FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 2 november 2006

Actievolle Officers screens

De game Officers is een RTS die de speler de Tweede Wereldoorlog nog eens over laat doen. In de schoenen van een Duitse, Russische of Amerikaanse officier neem je deel aan de oorlog, die een non-lineair verloop zal hebben. Je begint met een klein groepje soldaten, maar naarmate de oorlog vordert zal je steeds meer verantwoordelijkheid (en dus troepen) krijgen.

Officers is al lange tijd in ontwikkeling en heeft veel tegenslagen (en naamsveranderingen) gekend. Het begint er nu toch op te lijken dat de game bijna klaar is, bijvoorbeeld door de interfaces die op sommige screens te zien zijn. Een precieze release-datum is echter nog niet bekend. Voor meer info: klik.



Uitslagen UEFA Cup 2/11/2006

Vandaag werd de tweede speelronde in de groepsfase van de UEFA Cup afgewerkt. AZ, Heerenveen en Ajax kwamen met wisselend succes in actie. Hieronder vind je alle uitslagen en de tussenstanden in de groepen.

Poule A
Partizan Belgrado - Livorno 1-1
Glasgow Rangers - Maccabi Haifa 2-0

Stand

#ClubGespeeldPuntenVoorTegen
1Glasgow Rangers2652
2Maccabi Haifa2333
3Partizan Belgrado1111
4Livorno2134
5Auxerre1013

Poule B
Tottenham Hotspur - Club Brugge 3-1
Dinamo Boekarest - Besiktas 2-1

Stand

#ClubGespeeldPuntenVoorTegen
1Tottenham Hotspur2651
2Dinamo Boekarest1321
3Bayer Leverkusen1111
4Club Brugge2124
5Besiktas2014

Poule C
Braga - Slovan Liberec 4-0
Grasshoppers - AZ 2-5

Stand

#ClubGespeeldPuntenVoorTegen
1AZ2682
2Braga2343
3Sevilla1100
4Slovan Liberec2104
5Grasshoppers1025

Poule D
Heerenveen - Odense 0-2
Lens - Osasuna 3-1

Stand

#ClubGespeeldPuntenVoorTegen
1Parma1321
2Lens1331
3Odense2332
4Heerenveen2102
5Osasuna2113

Poule E
Blackburn Rovers - FC Basel 3-0
Nancy - Wisla Kraków 2-1

Stand

#ClubGespeeldPuntenVoorTegen
1Blackburn Rovers2651
2Nancy1321
3Feyenoord1111
4FC Basel2114
5Wisla Kraków2024

Poule F
Zulte-Waregem - Sparta Praag 3-1
Ajax - Austria Wien 3-0

Stand

#ClubGespeeldPuntenVoorTegen
1Zulte Waregem2672
2Ajax1330
3Espanyol1320
4Sparta Praag2015
5Austria Wien2017

Poule G
Mladá Boleslav - Panathinaikos 0-1
Hapoel Tel-Aviv - Rapid Boekarest 2-2

Stand

#ClubGespeeldPuntenVoorTegen
1Panathinaikos2630
2Rapid Boekarest2222
3Paris Saint-Germain1100
4Hapoel Tel-Aviv2124
5Mladá Boleslav1001

Poule H
Palermo - Newcastle United 0-1
Celta de Vigo - Eintracht Frankfurt 1-1

Stand

#ClubGespeeldPuntenVoorTegen
1Newcastle United2620
2Palermo2322
3Celta de Vigo1111
4Eintracht Frankfurt2123
5Fenerbahçe1002

Voetbal: Uitslagen UEFA Cup (02/11/2006)

Icoon UEFA CupVanavond kwamen er drie Nederlandse clubs in actie in het kader van het UEFA Cup-toernooi, namelijk SC Heerenveen, AZ en Ajax. Hieronder vind je per deelnemende ploeg een kort verslag van de wedstrijd.


Grasshoppers - AZ 2-5
AZ heeft zijn tweede wedstrijd in de groepsfase van de UEFA Cup, met 2-5 gewonnen bij het Zwitserse Grasshoppers, en lijkt daarmee plaatsing voor de volgende ronde te hebben veilig gesteld.

Na een saai begin kregen de twee ploegen, naarmate de eerste helft vorderde, een aantal kansjes. Deze waren echter niet gevaarlijk, maar de Zwiters kregen langzaam maar zeker meer balbezit en grotere kansen. In de 30ste minuut was het uiteindelijk raak. Mbala wist op aangeven van Ristic de bal achter Sinouh te schieten. Het tweede doelpunt voor de thuisploeg hing in de lucht, maar kwam in de eerste helft niet meer.

De tweede helft begon zonder dat Grasshoppers en AZ wijzigingen hadden doorgevoerd. De Alkmaarse ploeg begon voortvarend en kwam al snel op gelijke hoogte via Shota Arveladze. Acht minuten later kwam de ploeg van Louis van Gaal op voorsprong, nadat Demy de Zeeuw een blunder van de Zwitserse keeper afstrafte. Grasshoppers kwamen in de 62e minuut weer langszij, na een mooi schot van Eduardo die Sinouh kansloos liet. Schaars was inmiddels naar de kant gehaald ten favoure van Koevermans. In de 78e minuut leverde dat de 3-2 op, nadat Dembélé op aangeven van Koevermans de bal in het net wist te werken. In de derde minuut van de blessuretijd was het alsnog 2-4, toen Martens de bal in het net wist te werken. Een minuut later werd het feestje compleet toen Dembélé zijn tweede en de vijfde van AZ wist te scoren.

SC Heerenveen - Odense BK 0-2
In het Abe Lenstra-stadion van SC Heerenveen stond een UEFA Cup-duel tegen Odense BK op het programma. De Denen, afkomstig van het eiland Fyn, verloren in de vorige speelronde in het eigen Fionia Park met 2-1 van Parma, en konden een uitsucces goed gebruiken. De ploeg won uiteindelijk met 2-0.

In de eerste helft begon Odense BK sterk. De ploeg had het beste van het spel en kon leunen op de centrale verdedigers Ulrik Laursen en Anders Møller Christensen. Het enige gevaar wat SC Heerenveen in de eerste helft wist te stichten waren wat voorzetten van Ügur Yildirim. Na veel gemiste kansen wist Radivoje Lekic op slag van rust de score te openen met een schitterende volley, op aangeven van Laursen.

De tweede helft begonnen de Friezen beter. Een schot van Alfonso Alves bleek voor keeper Arek Onyszko niet vast te houden, waarna Rob Friend de rebound niet onder controle kon krijgen. Kort daarna kreeg Friend nog een kopkans op goed aangeven van Yildirim, maar de Canadees kon de bal niet de juiste richting geven onder druk van Onyszko. Aan de andere kant was het echter wel raak. Lekic wist, met een hooggeheven rechterbeen, de bal tussen de paal en keeper Brian Vandenbussche te plaatsen. Direct na de treffer kreeg Heerenveen een corner, waaruit eigenlijk de 2-1 door André Hanssen binnengeknikt werd. Scheidsrechter Asumaa nam echter het oordeel van zijn grensrechter over, dat de bal niet over de lijn geweest was. In de slotfase viel de ploeg van Gert-Jan Verbeek nog wel aan, maar wist geen vuist meer te maken. Ook Odense BK leek de voorsprong wel goed te vinden.

Ajax - Austria Wien 3-0
Ajax speelde vanavond zijn eerste wedstrijd in de UEFA Cup. Met Kenneth Perez in de basis begon Ajax aan de wedstrijd tegen Austria Wien. Veel moeite met de Oostenrijkers had Ajax niet, de eindstand 3-0 was dan ook verdiend.

Ajax begon goed aan de wedstrijd, wat resulteerde in kansjes voor ondermeer Klaas Jan Huntelaar en Wesley Sneijder binnen het kwartier. Die laatste was het dichts bij een doelpunt maar zijn doelpoging ging net over de lat. De Amsterdamse ploeg kwam na een half uur gespeeld te hebben op voorsprong. Een vrije trap vanaf de rechterkant van het veld viel voor het doel van Safar. Een kopbal kon de keeper nog tegenhouden, op de rebound van Huntelaar was de doelman kansloos: 1-0. Vlak voor rust had Ajax geluk dat Vachousek buitenspel stond na een snelle counter van Austria. De kopbal van de spits was schitterend, Stekelenburg kon niet voorkomen dat de bal in het doel vloog.

In de tweede helft kreeg Austria Wien een goede kans via Lasnik. Hij dolde Heitinga vlak bij de achterlijn en wist de verdediger te omspelen maar verprutste vervolgens de kans. Een snelle counter van Ajax met in de hoofdrol Sneijder en De Mul resulteerde niet in een doelpunt, mede door goed verdedigend werk van de achterste linies van Austria. In de daaropvolgende corner bracht een Oostenrijks been de bal bij Manucharyan. De invaller bracht Ajax met een onhoudbaar schot op een 2-0 voorsprong. De 3-0 kwam op naam van wederom Huntelaar. De vrije trap van Perez was precies op maat, de Amsterdamse aanvaller hoefde bal alleen nog maar achter Safar te koppen.

--------
Kijk voor alle complete wedstrijdverslagen op de FOK! Voetbalmanager!

Jie verder in Aarhus

Yao Jie is er in geslaagd om zich, op het Denmark Open badmintonkampioenschap, te plaatsen voor de kwartfinale. In de derde ronde versloeg ze Jill Pittard (3) met 21-19 en 21-15. De andere Nederlandse deelneemster, Judith Meulendijks slaagde er niet in om zich voor de volgende ronde te plaatsen.

