FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 21 mei 2009

Goudverkopen stijgen explosief

De verkoop van goud is in diverse Europese landen en de VS fors gestegen ten opzichte van een jaar eerder. De stijging is het gevolg van de aanhoudende financiële crisis en de waardevastheid van goud.

De vraag steeg in het eerste kwartaal van dit jaar met 38 procent, zo zegt de World Gold Council. Ook de vraag naar Exchange Traded Funds (ETF), een beleggingsfonds dat de beursindex zo nauwkeurig mogelijk volgt, steeg explosief.

De grootste stijging werd genoteerd in Oostenrijk. De vraag naar goud was daar ruim tien keer groter dan een jaar eerder. Zwitserland (+437%), Duitsland (+400%) en de Verenigde Staten (+216%) volgden. De vraag naar goud in India, van oudsher 's werelds grootste goudmarkt, daalde in het eerste kwartaal met 83 procent.

Het volledige rapport kun je hier (pdf) zelf lezen.

Blessure Painted Black bij dekken

Anky van Grunsven kan voorlopig niet beschikken over Painted Black. Het paard heeft een blessure opgelopen bij het dekken.

Het is de verwachting is dat binnen één tot twee maanden Painted Black weer kan gaan trainen. "Ik baal enorm, maar gelukkig komt het wel allemaal weer goed", aldus Van Grunsven. "Ik geef het paard nu alle tijd om te herstellen."

Het was de planning dat Van Grunsven in juni enkele wedstrijden Met Painted Black zou rijden. Met de hengst werd de olympisch kampioene onlangs derde in de finale van de wereldbeker. Tijdens het nationaal- en Europees kampioenschap zal Van Grunsven normaal gesproken gebruik maken van haar nummer één paard Salinero.

Nederland op pad op Hemelvaartsdag

Veel Nederlanders zijn vandaag op pad gegaan om Hemelvaartsdag op een aangename wijze door te brengen. Dat kon een meubelboulevard zijn, een tuincentrum of een attractiepark. Ook het strand was in trek, al was het wat fris voor een zonnebad.

De drukte op de wegen viel mee, in vergelijking met andere "mooie" dagen, zei een woordvoerder van de ANWB. "Het was ook geen extreem mooi weer."

"Het dagjesverkeer ging vooral richting Zeeuwse kust en richting Den Haag", aldus de ANWB-woordvoerder. In de Hofstad begon vandaag ook de Tong Tong Fair, voorheen Pasar Malam. Het evenement, dat duurt tot en met 1 juni en vooral liefhebbers van de Indische cultuur trekt, maakte een goede start. Vorig jaar trok de Fair een recordaantal van 133.000 bezoekers.

"Zeer tevreden" was ook het Dolfinarium Harderwijk. Het waterdierenpark verwelkomde "enkele duizenden" bezoekers. "Ongeveer hetzelfde aantal als vorig jaar. Wat dat betreft merken wij weinig van een economische crisis", aldus een woordvoerder. Bruinvis Kwin, die twee weken geleden werd geboren, was de publiekstrekker.

Meisje (5) dood door vallende tv

Bij een tennisclub in het Belgische Bonheiden is gisterenavond een vijfjarig meisje zwaargewond geraakt, nadat een televisie op haar hoofd was gevallen. Vanmiddag is ze aan haar verwondingen overleden.

Het kind keek met haar broer naar de tv en zij wilde het toestel draaien. Toen zij zich optrok aan het kastje waar het toestel op stond, viel het apparaat er van af. Behandeling in het ziekenhuis mocht niet meer baten.

Ferrari kent probleemloze eerste dag

Het Formule 1-team van Ferrari kende in Monaco een vrijwel probleemloze dag. De scharlakenrode bolides reden vandaag elk 73 ronden en de coureurs Felipe Massa en Kimi Räikkönen eindigden prima in de top tien.

"Ons werk in Monaco is goed uiteengezet, wat betekent dat we veel gedaan hebben zonder tijd te verliezen door technische problemen," zei teambaas Stefano Domenicali. "Iedereen zit dicht op elkaar, dus de volgorde is moeilijk te bepalen, maar op basis van wat we vandaag gezien hebben, kan ik zeggen dat we er goed bij zitten. De kwalificatie zal erg belangrijk zijn, zeker met al het verkeer dat de sleutel zal zijn in de sessie."

"Het is lastig te zeggen of we sinds Barcelona vooruit zijn gegaan, maar we zitten tussen de andere toppers en dat is een goed teken," zei Massa. "Alles ging vanaf het begin goed en onze auto is snel en consistent. In het verleden vond ik deze baan niks, maar dat is recentelijk veranderd. Vorig jaar pakte ik hier pole en vandaag voelde ik me meteen op mijn gemak, waardoor ik aan set-ups kon werken die we nog nooit eerder uitgeprobeerd hadden. De omstandigheden op de baan veranderen nog veel, dus de resultaten van vandaag zijn daarom niet representatief voor zaterdag."

Soldaten weggestuurd wegens drugsgebruik

Het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vandaag laten weten dat zes Belgische soldaten zijn weggestuurd uit Afghanistan wegens drugsgebruik tijdens diensttijd. De mannen hadden cannabis gebruikt en dit kwam aan het licht na een drugstest.

Drugsgebruik is uit den boze en het zestal zal dan ook zo zwaar mogelijk worden gestraft, zo liet het ministerie weten. Daarbij werd niet gezegd welke straf de soldaten kunnen krijgen. België heeft driehonderd soldaten gestationeerd in Afghanistan die het vliegveld van Kabul bewaken.

[LMS] Aston Martin maakt team Verstappen bekend

Het team van Aston Martin heeft vandaag de drie rijders van hun derde LMP1 auto bekend gemaakt. Eén daarvan, Jos Verstappen, was reeds bekend, Anthony Davidson en Darren Turner zullen zijn teamgenoten zijn.

Het team zal dit jaar met drie auto’s mee doen in de vijftigste 24 uur van Le Mans. Het drietal zal in hun auto te herkennen zijn door een blauwe band op de auto. Davidson en Verstappen hebben beide Formule 1 ervaring, waar Turner de laatste jaren voor SEAT in het BTCC reed en met Aston Martin vorig jaar de 24 uur van Le Mans won.

Davidson heeft al eerder aan Le Mans meegedaan in 2003 voor het team van Prodrive. "Voor een Brits coureur is het rijden voor Aston Martin een geweldige kans. Ik ken het team en haar mogelijkheden zeer goed en ik ben er zeker van dat wij goed voorbereid aan de start zullen staan", aldus Davidson.

Ook Jos Verstappen is positief over het team: "Ik wilde alleen nog aan Le Mans meedoen in een goed team en Aston Martin is dat zeker. Ik kijk er naar uit om de auto te gaan testen. Dit wordt mijn tweede Le Mans en elke keer is zeer speciaal voor mij."

Het drietal zal eind deze maand op Monza voor het eerst met elkaar de auto testen voor de race van dit jaar. Een kleine drie weken later vindt de start plaats.

Multimiljonair Jan Riedstra plotseling overleden

Multimiljonair Jan Riedstra is vanmiddag in zijn huis in Jelsum plotseling op 65-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartstilstand overleden. De 65-jarige Leeuwarder kwam een aantal maanden geleden nog landelijk in de pers doordat hij een Mercedes SLR Sterling Moss aangeschaft had van een waarde van maar liefst 1,2 miljoen euro.

Riedstra, eigenaar van Rimag Beheer, bezat als onroerendgoedmagnaat vele panden in binnen- en buitenland. In Leeuwarden was Riedstra voornamelijk bekend door zijn inzet voor de voetbalclub SC Cambuur Leeuwarden.

Hij was bestuurslid en vice-voorzitter van de Leeuwarder voetbalclub in de jaren negentig. In 2006 redde hij Cambuur, als een van de vier leden van de ‘Bierhuisgroep', van een financiële ondergang. Vorige maand trok hij zich bij de club terug als adviseur.

In Leeuwarden is geschokt gereageerd op de plotselinge dood van de 65-jarige Riedstra. Morgen zal voor de wedstrijd van SC Cambuur Leeuwarden - FC Zwolle een minuut stilte gehouden worden, tevens spelen beide teams met rouwbanden ter ere van de 65-jarige Fries.

Met dank aan De_Dwaas voor de submit.  

Gudde: "Feyenoord niet meer bij top drie"

Eric Gudde, algemeen directeur van Feyenoord, is van mening dat de Rotterdamse club geen deel meer uitmaakt van de sterkste ploegen uit de Eredivisie.

"Grootspraak is bij Feyenoord niet meer op zijn plek," aldus Eric Gudde volgens De Telegraaf.

De algemeen directeur van Feyenoord deed deze uitspraak na afloop van de 4-0 nederlaag tegen NAC. Door deze nederlaag zijn de Rotterdammers uitgeschakeld in play-offs om Europees voetbal.

Feyenoord wordt nog regelmatig in één adem genoemd met PSV en Ajax, de zogenaamde top drie. Gudde bekent echter dat van deze situatie geen sprake meer is. "Als de afgelopen drie jaar als zevende, zesde en zevende eindigt in de Eredivisie, dan hoor je daar niet meer bij."

Habraken maakt rentree na jaar afwezigheid

Helmond Sport-aanvaller Joost Habraken heeft woensdag zijn rentree gemaakt bij Helmond Sport. Wegens blessureleed stond Habraken een jaar langs de kant.

Woensdag maakte Joost Habraken zijn rentree in een oefenduel tegen BAVOS. De 20-jarige aanvaller brak in de voorbereiding op dit seizoen een scheen- en kuitbeen gedurende een oefenwedstrijd tegen vv Gemert.

"Het was een ontzettend zwaar jaar. Zeker bij belangrijke wedstrijden in een vol stadion wil je er gewoon bij zijn," zo liet de vleugelspits aan het Eindhovens Dagblad weten.

Tegen BAVOS speelde Habraken de laatste tien minuten mee en bepaalde hij de eindstand (12-0). "Een doelpuntje maakt het natuurlijk wel compleet. Ik ben echt ontzettend opgelucht dat de eerste stap is gezet. Het zal nog wel even duren voor ik weer op mijn oude niveau ben, maar ik sta gelukkig weer in het veld."

'Jihadisten' New York voor de rechter

Drie Amerikanen die volgens justitie onder meer een synagoge wilden opblazen, zijn vandaag voor een rechter verschenen.

"Dit zijn mensen die ernaar verlangden Joden te vermoorden", aldus aanklager Eric Snyder. Hij omschreef ze als "extreem gewelddadig". Volgens de politie wilden de mannen, allen moslims, een heilige oorlog (jihad) voeren.

Het gaat om James Cromitie, David Williams en Onta Williams. Een vierde verdachte, Laguerre Payen, raakte gewond bij zijn arrestatie en zal later voor de rechtbank in White Plains verschijnen.

De politie pakte de mannen gisteren op toen het viertal een plan in werking stelde om een synagoge in New York op te blazen. Ze wilden daarna een raket afvuren op een Amerikaans militair vliegtuig. Ze werden gepakt na een politieoperatie die meer dan een jaar duurde. De zaak komt op 5 juni weer voor de rechter.

Bewaking voor de synagoge.  (foto: ANP)

Vrijdag opnieuw crisisberaad in Formule 1

De Formule 1-teams hebben morgen wederom overleg met de baas van de internationale autosportfederatie (FIA), Max Mosley. Het enige punt op de agenda is de invoering van een budgetlimiet voor het seizoen 2010. Topteams als Ferrari, Renault en Red Bull dreigen de Formule 1 te verlaten, indien het plan gehandhaafd blijft.

De ruzie draait om de omstreden budgetlimiet van 45 miljoen euro. De grootste renstallen investeren momenteel jaarlijks honderden miljoenen in de autosport. De FIA wil echter fiks bezuinigen zodat de sport interessant wordt voor meer sponsoren (en dus meer teams). Nadat een eerste overleg (vorige week) niks opleverde, stapte Ferrari naar de burgerrechter om de plannen te laten verbieden. De rechter stelde de Italianen echter in het ongelijk.

Morgen hopen de Formule 1-teams alsnog een compromis te bereiken met de baas van de FIA.

[RG] De Bakker sneuvelt

Thiemo de Bakker is net niet doorgedrongen tot de derde kwalificatieronde op Roland Garros. De Nederlander verloor in drie sets van de Argentijn Leonardo Mayer.

De nummer 93 van de wereld pakte de eerste set tegen De Bakker met 6-4. Daarna was het de beurt aan de nummer 217 van de ranglijst die liet zien goed te kunnen tennissen. De set ging dan ook met 6-1 naar de Nederlander. In de derde set kwam De Bakker op het gemalen baksteen net te kort, want hij verloor met 6-8 de set en daarmee de partij.

McLaren zit er goed bij in Monaco

Het Formule 1-team van McLaren kende vandaag een uitstekende dag in Monaco. Beide coureurs waren gedurende beide sessies bovenin te vinden en uiteindelijk sloot Lewis Hamilton de dag af als tweede achter Nico Rosberg en werd Heikki Kovalainen zevende.

"Rijden op Monaco is een spectaculair gebeuren; je kunt het met geen ander circuit vergelijken. Je krijgt echt zo'n apart gevoel hier, ik hou van deze baan. Het herinnert me er aan hoeveel ik van de Formule 1 hou," zei Hamilton na afloop van de trainingen. "Op basis van de prestaties van vandaag moeten we in Q3 kunnen komen en ik heb goede hoop dat we in de top vijf kunnen rijden."

Ook Kovalainen is te spreken over de start van het weekend. "Er was veel verkeer vandaag, maar dat is normaal voor Monaco. De runs van vandaag zeggen ons dat we hier meer competitief zijn. Het team heeft goed werk verricht en mijn auto was vanochtend meteen goed. Het belangrijkste is dat we ons constant verbeterd hebben. Er is nog wel wat werk te doen natuurlijk en verwacht dit weekend geen wonderen," zei de Fin die zich meteen weer indekte voor de rest van het weekend.

Dode bij autorace in Ter Apel

Bij een autosportevenement in de Groningse plaats Ter Apel is donderdagmiddag een 39-jarige deelnemer uit Oude Pekela om het leven gekomen. De man miste door een nog onbekende oorzaak een bocht. Hoewel er snel medische hulp werd geboden, overleed hij ter plaatse.

