten. Ook zijn er awards uitgedeeld, aan bijvoorbeeld beste shooter, beste graphics enzovoorts. Geniet van dit overzicht en herleef de mooiste momenten van de E3.

>>>Overzicht<<<

Aanraders:
Beste graphics of E3

Most embarrassing of E3


Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1060
preview
WarioWare: Move It!
review
We Were Here Expeditions: The Friendship
special
VrijMiBabes #176 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1058
preview
Super Mario Bros. Wonder
©FOK.nl e.a.