Meulendijks verloor in de tweede ronde van de Chinese Guo Xin (12-21, 16-21). Komende vrijdag speelt Jie haar kwartfinale tegen Cai Jiani. De Chinese was in haar partij in de derde ronde te sterk voor Petya Nedelscheva uit Bulgarije (21-17, 21-16).

Uitslag Ajax - Austria Wien

Ajax speelde vanavond zijn eerste wedstrijd in de UEFA Cup. Met Kenneth Perez in de basis begon Ajax aan de wedstrijd tegen Austria Wien. Veel moeite met de Oostenrijkers had Ajax niet, de eindstand 3-0 was dan ook verdiend.

Ajax begon goed aan de wedstrijd, wat resulteerde in kansjes voor ondermeer Klaas Jan Huntelaar en Wesley Sneijder binnen het kwartier. Die laatste was het dichts bij een doelpunt maar zijn doelpoging ging net over de lat. Een combinatie tussen Mauro Rosales en Sneijder bracht voor de Amsterdammers niet het gewenste resultaat doordat Rosales er niet uitkwam met zijn acties.

Kansen voor Austria Wien waren er niet veel, slechts enkele keren waren de Oostenrijkers gevaarlijk zonder dat dit een doelpunt opleverde. Ajax kwam na een half uur gespeeld te hebben op voorsprong. Een vrije trap vanaf de rechterkant van het veld viel voor het doel van Safar. Een kopbal kon de keeper nog tegenhouden, op de rebound van Huntelaar was de doelman kansloos: 1-0.

Vlak voor rust had Ajax geluk dat Vachousek buitenspel stond na een snelle counter van Austria. De kopbal van de spits was schitterend, Stekelenburg kon niet voorkomen dat de bal in het doel vloog.

Met Tom de Mul in de veld voor Rosales werden de laatste drie kwartier aangevangen. Een mogelijkheid voor Austria Wien ontstond via Lasnik. Hij dolde Heitinga vlak bij de achterlijn en wist de verdediger te omspelen maar verprutste vervolgens de kans. Ajax kreeg via Perez een kans maar zijn loeiharde schot ging recht op Safar af, die even later Huntelaar afstopte.

Een snelle counter van Ajax met in de hoofdrol Sneijder en De Mul resulteerde niet in een doelpunt, mede door goed verdedigend werk van de achterste linies van Austria. In de daaropvolgende corner bracht een Oostenrijks been de bal bij Manucharyan. De invaller bracht Ajax met een onhoudbaar schot op een 2-0 voorsprong.

De 3-0 kwam op naam van wederom Huntelaar. De vrije trap van Perez was precies op maat, de Amsterdamse aanvaller hoefde de bal alleen nog maar achter Safar te koppen.

In de problemen kwamen de Amsterdammers niet meer na de 3-0. Austria Wien kwam er niet meer aan te pas en Ajax kon het duel uitspelen. Grygera wou het nog wel eens proberen maar zijn kopbal spatte op de lat uiteen na wederom een vrije trap van Perez. Zodoende won Ajax zijn eerste wedstrijd in het UEFA cup toernooi terecht met 3-0.



Opstelling

Ajax:Stekelenburg, Heitinga, Grygera, Stam, Emanuelson, Sneijder/ (77‘- Vertonghen), Rosales/ (45’ - De Mul), Gabri, Maduro/ (57’- Manucharyan), Huntelaar, Perez

Austria Wien:Safar, Troyansky, Tokic, Ertl, Schiemer, Vachousek/ (81’- Metz), Lasnik, Blanchard, Kiesenebner, Mair/ (87’- Wimmer) , Aigner/ (65’- Wallner)

Wedstrijdverloop:

Ajax – Austria Wien

35’ Huntelaar (Ajax) 1 - 0
65’ Manucharyan (Ajax) 2 - 0
68’ Huntelaar (Ajax) 3 - 0

Troyasky (Austria Wien)
Perez (Ajax)
Aigner (Austria Wien)
Stam (Ajax)
Gabri (Ajax)

Arbiter:
Corpodean (Roemenie)

Toeschouwers:
32.285

Pistolen James Bond onder de hamer

Icoon ShowbizzHeb je altijd al graag een pistool van James Bond in je bezit gehad? Dan moet je op 5 december afreizen naar Londen. Bij het veilinghuis Christie's in de Britse hoofdstad worden dan namelijk een aantal in de filmreeks gebruikte wapens geveild.

De medeneming van een forse zak met geld is wel aanbevolen. De waarde van de Walther PP waarmee Sean Connery als James Bond zijn tegenstanders bestreed in de allereerste Bond-film Dr. No wordt bijvoorbeeld geschat op het lieve sommetje van 37.000 euro. Daarbij vergeleken is de door Pierce Brosnan in Die Another Day beroerde Walther P99 nog een koopje: verwacht wordt dat deze "slechts" 10.000 euro opbrengt.

Er worden overigens niet alleen wapens van de Britse geheim agent geveild. Onder het aanbod bevinden zich ook wat wapentuig van Bond-girls, zoals de Beretta Cheeta die Halle Berry in Die Another Day gebruikte. Onbekend is of je op de veiling ook de hand kan leggen op leuke gadgets van Q.

Tegen elk aannemelijk bod

Vredenburg ontruimd na vondst verdacht koffertje

Icoon PolitieDe politie van Utrecht heeft vanavond de omgeving van het Vredenburg voor enige tijd ontruimd. Dit omdat er op het plein een verdacht koffertje werd gevonden. Nadat een bomverkenner het koffertje onschadelijk verklaarde, werd de wijk weer vrijgegeven.

De politie kreeg rond 18.00 een anonieme melding over het koffertje, dat tegen een prullenbak zou staan. Vlak na het telefoontje evacueerde de politie de betreffende wijk. Om half 8 werd het plein weer vrijgegeven.

Met dank aan MavRick en sevin voor de submit.

NK Afstanden: De Jong tegen Kramer

Bij de NK afstanden, dat morgen begint in Assen, moet olympisch kampioen op de 10 kilometer Bob de Jong het op de vijf kilometer opnemen tegen wereldrecordhouder Sven Kramer. Dat is donderdagavond bij de loting bepaald. Het duo schaatst in de tiende en laatste rit.

In de zevende rit werden Jochem Uytdehaage en Rintje Ritsma aan elkaar gekoppeld. Mark Tuitert heeft Brigt Rykkje als tegenstander in de achtste rit terwijl Carl Verheijen in de negende rit tegen Sicco Janmaat schaatst.

Erben Wennemars en Simon Kuipers zijn op de 500 meter bij de mannen aan elkaar gekoppeld. Bij de vrouwen werden op de 500 meter Marianne Timmer en Ireen Wüst in dezelfde rit ingedeeld.

Criminelen laten straf door stand-in uitzitten

Icoon BinnenlandsCriminelen in Nederland die zijn veroordeeld tot een gevangenisstraf weten soms de dans te ontspringen door de hen opgelegde straf simpelweg door iemand anders uit te laten zitten tegen betaling. Uit een steekproef van het ministerie van Justitie onder zevenhonderd gedetineerden bleek dat van 46 gevangenen de persoonsgegevens geheel of gedeeltelijk onjuist waren. In veel van die gevallen bleek de gevangene slechts een betaalde invaller voor degene voor wie zijn cel eigenlijk bedoeld was. De resultaten van de steekproef zijn gepubliceerd in het vakblad Justitiële Verkenningen van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum van Justitie

Gedetineerden zouden vier maanden van tevoren al weet hebben gehad van een komende steekproef. De onderzoekers van Justitie spreken in het artikel dan ook van "een voorzichtige indicatie van de minimale omvang". De onderzoekers trekken de resultaten van de steekproef in het artikel ook door naar de wereld buiten de muren van de gevangenis. "Als het zelfs onder de ogen van de strafwethandhavers gemakkelijk blijkt om zich van andere identiteiten te bedienen, mogen we ons geen illusies maken over de huidige omvang van identiteitsfraude in minder goed bewaakte maatschappelijke ketens, zoals de gezondheidszorg, de arbeidsmarkt, het onderwijs of het reisverkeer."

Het Tweede Kamerlid Frans Weekers (VVD) wil nu dat er een grootschalig onderzoek komt naar de identiteit van de gedetineerden in 's lands gevangenissen. Hij spreekt van "een ondermijning van de rechtsstaat." Weekers voelt zich gesteund door zijn PvdA-collega Aleid Wolfsen. De twee politici willen dat de vaste Kamercommissie van Justitie bij minister Hirsch Ballin van Justitie aandringt op maatregelen tegen de identiteitsfraude door gedetineerden.

Niedzielan terug in basis NEC

Andrzej Niedzielan keert komende vrijdag, in de wedstrijd tegen Willem II, terug in de basis van NEC. De Pool zal als vervanger van Chris Eagles gaan fungeren. Deze laatste heeft namelijk last van zijn bovenbeen en kan niet spelen.

De laatste wedstrijd van Niedzielan in het shirt van NEC was op 10 september. Toen veloren de Nijmegenaren met 2-0 van AZ. Na deze wedstrijd werd de sfeer tussen hem en trainer Mario Been steeds grimmiger. Uiteindelijk werd de 27-jarige speler terug gezet naar Jong NEC vanwege onprofessioneel gedrag.

Inmiddels is Niedzielan alweer een tijdje terug bij de selectie van de Nijmeegse ploeg. Een basisplaats was echter niet voor hem weggelegd. Wel mocht de Pool vier maal invallen. Ook Ferne Snoyl maakt tegen de Tilburgse ploeg zijn rentree in het basiselftal. De middenvelder is volledig hersteld van een buikspierblessure. Marc Otten moet hierdoor zijn plaats in de basis afstaan.