Dat heeft een woordvoerder van de politie bekendgemaakt. De wedstrijd, die werd gehouden op een officieel circuit en onder auspiciën van de autosportbond KNAF, werd direct na het incident gestaakt.

Finale FOK! Gouden Schoen-verkiezing gestart

Een aantal weken geleden begon op het FOK!forum de FOK! Gouden Schoen-verkiezing 2009. De voorronde is inmiddels achter de rug. In dit topic werden uiteindelijk 62 namen genomineerd. Van dit gezelschap zijn de tien voetballers geselecteerd, die de meeste stemmen kregen.

Wie zijn er genomineerd voor de titel?

Ibrahim Afellay
Marko Arnautovic
Moussa Dembélé
Mounir El Hamdaoui
Eljero Elia
Kenneth Perez
Daniel Pranjic
Sergio Romero
Stijn Schaars
Luis Suárez
Georginio Wijnaldum
Demy de Zeeuw

Hoe gaat de finale dan in zijn werk?

Iedereen kiest uit de tien finalisten zijn top 3 spelers. De nummer één krijgt 5 punten, de nummer twee krijgt 3 punten en de nummer drie krijgt 1 punt.

Tot wanneer kan ik stemmen?

In de finale kan tot en met 21 mei 23:59 uur gestemd worden.

Klik hier om naar het stemtopic te gaan!

Harkemase Boys slachten IJsselmeervogels af

IJsselmeervogels heeft vanavond op eigen veld een dikke nederlaag geleden in de kampioenscompetitie bij de zaterdagamateurs. Harkemase Boys vernederde de nummer één van de ranglijst aller tijden van de zaterdagamateurs. De Friezen wonnen met 1-4 op de Westmaat.

IJsselmeervogels, dat nog zo tevreden was geweest met de 0-0 bij Rijnsburgse Boys zaterdag, startte uiterst matig. De bezoekers opereerden fris en gedurfd en namen binnen een kwartier een voorsprong van 0-2 door goals van Ronald van der Heijden en Jelmer Slager. Uit een strafschop wist Henri de Graaf de aansluitingstreffer te fabriceren voor de Rooien, maar dit was niet meer dan een licht teken van herstel. De beste kans om nog te scoren was in het restant van de eerste helft bovendien ook voor Harkemase Boys, maar de uitblinkende spits Martijn Barto liet deze liggen.

In de tweede helft probeerde IJsselmeervogels het wel en kreeg het nog wel wat mogelijkheden op de gelijkmaker, maar het was Jelmer Slager die een kwartier voor tijd de 1-3 maakte voor IJsselmeervogels. Slager maakte de slachting van de kampioen van de hoofdklasse B vervolgens compleet door met zijn derde van de avond de eindstand op 1-4 te bepalen.

Harkemase Boys staat nu direct eerste in de poule en ontvangt zaterdag op eigen veld Rijnsburgse Boys. Een tweede zege zou een reuzenstap richting zaterdagtitel kunnen betekenen.

IJsselmeervogels - Harkemase Boys 1-4 (1-2)
8. 0-1 Ronald van der Heijden 13. 0-2 Jelmer Slager 22. 1-2 Henri de Graaf (strafschop) 75. 1-3 Jelmer Slager 89. 1-4 Jelmer Slager

Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. Harkemase Boys134-1
2. Rijnsburgse Boys110-0
3. IJsselmeervogels211-4

De FOK!-Tour is van start

Een bijzonder toernooi in het sportforum. 24 Users hebben daar middels een draft systeem hun wielerploeg aller tijden samengesteld. Daarbij is rekening gehouden met alle facetten van een echte ronde, zoals bergetappes, vlakke ritten en tijdritten. Om te bepalen wie uiteindelijk het beste team heeft kan iedereen stemmen.

De Giro d’Italia mag dan wel in de spotlights staan, de meest prestigieuze koers vandaag de dag is zonder twijfel de FOK!-Tour, een koers waarin 24 formaties uit het all-time peloton strijden om de felbegeerde titel. Het belooft een bikkelharde strijd te worden, waarbij de stemmers het kaf van het koren zullen moeten scheiden.

Wil jij hier ons bij helpen? Geef dan antwoord op de volgende vraag:

Wie heeft dé wielerformatie aller tijden samengesteld?

[FOK!-Tour] Poule A
[FOK!-Tour] Poule B
[FOK!-Tour] Poule C
[FOK!-Tour] Poule D

Deadline: Maandag 25 mei, 20:00 uur.

Een gouden Wii voor de Koningin

Opmerkelijk nieuws genoeg vandaag! Na het bericht over de in Californië kankerverwekkende boxershort van Punch-Out!! brengen wij jullie een bericht over een gouden Wii. Deze gouden Wii is namelijk ter promotie van BIG Family Games cadeau gedaan aan de Koningin van Groot-Brittannië. Volgens Danielle Robinson, Product Manager van THQ, zou de Koningin geen oude console willen hebben, dus hebben ze een extra bijzondere laten maken. Natuurlijk hebben ze ook een exemplaar van BIG Family Games zodat de ongetwijfeld belangrijkste familie van Groot-Brittannië kan beginnen met gamen! Als jullie mij nu even excuseren, ik ga even het stof van mijn oude console afvegen.



The Queen of England received an unusual surprise today as a gold-plated Wii was delivered to Buckingham Palace.

Finished in gold, the unique Wii console was specially commissioned for the Royal Family to mark today’s launch of brand new Wii game BIG Family Games - the perfect game for all the family to play together from publisher THQ Inc.

As the UK’s ultimate family, the Royals also received one of the first copies of BIG Family Games to road-test their shiny new console.

Danielle Robinson, Product Manager at THQ, said: “BIG Family Games is the ultimate Wii game to get all family members, from grandparents to young children, playing together. The Royal Family is arguably the most important family in the country so we felt that they had to have a copy of the new game.

“But we thought that Her Majesty the Queen wouldn’t want to play on any old console, so an extra-special gold one was commissioned. We hope that she and the rest of the Royal Family enjoy the game!”

The Queen and other members of the Royal Family will be able to use their new gold Wii to play 24 unique twists on classic family games including golf, tennis, ladder golf, lawn darts, horseshoes, bocce and more.

Her Royal Highness will be able to play through the game as a single player or get Princes Philip, Charles, Harry, and William, and even Camilla, involved when playing in multiplayer mode. HRH will even be able to create customisable characters for herself and the rest of the family.

Baronie maakt korte metten met WKE

Baronie heeft vanmiddag korte metten gemaakt met WKE in de kampioenscompetitie bij de zondagamateurs. De ploeg, die zondag met een remise bij Westlandia begon, won met 3-0.

WKE, dat vier belangrijke spelers moest missen, begon goed aan de wedstrijd en was de meest dreigende partij. Na twintig minuten sloeg Baronie echter op de counter toe. Mathijs Hage, tegen Westlandia al de maker van beide Bredase treffers, opende de score. Middels een kopbal van Will Koops op de paal rook WKE aan de gelijkmaker, maar het was tegen het half uur opnieuw Baronie dat scoorde. Mathijs Hage onderschepte een foutieve terugspeelbal en passeerde doelman Raymond Beukenveld voor de tweede keer.

Na rust zocht WKE de aansluitingstreffer, maar die vond de ploeg uit Emmen niet. Het geduldig wachtende Baronie loerde op countermogelijkheden en na een pass van Revy Rosalia kon Willem van der Wegen de einduitslag op 3-0 bepalen. Baronie staat nu dus aan de leiding. WKE krijgt zondag de kans om op eigen veld tegen Westlandia aansluiting te krijgen bij de ploeg uit Breda.

Baronie - WKE 3-0 (2-0)
1-0 Mathijs Hage 2-0 Mathijs Hage 3-0 Willem van der Wegen

Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. Baronie245-2
2. Westlandia112-2
3. WKE100-3

Emmen-goalie kan naar Werder Bremen

FC Emmen ziet reservekeeper Sander Danes mogelijk vertrekken. De goalie staat in de belangstelling van Werder Bremen, dat hem wil laten uitkomen in het amateurteam. Die ploeg speelt in de 3. Bundesliga.

De 23-jarige Danes is bezig aan zijn tweede periode bij Emmen. Hij debuteerde in het seizoen 2004/05, om in de zomer van 2006 naar zondaghoofdklasser WKE te vertrekken. Die club verruilde hij een jaar later weer voor Emmen. In totaal speelde Danes veertien keer mee in de Jupiler League.

De keeper is enthousiast over zijn mogelijke transfer: "Ik ga er vanuit dat ik in principe word bekeken voor het amateurteam. De eerste twee keepers van Werder Bremen zijn voor langere tijd vastgelegd. Mij is verteld dat ik binnen een week telefoon zal krijgen. Het lijkt me geweldig qua entourage, want bij een uitwedstrijd zitten er gemiddeld zo'n twintig à dertigduizend toeschouwers in het stadion", liet hij weten aan RTV Drenthe.

Sanchez wint koninginnenrit Catalonië

Julian Sanchez heeft de vierde etappe in de Ronde van Catalonië op zijn naam geschreven.

De Spanjaard maakte deel uit van een vroege kopgroep en bleef op de finish Daniel Martin en Alejandro Valverde voor. Valverde blijft aan de leiding in het algemeen klassement.

Op twintig kilometer van het einde was het Sanchez die een aanval plaatste en zodoende alleen aan de slotklim begon. Een aanval van Valverde samen met José Gomez Marchante deed nog wel de voorsprong van Sanchez slinken, maar hij hield op de meet genoeg tijd over om de dagwinst te pakken.

Pastoor wordt trainer Excelsior

Het herstelde samenwerkingsverband tussen Feyenoord en Excelsior heeft ook gevolgen voor trainer Ton Lokhoff. Hij wordt wegbezuinigd en zal vervangen worden door Alex Pastoor, die dit seizoen trainer was van Jong Feyenoord.

Pastoor, die onlangs slaagde voor de trainerscursus, moet de ontwikkeling van de straks door Feyenoord bij Excelsior gestalde talenten stimuleren en in de gaten houden. Afgelopen zomer werd hij aangesteld als trainer van Jong Feyenoord, waarmee hij net naast de titel greep dit seizoen. Hij volgde Gertjan Verbeek naar Rotterdam, want eerder was Pastoor diens assistent bij SC Heerenveen.

Voor Ton Lokhoff komt er na drie seizoenen dus ineens een einde aan zijn dienstverband bij Excelsior. De verbintenis van de Brabander loopt af. In zijn eerste seizoen hield Lokhoff Excelsior knap in de eredivisie, een jaar later degradeerde hij en dit seizoen strijdt hij nog om promotie met de Kralingers.

Red Bull kampt met technische problemen

Red Bull Racing kende een gemengde dag in Monaco vandaag. In de eerste sessie blies Sebastian Vettel zijn motor op, terwijl Mark Webber kampte met problemen aan de achterzijde van de auto. In het tweede bedrijf ging het beter, Vettel kwam uiteindelijk tot plaats zes.

"We hadden een kapotte motor in de ochtend, wat ons wat tijd heeft gekost. Dat is belangrijk hier voor zowel de rijder als de auto, omdat je hier het ritme te pakken moet krijgen. De jongens hebben de auto gefixt, wat kantje boord was, omdat sommige delen pas laat arriveerden. Gelukkig hebben we nog wat ronden kunnen rijden en de banden kunnen vergelijken, dus ik denk dat we er redelijk voor staan, al willen we natuurlijk liever bovenaan staan," zei Vettel na afloop van de training.

Ook zijn teamgenoot Mark Webber kwam de dag niet ongeschonden door. "Ik heb een beetje een gemengd gevoel over vandaag. In de eerste sessie hadden we een vibratie achterin de auto en daarom stopten we eerder. De jongens hebben fantastisch werk geleverd, zodat we in de middag weer naar buiten konden gaan. We hebben ons goed herpakt door zoveel mogelijk ronden te rijden, maar een toptijd zat er niet in, omdat we op het einde te maken kregen met gele vlaggen. De lange runs waren prima en we hebben genoeg data voor zaterdag. Het lijkt dicht bij elkaar te zitten, dus dat wordt geweldig."

Pornoster in ziekenhuis na recordpoging orale seks

De negentienjarige Sexy Cora wilde het wereldrecord pijpen verbeteren. De Duitse pornoster heeft zich echter lelijk in de recordpoging verslikt.

Maar liefst tweehonderd mannen zouden door Cora worden afgezogen. Al na 75 pijpbeurten kon ze echter niet meer op haar benen staan en moest naar het ziekenhuis worden afgevoerd.

Door een zogeheten 'glory hole', oftewel een gat in een wand, staken de hitsige mannen hun geslacht door de muur. Nadat 75 mannen waren klaargekomen, moesten de overige 125 mannen onverrichter zake weer huiswaarts keren. Na vijftig minuten werd Cora namelijk duizelig, en moest haar recordpoging staken.

Haar manager is desondanks trots op zijn pupil. Ze heeft namelijk 22 mannen tot een hoogtepunt gebracht, zonder de heren in kwestie aan te raken.

Met dank aan Djeez voor het herschrijven van het bericht.

Student gebruikt slang als springtouw

Een highschoolstudent uit het Amerikaanse Pittsburgh loopt de kans te worden berecht wegens dierenmishandeling. De jongeman besloot namelijk in het biologielokaal te touwtjespringen met een slang.

Het is niet bekend welk ras slang voor het springen is gebruikt. Het arme dier heeft de daad overleefd. Na te zijn onderzocht door een dierenarts maakt de slang het goed.

De student moet nu binnenkort voorkomen bij de kinderrechter.

Met dank aan Djeez voor het herschrijven van het bericht.

Ecclestone ziet geen snelle oplossing crisis

Bernie Ecclestone heeft geen snelle oplossing voorhanden voor de crisis in de Formule 1. Dit zei de baas van de Formule 1 in Monaco, waar komende zondag een grote prijs op het programma staat.

"We zullen moet afwachten wat het ons nog gaat brengen. Het zal me niks verbazen dat het aantal teams per ingang van volgend jaar gaat inzakken. Ik maak me inderdaad zorgen. Ik wil niet dat Ferrari uit de Formule 1 stapt, net als veel andere mensen. "

Ferrari, Toyota, Renault en de twee teams van Red Bull hebben al laten weten mogelijk zich niet meer in te schrijven. Teams kunnen zich uiterlijk tot 29 mei inschrijven voor volgend seizoen.

