Veel kijkers nemen afscheid van Jaap en Nel Kooiman

Ruim 1,5 miljoen kijkers zagen gisteravond de allerlaatste aflevering van de KRO-comedy Toen was geluk heel Gewoon op Nederland 1. Dit bleek uit vandaag gepubliceerde kijkcijfers van de Stichting KijkOnderzoek.

De slotaflevering heette De Rek is er Uit en werd voorafgegaan door een speciale uitzending met de titel Nu is Geluk Nooit meer Gewoon, die 1.273.000 kijkers trok. In deze uitzending blikten de acteurs, onder wie Gerard Cox (Jaap Kooiman), Joke Bruijs (Nel Kooiman) en Sjoerd Pleijsier (Siem Stokvis) terug op leuke, bijzondere momenten uit de serie.

Toen was Geluk heel Gewoon stopt na zestien jaar aanwezigheid op de Nederlandse televisie. De serie kende een grote schare trouwe kijkers. Anderhalf miljoen kijkers voor een aflevering waren heel gewoon.

De scripts werden geschreven door Cox en Pleijsier. Cox maakte deze week bekend voor omroep Max een remake te maken van Stiefbeen en Zoon. De succesvolle NCRV-serie uit de jaren zestig is een Nederlandse bewerking van de Engelse serie Steptoe and Son. Het verhaal gaat over een vader en zoon die beiden voddenhandelaar zijn. Cox wil de serie schrijven en de rol van Stiefbeen spelen. Stiefbeen en Zoon moet in 2011 op televisie komen.