Uitslag Heerenveen - Odense

In het Abe Lenstra-stadion van SC Heerenveen stond een UEFA Cup-duel tegen Odense BK op het programma. De Denen, afkomstig van het eiland Fyn, verloren in de vorige speelronde in het eigen Fionia Park met 2-1 van Parma, en konden een uitsucces goed gebruiken. Dat kwam er ook: 0-2.

'Afgetroefd' was het beste adject om de Friezen te omschrijven. De Denen hadden veruit het beste van het spel, en dienden slechts op Ulrik Laursen en Anders Møller Christensen, de twee centrale verdedigers, te vertrouwen om het Friese gevaar te neutraliseren. Het enige wat Heerenveen presteerde bestond namelijk uit een aantal voorzetten van Ugur Yildirim.

Odense kreeg echter wel echte kansen, en het was slechts wachten op de openingstreffer van OB. Na veel gemiste kansen wist Radivoje Lekic op slag van rust de Gestreepten op voorsprong te zetten met een schitterende volley, op aangeven van Laursen.

De tweede helft begonnen de Friezen beter. Een schot van Alfonso Alves bleek voor keeper Arek Onyszko niet vast te houden, waarna Rob Friend de rebound niet onder controle kon krijgen. Het spel werd stilgelegd toen Danijel Pranjic een corner door de neus geboord zag worden. Kort daarna kreeg Friend nog een kopkans op goed aangeven van Yildirim, maar de Canadees kon de bal niet de juiste richting geven onder druk van Onyszko. Enigszins tegen de verhouding van het moment in scoorde Lekic zijn tweede van de avond. Met een hooggeheven rechterbeen wist hij de bal tussen de paal en keeper Brian Vandenbussche te werken.

Direct na de treffer kreeg Heerenveen een corner, waaruit eigenlijk de 2-1 door André Hanssen binnengeknikt werd. Scheidsrechter Asumaa nam echter het oordeel van zijn grensrechter over, dat de bal niet over de lijn geweest was. Nog geen vijf minuten later was het bijna 0-3, toen Vandenbussche de fout in ging met de bal aan zijn voet. Met veel kunst en vliegwerk van de Heerenveen-verdediging konden de Denen van schieten afgehouden worden tot de Belg weer op zijn post stond.

Vervolgens kreeg de wedstrijd een wat eentonig karakter. Heerenveen viel voornamelijk aan maar was machteloos tegen de makkelijk verdedigende eilandbewoners. Een doorgebroken Martin Borre kon maar ternauwernood gestopt worden, waarbij Heerenveen slechts met geluk aan een penalty ontkwam. Het dichtste bij dat Heerenveen nog kwam was een pegel van invaller Michael Bradley, die het aluminium testte.

Het was de tweede keer dit seizoen dat een Nederlandse club thuis van een Deense ploeg verliest. In de derde voorronde van de Champions League dolf Ajax thuis het onderspit tegen FC Kopenhagen.

Uitslag Grasshoppers - AZ

AZ heeft zijn tweede wedstrijd in de groepsfase van de UEFA Cup, met 2-5 gewonnen bij het Zwitserse Grasshoppers, en lijkt daarmee plaatsing voor de volgende ronde te hebben veilig gesteld.

Na een ietwat saai begin leek Grasshoppers in de negende minuut van dewedtsrijd op 1-0 te komen, maar omdat Ristic buitenspel stond werd de treffer afgekeurd door de Griekse scheidsrechter. De wedstrijd werd daarna wat levendiger met wat kleine kansjes aan beide kanten.

Naarmate de eerste helft vorderde kregen de Zwitsers meer balbezit en werden ook de kansen voor hen groter. In de 30e minuut leidde dat tot de 1-0: Mbala wist op aangeven van Ristic de bal achter Sinouh te schieten. In de 37e minuut was het bijna 2-0 maar de bal ging net naast het doel. Op slag van rust had AZ de kans op 1-1 maar doelman Coltorti kon het schot van Schaars net over het doel tikken.

Beide teams kwamen ongewijzigd uit de kleedkamer voor de tweede helft, en nu was het AZ die beter begon. In de 48e minuut scoorde Arveladze dan ook de 1-1. Vier minuten later was het bijna 2-1, maar het schot van Martens kwam op de paal.

In de 56e minuut kwam AZ dan toch op voorsprong, nadat De Zeeuw dankzij een blunder van de Zwitsere doelman, die te ver uit zijn doel kwam, de bal in het net kon schieten. Grasshoppers kwamen in de 62e minuut weer langszij, na een mooi schot van Eduardo die Sinouh kansloos liet. Dos Santos had even later de kans op de 3-2, maar zijn schot ging net naast het doel.

Naarmate het eind van de wedstrijd in zicht kwam, kwam AZ weer echt in de wedstrijd: Het had meer balbezit en het kreeg meer kansen. Schaars was inmiddels naar de kant gehaald ten favoure van Koevermans. In de 78e minuut leverde dat de 3-2 op, nadat Dembélé op aangeven van Koevermans de bal in het net wist te werken. Een aantal minuten later was er een levensgrote kans op de 4-2, maar de bal werd net van de Zwitserse doellijn gehaald. In de derde minuut van de blessuretijd was het alsnog 2-4, toen Martens de bal in het net wist te werken. Een minuut later werd het feestje compleet toen Dembélé zijn tweede en de vijfde van AZ wist te scoren.

Grasshoppers - AZ 2-5
30' Mbala 1-0
48' Arveladze 1-1
56' De Zeeuw 1-2
62' Eduardo 2-2
79' Dembélé 2-3
90'+3 Martens 2-4
90'+5 Dembélé 2-5

Scheidsrechter: Briakos (Gri)
Geel : Salatic, Dos Santos (Grasshoppers), Opdam, Dembélé, Mendes (AZ).

Opstellingen

Grasshoppers: Coltorti, Jaggy, Langkamp (Schwegler/14), Weligton, Sutter, Salatic, Mbala (Touré/88), Dos Santos, Eduardo,Gonçalves (Leon/75), Ristic.

AZ: Sinouh, Steinsson, Jaliens, Opdam,De Cler, De Zeeuw, Mendes, Martens, Schaars (Koevermans/72), Arveladze(J.Gudjonsson/90), Dembélé.

Redan en Hadouir terug bij Willem II

Iwan Redan en Anouar Hadouir keren vrijdag weer terug bij de selectie van Willem II. De Tilburgse ploeg speelt dan namelijk in de Eredivisie tegen NEC. Het duo had de afgelopen weken te kampen met diverse blessures.

Redan stond de afgelopen weken aan de zijlijn met een blessure aan zijn knie. Hadouir stond al wat langer buitenspel, namelijk sinds eind september. In die periode speelde de Tricolores zes wedstrijden waarin het maar twee keer wist te scoren. Één van deze doelpunten was overigens een penalty.

Dennis van Wijk, trainer van Willem II, is erg blij dat hij Redan en Hadouir vrijdag op kan stellen. De laatste weken moest de oefenmeester in zijn basisopstelling schuiven, vanwege het feit dat ook Mounir el Hamdaoui ook nog steeds in de lappenmand zit. Daarom is de trainer positief gestemd over de terugkeer van het eerder genoemde tweetal.

Wiegendood mogelijk door hersenafwijking veroorzaakt

Icoon MedischJaarlijks overlijdt in Nederland één op de zevenduizend baby's aan wiegendood, het verschijnsel waarbij zuigelingen plotseling in hun slaap overlijden. Tot nog toe is het een mysterie waardoor wiegendood zich voordoet, maar Amerikaanse artsen denken een mogelijke oorzaak gevonden te hebben. Het zou gaan om een afwijking in de hersenen. De artsen beroepen zich daarbij op autopsieën van 31 aan wiegendood overleden baby's.

De fout zou liggen in de hersenstam, het gedeelte van de hersenen dat ondermeer ademhaling en lichaamstemperatuur reguleert. Een groep zenuwcellen in de hersenstam zorgt er normaliter voor dat bij een verminderde concentratie aan zuurstof de ademhaling dieper wordt. Bij de aan wiegendood overleden baby's functioneert dit systeem waarschijnlijk niet, waardoor ze stikken.

De medici publiceerden de resultaten van het onderzoek in het wetenschappelijk tijdschrift JAMA. Men hoopt nu een methode te kunnen ontwikkelen om te bepalen welke baby's risico lopen op wiegendood.

Barney in Premier League 2007

Raymond van Barneveld heeft dankzij de goede prestaties in de Premier League, ook voor volgend jaar weer een uitnodiging gehad van de organisatie.

De Hagenaar maakte in het begin van dit jaar indruk door uitstekende wedstrijden te gooien tijdens zijn eerste deelname aan dit toernooi. Ook darter Ronald Scholten heeft een wildcard gekregen van de PDC.

In de Premier League van 2007 valt in totaal 750.000 euro aan prijzengeld te verdienen.

Wat is Dit: Opgave 59 - Ronde 1

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijs:

Voor kwartaal 4 (dus de periode tot en met 31 December) is MSI zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
MSI Megaplayer P640 - Een super trendy, stijlvolle functionele MSI MP3 speler. Met: 1,8" CSTN Display, 8GB HD Opslagcapaciteit, MP3/WMA, Foto browsing & M-JPEG Playback, CD direct opnemen, Supports 2.0 High Speed, Oplaadbare Li-ion batterij, SRS WOW Sound.