BMW valt flink tegen in Monaco

Voor BMW Sauber dreigen het in Monaco 78 lange ronden te gaan worden. Het Duits/Zwitserse team bivakkeerde vandaag de hele dag ver in het achterveld en kende vanmiddag nog meer pech toen Robert Kubica aan het begin van de tweede sessie zijn motor zag ploffen.

"Het is een erg teleurstellende dag. Beide auto's presteren ver onder verwachting. Bovendien verloren we door technische problemen ook nog kostbare tijd voor de set-up van de auto's. De motor van Robert blies op de laatste vrijdag dat hij hem zou gebruiken op. Daarom heeft dit geen invloed op het aantal motoren die we de rest van het seizoen kunnen gebruiken. Natuurlijk heeft hij hier veel kostbare tijd mee verloren die hij had kunnen gebruiken bij het afstellen van de auto," zei een sippe hoofd-engineering Willy Rampf.

Kubica was na de eerste twee trainingen zwaar ontevreden. "Vandaag was erg teleurstellend. We komen gewoon tekort en door de opgeblazen motor heb ik erg weinig ronden kunnen rijden. Er valt niets aan toe te voegen," aldus de Pool die eerder op de dag vooral klaagde over de remmen en het gebrek aan grip.

Zijn teamgenoot Heidfeld verging het vandaag niet veel beter. "Na de remproblemen op beide auto's vanochtend, heb ik een redelijke tweede sessie gereden. In de lange runs ging het prima wat betreft verkeer, maar dat werd anders aan het eind van de sessie toen ik op nieuwe banden reed. Ik verloor tijd toen ik klem kwam te zitten achter andere auto's, maar ook zonder dat lijkt die circuit niet goed voor onze auto's te zijn. We werken er aan."

Meijer neemt met tranen afscheid van Feyenoord

Een clubicoon neemt afscheid van Feyenoord. Zó had verzorger Gerard Meijer het zich niet voorgesteld. Met 0-4 werd Feyenoord vernederd door NAC Breda.

"Ik huil, nog steeds", zei Meijer, die op het veld zijn tranen al de vrije loop liet. "Het is een slecht seizoen geweest. Halverwege het seizoen sta je nergens, ga je hopen dat je verder komt. Maar hopen is niet altijd de waarheid."

"Zo'n slecht seizoen als nu is mijn afscheidjaar geweest. Voor mij is dat heel vervelend, maar het zij zo. We hebben meerdere slechte seizoenen geweest. Maar dit doet echt pijn. Daar heb ik heel veel moeite mee."

"Als ik de kleedkamer inloop en Michael Mols springt me om me nek, doet me dat wat. Hij stopt er ook mee."

[Giro] Menchov slaat dubbelslag

Denis Menchov is de grote winnaar geworden van de twaalfde etappe in de Giro, een tijdrit over 60 kilometer. De Rus won de rit en nam tevens de roze leiderstrui over van Danilo Di Luca.

Het was de langste tijdrit in de Giro sinds 1996, en bovendien een heuvelachtig parcours waardoor de tijdsverschillen groot waren. Stefano Garzelli was de eerste die erin slaagde de tijdrit met een gemiddelde van meer dan 38 km/u af te werken. Hij was lange tijd de snelste en eindigde uiteindelijk op de derde plaats. Menchov begon met een achterstand van 1 minuut 20 in klassement op Di Luca aan de tijdrit, maar maakte deze achterstand vandaag ruimschoots goed.

De Rus won de tijdrit in een tijd van 1:34.29, Levi Leipheimer eindigde op 20 seconden achterstand als tweede. Garzelli gaf iets meer dan een minuut toe. Di Luca eindigde uiteindelijk als zesde op 1.54. Laurens ten Dam was op een 25e plaats de beste Nederlander.

Uitslag:

#naamploegTijd
1Denis Menchov (Rus)Rabobank1:34.29
2Levi Leipheimer (VS)Astana+0.20
3Stefano Garzelli (Ita)Aqua&Sapone+1.03
4Janez Brajkovic (Slo)Astana+1.14
5Franco Pellizotti (Ita)Liquigas+1.27

Algemeen klassement:

#naamploegTijd
1Denis Menchov (Rus)Rabobank50:27.17
2Danilo Di Luca (Ita) Lampre+0.34
3Levi Leipheimer (VS) Astana+0.40
4Franco Pellizotti (Ita)Liquigas+2.00
5Carlos Sastre (Spa) Cervelo+2.52

Massaal christelijk protest tegen metalfestival

Ruim 3200 mensen hebben bezwaar gemaakt tegen het metalfestival Elsrock dat op 29 augustus in Rijssen plaats moet gaan vinden. 700 van hen waren gisteren aanwezig bij de hoorzitting over een eventueel verbod op organisatie van het festival. De bezwaarmakers hebben vooral problemen met het godslasterlijke karakter van een aantal van de aangekondigde bands.

Eén van de bezwaarmakers zei op de site van de band Sodom te hebben rondgeneusd en daarbij op godslasterlijke titels en teksten te zijn gestuit. “Ik heb op de site van de rockgroep Sodom songteksten met veelzeggende titels als Incest, Blasphemer (godslasteraar), Obsessed by cruelty (geobsedeerd door wreedheid) en Fuck the police. In de song Blasphemer komen passages voor als ‘I am a bloody antichrist’ en ‘I’m satans child.”

Een andere aanwezige richtte zijn verontwaardiging op het festival zelf: “Elsrock claimt het recht om velen in onze woonplaats publiekelijk diep te kwetsen. Willen wij nog als burgers op een beschaafde manier met elkaar omgaan? De naam van God wordt in Rijssen door dit festival publiekelijk gelasterd.”

De organisatie van Elsrock laat in een korte reactie op de website weten voordelen te zien in de ontstane ophef. “Elsrock wil dan ook iedereen bedanken voor alle publiciteit die het weer heeft opgebracht.”

Met dank aan Jigzoz voor het herschrijven van het bericht.

Yolanthe overweegt stappen tegen internetprovider

"Wat Yolanthe kan, kunt u ook. Overstappen lijkt een heel gedoe, maar dat is het niet", is de nieuwe reclamezin van internetprovider Online,  die kwaad bloed heeft gezet bij Yolanthe Cabau van Kasbergen. Ze  overweegt een rechtszaak te starten tegen de internetprovider.

Internetprovider Online, het vroegere Orange, toont in de advertentie aan dat ‘switchen’ erg gemakkelijk is. Yolanthes management laat weten het ongepast te vinden dat Online zo snel gehandeld heeft. Yolanthe laat zich adviseren over eventuele juridische stappen.

Dinsdag hebben Jan en Yolanthe officieel bekend gemaakt dat ze na een relatie van 2,5 jaar uit elkaar zijn. Er wordt beweerd dat Yolanthe een verhouding heeft met Wesley Sneijder, die ontkent iets te hebben met Yolanthe.

Advertentie van internetprovider Online: Yolanthe kan overstappen, u ook!

Gewraakte advertentie van internetprovider Online: Yolanthe kan overstappen, u ook!

Voetbal: Uitslagen play-offs 21/05

Om half drie werden de returns gespeeld in de play-offs om een plek in de Europa League, de opvolger van de UEFA Cup. FC Groningen speelde tegen FC Utrecht en Feyenoord nam het op tegen NAC Breda.

 FC Groningen - FC Utrecht

Vandaag was opnieuw was Marcus Berg, die afgelopen zaterdag al drie goals maakte voor de Groningers, de gevierde man bij de ploeg van Ron Jans. De Zweed maakte twee goals, waardoor zijn totaal in de play-offs op vijf komt. Na acht minuten was het raak voor de gastheren. Een schitterende actie van Andreas Granqvist zorgde voor een schietkans voor Berg, die feilloos Utrecht-doelman Wesley de Ruiter klopte(1-0). Utrecht bleef veel ruimte weggeven en kon niet voorkomen dat Groningen na een half uur een voorschot nam op de zege.

Sepp de Roover stuurde Berg weg, die op De Ruiter schoot. De rebound was een koud kunstje voor Goran Lovre: 2-0. Gonzalo Garcia verzuimde voor de pauze om het duel definitief op slot te gooien. Dat deed Berg zeven seconden in de tweede helft wél. De spits mocht alleen naar de Utrecht-goal en stiftte magnifiek raak: 3-0. Invaller Tim Matavz strooide zout in de wonden door volledig vrijstaand de 4-0 binnen te schieten.

FC Groningen - FC Utrecht 4-0
9’ Berg 1-0
31’ Lovre 2-0
46’ Berg 3-0
64’ Matavz 4-0


Toeschouwers: 20.669
Scheidsrechter: Kuipers
Stadion: Euroborg
Gele kaart: v.d. Laak (FC Groningen), Wormgoor, v.d. Gun (FC Utrecht)
Bijzonderheid: Berg mist penalty in 68e minuut. (FC Groningen)

Opstellingen

FC Groningen: Luciano, De Roover, Svejdík, Granqvist, Stenman, v.d.Laak, Holla, Lovre (Matthijs/70), Levtsjenko (Meerdink/75), Berg, García (Matavz/62)

FC Utrecht: De Ruiter, Cornelisse, Wormgoor, Shew-Atjon, Nesu, Silberbauer (Danso/57), v.Dijk, Caluwé (Maguire/71), George, Loval, v.d.Gun

Feyenoord - NAC Breda

Feyenoord begon nog wel agressief aan de wedstrijd, maar werd nauwelijks gevaarlijk. Toen aan de andere kant NAC er een keertje uitkwam was het meteen raak. Timmer redde nog een kopbal van Loran, maar op de rebound van Penders was de keeper vervolgens kansloos. NAC kreeg daarna kansen op 0-2 via Loran en Gorter, maar deze werden niet benut.

Vlak na rust werd het alsnog 0-2 toen Reuser scoorde met een geplaatst schot. Feyenoord ging wanhopig op zoek naar de aansluitingstreffer, maar bij de Rotterdammers was toen allang het besef van de uitschakeling doorgedrongen. NAC bleef gevaarlijk via de counter en scoorde in de slotfase nog twee keer. Kwakman en Kolkka bepaalden de eindstand op 0-4.

Feyenoord - NAC Breda 0-4
31’ Penders 0-1
53’ Reuser 0-2
85’ Kwakman 0-3
87’ Kolkka 0-4

Toeschouwers: 22.000
Scheidsrechter: Braamhaar
Stadion: De Kuip
Gele kaart: Bahia (Feyenoord), Boukhari (NAC Breda)

Opstellingen

Feyenoord: Timmer, Leerdam (Tiendalli/71), Landzaat (De Cler/71), Bahia, v.Bronckhorst, Wijnaldum, El Ahmadi (Mols/46), Tomasson, Fer, Biseswar, Makaay

NAC Breda: Ten Rouwelaar, Loran (Hofstede/86), Penders, Zwaanswijk, Mtiliga, Gorter (Reuser/46), Gilissen, Kwakman, Kolkka, Amoah (Boukhari/32), Lurling

Ooijer definitief terug naar PSV

Andre Ooijer heeft bevestigd komende zondag zijn laatste wedstrijd voor Blackburn Rovers te spelen. De verdediger zal terugkeren op het oude nest bij PSV. Eerder bevestigde directeur Jan Reker al de terugkeer van de speler naar de club.

"Zondag speel ik mijn laatste wedstrijd voor Blackburn. Daarna keer ik terug naar PSV. Het was een moeilijke beslissing, want ik heb hier een geweldige tijd gehad. Maar nu is het tijd om naar huis te gaan," zei de verdediger op de website van de Engelse club.

Politie pakt passagier op na slaan buschauffeur

De politie heeft een 23-jarige man uit Kerkrade opgepakt die vlak daarvoor een buschauffeur van Veolia in zijn gezicht had geslagen. De 35-jarige chauffeur liep daarbij lichte kneuzingen in zijn gelaat op, liet de politie donderdag weten.

De klant stapte woensdagmiddag op de Stationsstraat in Kerkrade op de bus naar het Gaiapark. Eenmaal daar aangekomen wilde de man door naar Heerlen. Toen de buschauffeur hem vertelde dat hij dan nieuwe strippen moest afstempelen, ontstak de man in woede en sloeg hij de chauffeur. Die duwde op de noodknop, waarna de toegesnelde politie de lastige klant uit de bus plukte.

Martina loopt tegen Crawford bij FBK-games

De organisatie van de FBK-games is er in geslaagd om een topveld naar de Nederland te halen op de 100 meter voor de mannen. Op 1 juni neemt de Antilliaan Churandy Martina het onder andere op tegen Shawn Crawford en Scott Leonard die allen een persoonlijk record van onder de tien seconden hebben staan.

Daarnaast lopen er nog drie atleten in Hengelo die onder de tien seconden hebben op de 100 meter. Maar het duel zal gaan tussen de nummer vier van de Olympische Spelen in Peking Martina en de nummer vier van Athene Crawford die over een beter persoonlijk record beschikt.

Ook op de 3.000 meter steeple chase zal het veld sterk zijn met de Kenianen Brimin Kipruto en Richard Mateelong en de Fransman Mahiedine Mekhissi die alle drie in Peking op het podium stonden. Daar staat wel de absentie van verspringster Tatjana Lebedeva tegenover. De Russin moet geblesseerd afhaken.

[RG] Rus wint ook tweede partij in kwalificatie

Arantxa Rus is weer een stap dichterbij het hoofdtoernooi van Roland Garros. De Nederlandse won op het gravel van Parijs haar partij in de tweede ronde van de kwalificatie van Duitse Julia Schruff met 6-4 en 6-4.

Om door te dringen tot het hoofdtoernooi moet Rus in de derde ronde zien af te rekenen met Britse Katie O'Brien of de Japanse Rika Fujiwara. Eerder in de kwalificaties strandden Michel Koning, Jesse Huta Galung en Michaëlla Krajicek al.

Uitslag Feyenoord - NAC Breda

Om half drie begon de return in de play-offs voor de Europa League tussen Feyenoord en NAC Breda. Hieronder vind je de uitslag.

Feyenoord speelt volgend seizoen geen Europees voetbal. De Rotterdammers leden donderdagmiddag een pijnlijke thuisnederlaag tegen NAC Breda (0-4), waardoor het seizoen in één klap voorbij is. Rob Penders, Martijn Reuser, Kees Kwakman en Jonas Kolkka verzorgden de goals.

