Scheidsrechter ontvangt kopstoot na rode kaart

Een scheidsrechter heeft tijdens een duel tussen het eerste elftal van HWD en DHZ in Rotterdam een kopstoot gekregen. De dader, een speler van HWD, had even daarvoor een rode kaart gekregen omdat hij een tegenstander een trap verkocht had in de dug-out. “Het was een sportieve wedstrijd, tot die speler kort voor tijd doordraaide. Verder heeft niemand schuld”, aldus trainer Mustafa Kilic van DHZ.

Het begon allemaal in de 85e minuut van de wedstrijd. Er werd iets geroepen vanuit de dug-out van DHZ. De dader hoorde dit en stormde op de dug-out af. “Daar gaf hij een ontzettend harde trap.”, aldus het slachtoffer Marcel van Zeijl. De scheids trok gelijk de rode kaart maar werd toen zelf het slachtoffer. “Hij werd gelijk uit de dug-out geduwd door zijn medespelers en ik trok meteen de rode kaart,’’ zegt de scheidsrechter uit Sassenheim. “Toen richtte hij zijn oog op mij. Hij zei ‘wat dan’. Ik dacht dat hij om uitleg kwam vragen, maar vervolgens kwam hij met twee benen van de grond en gaf me een kopstoot. Ik viel meteen op de grond. Het voelde alsof m'n hoofd in tweeën lag.”

De trainer van DHZ bevestigt dat het om een eenmansactie gaat. HWD-trainer Raymond Frehe sprak van een “belachelijke actie” van zijn voetballer. De man zal geroyeerd worden van de club.

De onfortuinlijke scheidsrechter is er met een wond aan zijn wenkbrauw vanaf gekomen. Volgens de artsen zal het litteken zichtbaar blijven. Het slachtoffer heeft na zijn ziekenhuisbezoek gelijk aangifte gedaan bij de politie. “Ik heb ooit gezegd dat ik ermee zou stoppen als me zoiets zou overkomen. Maar een besluit neem ik pas als het nieuwe seizoen gaat beginnen.” aldus Van Zeijl.