De opgave:

Succes!

Man doodgeschoten in Zaltbommel

Icoon MisdaadAfgelopen middag is op de Cambier van Nootenstraat in Zaltbommel een schietpartij geweest. Een man werd neergeschoten en overleed ter plekke.

Van het slachtoffer en de mogelijke dader zijn geen gegevens bekend, volgens de buurtbewoners zijn het bekenden uit de buurt. De politie is op dit moment bezig met een sporenonderzoek. Over de toedracht van de schietpartij tast de politie nog in het duister.

Met dank aan s7eph4n voor de herschreven submit.

Stemmen in mijn hoofd...

Iedereen heeft ondertussen wel door dat er binnenkort verkiezingen zijn. Je kunt geen krant openslaan of naar geen enkel televisieprogramma kijken of je ziet er weer één van de vele lijsttrekkers. En het zal alleen maar erger worden.

Je ziet net even te veel lijsttrekkers met net even teveel populaire one-liners. Je ziet door de bomen het bos niet meer. En voordat je überhaupt kunt gaan stemmen, moet je eerst nog de keuze maken welke stemwijzerkompas je gebruiken gaat. Het wordt je allemaal net even teveel…

Dokter, ik hoor stemmen in mijn hoofd…

Met dank aan een anonieme submitter voor de submit.

Napels geteisterd door maffiageweld

Icoon Misdaad In de Italiaanse stad Napels wordt al enkele weken een bloedige maffiaoorlog gevoerd. Al zeker twaalf mensen zijn de afgelopen tien dagen vermoord. Donderdagochtend werd een 32-jarige man in de binnenstad neergestoken. Ook werden er eerder deze week twee mannen op klaarlichte dag op straat geëxecuteerd.

De maffiaoorlog wordt uitgevochten door verschillende delen van de Camorra. Een van de clans eist een groter deel van de drugsopbrengsten op. De clans die momenteel verantwoordelijk zijn voor het grootste deel van het geweld, komen uit de voorsteden Scampia en Secondigliano. Binnen deze wijken heeft de maffia de macht volledig in handen. Zo is het daar verboden voor motorrijders om een valhelm te dragen, omdat ze anders te moeilijk te herkennen zijn. Overtreding van dit verbod kan de dood tot gevolg hebben.

Een 63-jarige inwoner typeert het systeem als door en door verrot. "Er heerst angst. Zelfs schoolkinderen vragen de Camorra om bescherming." Volgens senator Roberto Calderoli van de conservatieve partij Lega Nord is Napels "een riool dat moet worden schoongemaakt en bevrijd van alle ratten."

Hoewel er steeds meer stemmen opgaan om het leger in te zetten om zo de maffia terug te dringen, wil de Italiaanse premier Romano Prodi daar voorlopig nog niets van weten. Wel heeft de regering al aangekondigd dat er duizend extra agenten ingezet zullen gaan worden.

Krajicek naar laatste acht Hasselt

Michaëlla Krajicek heeft zich geplaatst voor laatste acht bij het WTA-toernooi in het Belgische Hasselt. De 17-jarige Nederlandse versloeg met 7-6, 2-6 en 6-3 de Belgische Caroline Maes.

In de eerste set ging het gelijk op, en moest een tiebreak de beslissing brengen. Krajicek was daarin met 7-3 de sterkste en pakte de eerste set. In de tweede set ging het tot 2-2 gelijk op. Nadat Maes dankzij haar eigen service op 3-2 kwam, wist ze Krajicek tweemaal te breken, waardoor de Belgische met 6-2 de set won.

De derde set moest dus een beslissing brengen. Tot 2-2 bleef de stand gelijk. De 'kleine Kraai' greep een breakpunt in de vijfde game en hield daarop haar eigen service. Met 6-3 sleepte Krajicek uiteindelijk de set en de wedstrijd binnen.

Duitsland kampt met verkruimelende euro's

Icoon FinancieelIn Duitsland is iets raars aan de hand met de euro. Er zijn namelijk zo'n duizend Eurobiljetten opgedoken die op een tot nu toe nog onbekende wijze verkruimelen nadat ze uit de geldautomaat komen.

Het gaat om echte biljetten met waarden verschillend tussen vijf en honderd euro. De bank zegt het uit te sluiten dat het een productiefout betreft. Volgens de bank is het de eerste keer dat zoiets voorkomt. Na onderzoek van de politie van Berlijn is gebleken dat er zich zuur op de biljetten bevond. De politie denkt dat de schade tijdens transport is ontstaan.

Toetertocht voor Toon afgeblazen

Icoon BinnenlandsVerschillende vrachtwagenchauffeurs uit de regio Velsen waren van plan om volgend weekend een toetertocht te gaan houden voor de gehandicapte Toon Leijnen. De chauffeurs wilden met meer dan honderd vrachtauto's luid toeterend langs Toons stekkie te rijden. Ze wilden dit doen om Toon een hart onder de riem te steken.

De moeder van Toon was echter minder blij met het plan, en daarom is besloten Toon een keer mee te laten gaan in een vrachtwagen. Ze zegt "Natuurlijk wil ik geen toetertocht. Het wordt alleen maar erger zo. Vanmorgen lag er nog een kaartje in de bus van iemand die Toon wilde steunen en schreef dat hij voortaan drie keer zou toeteren. Maar er hoeft helemaal niet getoeterd te worden, laat de mensen maar zwaaien."

Toon Leijen, ook wel liefkozend Toontje genoemd, is de afgelopen dagen flink in het nieuws geweest. Dit omdat het hem door de wijk waarin hij woonde verboden was om nog zijn duim op te steken, waardoor vrachtwagens toeterden wat de buurtbewoners tot overlast was.

Met dank aan Longmen en kroegtijger voor de submit.

[upd] Flinke brand in centrum Groningen

Icoon BrandIn een pand in het centrum van Groningen is donderdag een grote brand uitgebroken. Het gaat om een reisbureau, waarboven zich ook studentenwoningen bevinden. De brand ontstond rond 15:00.

RTV Noord meldt dat de studentenwoningen volledig uitgebrand zijn. Ook aan een naastgelegen restaurant is veel schade: o.a. een deel van het dak is daar ingestort. De brandweer weet momenteel nog niet of er mensen aanwezig waren in één van de panden. Ook over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.


Het brandende pand


Update 18.00 uur
Naar nu bekend is geworden zijn er geen doden of gewonden gevallen. De brandweer heeft het sein brand meester gegeven.

Met dank aan icebliss voor de submit.

Kalender 2007...

Voordat je het weet is het jaar al weer voorbij. Nog een paar maandjes en het is al weer 2007. Een nieuw jaar, een nieuwe kalender. Er is zoveel keus uit allerlei soorten mooie kalenders dat het altijd erg moeilijk is om er eentje uit te kiezen.

De vorige kalender die we in de aanbieding hadden viel niet echt in de smaak. Maar het is ons gelukt om weer een hele mooie te vinden. Want wie wil er nou niet de 2007 editie van de Men of Mortuaries kalender hebben? Deze mannen van de begraafplaats laten zich van hun beste kant zien.

[A1GP] Wijziging reglementen

De organisatie van de A1 Grand Prix heeft een aantal punten in het reglement herzien. Zo wordt de startgrid van de hoofdrace weer alleen op de sprintrace gebaseerd en mogen meer coureurs meedoen aan de rookietrainingen.

De startgrid van de hoofdrace wordt vanaf komend raceweekend weer direct afgeleid van de uitslag van de sprintrace, zoals dat ook vorig seizoen het geval was. Eerder dit seizoen werd de startgrid nog bepaald naar aanleiding van de uitslag van de sprintrace, de snelste rondes uit de sprintrace en de kwalificatieuitslag.

De rookietraining, die ieder raceweekend op vrijdag tussen elf en twaalf uur wordt gehouden, staat nu open voor alle coureurs die jonger dan 28 jaar zijn en uit landen komen waar de autosport zich nog moet ontwikkelen. Welke landen dat zijn, is niet bekend gemaakt.

Opnieuw blessure voor Kompany

Het zit Vincent Kompany niet mee. De verdediger van HSV heeft opnieuw last van zijn achillespees. Deze blessure liep de Belgische international op in het verloren Champions League-duel tegen FC Porto (1-3).

In de zeventigste minuut van de wedstrijd werd Kompany gewisseld. De verwachting is dat de Belg een aantal weken niet in actie kan komen. Hierdoor is het ook onzeker of de verdediger mee kan spelen in de EK-kwalificatiewedstrijd van de Rode Duivels tegen Polen. Dit duel staat voor 15 november in Brussel op het programma.

AZ, SC Heerenveen en Ajax live op TV

Donderdagavond staat in het teken van UEFA Cup-voetbal. AZ, Ajax en SC Heerenveen spelen dan namelijk hun wedstrijden in dit toernooi. Alle duels zullen rechtstreeks op televisie worden uitgezonden.

Om 18:45 begint de NOS de avond met het uitzenden van de wedstrijd tussen SC Heerenveen en Odense BK uit Denemarken. Het duel is live te volgen op Nederland 3. Meteen nadat deze confrontatie is afgelopen zal de zender overschakelen naar Amsterdam waar Ajax om 20:45 tegen Austria Wien zal spelen. De ploeg van Henk ten Cate speelt in het UEFA Cup-toernooi zijn eerste groepswedstrijd.

In tegenstelling tot de vorige twee clubs zal de wedstrijd van AZ, tegen Grasshoppers, uitgezonden worden op RTL7. Het duel in Zwitserland begint om 19:00.