En zo komt er aan de Feyenoord-carrière van Henk Timmer en Michael Mols een treurig einde. Voor de Amsterdamse stormram betekent het zelfs het einde van zijn profcarrière. NAC, dat het eerste duel al met 3-2 won, heerste in De Kuip.

Robert Maaskant kondigde vooraf aan dat zijn ploeg niet het initiatief zou nemen en voegde het woord bij de daad. Feyenoord wist echter totaal geen raad met het vele balbezit. Behoudens enkele wanhoopsschoten kreeg alleen Jon Dahl Tomasson een mogelijkheid.

Na een half uur kwam NAC op 0-1. De goal leek in veel op het doelpunt van Penders in het eerste duel, want opnieuw kwam een bal uit een vrije trap voor de voeten van de routinier. Omdat hij Roy Makaay te snel af was, stond het 0-1 voor de bezoekers, die aan een gelijkspel ook genoeg hadden om door te gaan.

Na de goal besefte NAC dat er veel meer te halen viel in De Kuip. Feyenoord bleef ploeteren en Martijn Reuser velde het vonnis over Feyenoord, waar ook interim-trainer Leon Vlemmings en verzorger Gerard Meijer afscheid namen. Met een fraaie uithaal in de kruising vergroote Reuser de marge naar twee.

In de laatste tien minuten maakte NAC de vernedering compleet. Kees Kwakman bekroonde zijn goede wedstrijd met een goal uit een rebound van een gekeerd schot van Boukhari. Jonas Kolkka zette een minuut later de kers op de NAC-taart door van buiten de zestien in de bovenhoek te mikken: 0-4.

In de finale van de play-offs komt NAC uit tegen FC Groningen, dat vandaag simpel van FC Utrecht won(4-0).

Feyenoord - NAC Breda 0-4
31’ Penders 0-1
53’ Reuser 0-2
85’ Kwakman 0-3
87’ Kolkka 0-4

Toeschouwers: 22.000
Scheidsrechter: Braamhaar
Stadion: De Kuip
Gele kaart: Bahia (Feyenoord), Boukhari (NAC Breda)

Opstellingen

Feyenoord: Timmer, Leerdam (Tiendalli/71), Landzaat (De Cler/71), Bahia, v.Bronckhorst, Wijnaldum, El Ahmadi (Mols/46), Tomasson, Fer, Biseswar, Makaay

NAC Breda: Ten Rouwelaar, Loran (Hofstede/86), Penders, Zwaanswijk, Mtiliga, Gorter (Reuser/46), Gilissen, Kwakman, Kolkka, Amoah (Boukhari/32), Lurling

Uitslag FC Groningen - FC Utrecht

Om half drie begon de return in de play-offs voor de Europa League tussen FC Groningen en FC Utrecht. Hieronder vind je de uitslag.

FC Groningen heeft met speels gemak de tweede ronde van de play-offs om Europees voetbal bereikt. In een uitverkochte Euroborg werd FC Utrecht weggeveegd: 4-0.

Opnieuw was Marcus Berg, die afgelopen zaterdag al drie goals maakte voor de Groningers, de gevierde man bij de ploeg van Ron Jans. De Zweed maakte twee goals, waardoor zijn totaal in de play-offs op vijf komt. Na acht minuten was het raak voor de gastheren. Een schitterende actie van Andreas Granqvist zorgde voor een schietkans voor Berg, die feilloos Utrecht-doelman Wesley de Ruiter klopte(1-0). Utrecht bleef veel ruimte weggeven en kon niet voorkomen dat Groningen na een half uur een voorschot nam op de zege.

Sepp de Roover stuurde Berg weg, die op De Ruiter schoot. De rebound was een koud kunstje voor Goran Lovre: 2-0. Gonzalo Garcia verzuimde voor de pauze om het duel definitief op slot te gooien. Dat deed Berg zeven seconden in de tweede helft wél. De spits mocht alleen naar de Utrecht-goal en stifte magnifiek raak: 3-0. Invaller Tim Matavz strooide zout in de wonden door volledig vrijstaan de 4-0 binnen te schieten. En zo is Groningen finalist in de play-offs, waarin het uitkomt tegen NAC Breda, dat Feyenoord over twee wedstrijden klopte.

FC Groningen - FC Utrecht 4-0
9’ Berg 1-0
31’ Lovre 2-0
46’ Berg 3-0
64’ Matavz 4-0


Toeschouwers: 20.669
Scheidsrechter: Kuipers
Stadion: Euroborg
Gele kaart: v.d. Laak (FC Groningen), Wormgoor, v.d. Gun (FC Utrecht)
Bijzonderheid: Berg mist penalty in 68e minuut. (FC Groningen)

Opstellingen

FC Groningen: Luciano, De Roover, Svejdík, Granqvist, Stenman, v.d.Laak, Holla, Lovre (Matthijs/70), Levtsjenko (Meerdink/75), Berg, García (Matavz/62)

FC Utrecht: De Ruiter, Cornelisse, Wormgoor, Shew-Atjon, Nesu, Silberbauer (Danso/57), v.Dijk, Caluwé (Maguire/71), George, Loval, v.d.Gun

Sneijder: Ik ben niet verliefd op Yolanthe

Voetballer Wesley Sneijder is niet verliefd op Yolanthe Cabau van Kasbergen en heeft momenteel geen relatie met haar. Ze zijn gewoon vrienden en gaan wel eens met elkaar op stap. Sneijder liet dit woensdagavond weten in een telefonisch gesprek met het televisieprogramma Shownieuws van SBS 6.

Dat het ooit alsnog tot een relatie komt, sloot Sneijder niet uit. "Het is een mooie vrouw en niemand kan in de toekomst kijken."

RTL Boulevard toonde dinsdagavond beelden van Cabau van Kasbergen en Sneijder die elkaar zoenden in een parkeergarage. "Beelden liegen niet", luidde het laconieke commentaar van Sneijder.

De voetballer zei het verder amusant te vinden dat de kwestie zelfs een minister bezighoudt. Premier Jan Peter Balkenende zei woensdag "verrast" te zijn over de breuk tussen Jan Smit en Yolanthe. "Erg jammer om dit te horen", aldus de minister-president.


Sneijder: Ik ben niet verliefd op Yolanthe  (foto: DAG)

Bank of America wil vervroegd aflossen

Bank of America wil voor tientallen miljarden dollars aan staatsleningen vervroegd aflossen. De Amerikaanse bank zou op koers liggen om voor een bedrag van 35 miljard dollar aan kapitaal op te halen, onder meer door de uitgifte van nieuwe aandelen, meldde de Britse zakenkrant Financial Times vandaag.

De bank heeft sinds vorig najaar voor 45 miljard dollar steun ontvangen uit een speciaal overheidsfonds, het zogenoemde Troubled Asset Relief Program (TARP).

De vervroegde aflossing komt voor veel analisten als een verrassing. Zij gingen er juist vanuit dat Bank of America een van de laatste banken zou zijn om deze stap te nemen, mede omdat eerder deze maand bleek dat de bank onvoldoende kapitaal heeft om een verdere verslechtering van de economie aan te kunnen. Volgens een zogenoemde stresstest, uitgevoerd door de financiële autoriteiten in de Verenigde Staten, had het concern bijna 40 miljard dollar extra kapitaal nodig.

De Amerikaanse overheid beslist uiteindelijk of en wanneer banken leningen uit het TARP-programma mogen aflossen. De autoriteiten zijn bezorgd dat de financiële instellingen, die erop gebrand zijn om hun leningen snel af te lossen en onder het strenge overheidstoezicht uit te komen, opnieuw in geldproblemen raken.

"Al onze aandeelhouders willen dat wij het TARP-geld zo snel mogelijk terugbetalen", zei Bank of America-topman Ken Lewis eerder deze week in Londen.

Toen werd ook bekend dat de bank de financiële positie heeft versterkt met de uitgifte van aandelen voor 13,5 miljard dollar. Daarnaast ontving de bank 4,5 miljard dollar uit de verkoop van een belang in China Construction Bank. Volgens Financial Times verkoopt Bank of America de komende maanden nog meer onderdelen die niet tot de kernactiviteiten behoren.


Bank of America wil vervroegd aflossen  (foto: DAG)

Goodbye, my lover (deel 28 -slot- )

Eindelijk, éindelijk zijn we er. Bij het uitstappen moet ik mezelf beheersen om niet te gaan dringen in de rij. Als ik buiten sta slaat de hitte me tegemoet. Het is een open vliegveld, dus we hoeven niet eerst door een slurf. En dan zie ik Tim ineens staan. Hij roept mijn naam. Ik kijk naar zijn lieve gebruinde gezicht. Naar zijn stralende ogen, zijn brede grijns. De rij voor de douane lijkt wel uren te duren.

 

Uitslag 2e vrije training Monaco

Nico Rosberg heeft de snelste tijd neergezet tijdens de tweede vrije training in Monaco. De Duitser bleef Lewis Hamilton twee tiende voor. Rubens Barrichello kwam tot de derde tijd, gevolgd door Jenson Button en Felipe Massa. Robert Kubica blies na twee ronden zijn motor op en zette geen tijd neer.

PosCoureurTeam TijdRonden
1 N. Rosberg Williams 1:15.24345
2 L. Hamilton McLaren 1:15.44535
3 R. Barrichello Brawn GP 1:15.59041
4 J. Button Brawn GP 1:15.77436
5 F. Massa Ferrari 1:15.83242
6 S. Vettel Red Bull 1:15.84733
7 H. Kovalainen McLaren 1:15.98445
8 K. Räikkönen Ferrari 1:15.98543
9 K. Nakajima Williams 1:16.26043
10 N. Piquet jr. Renault 1:16.28643
11 F. Alonso Renault 1:16.55239
12 M. Webber Red Bull 1:16.57927
13 A. Sutil Force India F1 1:16.67538
14 J. Trulli Toyota 1:16.91543
15 S. Buemi Scuderia Toro Rosso 1:16.98348
16 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso 1:17.05248
17 N. Heidfeld BMW 1:17.10940
18 T. Glock Toyota 1:17.20745
19 G. Fisichella Force India F1 1:17.50445
20 R. Kubica BMW geen tijd2

Feyenoord herstelt samenwerking met Excelsior

Feyenoord en stadgenoot Excelsior gaan opnieuw innig met elkaar samenwerken. De twee Rotterdamse clubs beginnen een gezamenlijke jeugdopleiding en een gezamenlijk beloftenteam.

Ook zal Feyenoord spelers en trainers aan de eerstedivisieclub afstaan. Dat meldde de eredivisieclub donderdag op de eigen website.

De verregaande samenwerking is opvallend. Nog geen zes maanden geleden verbrak Feyenoord de banden met Excelsior. Volgens algemeen directeur Eric Gudde van de stadionclub is de hernieuwde bundeling van krachten niet meer dan logisch.

"De mogelijkheid van een regionale jeugdopleiding en de vorming van gezamenlijke beloftenelftallen waren er toen nog niet. Maar toen we eind vorig jaar de oude samenwerking opzegden, omdat deze voor Feyenoord niet langer passend was, heb ik al aangegeven dat ik hoopte dat Feyenoord en Excelsior elkaar in de toekomst opnieuw zouden vinden. Het is mooi dat dit met ingang van komend seizoen al weer het geval is, dankzij de door de KNVB nieuw gecreëerde mogelijkheden."

Ook Excelsiors algemeen directeur Simon Kelder reageerde opgetogen. "Ik betreurde destijds het opzeggen door Feyenoord van de samenwerking, maar we krijgen er nu nog iets veel mooiers voor terug. Dit werkt niet alleen kostenbesparend, ik ben er van overtuigd dat dit ook voor beide clubs sportief rendement gaat opleveren."

[UPD] Twee doden door treinongeval Teuge

Rond 11.00 uur is bij de onbewaakte spoorwegovergang Bottenhoekseweg/Woudweg in Teuge (Gelderland) een auto geschept door de stoptrein Enschede-Apeldoorn, uit de richting Deventer. De trein kwam tot stilstand bij de volgende spoorwegovergang aan de Holthoevensestraat en had de auto inmiddels 300 tot 400 meter meegesleept. Beide voertuigen stonden enige tijd in brand en de auto ligt uitgebrand onder de trein.

De NS laat op haar website weten dat er door de aanrijding momenteel nog geen treinverkeer mogelijk is tussen Deventer en Apeldoorn. Wel rijden er stopbussen. De vertraging loopt op tot een uur, en de verstoring is naar verwachting rond 18:00 uur verholpen.

Het wordt reizigers tot die tijd aangeraden om om te reizen via Zwolle of Arnhem.

Update 14:59 uur
Bij het ongeval zijn mogelijk twee slachtoffers gevallen. Dat heeft een woordvoerster van de politie gezegd. De politie baseert deze uitspraak op de verklaringen van twee getuigen, waaronder de treinmachinist.

Update 16.15 uur
Inmiddels is bekend dat er een dodelijk slachtoffer is gevallen. Er wordt rekening gehouden met een tweede slachtoffer.

Update 16.24 uur
Ook de dood van het tweede slachtofffer is bevestigd. Beiden waren inzittenden van de auto. De ongeveer vijftien treinpassagiers zijn ongedeerd gebleven. 

Met dank aan scarefreak voor de submit.

Actrice Lucy Gordon pleegt zelfmoord

Twee dagen voor haar 29e verjaardag heeft de Britse actrice Lucy Gordon zich zelf van het leven beroofd in haar woning aan de Seine in Parijs. Dat heeft de politie donderdag bevestigd.

Volgens de politie is er geen sprake van een misdrijf. Gordon werd vooral bekend wegens haar rol in de film Spiderman 3, waarmee ze in 2007 internationaal doorbrak. Ze speelt ook een rol in de biopic over de overleden Franse zanger Serge Gainsbourg die momenteel in Cannes wordt gedraaid.

Lucy Gordon (grotere versie)

Figo heroverweegt beslissing om te stoppen

Opnieuw leek hij afscheid te gaan nemen van het voetbal, maar Figo overweegt tóch weer door te gaan. De Portugees heeft een aflopend contract bij Internazionale, dat afgelopen weekend de Scudetto voor de vierde keer op rij binnen sleepte.

Na het behalen van de prijs kondigde Figo, overigens niet voor het eerst, zijn afscheid aan.

