Susan Boyle voorlopig nog in psychiatrische kliniek

Susan Boyle heeft langdurig psychische hulp nodig, zeggen de dokters van de psychiatrische kliniek waar ze verblijft. Chris Thompson, het hoofd van de medische instelling, zegt in de Daily Mail dat de therapie geen kwestie is van enkele dagen. "Elke hulp in een psychiatrische instelling voor een paar dagen is een mislukte behandeling", aldus Thompson. Wat voor een psychische behandeling de zangeres krijgt wil hij niet zeggen.

Boyle verloor zaterdag de finale van Britain’s Got Talent van de dansgroep Diversity. Na de show zou ze zijn uitgevallen tegen enkele producers.  Kort daarna stortte ze in en werd ze opgenomen in de kliniek.

De breakdown zat er al een tijdje aan te komen, zegt Irene Carter, wier dochter in dansgroep Sugar Free zit. "Susan gedroeg zich de hele week al gek, ze is raar en praat constant in zichzelf". Volgens de vrouw verklaarde Boyle een keer na een telefoongesprek dat ze met haar kat had zitten bellen.

De arts van de zangeres vraagt zich af of ITV, de producent van Britain’s Got Talent, wel genoeg heeft gedaan om de minder begaafde Boyle te beschermen. De media doken de afgelopen tijd boven op de nieuwe ster. Zelfs nu ze in een kliniek ligt, staat de pers onophoudelijk voor de deur.  De Britse minister van Cultuur, Andy Burnham wil dan ook dat er een onderzoek komt naar de gang van zaken.  De Daily Telegraph bekent alvast schuld. De krant noemt het mediacircus achteraf  ‘onze schande’.

De familie van Boyle vertrouwt er echter op dat ze snel weer naar huis kan. "Ze heeft gewoon een lekker kopje Schotse thee nodig". Ook Amanda Holden, jurylid van het programma denkt dat het allemaal wel goed komt met Boyle. "Ik denk dat ze een een pauze nodig heeft uit de spotlight zodat ze kan relaxen en genieten van wat haar allemaal overkomt".

Toch heeft de zangeres ook iets om naar uit te kijken, want inmiddels heeft jurylid Simon Cowell haar een platencontract bij Sony aangeboden. Hij gunt haar alle tijd om te beslissen of zij hiermee instemt.


Susan Boyle voorlopig nog in psychiatrische kliniek  (foto: DAG)