NBA: Lakers winnen opnieuw

De Los Angeles Lakers hebben hun tweede wedstrijd in evenveel dagen opnieuw in winst weten om te zetten. De Golden State Warriors werden met 110-98 verslagen. De Chicago Bulls wisten na hun goede seizoensopener tegen Miami niet opnieuw te winnen. De Bulls kregen een pak slaag van de Orlando Magic, 94-109.

De Lakers, die het nog steeds zonder hun vedette Kobe Bryant moesten doen, kregen veel hulp uit onverwachte hoek. De jonge Ronny Turiaf, die vorig jaar seizoen slechts 161 minuten speeltijd kreeg, scoorde 23 punten en schoot maar liefst 80% van zijn schoten raak. Lamar Odom speelde wederom een sterke wedstrijd, hij noteerde 22 punten, 9 rebounds en 9 assists. De Lakers zijn nu het enige team met twee gewonnen wedstrijden.

Chicago, dat speelde tegen de Orlando Magic, was geen schim van het team dat de kampioen een dag eerder vernederde. Al in het eerste kwart namen de Magic een voorsprong van 12 punten die ze niet meer uit handen gaven. Dwight Howard mistte slechts 3 van zijn 12 schoten en pakte 11 rebounds.

Voor de New York Knicks-fans was er eens een keer goed nieuws. Het veel geplaagde team dat de afgelopen jaren slechts een bijrol vervulde won van en in Memphis. De Grizzlies werden in een heuse thriller in triple overtime verslagen, 118-117.

Overige uitslagen:

Atlanta Hawks - Philadelphia 76'ers 75-88
Indiana Pacers - Charlotte Bobcats 106-99
New Orleans Hornets - Boston Celtics 91-87
Toronto Raptors - New Jersey Nets 92-102
Milwaukee Bucks - Detroit Pistons 105-97
Washington Wizards - Cleveland Caveliers 94-97
Sacramento Kings - Minnesota Timberwolves 83-92
Houston Rockets - Utah Jazz 97-107
Portland Trailblazers - Seattle Supersonics 110-106
Los Angeles Clippers - Phoenix Suns 104-112

Dirk van den Broek in de dildo's

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Op zoek naar een dildo? Vanaf vandaag kun je gewoon in Dirx, de drogisterijketen van Dirk van den Broek, terecht. Dirx breidt namelijk uit met een groot arsenaal aan seksartikelen: gemiddeld zal zo'n vier meter schapruimte ingeruimd worden voor glijmiddelen, dildo's, stimulatoren en massageoliën.

De seksartikelen zullen daarmee net zo veel plek gaan innemen als de homeopathische producten of tandenborstels. Het idee voor de verkoop kwam van vrouwelijke inkopers van de drogist. "Zij merkten dat er vraag naar is. Moderne vrouwen willen niet naar de seksshop, omdat dat wat ranzigs heeft", aldus Dirx-woordvoerder Rik Groen.

"De producten staan op ooghoogte, dus kleine kinderen worden er dus niet mee geconfronteerd." Heb je nog een vraagje voordat je daadwerkelijk tot koop over gaat? Geen probleem volgens woordvoerder Groen: de caissières zijn bijgeschoold en vinden het nu "de normaalste zaak van de wereld om vibrerende condooms te verkopen."

Met dank aan watnuweer en Mr-Mackey voor de submit.

Verdonk benoemd tot disco-ambassadeur

Icoon BinnenlandsRita Verdonk, de minister van Vreemdelingenzaken en Integratie, is benoemd tot 'ambassadeur van de discothekenbranche'. Dat maakte Koninklijk Horeca Nederland (KHN) donderdag bekend. De benoeming vond plaats tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Nightlife Awards. Verdonk kon daar zelf niet bij aanwezig zijn, maar nam de 'prijs' eerder deze week al persoonlijk in ontvangst.

De brancheorganisatie ziet de benoeming van Verdonk als 'dank voor haar inzet op het gebied van veiligheid en transparant deurbeleid'. Volgens de KHN is het aan haar te danken dat de verschillende partijen in het uitgaansleven op een veel positievere manier met elkaar in discussie gaan over het deurbeleid.

Veel allochtone jongeren die de toegang tot de discotheek wordt ontzegd voelen zich gediscrimineerd. In veel grote steden zijn inmiddels zogenaamde 'Panels Deurbeleid' actief, waarin uitgaangsgelegenheden, gemeenten, politie, meldpunten voor discriminatie en jongeren zijn vertegenwoordigd.

KHN looft de VVD-bewindsvrouw eveens omdat zij afgelopen jaar verschillende malen op zaterdagavonden grote discotheken heeft bezocht om de problematiek van dichtbij te kunnen zien. Ook Verdonk vond die bezoeken zeer nuttig.



Met dank aan FOKwa voor de submit.

Geen 'Wereldvoetballer van het Jaar' in Athene

De prijsuitreiking van de FIFPro Award voor Wereldvoetballer van het Jaar is afgeblazen. De Griekse organisatoren hebben hiertoe besloten omdat het niet zeker was of de diverse prijswinnaars bij de uitreiking aanwezig kunnen zijn. De show zou aankomende maandag in Athene gehouden worden.

De winnaars van de FIFPro Awards worden gekozen door voetballers vanuit de hele wereld. De organistaie van het evenement zegt dat er te weinig zekerheden waren om de uitreiking door te laten gaan. "We hadden te weinig garanties dat de prijswinnaars, presentatoren en gastsprekers ook echt in Athene zouden zijn. Een gala zonder de voetballers is geen gala. Dus in plaats van te riskeren de spelers op een videoscherm te moeten zien, hebben we de show afgelast."

De Braziliaan Ronaldinho was vorig jaar de eerste voetballer die de Award mocht ophalen. Wayne Rooney en Cristiano Ronaldo kregen de prijs van Talent van het jaar. Edwin van der Sar en Arjen Robben behoren tot een lijst van 55 spelers die dit jaar zijn genomineerd voor de prijzen.

Eindhovense imam onterecht uitgezet

Icoon JustitieDe rechtbank in Amsterdam heeft vandaag een besluit vernietigd van minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie Rita Verdonk (VVD), die vorig jaar Imam Eisha Bersham van de Eindhovense Al Fourkaan-moskee het land uitzette. Volgens de rechter mag de imam gewoon in Nederland verblijven, ondanks het feit dat de AIVD hem typeerde als staatsgevaarlijk.

In zijn oordeel uit de rechtbank felle kritiek op Verdonk. De minister mag niet zomaar vreemdelingen uitzetten, alleen omdat ze door de AIVD als staatsgevaarlijk worden aangemerkt. Ook vraagt de rechtbank zich hardop af of ongewenstverklaring niet een te zware maatregel is waar het gaat om de bescherming van de nationale veiligheid.

De Eindhovense Al Fourkaan-moskee stond jarenlang bekend als broeinest van moslimextremisme en terreurplannen. Maar volgens de rechtbank is niet voldoende aangetoond dat imam Bersham actief betrokken is geweest bij het radicaliseren van de moslimjeugd in zijn moskee.

De extremistische imam uit Bosnië gaf religieuze leiding in de moskee. Vanuit die moskee radicaliseerden enkele jonge Marokkanen dusdanig, dat ze in 2002 naar Kashmir vetrokken om daar moslims 'te gaan helpen'. Ze werden kort na hun aankomst gedood door een Indiase militaire patrouille. De omstandigheden waaronder dat gebeurde zijn nooit echt helder geworden.

Het is onduidelijk waar imam Bersham nu verblijft. Vermoedelijk is dat in Sudan. Minister Verdonk kan binnen vier weken hoger beroep aantekenen tegen de uitspraak.

Met dank aan calvobbes voor de submit.

Van Velde wordt ploeggenoot Ritsma

Studio Sport meldt dat Rintje Ritsma een ploeggenoot krijgt. De sponsor van de Fries, Blauwe Stad, heeft vandaag ook sprinter Gerard van Velde vastgelegd.

Van Velde zat net als Ritsma zonder geldschieter. De twee schaatsers rijden aankomend weekend tijdens de NK afstanden in Assen voor het eerst in hun nieuwe pakken.

De afgelopen weken reed Ritsma enkele marathons voor het team van Blauwe Stad en hield daar een contract voor het langebaanschaatsen aan over.

Canon: De Hanze

Een verstedelijkt land en een handelsknooppunt aan de monding van Rijn, Schelde en Maas.
Nederland is een land met veel mensen op elkaar, we zijn één van de meest dichtbevolkte landen ter wereld. De meeste Nederlanders wonen in een stad, wat niet zo heel erg vreemd is omdat er relatief veel steden zijn voor een klein land, en dan met name in de Randstad. Dat is niet altijd zo geweest maar al wel een behoorlijke tijd. Zo rond 1100 begint er een verstedelijking te ontstaan rond de handelsgebieden in Vlaanderen en Brabant en vanaf 1500 begint dit ook in het noorden van Nederland. Holland en Zeeland komen 100 jaar erna in opmars, niet alleen voor Nederland, maar voor heel Europa! De onderwerpen binnen dit thema zijn; De Hanze, De grachtengordel en Haven van Rotterdam. Vandaag behandelen we de Hanze.