"Ik denk dat ik toch nog ga nadenken over aanbiedingen van Amerikaanse en Japanse clubs", zegt de 36-jarige Figo tegen Titan Sports. "Ook uit China zijn er clubs geïnteresseerd. Waarom niet? Ik sta wel open voor zo'n uitdaging."

Figo speelde in zijn loopbaan 590 competitiewedstrijden. Daarin scoorde hij 92 maal. Dit seizoen kwam hij, voornamelijk als invaller, 21 keer in actie.

Klinsmann houdt spiegel voor

Jürgen Klinsmann heeft toegegeven dat hij fouten heeft gemaakt als coach van Bayern München. Hij werd in april bij de Duitse voetbalclub ontslagen.

"Ik heb mij te veel tot compromissen laten leiden", zei de oud-voetballer tegenover ANP. Ook was het voor Klinsmann lastig dat er veel scepsis was na zijn aanstelling. "Dat heeft mij al die tijd toch wel gehinderd", geeft hij toe. "Er werden dingen over mij gezegd en geschreven die absoluut niet klopten."

Hij wil komend seizoen niet weer direct aan de slag bij een andere club. "Dat sluit ik uit." Bayern München heeft inmiddels Louis van Gaal aangetrokken als opvolger voor Klinsmann.

Verdachte aanslagen Madrid opgepakt

Vijf jaar na de terreuraanslagen op vier forensentreinen in Madrid is een van de vermoedelijke daders in Syrië opgepakt. Dat hebben Spaanse media vandaag gemeld.

De Syrische autoriteiten hebben de 31-jarige Mohammed Belhadj aan zijn geboorteland Marokko uitgeleverd. Spanje had tegen hem een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd, maar de Spaanse justitie ging ervan uit dat hij bij een zelfmoordaanslag in Irak om het leven was gekomen. Volgens het Marokkaanse staatspersbureau MAP woonde hij sinds 2007 in Syrië.

De aanslagen van 11 maart 2004 in Madrid kostten 191 mensen het leven. Meer dan 1800 personen raakten gewond.

Verdachte van aanslagen Madrid aangehouden  (foto: ANP)

Doden door aanslag op markt Bagdad

Zeker twaalf mensen zijn vandaag om het leven gekomen door een bomaanslag op een markt in het zuiden van de Iraakse hoofdstad Bagdad. Meer dan twintig mensen raakten gewond. Dat hebben Iraakse veiligheidsfunctionarissen meegedeeld.

Het mikpunt was een Amerikaanse patrouille, die juist op de markt passeerde. Of er ook Amerikanen onder de doden en gewonden zijn, is nog niet bekend. De markt ligt in de wijk Dora, waar zowel sjiieten als soennieten wonen.

Gisteren kostte de zwaarste aanslag sinds weken in Bagdad aan veertig mensen het leven. 83 mensen raakten gewond, toen een bom ontplofte in een auto bij een restaurant in een arme sjiitische wijk.

Eigenaresse aspergekwekerij aangehouden

De politie heeft vannacht de 46-jarige eigenares van een aspergekwekerij in het Brabantse Someren aangehouden voor overtreding van de woningwet en belemmering van politieonderzoek. De politie heeft dat vandaag bekendgemaakt.

De aspergekwekerij kwam afgelopen week in opspraak vanwege buitenlandse werknemers die in slavernijachtige omstandigheden hun werk moesten doen.

De politie controleerde bij de actie of er op het boerenbedrijf personen waren gehuisvest die daar niet mochten verblijven. In minstens twee complexen lagen medewerkers te slapen. Bovendien weigerde de eigenares van de kwekerij mee te werken aan het onderzoek.


Eigenaresse aspergekwekerij aangehouden  (foto: DAG)

Brawn: "Aantrekken Senna te risicovol"

Bruno Senna was dit seizoen lang in de running voor een stoeltje bij Brawn GP, maar op het laatste moment koos teameigenaar Ross Brawn toch voor de ervaring van Rubens Barrichello. De Brit zegt dat het inzetten van Senna te veel risico met zich meegebracht zou hebben.

"Bruno is erg beloftevol en ik mag hem heel erg graag, maar we konden gewoon nu geen risico's nemen. We hebben voor dit jaar een erg laag budget. We kunnen het ons niet veroorloven om veel onderdelen stuk te laten gaan en door de reglementen kunnen we niet testen," zei Brawn tegen Formula1.com.

"We kozen er dus voor om Rubens te behouden en ik sta nog steeds volledig achter die beslissing. Ik denk wel dat Bruno in de toekomst genoeg te bieden heeft. Ik weet niet of dat bij ons of bij een ander team zal zijn, maar ik zie hem zeker in de Formule 1 komen," zei de teambaas die Senna nu in de Le Mans Series ziet rijden.

Bewakers voor VU bij tentamens

Bij de economische faculteit van de Vrije Universtiteit (VU) in Amsterdam worden sinds kort professionele beveiligers ingezet voor het surveilleren bij tentamens.

De reden hiervoor is het voorkomen van frauderen, gezien dit tijdens vorige tentamenperiodes veelvuldig werd gedaan door de studenten. ''In het toilet werd even snel via de telefoon een wiskundige formule opgezocht. Hele groepen deden het.'' aldus decaan Harmen Verbruggen.

De VU heeft de studenten laten weten dat de tentamencode aangescherpt is. Vanaf nu zijn studenten verplicht een kwartier van tevoren met legitimatiebewijs aanwezig te zijn. Daarnaast is het verboden nog naar het toilet te gaan tijdens het tentamen.

De beveiligers, compleet met oortje en keurmerk, zullen alleen optreden als er zich problemen voordoen. Verbruggen: ''De uitstraling heeft al veel effect. Ze zijn er om eventuele conflicten op te lossen.'' Naast de beveiligers zullen ook nog de 'gewone' surveillanten bij het tentamen rondlopen.

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) besloot in januari al beveiligingsmedewerkers in te zetten bij tentamens, nadat een aantal surveillanten door een tweetal fraudeurs werd uitgescholden en geïntimideerd.

Met dank aan borisz voor de submit.

Braafheid heeft genoeg opties

Het lijkt erop dat ook FC Twente-verdediger Edson Braafheid de clubs voor het uitkiezen heeft. Hij staat in de belangstelling van onder meer Ajax, PSV, FC Schalke 04 en Tottenham Hotspur. Zijn huidige contract bij FC Twente loopt nog door tot 2010.

"Als ik een club vind die bij me past, dan sta ik er altijd voor open", zo begint de linkervleugelverdediger zijn verhaal. "Komt er niet iets moois op mijn pad, dan ben ik makkelijk en blijf ik bij FC Twente. Ik wil ongeveer dezelfde voorwaarden als bij mijn huidige club. Als ik naar mezelf kijk zie ik mijzelf niet goed presteren bij een mindere club als Twente."

Zijn huidige club benadrukt dat er geen sprake is van een gelimiteerde transferprijs. Twente wil zijn verdediger graag behouden, en heeft al enkele pogingen tot een verlening gedaan. Deze liepen tot op heden op niks uit.

[IndyCar] Tracy rijdt ook in Canada

Paul Tracy zal dit seizoen na de Indy 500 nog twee races in de IndyCar Series gaan rijden voor KV Racing. De Canadees mag van het team aan de start verschijnen bij zijn thuisraces op 12 juli in Toronto en twee weken later in Edmonton.

"Ik wil Kevin Kalkhoven en Jimmy Vasser (eigenaren van KV Racing, red) bedanken voor deze kans om mijn carrière voort te zetten en om in mijn thuisland te racen. Ik ben blij dat ik dat met zo'n competitief team kan doen. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat we in beide Canadese races goed kunnen presteren," aldus de 40-jarige Canadees die in 1993 en 2003 in de ChampCar Series al eens wist te winnen in Toronto. De Indy 500 zal hij aanvangen vanaf een vijftiende startplaats.

Woning uitgebrand na aanrijding

In de Belgische plaats Wetteren is een woning volledig uitgebrand na een zwaar verkeersongeval. Een automobilist knalde tegen de gevel van het huis aan en vervolgens tegen een betonnen paal. De wagen en het huis vatten vlam en konden niet meer gered worden.

Door de klap kwam de wagen met de achterkant omhoog en naar binnen bij het huis. Doordat de wagen in brand vloog door vonken van elektriciteitskabels, stond de woning al snel in vuur en vlam en brandde volledig uit.

Een van de naastgelegen woningen heeft veel rook- en waterschade en er was ook al brand ontstaan onder het dak. Een andere woning heeft alleen rookschade opgelopen. De automobilist is overigens ongedeerd gebleven.

Klik op de bron voor foto's van het ongeval.

Foutje van bank: 4.4 miljoen euro rijker

Het zal je maar gebeuren, je bekijkt het saldo van je rekening en de bank heeft 10 miljoen Nieuw-Zeelandse dollar (4.4 miljoen euro) overgemaakt. Dat overkwam een koppel uit Nieuw-Zeeland, Leo Gao en zijn vriendin Kara Young.

Het stel had de bank gevraagd tienduizend Nieuw-Zeelandse dollar over te maken op rekening van de garagehandel die zij bemanden. Toen de bank per vergissing tien miljoen dollar overmaakte zagen zij hun kans schoon. Leo en Kara haalden ongeveer zes miljoen dollar van hun rekening en zijn met de noorderzon vertrokken.

Interpol is op zoek naar het koppel en vermoedt dat zij mogelijk naar China of Zuid-Korea zijn gevlucht. Een woordvoerder van de bank liet weten dat een menselijke fout aan de basis ligt van de blunder, "De procedures worden gerevalueerd".

Zie ook het topic op het forum.

Recordpoging picknicken in Vondelpark

Vanmiddag om 14.00 uur gaat de recordpoging picknicken van start in het Amsterdamse Vondelpark. Men gaat proberen het record te verbreken in de leeftijdscategorie 20 tot 45 jaar.

Het Guinness Book of Records vermeldt dat het record nu op 1.000 mensen staat. De organisatie hoopt, met de achterliggende gedachte om nieuwe mensen te ontmoeten, dat het record vandaag sneuvelt. Stokbrood is vanmiddag gratis aanwezig, maar verder is het de bedoeling dat iedereen zelf wat te eten meeneemt.

Sampras en Agassi in oktober tegen elkaar

Pete Sampras en Andre Agassi zullen in oktober een demonstratiewedstrijd tegen elkaar spelen. Het is voor de twee tennislegendes de eerste keer sinds de finale van de US Open in 2002 dat ze tegen elkaar zullen spelen. De plaats van handeling is Macau.

Na de bewuste finale van het Amerikaanse tennistoernooi maakte Sampras bekend zijn loopbaan te beëindigen. "Ik vind het nog steeds heerlijk om te tennissen en om in vorm te blijven. Het is ook fantastisch om te zien dat Andre ook weer speelt na zijn rugproblemen. Ik kijk er naar uit om het weer tegen mijn rivaal op te nemen," liet hij weten.

Sampras en Agassi speelden in hun carrière 34 keer tegen elkaar. Bovendien waren ze samen goed voor 22 overwinningen tijdens een Grand Slam.

Dode man in Californië woog 360 kilo

Ongeveer tien brandweerlieden zijn in de nacht van dindag op woensdag nodig geweest om het lichaam van een meer dan 360 kilo wegende man in de Californische stad Fresno te bergen. De plaatselijke zender abc30 berichtte op zijn website dat de operatie meer dan twee uur duurde.

De man woonde op de eerste verdieping van een hotel. De brandweerlieden moesten een muur van zijn kamer slopen, omdat de deur voor het lichaam van de man niet breed genoeg was. Een brandweerman sprak van een "zeer moeilijke” operatie. De brandweer had er alles aan gedaan om de dode voorzichtig en waardig te vervoeren, zei hij.

Volgens de zender wijst alles erop dat de 51-jarige man een natuurlijke dood is gestorven. De laatste tijd bewoog de man zich op krukken. Meer dan een maand had hij zich niet buiten zijn kamer begeven. Volgens andere hotelbewoners hadden zij hem van levensmiddelen voorzien.

Jongste NL'er ooit op top Everest

Op 20 mei bereikte de 25-jarige Nederlander Erik Ravenstijn de top van de Mount Everest. Hij is daarmee de jongste landgenoot die dit voor elkaar krijgt. Volgens de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsportvereniging (KNBV) is Ravenstijn meteen bij de eerste poging geslaagd.

Ravenstijn bereikte met nog zes andere klimmers de top van 's werelds hoogste berg. Op 15 mei begon de groep aan de klim. "Het wachten is voorbij, het klimmen gaat beginnen. [...] Iedereen is erg blij dat het nu echt gaat gebeuren, dat het tijd is voor actie. Zelf ben ik niet erg gespannen, als het lukt dan is dat schitterend, anders hebben we evengoed een mooie expeditie gehad", zo schrijft Ravenstijn op de website everest2009.nl.

De expeditie stond eigenlijk al gepland voor vorig jaar, maar toen kregen buitenlanders op het laatste moment geen toegang tot Tibet vanwege de Olympische Spelen.

Red Faction: Guerrilla pas in augustus op de PC

Dachten we lekker goed nieuws te hebben, wordt de game weer uitgesteld. Nou ja, alleen de PC-versie dan. Het gaat over de game Red Faction: Guerrilla. Op 5 juni, over enkele weken dus, komt de game uit op de PlayStation 3 en Xbox 360. Helaas komt de PC-versie, als we Gamefront mogen geloven, pas in augustus.

Volgens deze releasedata komt de PC-versie van Red Faction: Guerrilla pas in augustus uit. Een domper voor PC-gamers natuurlijk. Maar wat is de uiteindelijke reden hiervoor? Geen idee, daarop kunnen we lekker weer gaan speculeren.

Zenden: "Terugkeer PSV zou speciaal zijn"

Boudewijn Zenden (32) zegt in de belangstelling te staan van PSV.

Hij schakelde met zijn Olympique Marseille dit seizoen drie Nederlandse clubs, Ajax, FC Twente en PSV uit in het Europees voetbal. Toch moet men niet verbaasd opkijken als hij volgend jaar in de Nederlandse competitie opduikt.

Het contract van Zenden loopt dit seizoen af en de speler is zijn mogelijkheden aan het inventariseren. "Ik heb verschillende aanbiedingen gehad van clubs over heel de wereld, maar ik heb nog geen beslissing genomen", aldus Zenden tegen het Franse Aujourd'hui Sport.

