[CCWS] Pastorelli zeker van Champ Cars

Sander (sanger)
Het heeft er alle schijn van dat Nicky Pastorelli terugkeert in de Champ Car World Series. Althans zo doet zijn management, bij monde van Jacques Kremer, het voorkomen. Het zou gaan om een contract voor een volledig seizoen.

De race in Assen zou een sleutelrol spelen. Kremer legt uit waarom: “Toen het idee ontstond om de Champ Car World Series naar Assen te halen, moesten we zeker stellen dat er een Nederlander in de serie actief is. Vandaar dat Nicky afgelopen seizoen zijn debuut daar heeft kunnen maken. Met de race in Assen is Nicky, dankzij de organisator, verzekerd van een Champ Car stoeltje. Nicky heeft afgelopen seizoen wat tegenslagen te verwerken gehad, maar ik weet zeker dat hij hierdoor sterker dan ooit uit de strijd zal komen in seizoen 2007."

De voormalig Rocketsports coureur moest het afgelopen seizoen voortijdig afbreken, omdat hij niet meer kon voldoen aan zijn financiële verplichtingen. Om diezelfde reden liep de jonge Nederlander zijn contract als test- en reservecoureur bij Midland F1 ook mis. Pastorelli reed afgelopen seizoen negen Champ Car races.

Pastorelli is vanzelfsprekend blij met deze kans: "Champ Car is een geweldige serie om in te rijden! Volgend jaar kan het alleen maar makkelijker worden, omdat ik de meeste circuits intussen al ken. Assen voorop natuurlijk. Daar zal ik mijn voordeel uit moeten halen. Het is super om met de Champ Cars naar Assen te kunnen komen. Iedereen roept altijd dat het zo'n toegankelijke serie is en dat het op een Amerikaanse manier openheid uitstraalt. Dat klopt dus echt! Ik hoop dat de Nederlandse fans volgend jaar uit eigen ervaring kunnen ondervinden wat ik afgelopen seizoen heb ontdekt: de Champ Car wereld."