De Hanze (1356 - 1450)
Nederland kent flink wat Hanzesteden, vooral in het oosten van het land. Misschien heb je er wel eens van gehoord of woon je zelf in een Hanzestad zoals Zutphen, Deventer, Tiel, Kampen, Zwolle, Oldenzaal. Al deze steden waren lid van het Hanzeverbond. Dit hield in dat ze een samenwerkingsverband hadden gesloten tussen kooplieden en verschillende steden. Al deze kooplieden handelen in dezelfde goederen, maar door samen te werken werden de kosten lager en was het veiliger om te reizen. In 1356 werd een Hanze een verbond tussen steden en niet meer tussen de handelaren binnen steden.


De Hanze waren niet alleen binnen Nederland maar omvatte Duitsland, België, de Baltische Staten, Noorwegen en Polen, maar handelen ook met andere landen in Europa. De Hanzesteden werden door deze handel enorm rijk en groot. Ze bouwde prachtige huizen, stadsmuren en opslagplaatsen voor de goederen. Gek genoeg waren steden rond Amsterdam geen Hanzesteden, zij handelde op de Oostzee. Deze steden werden ook erg rijk, sterker nog de economische bloei kwam daar in eerste instantie vandaan. Amsterdam moest concurreren met de Hanzesteden, waar Antwerpen de belangrijkste van was. Dit duurde echter maar tot 1585 toen de handel steeds meer naar Amsterdam trok. Al snel daarna begon dan exploitatie van de koloniën en focuste de handel zich meer daar op in plaats van Europa en de Hanzesteden verloren hun positie als handelssteden.

Engeland wil WK 2018

Engeland wil zich kandidaat gaan stellen voor het organiseren van het wereldkampioenschap voetbal van 2018. De Engelse minister van sport, Richard Caborn, heeft vandaag gezegd dat zijn land "zeer geëinteresseerd" is om het evenement binnen te halen.

Caborn zei dat de Engelse regering al contact heeft gezocht met vertegenwoordigers van de Europese voetbalunie UEFA. Ook Australië zou interesse hebben om het toernooi te organiseren.

Het Belgisch parlementslid Alan Courtois maakte eerder bekend dat Nederland, België en Luxemburg zich kandidaat willen stellen voor de organisatie van hetzelfde WK. De algemeen secretaris van de KNVB. Harry Been, zei toen dat dat nog ietwat voorbarig was. Been, die samen met Courtois toernooidirecteur was van EURO 2000, zei dat er nog een haalbaarheidsonderzoek gaande is.

Verdonk: Ambtenaar moet homo's huwen

Icoon PolitiekMinister Rita Verdonk wil dat alle ambtenaren van de burgerlijke stand verplicht worden homohuwelijken te voltrekken, zelfs als zij er gewetensbezwaren tegen hebben. Dat zegt de nummer twee van de VVD-kandidatenlijst deze week in een interview met homoblad Gay&Night.

Verdonk vindt dat grondwetsartikel 1 boven de godsdienstvrijheid gesteld moet worden. ''Dan zouden trouwambtenaren homohuwelijken niet meer kunnen weigeren.'' De VVD-bewindsvrouw zegt dat in het huidige regeerakkoord is afgesproken dat ambtenaren mogen weigeren, mits er in dezelfde gemeente een collega is die het huwelijk wél sluit. ''Als de VVD straks weer meeregeert, vind ik dat wij moeten afspreken dat ambtenaren ook op dit punt gewoon de wet uitvoeren.''

Verdonk ziet liever niet dat haar partij in een komende regeerperiode in een coalitie met de ChristenUnie gaat regeren. ''Eigenlijk is de ChristenUnie het spiegelbeeld van de VVD. Ze zijn conservatief als het gaat om abortus, homohuwelijk en euthanasie. Ze stemmen met de PvdA mee als het gaat om sociaal beleid en zijn naïef links als het gaat om vreemdelingenzaken.''

Mainstream media pikken Bully-rel op

Bully, het nieuwe spel van Rockstar Games (in Europa bekend onder de naam Canis Canum Dinges) zorgt weer voor een nieuwe rel. Deze keer is niet extreem geweld of pesten de oorzaak van de ophef, maar een kus tussen de mannelijke hoofdpersoon en andere jonge mannelijke karakters. Blijkbaar is het mogelijk om naast meisjes ook jongens in het spel te kussen, waaronder zelfs een jongetje met een donkere huidskleur.

Deze scène heeft de naam "Warm Tea" gekregen en het nieuws is inmiddels opgepakt door de internationale nieuwsdienst Reuters. Het lijkt nu slecht een kwestie van tijd voordat dit nieuws wordt opgepikt door de mainstream media. Hoe hiervan verslag van zal worden gemaakt zal voorspelbaar van land tot land wisselen.

Intussen hebben echter al een paar mensen een reactie gegeven. Zo heeft Eliot Mizrachi, woordvoerder van de Amerikaanse keuringsinstatie ESRB laten weten dat hij bekend was met deze content en Bully daarom een T(een) rating heeft gegeven. Hij voegde er ook aan toe dat hij deze rating toentertijd ook aan The Sims 2 heeft gegeven wegens gelijksoortige scènes. Ieders favoriete advocaat Jack Thompson naam hier uiteraard geen genoegen mee en heeft intussen een brief gestuurd naar Patricia Vance, de presidente van ESRB. Daarin zegt hij het volgende:


"We just found gay sexual content in Bully, as Jimmy Hopkins makes out with another male student. Good luck with your 'Teen' rating now, Patty."

Rockstar heeft intussen nog niks van zich laten horen. Dit is ook niet echt nodig aangezien dit voor hun een win/win situatie is. Niet alleen was (in tegenstelling tot de Hot Coffee mod) de content voor de keuring bekend, ze boeren goed bij deze gratis publiciteit. Bully was afgelopen week namelijk de op twee na best verkopende game in de V.S.



De kus in kwestie

Nieuwe beelden Zelda: Twilight Princess op Wii

Nintendo heeft op zijn Japanse website enkele nieuwe filmpjes geplaatst van de Wii-versie van The legend of Zelda: Twilight Princess. De volgende links brengen je naar de filmpjes:

Introductie
Filmpje 1
Filmpje 2
Filmpje 3
Filmpje 4
Filmpje 5
Filmpje 6

Op 8 december verschijnt de game voor Nintendo Wii. Een week later, op 15 december, zal hij ook op de GameCube verkrijgbaar zijn.

Davidenko naar kwartfinale Parijs

Nikolai Davidenko heeft zich weten te plaatsen voor de kwartfinales van het Masters-tournooi van Parijs. Eerder wisten Julien Benneteau en Andrew Murray zich al te plaatsen bij de beste acht in Parijs.

Davidenko won overtuigend van landgenoot Dmitri Toersoenov. Toersoenov wist slechts vier games te winnen en ging onderuit met 6-2, 6-2. Een ronde eerder won Davidenko ook al met grote cijfers van de Belg Christophe Rochus.

Ergernissen! (2)

De Kijkshop, locatie Utrecht. Ik kom niet graag in deze winkel vanwege de intense triestheid. Maar ik wilde een wekkerradio kopen van het merk Sangean. Deze is weliswaar erg duur (50 euro!) maar door de Consumentenbond uitgeroepen tot Beste Koop en volgens hetzelfde blad alleen bij de Kijkshop te koop.
Na het invullen van de productcode op het welbekende briefje, een handeling waarvan het nut me altijd is ontgaan, stel ik me op in de wachtrij. Een minuut of vijf later ben ik aan de beurt en ontwikkelt zich het volgende gesprek:

K = kassabediende (vrouw)
T = ik

K: (tikt productcode in de kassa) U wilt de Sangean RCR-2?
T: Ja, dat klopt
K: ik zie hier dat alleen de versie in de vitrine nog beschikbaar is, vindt u dat goed?
T: Dat is goed.
(snel wordt een medewerker opgetrommeld om het apparaat op te halen)
K: dit is 'm dan!
T: ja, dat zie ik (ik trek mijn pinpas en breng het electronische kaartje in de richting van de pinautomaat)
K: wacht u daar nog even mee meneer, nog even wat gegevens invoeren, mag ik uw postcode?
T: nou, liever niet, ik wil slechts een aankoop doen.
(achter me hoor ik een goedkeurend gegrinnik van de mensen achter mij in de rij)
K: ik weet dat u een aankoop wilt doen.
T: ik betwijfel of u dat weet, bij een aankoop heeft u immers mijn postcode niet nodig maar slechts een liquide betaalmiddel.
K: maar meneer, we willen die informatie alleen om te weten waar de mensen wonen die onze producten kopen.
T: lijkt mij onzin maar vooruit dan maar (ik geef haar alleen de cijfers van mijn postcode)
K: mag ik ook de letters?
T: aan de cijfers heeft u toch voldoende voor een redelijk locatiebepaling?
(het gegrinnik achter mij is omgeslagen naar "gehum" maar nog steeds goedkeurend)
K: nee meneer, ik heb de letters nodig anders kan ik niet verder in mijn programma. (met tegenzin geef ik nu ook mijn postcodeletters)
K: Mag ik ook uw huisnummer?
T: dit gaat me echt te ver, u heeft mijn postcode, dat vind ik wel voldoende, meer heeft u echt niet nodig.
K: maar meneer, zonder uw huisnummer kan ik ook niet verder in mijn programma.
T: nou, dan drukt u toch op "esc" of zoiets, mijn huisnummer krijgt u niet.
(achter me is de goedkeuring verdwenen, de transactie begint te lang te duren)
K: (drukt op wat toetsen) U kunt uw pinpas door de automaat halen.
T: ah, fijn (ik verricht de betaalhandeling)
K: dag meneer.
T: dag mevrouw

En de wekkerradio? Die staat inmiddels werkloos op mijn zolder. Het ellendige ding heeft een geweldige ontvangst en prachtig geluid. Maar de display geeft zoveel licht dat slapen ernaast onmogelijk is. Fuck de Kijkshop en fuck de Consumentenbond!