De oud-speler vertelt met enige trots dat PSV één van de geïnteresseerden is. "Er is ook een Nederlands team dat mij deze zomer zou willen halen: PSV." In Eindhoven begon in 1994 Zenden zijn professionele carrière, die hij vervolgde op de velden van topclubs als Barcelona, Chelsea en Liverpool. "Terugkeren in Eindhoven zou speciaal zijn voor mij, maar op het moment zijn ze slechts een van de geïnteresseerde teams."

Ajacied Enoh geselecteerd voor Kameroen

Eyong Enoh, de middenvelder van Ajax, is voor de eerste keer geselecteerd voor het nationale team van Kameroen.

Het is snel gegaan voor Enoh. In september 2008 kwam hij over van Ajax Cape Town. Diezelfde maand debuteerde hij als invaller in de klassieker tegen Feyenoord. In deze wedstrijd liet hij zo'n indruk achter dat hij een basisplaats verwierf. Later speelde hij mee in de UEFA Cup. Hetgeen op een voorlopig totaal van 19 wedstrijden in het eerste elftal van Ajax bracht. Nu is de energieke 23-jarige middenvelder opgeroepen door bondscoach Otto Pfister om voor zijn land uit te komen.

Komende week mag hij naar België afreizen waar hij met 24 landgenoten in trainingskamp zal gaan. Uit de groep zullen nog wel enkele spelers afvallen voor het WK-kwalificatieduel tegen Marokko, dat plaatsvindt op 7 juni.

[Giro] Di Luca wil schade beperken

Vandaag wordt in de Giro d'Italia een tijdrit over 61 kilometer verreden. Danilo di Luca gaat nu nog aan de leiding in het algemeen klassement en heeft bijna anderhalve minuut voorsprong op de nummer twee, Denis Menchov.

Di Luca hoopt in elk geval de schade zoveel mogelijk binnen de perken te houden. "Ik wil zoveel mogelijk het verlies in de tijdrit beperken. Twee minuten verliezen op een Menchov of Leipheimer zou goed zijn voor mij. Als ik binnen een minuut in het klassement kom te staan op de favorieten is nog alles mogelijk in de komende etappes."

Ede krijgt Marokkaanse wijkmentoren

De Gelderse stad Ede zet binnenkort werkloze Marokkaanse vaders in als wijkmentor. In de wijken Ede Zuid en Veldhuizen gaan deze mannen jongeren aanspreken op hun gedrag. Het project is een vervolg op het buurtvaderproject tijdens oud en nieuw.

Het project start na de zomervakantie en de gemeente rekent op ongeveer vijftien aanmeldingen. De vaders krijgen een opleiding, met behoud van hun uitkering. In ruil daarvoor is het hun taak om de buurt rustig te houden en in gesprek te gaan met jongeren die opvallen door hun gedrag.

De wijk Veldhuizen is in het verleden regelmatig negatief in het nieuws gekomen. Zo vierden jonge Marokkanen feest na de aanslagen op 11 september 2001 in de VS en werden de problemen met de reljeugd in 2003 te groot. Vorig jaar was volgens burgemeester Van der Knaap de maat weer eens vol. Hij beloofde toen een keiharde aanpak, onder meer door cameratoezicht .  

DVD: Wargames - The Dead Code

Will en Dennis zijn echte gamers, als het kan spelen ze voor geld, veel geld. Maar dat is ook wel eens misgegaan, dus heeft Will aan zijn moeder beloofd niet meer te spelen. Maar Dennis heeft een nieuwe game ontdekt, The Dead Code, en hij haalt Will over om geld in te zetten, geld dat ze even lenen van de rekening van de buurman. Helaas blijkt deze game bedoeld te zijn om terroristen aan te trekken en laat nu net de rekening van de buurman misbruikt worden voor het witwassen van het geld van de terroristen. De computer achter The Dead Code heet 'Ripley' en is gebaseerd op de supercomputer uit de jaren tachtig genaamd 'Joshua'. De combinatie van herkomst van het geld en de kennis en behendigheid van Will zorgen ervoor dat 'Ripley' hem bestempeld als een groot gevaar voor de nationale veiligheid. Als Will dan met een schooltrip naar Canada vliegt, merkt hij dat ze achter hem aan zitten. Tevens blijkt 'Ripley' er heel andere ideeën op na te houden over hoe ze met de bedreigingen om moet gaan. Gelukkig is er één iemand die Will kan helpen, een persoon die ook zeer bekend is met 'Joshua'.

Fans Milan zien in Van Basten opvolger Ancelotti

De supporters van AC Milan zien in Marco van Basten dé opvolger van Carlo Ancelotti. De kans is groot dat de Italiaanse club na dit seizoen afscheid van zijn trainer moet nemen. La Gazzetta dello Sport plaatste een poll op de site, waaruit bleek dat de Nederlander als opvolger wordt gezien.

Het is niet ondenkbaar dat Ancelotti volgend seizoen in Spanje of Engeland te zien zal zijn. Chelsea en Real Madrid zouden nadrukkelijk naar de diensten van de oefenmeester hengelen. Op dit moment heeft Ancelotti nog een contract tot 2010. Diverse Italiaanse media laten echter weten dat de geïnteresseerde ploegen daar niet naar kijken.

In de eerdergenoemde poll kon men op vijf trainers stemmen, namelijk Van Basten, Massimiliano Allegri, Filippo Galli, Leonardo en Mauro Tassoti. Uiteindelijk kreeg de voormalig trainer van Ajax 46 procent van de stemmen. De Nederlander bleef Allegri ruim voor, aangezien hij maar 28 procent van de stemmen in ontvangst mocht nemen.

Sportclubs lijden onder crisis

"De sport ontkomt niet aan de gevolgen van de economische crisis", aldus directeur Theo Fledderus van NOC*NSF woensdag bij een treffen van sportbestuurders en politici in Nieuwspoort.

Hij wees op een aantal incidenten, maar vooral op het feit dat inmiddels twee keer zoveel kinderen een beroep doen op het Jeugdsportfonds als een jaar eerder. Het Jeugdsportfonds helpt kinderen uit gezinnen met financiële problemen om lid te kunnen blijven van een sportvereniging.

"En we zijn nog maar aan het begin", stelde Fledderus vast. Om inzicht te krijgen in de nood van de sport richtte NOC*NSF eerder het 'Meldpunt Sport en Crisis' op. Daar zijn tot dusver enkele tientallen meldingen binnengekomen van clubs in acute nood, zegt Geert Slot, hoofd strategie en beleid van de sportkoepel.

"Vooral op lokaal niveau, bij clubs en evenementen." Sportverenigingen zijn voor 84% van hun inkomsten afhankelijk uit private middelen - leden en sponsors -, steeds meer clubs krijgen te maken met wanbetalers.

Uit cijfers van de Nederlandse Vereniging voor Incasso blijkt dat 70 procent van de clubs te maken heeft met achterblijvende contributie-inkomsten. De gemiddelde contributieachterstand per vereniging bedraagt 900 euro. Nederland kent 27.000 sportverenigingen met 5 miljoen aangesloten sporters.

Uit eerder onderzoek van het WJH Mulier Instituur blijkt dat 9 procent van de verenigingen verwacht eind 2009 financieel niet meer gezond te zijn. Een derde van de sportverenigingen verwacht een afname uit sponsorinkomsten, 10 procent van de verenigingsleden overweegt op het lidmaatschap te bezuinigen, 60% van de sporters zegt te willen bezuinigen op bezoek aan sportwedstrijden, 30% heeft dat inmiddels gedaan.


Sportclubs lijden onder crisis  (foto: DAG)

Räikkönen blijft bij Ferrari

Kimi Räikkönen heeft aangegeven dat zijn toekomst bij Ferrari ligt ongeacht of het Italiaanse team volgend jaar in de Formule 1 uit komt of niet. De uitspraak van de Fin volgt op het bericht dat Ferrari een rechtzaak tegen de FIA over de budgetlimiet verloren heeft.

Ferrari heeft aangegeven volgend jaar niet in de Formule 1 uit te willen komen, tenzij de regels veranderd worden. De inschrijving sluit echter al op 29 mei, dus veel tijd is er niet meer. Daarom komen de teambazen morgen bijeen om te praten over het alternatieve plan dat de FOTA wil lanceren om kosten te besparen in de sport.

Räikkönen denkt ondertussen dat Ferrari zich wel in gaat schrijven voor het seizoen 2010. "Ik ben er vrij zeker van dat we niet uit de Formule 1 gaan verdwijnen. Maar goed, ik weet het niet 100% zeker natuurlijk. Ik heb nog steeds een contract met ze en we racen in veel verschillende categorieën, dus ze vinden wel wat voor me," aldus de Fin.

"Ik werk voor Ferrari en we zijn een grote familie. Het is mijn werk en dit is het team waar ik voor wil racen. Wat ze ook doen, ik ga met ze mee."

Räikkönen gelooft dat als de grote teams uit de Formule 1 vertrekken de sport niet meer hetzelfde zal zijn. "In mijn ogen gaat de Formule 1 vooral over de grote teams. We racen samen en proberen het beste er uit te halen. Dat is mijn mening, maar iedereen heeft er eigen ideeën over," zei de Fin die denkt dat als Ferrari, McLaren en BMW vertrekken de sport veel prestige zal verliezen.

Uitslag 1e vrije training Monaco

Rubens Barrichello heeft tijdens de eerste vrije training op het circuit van Monaco de snelste tijd neergezet. Landgenoot Felipe Massa reed de tweede tijd, gevolgd door Lewis Hamilton, zijn teamgenoot Heikki Kovalainen en diens landgenoot Kimi Räikkönen.

PosCoureurTeam TijdRonden
1 R. Barrichello Brawn GP 1:17.18925
2 F. Massa Ferrari 1:17.49930
3 L. Hamilton McLaren 1:17.57825
4 H. Kovalainen McLaren 1:17.68629
5 K. Räikkönen Ferrari 1:17.83929
6 K. Nakajima Williams 1:18.00029
7 N. Rosberg Williams 1:18.02427
8 J. Button Brawn GP 1:18.08027
9 F. Alonso Renault 1:18.28330
10 M. Webber Red Bull 1:18.34822
11 S. Buemi Scuderia Toro Rosso 1:18.69536
12 N. Piquet jr. Renault 1:19.20436
13 S. Vettel Red Bull 1:19.23316
14 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso 1:19.25531
15 G. Fisichella Force India F1 1:19.53428
16 R. Kubica BMW 1:19.25531
17 N. Heidfeld BMW 1:19.57923
18 A. Sutil Force India F1 1:19.60024
19 T. Glock Toyota 1:19.69824
20 J. Trulli Toyota 1:19.83128

Politiek verdeeld over status Nedersaksisch

De provincie Overijssel wil dat het Nedersaksisch als officiële streektaal wordt erkend door de overheid, een aantal politieke partijen wil dit echter niet omdat zij nogal wat nadelen verwachten van een officiële status.

Overijssel wil dat de streektaal een officiële status krijgt, omdat het Rijk dan verplicht is de taal te bevorderen. Nu gebeurt dit ook al, maar alleen op vrijwillige basis. Een kleine meerderheid, bestaande uit CDA, Christenunie en SP, is voor de erkenning als officiële streektaal.

GroenLinks, VVD, PvdA en Solidara zijn tegen een statusverhoging. Zij zijn bang dat een officiële erkenning leidt tot verplicht gebruik van het dialect bij bijvoorbeeld vergaderingen. Provinciale Staten nemen over twee weken een besluit.

Genoa-duo vertrekt naar Internazionale

De geruchten gingen al een tijdje, maar nu is het definitief. Diego Milito en Thiago Motta verruilen Genoa voor de Italiaanse kampioen Internazionale. Dit verklaarde Genoa-voorzitter Enrico Preziosi gisteravond aan een Italiaanse televisiezender.

Preziosi sprak de volgende woorden: "Ik heb vandaag met Inter-voorzitter Massimo Moratti gesproken en we hebben een akkoord bereikt over de verkoop van Milito en Motta aan het einde van dit seizoen. Het was een moeilijke beslissing, maar ik bedank hen voor alles wat ze voor ons hebben gedaan. Er waren financiële en technische redenen voor deze transfers."

Milito is dit seizoen clubtopscorer bij Genoa met twintig goals. De 29-jarige Argentijn had hier slechts 29 optredens voor nodig. De 26-jarige Braziliaanse middenvelder Motta was na blessureleed bij Barcelona en Atlético Madrid clubloos, maar greep bij Genoa zijn kans om zich weer te bewijzen. Hij speelde 25 duels en maakte zes doelpunten.

Als onderdeel van de transfer verruilt Robert Acquafresca Inter voor Genoa. De spits is momenteel actief voor Cagliari, waarvoor de jeugdinternational twaalf competitiegoals maakte. Ook de 27-jarige Sergio Floccari van Atalanta Bergamo gaat naar Genoa. Hij maakte dit seizoen eveneens twaalf doelpunten.

[RG] Krajicek ook niet in dubbelspel

Michaëlla Krajicek zal niet uitkomen in het dubbelspel van Roland Garros.

Nadat ze gisteren verrassend onderuit ging in de eerste kwalificatieronde van het enkelspel, heeft nu haar Duitse dubbelspelpartner Sabine Lisicki zich teruggetrokken. Dit meldt de website van Mi¨a. Krajicek was juist aan een opmars bezig, door de kwartfinales in Johannesburg te bereiken werd ze 127e op de wereldranglijst.

Hollart naar Go Ahead Eagles

Dennis Hollart verruilt FC Omniworld voor Go Ahead Eagles. De vleugelverdediger tekent in Deventer een tweejarig contract.

Hollart had in Almere een aflopend contract en liet een aanbieding om dit te verlengen lopen. De 25-jarige back maakte met profbestaan van FC Omniworld mee vanaf de start in 2005. In vier seizoenen speelde de in Lelystad geboren verdediger 133 competitieduels, waarin hij twee keer scoorde. Hollart is daarmee de recordhouder van FC Omniworld qua gespeelde wedstrijden in het profvoetbal.

Lazovic wil best in Eindhoven blijven

PSV'er Danko Lazovic wilde nog niet zo lang geleden zijn heil ergens anders zoeken.

De 26-jarige spits is niet de makkelijkste gebleken in Eindhoven. In twee seizoenen voor PSV stapelden de opmerkelijke acties zich op. Het kwam zelfs tot een publiekelijk excuus voor zijn gedrag. Ondertussen maakte hij afgelopen seizoen ook acht doelpunten.

