Uitslag Feyenoord - Blackburn Rovers

Sjors (Sj0rSz)
Feyenoord is er niet in geslaagd om de wedstrijd tegen Blackburn Rovers te winnen. In de eigen Kuip stond na negentig minuten spelen 0-0 op het scorebord. Beide ploegen kregen voldoende kansen, maar deze werden niet benut.

Feyenoord kende weinig verrassingen in de basis. Jonathan de Guzman startte zoals verwacht op de bank. Danny Buijs verving de 19-jarige middenvelder. Bij Blackburn Rovers startte André Ooijer in de basis. Voor Brett Emerton was de wedstrijd enigzins speciaal. Hij speelde namelijk tegen zijn voormalig werkgever. Bovendien speelden de Rotterdammers eenmalig in het uittenue in de eigen Kuip. Dit werd gedaan op verzoek van arbiter Kircher. Het thuistenue van de ploeg van trainer Erwin Koeman bezit namelijk dezelfde kleuren als het uitshirt van de ploeg uit Engeland.

Om 20:45 blies arbiter Kircher op zijn fluit om de wedstrijd te starten. Het eerste kansje was voor Shabani Nonda na een slechte terugspeelbal op Henk Timmer. De sluitpost moest naar de rand van het strafschopgebied om de bal weg te werken. Niet lang daarna rukte Ooijer op richting het doel van Feyenoord en legde de bal af op Nonda. De aanvaller werkte de bal echter in het zijnet. Feyenoord kon nog niet echt overtuigen en kwam nauwelijks in de buurt van het doel van Brad Friedel.

Toch kreeg Feyenoord één van de grootste kansen van de eerste helft. Angelos Charisteas was heel dichtbij een treffer, nadat hij twee verdedigers het bos in stuurde. Hij faalde oog in oog met de sluitpost van Blackburn Rovers. In de rebound wist Nicky Hofs ook niet te scoren. Nog geen minuut later was Stein Huysegems dichtbij de openingstreffer, maar de aanvaller schoot voorlangs. Vijf minuten voor rust kreeg Hofs een levensgrote kans. Lucius speelde de bal naar Buijs, welke de bal perfect neerlegde voor de middenvelder. Toch wist laatstgenoemde deze kans niet te verzilveren.

Meteen na aanvang van de eerste helft kreeg Feyenoord een aantal grote kansen. Eerst was het wederom de beurt aan Charisteas, maar hij wist het net weer niet te vinden. Ook Huysegems kwam in scoringspostie, maar wist, net als zijn voorganger, niet te scoren. De opleving van Feyenoord was maar van korte duur. De ploeg liet zich weer een beetje terugkomen, waardoor Blackburn Rovers wat meer ruimte kreeg. Na bijna een uur spelen kreeg de ploeg van Erwin Koeman een vrije trap, maar deze zorgde nauwelijks voor gevaar.

In het kwartier dat daarop volgde nam Feyenoord het heft in handen en kreeg meer kansen. De spelers van de Rotterdamse club waren echter niet trefzeker, waardoor ook Blackburn Rovers nog kon hopen op een treffer. Tien minuten voor het einde kreeg Robbie Savage een hele grote kans, nadat Serginho Greene een fout maakte. De speler van de Engelse ploeg wist Timmer niet te verschalken. In de slotfase kreeg Jonathan de Guzman de bal toegespeeld, maar zijn schot wat hierop volgde miste kracht. Friedel had daarom ook weinig moeite nodig om de bal tegen te houden.

Karakteristieken

Feyenoord - Blackburn Rovers 0-0

Toeschouwers: 35.000
Scheidsrechter: Kircher (Dui)
Geel: Lucius, Drenthe (Feyenoord), Savage (Blackburn Rovers)

Opstellingen:
Feyenoord: Timmer, Tiendalli, Lucius, Bahia, Drenthe, Buijs, Greene, Hofs (De Guzman/77), Kolkka (Boussaboun/65), Charisteas, Huysegems

Blackburn Rovers: Friedel, Emerton, Ooijer, Khizanishvili, Gray, Bentley, Savage, Kerimoglu (Mokoena/81), Gamst Pedersen, McCarthy (Peter/90), Nonda (Jeffers/69)