Fisico: 'Dit was mijn beste seizoen in de F1'

Renault F1-coureur Giancarlo Fisichella heeft naar eigen zeggen het beste Formule 1-seizoen uit zijn carrière beleeft. De Italiaan haalde dit seizoen veertien punten meer dan vorig jaar en kwam uit op een totaal van 72 punten.

Fisichella is dit seizoen op een vierde plek geëindigd met acht punten achterstand op de nummer drie, Felipe Massa. Vorig jaar scoorde de Renault-coureur 58 punten en werd vijfde in de eindstand terwijl zijn teamgenoot Fernando Alonso de wereldtitel pakte.

"We zijn weer wereldkampioen geworden. Ik ben blij dat we het resultaat van vorig jaar hebben kunnen herhalen. Ik heb dit jaar persoonlijk zelfs een beter resultaat behaald dan vorig jaar. Ik heb afgelopen seizoen namelijk twintig procent meer punten gescoord dan in 2005. Het was mijn beste seizoen in de Formule 1 tot dusver. Het was een zwaar jaar, maar we hebben laten zien dat Renault het sterkste team is. Ik ben erg blij voor Fernando Alonso, maar ben daarnaast teleurgesteld dat ik niet de derde plek van Felipe Massa af heb kunnen pakken", aldus Fisico.

Releasedatum Windows Vista bekend

De releasedatum van de opvolger van Microsofts besturingssysteem Windows XP, Windows Vista is bekend. De gewone man zal vanaf 30 januari 2007 een exemplaar kunnen aanschaffen. Zakelijke klanten kunnen eind deze maand al de overstap gaan maken. Windows Vista is het eerste nieuwe besturingsysteem van de softwaregigant uit Redmond sinds de release van XP in 2001 en moet grote verbeteringen doorvoeren op veel vlakken, waaronder gaming. Windows Vista zal namelijk uitgerust zijn met de nieuwe versie van Microsofts verzameling API's, DirectX. DirectX is al aan zijn tiende iteratie toe, en deze versie zal exclusief beschikbaar zijn op Windows Vista.




De dozen waarin je Windows Vista en Office 2007, dat op dezelfde data verschijnt, in de winkel zal kunnen vinden

Solskjaer weken aan de kant

Ole Gunnar Solskjaer is zeker een paar weken uitgeschakeld. De 33-jarige aanvaller van Manchester United liep gisteravond in de met 1-0 verloren Champions League-wedstrijd tegen FC Kopenhagen een hamstringblessure op.

Solskjaer kende een prima start van het seizoen. Hij speelde zeven competitiewedtrijden waarin hij vier maal wist te scoren.

In 1999 maakte Solskjaer, die de afgelopen drie jaar al vaker last had van blessures, zich onsterfelijk in Manchester door de winnende treffer te scoren in de Champions League-finale tegen Bayern München.

Minister wil zonnescherm boven Great Barrier Reef

Icoon Opmerkelijk De Australische minister van Toerisme heeft een bijzondere manier bedacht om het Great Barrier Reef tegen de opwarming van de aarde te beschermen. Ze wil een gigantisch zonnescherm op pontons boven het rif hangen, zodat het in de schaduw ligt. Het rif, één van de belangrijkste toeristische trekpleisters van het land, zou volgens een Britse wetenschapper beter af zijn zonder direct zonlicht.

Het Great Barrier Reef is het grootste koraalrif ter wereld, met een oppervlakte van meer dan acht keer die van Nederland. Of het plan van de minister ook daadwerkelijk uitgevoerd kan worden, is dus nog maar de vraag.

Met dank aan calvobbes voor de submit.

Spelers Valencia bestolen tijdens wedstrijd

Icoon Voetbal De spelers van de Spaanse club Valencia zijn afgelopen dinsdag tijdens hun wedstrijd in de Champions League bestolen. Valencia speelde in Oekraïne tegen Shaktar Donetsk toen de dieven hun slag sloegen. Dat heeft de perschef van de Spaanse club bekendgemaakt. Uit de kleedkamer werden onder andere geld en mobiele telefoons ontvreemd.

Valencia heeft bij de Europese voetbalbond UEFA een klacht ingediend over de slechte beveiliging van de kleedkamer. Hoe de dieven hun slag precies hebben kunnen slaan, is nog onduidelijk.

Voor de spelers van Valencia was er echter ook een opsteker. De club had aan het 2-2 gelijkspel genoeg om zich te verzekeren van de volgende ronde in de Champions League.

Voor meer (serieus) sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport!

Bavaria City Racing krijgt vergunning voor vervolg

Het college van burgemeester en wethouders van Rotterdam heeft Bavaria City Racing gisteravond toestemming gegeven om een vervolgeditie te houden in 2007. Nog dit jaar zal de organisatie de datum van het evenement en track layout bekend gaan maken.

Dit jaar hield men in augustus de tweede editie van het evenement, wat vorig jaar nog "Monaco aan de Maas" heette. Vele Nederlandse autosport fans kwamen toen op het evenement af waar onder meer Christijan Albers en Tiago Monteiro in de Midland, en Nico Rosberg in de WilliamsF1 bolide te zien was.

Reusachtige monsters in nieuwe Lost Planet filmpjes

Op IGN vinden we een viertal nieuwe CAM filmpjes van Capcoms ijzige 3rd person shooter, Lost Planet. In Lost Planet strijd je op een volledig met ijs en sneeuw bedekte planeet tegen piraten en monsters die zo uit Starship Troopers gekropen lijken te zijn. Dit doe je niet alleen te voet, je kunt ook in grote robots kruipen om op wat gelijkere voet te staan met de grotere monsters.

De filmpjes kun je hier vinden. Lost Planet verschijnt begin volgend jaar exclusief op de Xbox 360.

Iran reikt prijzen Holocaust-spotprenten uit

Icoon BuitenlandsDe Marokkaanse cartoonist Abdellah Derkaoi is 9.000 euro rijker geworden dankzij een door hem ingezonden tekening naar de Holocaust-karikaturen wedstrijd die een Iraanse krant eerder dit jaar had uitgeschreven. De krant hield de wedstrijd naar aanleiding van de publicatie van de omstreden Deense spotprenten van de islamitische profeet Mohammed. Die prenten leidden begin dit jaar in de islamitische wereld tot gewelddadige protesten.

Van de ongeveer 1.200 inzendingen, uit Iran zowel als andere landen, worden er sinds augustus 228 tentoongesteld in het Museum voor moderne kunst in de Iraanse hoofdstad Teheran. Iran ziet de tentoonstelling als een reactie op de spotprenten over de Mohammed. De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad heeft zich dit jaar reeds meerdere keren afgevraagd of de Holocaust wel heeft plaatsgevonden.

Auschwitz
De winnende cartoon van Derkaoui is hieronder te zien. Het toont een kraan die blokken cement op de afscheidingsmuur zet die Israël bouwt op de Westoever. Op de muur verschijnt een afbeelding van het nazi-concentratiekamp Auschwitz. De Al-Aqsamoskee in Jeruzalem verdwijnt door de bouw langzaam in het donker. Een inzending uit Brazilië en een uit Frankrijk deelden de tweede prijs, de derde prijs was voor een Iraanse inzending.

Volgens de krant was de wedstrijd een tolerantie-test voor het Westen met betrekking tot de holocaust. De curator van het museum, Masoud Shojai, zei dat de wedstrijd voortaan elk jaar gehouden zal worden, ''net zolang tot Israël is vernietigd''. Overigens werd onlangs gemeld dat de expositie een grote flop was. De expositie trok in de eerste week na de opening niet meer dan 300 bezoekers per dag. Drie weken later waren dat er niet meer dan vijftig.



Alle 228 cartoons staan hier

Met dank aan FOKwa voor de submit.

Voetbal: Afellay is al 'voetbal-Nederlander'

Ibrahim AfellayIbrahim Afellay van PSV, die is opgenomen in de voorlopige selectie voor de vriendschappelijke interland tegen Engeland, is al 'voetbal-Nederlander'. Zo staat hij te boek bij de wereldvoetbalfederatie FIFA omdat hij heeft deelgenomen aan het wereldkampioenschap onder 20 jaar.

Indien hij door bondscoach Marco van Basten wordt opgeroepen voor de definitieve selectie en hij ook in actie zal komen, is de geboren Marokkaan definitief Oranje-international. Ook al betreft het duel tegen Engeland niet meer dan een vrienschappelijke interland. Na een optreden in Oranje kan hij niet meer voor Marokko uitkomen.

Eerder werd er vanuit gegaan dat Affelay nog wel even de tijd had voor een beslissing en dat het spelen van de wedstrijd tegen Engeland niet zou betekenen dat hij nooit meer voor Marokko kan uitkomen. "Het is écht een heel moeilijke keuze, écht heel moeilijk. Ik ga er de komende weken met mijn moeder, mijn broer en mijn begeleider goed over praten", zo zei hij toen nog. Mogelijk moet hij nu dus veel sneller beslissen.

Voor meer sportnieuws kun je terecht op FOK!sport.

Ancelotti prijst Kaká de hemel in

Gisteravond zorgde Kaká met drie treffers dat zijn AC Milan Anderlecht versloeg in de Champions League. Carlo Ancelotti, trainer van de Italiaanse club, prijsde zijn sterspeler na afloop de hemel in.