Eerder dit seizoen had PSV al toegezegd mee te willen werken aan een vertrek. Nu blijkt de Serviër helemaal niet weg te willen. Tegenover Blic zegt hij: "Ik ben niet meer geobsedeerd om te vertrekken bij PSV."

Over zijn toekomst is Lazovic onduidelijk. "Het is nog erg vroeg om daar over te denken. Het seizoen is pas net geëindigd. We zullen het wel zien. Ik voel me hier goed. Ik zou het niet erg vinden om hier te blijven."

'Arnautovic dichtbij overgang Inter'

Het Italiaanse Inter zou 14 miljoen euro over willen maken op de rekening van FC Twente in ruil voor de 19-jarige spits Marko Arnautovic.

Eerder sprak Goal.com exclusief met zaakwaarnemer Rob Groener van Twente-spits Arnautovic over de geruchten in de Italiaanse media. Arnautovic genoot de interesse van meerdere clubs, maar zou nadrukkelijk in de belangstelling van Inter staan.

Woensdag sprak Groener van een fifty-fifty kans dat de jonge Oostenrijker bij Twente zou blijven. AD/Sportwereld meldt nu dat de speler al in gesprek zou zijn geweest met de club uit Milaan. De Nerazzurri hebben naar verluidt 14 miljoen euro over voor de speler, die in eigen land al zo vaak werd vergeleken met Zlatan Ibrahimovic. Het zou zo maar kunnen dat volgend jaar beeld en evenbeeld in één team te bewonderen zijn in de Serie A.

Hevig noodweer in oosten Australië

Het oosten van Australië heeft te maken met de zwaarste overstromingen in dertig jaar. Tot nu toe is er één dode te betreuren en zijn talloze mensen geïsoleerd geraakt door het water en hebben geen elektriciteit. De Brisbane rivier in de deelstaat Queensland is buiten de oevers getreden. De premier van Queensland heeft de noodtoestand afgekondigd.

De Sydney Morning Herald meldt dat het een choas is in veel steden in Queensland. De politie heeft wegen afgesloten wegens rondvliegende voorwerpen en overstromingen. Volgens de meteorolische dienst is er meer dan 100 millimeter water gevallen in 24 uur. De stad Mullumbimby kreeg maar liefst 183 millimeter regen te verduren.

Het slechte weer houdt zeker nog aan tot morgen en ook de aangrenzende staat New South Wales krijgt er mee te maken. De weerdienst waarschuwt mensen rekening te houden met meer overstromingen, hoge waterstanden, stormen en schade.

Bezoek ook het topic in De Elementen.

Meer bitches en ho's in nieuwe Saints Row 2 DLC

"Yoyoyoyoyo what's up homies? MC SpankyC, in the place to be, giving a warning to thee, to look out fo' Saints Row 2 DLC!"

Zo zou ik dit stukje in kunnen luiden, maar dat doe ik niet! Ik ga voor de verandering eens normaal praten over Saints Row 2, mede aangezien ik eigenhandig heel mijn gangsterimago heb vermoord door een bepaald filmpje op te nemen... Volition komt in ieder geval met een nieuw stukje DLC voor Saints Row 2 waarin we het wederom op gaan nemen tegen de illustere Ultor Corporation.

Wat precies het verhaal is achter Corporate Warfare (zoals de DLC heet) is vooralsnog geheim, wel is bekend dat het zich richt op de strijd tussen de Saints en Ultor en dat oudgediende gangster Dex weer van de partij is. Daarnaast natuurlijk een heleboel nieuwe customization items, waarvan een groot deel door de community aangevraagd is (zoals het hockeymasker en de "bandana-voor-het-gezicht-alsof-je-West-Side-bent"), nieuwe voertuigen, nieuwe multiplayer maps (waarvan er al eentje onthuld is, zie de screenshots voor de eerste beelden van Lost Island) en een nieuwe competitieve co-op mode.

Corporate Warfare zal 28 mei in de virtuele schappen liggen voor een prijs van $ 7 op het PlayStation Network (Europese prijs is helaas nog onbekend) of 560 Microsoft punten (omgerekend ongeveer € 6,72). Hieronder is in ieder geval een lading screenshots te zien waarin de nieuwe items getoond worden en de eerste multiplayer-map te zien is.







Downloadable games zijn de toekomst volgens Ronimo Games

Sinds een week is Swords & Soldiers te downloaden via WiiWare. Een game die is ontwikkeld door Ronimo Games, een Nederlandse ontwikkelaar en makers van de originele de Blob. In een interview zeggen zij dat volgens hen downloadable games de toekomst zijn. Ook melden ze dat het makkelijker is om voor WiiWare te ontwikkelen dan op Xbox Live, maar dat het krijgen van een licentie voor WiiWare een stuk moeilijker was. Ronimo Games werd bovendien veel geholpen door THQ. Hun volgende game zal hoogstwaarschijnlijk ook voor WiiWare zijn. Swords & Soldiers is te downloaden voor 1000 Nintendo punten.

“It’s so easy to get your games out there! It’s much harder on Xbox Live. It was tough at first to get a license from Nintendo at first - we were just kids from school - but THQ helped us a lot. And the Wii controls are perfect for the game. I found it really weird that there were no RTS games on the Wii. The Remote’s pointer is perfect for the genre. It’s (download games) definitely the future. Our next game will probably be on WiiWare too. It’s an open platform, it’s relatively cheap and it gives you loads of freedom.”

- Ronimo Games' Fabian Akker

Coach Shakhtar: "Terechte overwinning"

Shakhtar Donetsk won woensdag verrassend de UEFA Cup-finale in de verlenging met 2-1 van Werder Bremen. De coach van het Oekraïense team Mircea Lucescu is zeer trots op zijn manschappen.

"Ik moet iedereen bedanken, van de spelers tot de voorzitter. Ik ben zeer gelukkig," zei de coach die in 2000 al met Galatasaray de Europese Supercup pakte. "We hebben een dappere tegenstanders verslagen die Italiaanse topteams als AC Milan en Udinese heeft uitgeschakeld op weg naar de finale. Shakhtar Donetsk was vandaag in mijn ogen de beste ploeg en dus zijn we de terechte winnaar van de UEFA Cup."

Ook Werder-coach Thomas Schaaf vond Shakhtar de terechte winnaar van het trofee. "We gaven Sjachtar teveel ruimte en verloren teveel ballen. Bij deze feliciteer ik Shakhtar met de zege, zij waren de beste ploeg vanavond."

Terminator Salvation teruggeroepen wegens installatiefout

Soms dan glipt een bug in een game waarvan je denkt: hoe de hell heeft dit langs de QA-afdeling kunnen komen? Terminator Salvation is zo'n game met zo'n bug, het spel is namelijk onmogelijk om te installeren en wordt daarom terug geroepen.

Zoals je je wel kan voorstellen komt deze bug alleen voor bij de PC-versie van het spel, de Xbox 360 en PlayStation 3-variant hebben nergens last van. Naar verluidt missen er enkele bestanden om de installatie van het spel mee af te ronden.

Voor ons Europeanen is dit vooralsnog geen probleem, het spel wordt hier pas 29 mei in de winkels verwacht, in de VS worden alle exemplaren nu terug geroepen en wordt er een wel-werkende versie naar de winkels gestuurd. Mocht het hier in Europa ook voorkomen dat het spel onspeelbaar is, dan lees je dat uiteraard hier.

Mogelijk asielzoekers in verbouwde gevangenis

Staatssecretaris Nebahat Albayrak (Justitie) gaat kijken of er onder de gevangenissen die dicht moeten locaties zijn die na een verbouwing geschikt zijn om asielzoekers op te vangen. Ze toonde zich gisterenavond positief over deze suggestie van het CDA en de SP.

Wel zei ze erbij dat de Tweede Kamer er niet teveel van moet verwachten, omdat het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) volgens haar niet met een acuut capaciteitsprobleem zit. Maar het zou voordelen kunnen opleveren. Personeel dat door de komende reorganisatie van het gevangeniswezen overtollig raakt, zou mogelijk aan de slag kunnen in een opvangcentrum in een vroegere gevangenis. Ook het CDA wees erop dat de overheid op deze manier kosten kan besparen, bijvoorbeeld omdat het COA dan minder vaak bungalowparken hoeft af te huren.

Sexy Poker komt naar WiiWare

WiiWare is een downloadservice welke vooral voor kleine ontwikkelaars dient. Hierdoor krijgen we vaak games met meer creativiteit. Alhoewel Sexy Poker niet zo creatief is, is het wel opvallend, aangezien WiiWare to nu toe geen games in deze categorie had. Op ESRB is inmiddels een rating verschenen, welke je hieronder kunt lezen.

Platform: Wii

Rating: Mature

Content descriptors: Nudity, Sexual Themes, Simulated Gambling

Rating summary: “This is a Strip Poker game in which players engage in games of Black Jack and Poker against female avatar opponents. The object of the game is to win hands in order to remove articles of clothing from still images of the female characters. Nurses, police women, office workers, and sports figures can eventually be stripped down to show their bare breasts. The female opponents encourage the player with provocative comments such as, “I’ll always know what’s in your hand” and, “If you impress me, I might give you my special treatment.”"

Barwa Addex niet in Formule 1

Het GP2-team Barwa Addax heeft ontkend plannen te hebben voor een entree in de Formule 1. De renstal is onder de naam Barwa Campos Team de regerend kampioen in de GP2 en geruchten deden de ronde dat het team naar de Formule 1 wilde gaan.

Woensdag gaf het team in Valencia een verklaring uit: "Het Barwa Addex-team, uitkomend in de GP2 Series, heeft op dit moment geen plannen om een project op te zetten om in 2010 in de Formule 1 uit te komen. Barwa Addex wil elke verwarring voorkomen die kan leiden tot de gedachte dat het bezig is met zo'n project."

[NBA] Uitslag Cavs - Magic

De Cleveland Cavaliers hebben tijdens deze play-offs weinig problemen gekend. Eerst werden de Detroit Pistons met 4-0 verslagen. Vervolgens gingen de Atlanta Hawks met dezelfde cijfers onderuit. Gisteravond mochten de heren uit Cleveland aantreden tegen de Orlando Magic in de finale van het oosten.

De Cavs hebben het reguliere seizoen als beste team in de NBA afgesloten en zijn met de Los Angeles Lakers, de verliezend finalist van vorig jaar, torenhoog favoriet voor de titel. Gisteravond gingen ze met 106-107 onderuit thuis tegen de Magic. Dwight Howard liet zich weer van zijn beste kant zien. De center scoorde dertig punten en pakte dertien rebounds. De Turkse forward Hidayet Turkoglu voegde daar vijftien punten en veertien assists aan toe. Rashard Lewis scoorde 22 punten en pakte zeven rebounds.

LeBron James bleef als een leider vechten tot het laatste moment. De MVP van dit jaar scoorde 49 punten en gaf acht assists. Verder voegde Maurice Williams daar zeventien punten aan toe. De Braziliaanse center Anderson Varejeo scoorde veertien punten en pakte zes rebounds. De volgende wedstrijd is vrijdagavond.

Prijswinnaars FOK!sport

Afgelopen week mocht FOK weer prijzen weggeven. Hieronder de winnaars.

In samenwerking met Uitgeverij Nieuw Amsterdam mochten we drie exemplaren weggeven van het boek 'In de schaduw van de bal'. Het enige wat je daarvoor hoefde te doen was de volgende vraag te beantwoorden: Voor welke Nederlandse voetbalclub speelde Steve Mokone? Het juiste antwoord was natuurlijk sc Heracles.

De winnaars zijn:
RenikNL
Leso_Varen
mac-fan

Prijswinnaars gefeliciteerd!

Niet gewonnen en je wil het boek sowieso hebben? In de schaduw van de bal kost ¤ 16,50 en kan je, behalve bij de boekhandel, ook online bestellen.

'Punch-Out!!-boxershort kan kanker veroorzaken

Op internet is een opvallend plaatje verschenen van één van de items uit de Punch-Out!! Heavyweight Contender Kit, namelijk de boxershort. Aan de boxershort is een label vastgemaakt waarop staat dat de gele inkt chemische stoffen bevat welke kanker kunnen veroorzaken. Alhoewel de items uit deze Kit het perfecte 'Punch-Out!!'-gevoel moeten leveren, weten we niet zeker of we deze boxershort in de buurt van de kroonjuwelen willen laten komen. Punch-Out!! is vanaf morgen verkrijgbaar in Nederland.



Opvolger van de gelijknamige titels op de NES en de SNES. De hoofdrol is weer voor Little Mac. Hij is een talentvolle jonge bokser uit de Bronx in New York, die vastbesloten is om wereldkampioen te worden. Daarvoor moet hij strijden tegen een hele reeks vreemde maar ook supersterke tegenstanders, waaronder befaamde figuren als Von Kaiser en King Hippo.


Tweeduizend films op één dvd

Dankzij een nieuwe dvd-technologie, ontwikkeld door Australische wetenschappers, kunnen er binnenkort tweeduizend volwaardige films op één dvd. De nieuwe data wordt opgeslagen in vijf dimensies. Het klinkt nogal Star Trek-achtig, maar door nanotechnologie te gebruiken is dit mogelijk.

De Australiërs gaan met Samsung samenwerken om hun product op de markt te brengen. Over vijf jaar zouden de hoge-capaciteitsspelers en -schijfjes in de winkel kunnen liggen. De doorbraak aan de Swinburne University of Technology in Melbourne volgt amper een maand nadat het Amerikaanse General Electric met het nieuws kwam dat zij een holografische disc hadden ontwikkeld waar het equivalent van honderd dvd’s opkan.

"We hebben nanotechnologie gebruikt om de opslagcapaciteit te verhogen zonder de grootte van het schijfje te moeten veranderen", zegt projectleider Min Gu. "De schijfjes die men nu kent hebben drie ruimtelijke dimensies. Door gouden nanorods te gebruiken, hebben we er daar twee aan toegevoegd. Eentje gebaseerd op het kleurenspectrum en eentje op polarisatie."

