Multimiljonair Jan Riedstra plotseling overleden

Johan (iteejer)

Multimiljonair Jan Riedstra is vanmiddag in zijn huis in Jelsum plotseling op 65-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartstilstand overleden. De 65-jarige Leeuwarder kwam een aantal maanden geleden nog landelijk in de pers doordat hij een Mercedes SLR Sterling Moss aangeschaft had van een waarde van maar liefst 1,2 miljoen euro.

Riedstra, eigenaar van Rimag Beheer, bezat als onroerendgoedmagnaat vele panden in binnen- en buitenland. In Leeuwarden was Riedstra voornamelijk bekend door zijn inzet voor de voetbalclub SC Cambuur Leeuwarden.

Hij was bestuurslid en vice-voorzitter van de Leeuwarder voetbalclub in de jaren negentig. In 2006 redde hij Cambuur, als een van de vier leden van de ‘Bierhuisgroep', van een financiële ondergang. Vorige maand trok hij zich bij de club terug als adviseur.

In Leeuwarden is geschokt gereageerd op de plotselinge dood van de 65-jarige Riedstra. Morgen zal voor de wedstrijd van SC Cambuur Leeuwarden - FC Zwolle een minuut stilte gehouden worden, tevens spelen beide teams met rouwbanden ter ere van de 65-jarige Fries.

Met dank aan De_Dwaas voor de submit.