Verken de wereld in Anno: Create a New World

Vanaf morgen ligt Anno: Create a New World voor de Wii en Nintendo DS in de winkels. Dat betekent natuurlijk dat er weer een launchtrailer beschikbaar is waarin je een beetje een beeld kunt krijgen van de gameplay. De game lijkt niet echt meer op zijn oudere broertjes zoals Anno 1701, maar kan wellicht toch de fans plezieren door een wat kleurrijkere setting en co-opvriendelijke besturing.

Anno: Create a New World neemt ons mee naar het jaar 1404. Het gaat niet goed met het land van koning George en om zijn volk tevreden te houden stuurt hij zijn beide zonen William en Edward eropuit om nieuw land te veroveren en zo goederen te verkrijgen voor de burgers. De zonen gaan uit elkaar, omdat de één geweld wil gebruiken en de ander niet en zo komt William terecht in de mysterieuze Oosterse wereld.

Ga op vakantie met SEGA in Jambo! Safari

SEGA heeft aangekondigd met een remake te komen voor de arcadetitel Jambo! Safari, welke je in de jaren '90 in de arcadehallen kon vinden. Op de Nintendo DS zal de game uitkomen onder de naam Animal Rescue en zul je je vooral richten op het verzorgen van dieren op de Afrikaanse Savanne. In de Wii-versie, die Ranger Adventure gaat heten, zul je met een jeep de Savanne verkennen en kun je dieren vangen met je Wiimote die als lasso zal werken.

"Jambo! Safari was in de speelhal een zeer geliefd SEGA-spel dat zich perfect leende voor de unieke spelbesturing van Nintendo-platforms”, aldus Gary Knight, European Marketing Director van SEGA Europe. “Jambo! Safari maakt leren leuk. Terwijl kinderen het spel spelen en wilde dieren redden, verzamelen ze informatiekaarten. Op die manier leren ze tijdens het spel van alles over de eigenschappen en natuurlijke habitats van dieren."

Naast een solocampaign is er op de Wii genoeg te doen met meerdere spelers. Zo kun je bepaalde missies in co-op doen en zijn er partygames zoals Struisvogelracen en Suffe Stokstaartjes die je met maximaal vier man kan spelen.

Jambo! Safari voor de Wii en Nintendo DS komen eind van dit jaar in de winkels te liggen.

Artwork

Screenshots

Baby sterft door borstvoeding

Een Russische moeder is gisteren in Sretensk in het oosten van Rusland, veroordeeld tot één jaar celstraf omdat ze de dood van haar vijf maanden oude zoon op haar geweten heeft.

De 28-jarige vrouw gaf haar baby borstvoeding nadat zij een halve liter pure alcohol had genuttigd. Nadat ze hem op de avond van 3 april drie keer borstvoeding had gegeven, overleed het jongetje aan een vergiftiging door ethylalcohol. De vrouw dient naast de celstraf ook een ontwenningskuur te volgen.

Geen exclusiviteit voor Ride in Engeland

Gisteren kwamen we met het opmerkelijke nieuws dat de nieuwste game van Tony Hawk genaamd Ride in de hele wereld te koop zou zijn voor de Wii, Playstation 3 en Xbox 360 behalve in Engeland. Daar zou de game namelijk exclusief zijn voor de Xbox 360. Dit tot grote reacties van mensen die vonden dat de exclusiviteits-dealtjes die we de afgelopen jaren gezien hebben een nieuw dieptepunt hadden bereikt. Gelukkig is het allemaal een foutje.

Activision had namelijk een fout gemaakt in een pers-bericht en garandeert ons dat de game ook nog steeds uit zal komen op de Wii en Playstation 3.

'Kinderen ontvoerd uit kampen Sri Lanka'

Een onbekend aantal kinderen is ontvoerd uit vluchtelingenkampen in Sri Lanka. Dat hebben internationale hulporganisaties gemeld, zo meldde de BBC vandaag. De organisaties willen dat de Verenigde Naties een onderzoek doen naar de weggehaalde kinderen.

The Coalition to Stop the Use of Child Soldiers, een koepelorganisatie waarbij groeperingen als Amnesty International en Human Rights Watch zijn aangesloten, liet weten dat kinderen zijn weggehaald uit kampementen in de regio Vavuniya in het noorden van Sri Lanka. Honderdduizenden mensen die klem zaten tussen het Sri Lankaanse leger en de rebellenbeweging Tamil Tijgers (LTTE) hebben hun toevlucht in de kampen gezocht. Onder hen zijn tienduizenden kinderen.

De woordvoerster zei dat paramiitaire groepen van Tamils die aan de regering verbonden zijn achter de ontvoeringen zouden kunnen zitten. Daarvoor zouden ze verschillende motieven hebben. In een aantal gevallen zouden kinderen zijn ondervraagd over hun banden met de Tamil Tijgers. In andere gevallen waren de ontvoerders uit op losgeld, aldus de woordvoerster.

Een Sri Lankaanse militaire woordvoerder sprak de berichten over de weggehaalde kinderen tegen.

Beschonken automobilist rijdt huis binnen

Een automobilist die te veel had gedronken is vanochtend vroeg met zijn auto een woning in de buurt van Zutphen binnengereden. Niemand raakte gewond, maar de ravage was groot, aldus de politie.

Het incident gebeurde op de weg tussen Voorst en Zutphen. Toen agenten ter plaatse kwamen, bleek volgens een woordvoerster meteen dat de bestuurder teveel alcohol in zijn bloed had. Hij is aangehouden. De bewoners waren thuis, maar konden zichzelf in veiligheid brengen.

Omdat de auto dwars door de gevel heen was gereden, vreesde de brandweer even voor instortingsgevaar. Dit bleek na nader onderzoek mee te vallen.

Vier verdachten van plannen aanslag New York vast

De Amerikaanse politie heeft gisteren vier mannen opgepakt, die worden verdacht van het voorbereiden van aanslagen in New York. De vier zouden het hebben gemunt op een synagoge en op vliegtuigen bij een militaire basis. Dat heeft de aanklager in New York laten weten.

De vier zouden een synagoge in de wijk Riverdale hebben willen opblazen door een auto te laten exploderen. Ook zouden ze militaire vliegtuigen van het vliegveld Stewart in Newburgh hebben willen neerhalen met Stinger-raketten.

De recherchedienst FBI deed al een jaar onderzoek naar het viertal. Om wapens te verkrijgen, deden de verdachten zaken met een informant van de FBI. Die voorzag de mannen van een raket en van explosieven die niet werkten.

Concerten Jackson uitgesteld

Michael Jackson stelt zijn reeks van vijftig concerten in Londen vijf dagen uit. Dat meldde de organisatie gisteren.

De zogenoemde 'King of pop' staat nu vanaf 13 juli in plaats van 8 juli op het podium van de O2 arena. Duizenden fans moeten nog een halfjaar geduld hebben voordat ze hun idool in levenden lijve kunnen bewonderen: drie optredens zijn verschoven naar maart 2010.

Aanleiding voor het uitstel is de "enorme omvang" van de show, aldus de organisatie.

"Hoi"  (foto: ANP)

Stem van Mickey Mouse overleden

De stem van Mickey Mouse is overleden. Wayne Allwine stierf in een ziekenhuis in Los Angeles. Hij deed de stem van Mickey Mouse de afgelopen 32 jaar.  Wayne Allwine is 62 jaar geworden.

Allwine begon als geluidstechnicus bij Walt Disney en maakte in 1977 zijn debuut als vertolker van Mickey Mouse. Allwine was de derde in die functie. Walt Disney zelf deed Mickey Mouse als eerste, vanaf 1928. Hij hield het twintig jaar vol.

De stem van Allwine is te horen in films als Mickey's Christmas Carol en Who framed Roger Rabbit.

Wanneer is de olie op?

Nog 15,539 dagen tot onze olie op is. Dit jaar zijn er ruim 42 miljoen fietsen geproduceerd en, schrik niet, momenteel hebben 1.014.540.696 mensen op onze aarde honger.

Deze en vele andere harde cijfers vonden we vandaag op de website worldometers.info. Deze website houdt je real-time op de hoogte van een indrukwekkende hoeveelheid statistieken.

Sommige hiervan zijn ronduit schokkend, zo stierven er vandaag alleen al ruim 20.000 mensen door ondervoeding, terwijl er aan de andere kant ruim een miljard aardbewoners met overgewicht rondlopen. Andere statistieken zijn vooral leuk om indruk mee te maken op je vrienden in de kroeg. Wist jij bijvoorbeeld dat er vandaag al ruim 150 miljard (and counting!) e-mails verstuurd zijn?

De website doet er naar eigen zeggen alles aan om zo betrouwbaar mogelijke data te presenteren. "Statistieken zijn natuurlijk nooit honderd procent accuraat. Maar we beroepen ons louter op betrouwbare bronnen. Echter, sommige van deze bronnen kunnen ook niet anders dan zich beroepen op schattingen. Dus helemaal kloppen doet het nooit."


Wanneer is onze olie op? En hoeveel fietsen maakten we dit jaar?  (foto: DAG)

'100.000 gezinnen moeten huis verkopen door crisis'

Ongeveer honderdduizend gezinnen lopen het risico door de economische crisis de eigen woning te moeten verkopen en daarvoor een te laag bedrag te ontvangen om de hypotheekschuld af te lossen. Dat zei minister Van der Laan (Wonen, Wijken en Integratie) gisteren in de Tweede Kamer.

De PvdA-bewindsman zei dat dit een schatting is. Hij hoopt dat het niet daadwerkelijk zover komt dat honderdduizend gezinnen na verkoop van hun huis met een restschuld blijven zitten. Om de woningmarkt te stimuleren werkt de minister aan een reeks maatregelen. "Maar we zullen niet iedereen kunnen helpen", aldus Van der Laan.

De Tweede Kamer dringt sterk aan op verhoging van de Nationale Hypotheekgarantie (nu 265.000 euro). De Kamerleden Van Bochove (CDA) en Depla (PvdA) deden het voorstel de grens tijdelijk op 300.000 euro te leggen.

Van der Laan wees dat voorstel af. Hij deelde mee dat zijn eigen onderzoek naar de mogelijke effecten en risico's van een verhoging over twee weken is afgerond. Eerder is al een grens van 350.000 euro gesuggereerd. Het kabinet zal hierover half juni beslissen.

Het Kamerlid Van der Burg (VVD) vindt het vorige week vrijdag gepresenteerde pakket maatregelen waarmee Van der Laan de crisis op de woningmarkt te lijf denkt te gaan 'teleurstellend'.

De SP'er Jansen vroeg: "Is dit alles? Deze minister begint op zijn voorganger te lijken en dat is geen goed teken." Van der Laan volgde in november Ella Vogelaar op die door de PvdA werd gedwongen tot aftreden.

De minister hield vol dat hij 'goed op stoom' ligt en dat zijn maatregelen 'substantieel' zijn. De eerste stilgevallen bouwprojecten kunnen al in juli worden hervat dankzij een subsidie uit extra gelden die hij daarvoor ter beschikking stelt, kondigde Van der Laan aan.

Zijn departement heeft met de Vereniging Nederlandse Gemeenten een brochure gemaakt met alle voorzieningen die zijn getroffen, waaronder ook extra geld voor energiebesparingen in en rond het huis. De vereniging Eigen Huis werkt aan een website over de crisismaatregelen.


'100.000 gezinnen moeten huis verkopen door crisis'  (foto: DAG)

Het dilemma

Onder de FOK!columnisten sta ik bekend als de oude viezerik die warm wordt van jonge meisjes. Ik heb het er zelf naar gemaakt. Hoe vaak heb ik nu al niet geschreven over leuke meisjes in de bus of trein, prettige deernes op het werk, blozende blondjes op fiets of brommer op straat en sms'ende sletjes terwijl ik met ze sta te praten? Heel vaak. Te vaak.

Berlusconi wil totale controle op tv

De benoeming van een nieuwe hoofdredacteur van het belangrijkste nieuwsprogramma van de Italiaanse publieke omroep is gisteren uitgelopen op een rel. Drie leden van de raad van bestuur liepen weg omdat de benoeming "van buiten gedicteerd" zou zijn.

Als privépersoon controleert de zakenman Silvio Berlusconi al jaren de belangrijkste commerciële zenders van Italië. Als vorig jaar herkozen premier lijkt hij nu ook belangrijke benoemingen bij de publieke omroep naar zijn hand te zetten.

Oppositieleider Dario Franceschini van de centrumlinkse Democratische Partij (PD) beschuldigde Berlusconi er gisteren van de "totale controle" op de tv in Italië na te streven. Oud-onderzoeksrechter Antonio Di Pietro van de kleinere oppositiepartij Italië van de Waarden (IDV) heeft de Italianen opgeroepen om op 5 juni de straat op te gaan voor een "Information Day" uit protest tegen de "totale bezetting" van de publieke omroep RAI door Berlusconi.

In een eerder deze maand uitgebracht rapport van de burgerrechtenorganisatie Freedom House wordt Italië niet meer tot de landen met een vrije pers gerekend.

[Update] Twee Killzone maps komen naar Killzone 2

Update:
Er is zojuist ook een trailer verschenen. Deze staat onder de screenshots.

Oorspronkelijk bericht:
Onlangs verscheen de Steel & Titanium pack voor Killzone 2. Guerrilla heeft vandaag aangekondigd dat ze twee maps uit Killzone naar Killzone 2 zullen brengen. Het gaat om de maps The Southern Hills en The Beach Head. Deze twee maps waren de populairste maps van het eerste deel op de Playstation 2.

De pack met deze twee maps krijgt de naam Flash And Thunder met zich mee en zal op 11 juni in de Playstation Store verschijnen. Wat de prijs zal zijn is nog niet bekend. Wel hebben we alvast enkele screenshots van deze uitbreiding.






Een geweld(dad)ige puinhoop


Eens in de zoveel tijd is het wel eens leuk om stil te staan bij hoe dingen zouden zijn, als ze niet zouden zijn zoals ze nu zijn. Ondanks heel veel woorden beginnend met de letter ‘z’ en een wat filosofische klank, is de voorgaande zin er eentje waar we om de zoveel tijd best even bij stil mogen staan. Even wegkijken van de werkelijke situatie en lekker fantaseren over hoe het wellicht ook had kunnen zijn. Zittend in de trein schoot mij dan ook laatst een gedachte te binnen die wat mij betreft goed in aanmerking komt voor wat los denkwerk: “Wat nou als gewelddadige spellen wèl aanzetten tot gewelddadig gedrag?”. Fantaseert u mee?

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.