"Hij maakt buitengewone keuzes met een vanzelfsprekendheid van heb ik jou daar. De bal doet alles wat hij wil. Ik denk dat er op dit moment geen betere voetballer op de wereld is dan hij," aldus Ancelotti.

Na zes minuten spelen verzilverde Kaká een penalty. Even later wist hij een fraaie combinatie met Cafu af te ronden, en in de tweede helft wist hij de bal vanaf achttien meter in de kruising te krullen.

Milan won de wedstrijd met 4-1 en heeft nog een punt nodig om zich te verzekeren van de volgende ronde.

[Update] Demo Eragon nu op marketplace

Microsoft heeft vrij onverwacht vandaag de demo (415 MB) van het spel 'Eragon' op marketplace gezet. Het spel speelt zich af in de door Christopher Paolini geschreven fantasie werelden. De release van het spel, wat overigens de verhaallijn van de film zal volgen die vanaf half december in de bioscoop te zien is, staat gepland voor 24 november.

Lord of the Rings spin-off,..... Harry Potter 4.5? Geen idee verder, maar als je benieuwd ben raad ik je aan een bezoek te brengen aan marketplace. Eragon komt overigens ook op elke andere huidige console en handheld uit.

Update 16:49

Het blijkt dat de demo alleen voor goldmembers te downloaden is.

Bos: afkomst sollicitant doet er wel toe

PvdA-leider Wouter Bos gelooft er niks van dat afkomst bij solliciteren er niet toe zou doen. Gisteren beweerde het ministerie van Economische Zaken dat onderzoek heeft aangetoond dat werkgevers niet discrimineren bij het aantrekken van personeel. CDA-minister Joop Wijn van Economische Zaken verbond daar de conclusie aan dat anoniem solliciteren niet nodig is.

Bos gaf hier gisteren in het tv-programma Pauw & Witteman een reactie op. ''De onderzoekers hebben slechts naar de opstelling gevraagd van werkgevers in theoretische situaties en heeft dat geleid tot sociaal wenselijke antwoorden. Echte onderzoeken geven een heel ander beeld'', aldus Bos.

De leider van de sociaal-democraten ging ook in op de kritiek vanuit de VVD op haar leider Mark Rutte. Volgens de VVD-Tweede Kamerfractie zou Rutte zich te weinig laten gelden in de campagne. Bos: ''Laten we niet vergeten dat Rutte met een minimaal verschil de strijd om lijsttrekker te worden heeft gewonnen van Rita Verdonk. De redelijk linkse liberaal Rutte ziet zich gedwongen om zich te profileren op thema's als integratie en files, terwijl hij dat waarschijnlijk liever zou doen op milieu.''

Strenge regels voor vloeistoffen in vliegtuigen

Icoon VervoerEen fles drank of parfum meenemen in het vliegtuig is vanaf aankomende maandag taboe. Op vliegvelden in heel Europa gaan dan nieuwe regels in over de handbagage. Dat heeft de Nationaal Coordinator Terrorisme Bestrijding Tjibbe Joustra bekend gemaakt.

De regels zijn afkomstig van de Europese Commissie. Ze houden in dat vloeistoffen, gels en spuitbussen alleen nog in kleine hoeveelheden (onder de 100 ml) mogen worden meegenomen, en dan alleen in een kleine doorzichtige plastic zak. De regels gelden niet voor babyvoeding en medicijnen.

Aanleiding voor de verscherping zijn de verijdelde bomaanslagen in Londen, afgelopen augustus. Het vermoeden bestond dat vloeibare explosieven wilden gebruiken voor een terroristische aanslag. "Op transatlantische vluchten golden al strengere regels voor het meenemen van vloeistoffen", aldus Joustra.

Campagnes in sport tegen homofobie

Een nieuwe organisatie gaat met campagnes proberen homoseksualiteit in de sport bespreekbaar te maken, te beginnen bij het voetbal. Het gaat om de John Blankenstein Foundation, vernoemd naar de recent overleden homoseksuele ex-scheidsrechter in het betaald voetbal.

De stichting praat vrijdag met de voetbalorganisatie KNVB, zo lieten homo-organisatie COC Nederland en Karin Nederpelt, de zus van Blankenstein, donderdag weten. De stichting en de KNVB willen op korte termijn een grote campagne opzetten. In Engeland en Frankrijk zijn onlangs met veel succes in het betaald voetbal acties gestart om homoseksualiteit bespreekbaar te maken.

Taboe
Homoseksualiteit is volgens belangenvereniging COC in de sport nog altijd een taboe. ''Zeker in de voetbalwereld is homofobie erg hardnekkig'', stelt COC-voorzitter Frank van Dalen. Uit het onlangs gepresenteerde onderzoek Gewoon Doen van het Sociaal en Cultureel Planbureau blijkt dat de helft van de homoseksuele en lesbische sporters zijn of haar geaardheid om die reden verborgen houdt voor medesporters.

''We hebben geen behoefte homo's te dwingen uit de kast te komen in de voetbalwereld'', beklemtoont Van Dalen. ''Maar de negatieve sfeer die rond homoseksualiteit hangt, moet wel verdwijnen. Op het veld en op de tribune is homo een scheldwoord.''

De KNVB moet zich er volgens het COC hard voor maken dat dat niet normaal is. ''Het belemmert jonge homo's ook zelf te gaan sporten'', merkt Van Dalen.

Blankenstein was sinds 1972 verbonden aan de KNVB. Hij kreeg eind jaren tachtig internationale bekendheid door als een van de eerste scheidsrechters voor zijn homoseksualiteit uit te komen. Voor het doorbreken van dat taboe in het voetbal onderscheidde het COC hem in 2003 met de Bob Angelo Penning.

-
Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.

Partij voor de Dieren doet aangifte

De Partij voor de Dieren (PvdD) doet donderdag aangifte bij de politie wegens de dood van achttien paarden die zijn verdronken in het Friese Marrum. De partij vindt dat de eigenaar van de paarden en de terreinbeheerder It Fryske Gea de dieren niet op tijd in veiligheid hebben gebracht.

Volgens de PvdD is het een standaardregel dat dieren half oktober van de buitendijkse gebieden worden weggehaald. Daarnaast waren er de afgelopen dagen waarschuwingen voor storm. ''De eigenaar en It Fryske Gea hebben verzuimd in te grijpen en zijn daarom in elk geval moreel en mogelijk ook juridisch aansprakelijk voor de dood van ten minste achttien paarden'', aldus een verklaring.

Oefeninterland wel bindend voor Afellay

Normaal gesproken reageert een speler blij met een uitverkiezing voor het Nederlands elftal, maar voor Ibrahim Afellay ligt het anders.

De PSV'er moet kiezen tussen Oranje en Marokko en als hij in de oefeninterland tegen Engeland speelt, is zijn keuze bindend. De KNVB houdt een slag om de arm en heeft de FIFA vandaag om uitsluitsel gevraagd.

Vorig jaar kwam Afellay met een vertegenwoordigend elftal van de KNVB op een eindtoernooi uit: het wereldkampioenschap voetbal voor spelers onder de twintig. Daarom kan hij niet, zoals bijvoorbeeld Ugur Yildirim, zonder gevolgen een oefeninterland spelen. "Dit is voor mij zo'n belangrijke beslissing, dat dit gegeven niet veel verandert voor de overwegingen die ik in acht neem om tot een voor mij goed besluit te komen", aldus Afellay.

Studenten worden wat rechtser

Uit het jaarlijkse consumentenonderzoek van doelgroepspecialist Cendris blijkt dat studenten langzaam maar zeker naar rechts verschuiven wat betreft hun politieke opvattingen. Vooral de VVD wint onder studenten aan populariteit. GroenLinks kampt onder studenten met een imagoprobleem. De partij verliest aanhang onder die groep.

Studenten stemmen overigens nog steeds linkser dan de gemiddelde Nederlander, maar de VVD zou nu maar liefst 22% van de studentenstemmen krijgen. ''We zien een trend naar rechts. In de verkiezingen van 2003 stemde nog 18% van de studenten op de VVD. GroenLinks zou nu 11% krijgen, 3% minder dan in 2003'', aldus een Cendris-woordvoerder

De Landelijke Studenten Vakbond reageert verbaasd op de cijfers. Voorzitter Irene van den Broek: ''We hebben vier jaar een VVD-staatssecretaris gehad en daar zijn we niet echt blij van geworden. Maar Rutte heeft een jeugdige uitstraling en dat kan studenten aanspreken.''

González verrassend onderuit in Parijs

Bij het Masters-toernooi in Parijs is Fernando González verrassend in de tweede ronde uitgeschakeld. De als vijfde geplaatste Chileen verloor in drie sets van de Fransman Julien Benneteau. De setstanden waren 6-3, 4-6 en 5-7.

González, die de afgelopen twee weken finalist was in Basel en in Madrid, kwam in de beslissende derde set via twee breaks met 3-0 voor. Benneteau wist zich echter terug te vechten, en de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Andrew Murray plaatste zich wel voor de laatste acht in Parijs. De als dertiende geplaatste Brit was met 7-5 en 6-0 te sterk voor de Argentijn Juan Ignacio Chela.

Verdonk onderzoekt of imam kan worden uitgezet

BinnenlandsMinister Verdonk laat onderzoeken of de Haagse imam sjeik Fawaz Jneid, die Theo van Gogh kort voor hij vermoord werd tijdens een preek heeft vervloekt, Nederland uitgezet kan worden. ''Ik wil weten wat zijn verblijfsrechtelijke status is'', zei Verdonk donderdag voor de EO-radio.

Verdonk vindt dat de uitlatingen van de imam, die ook voormalig VVD-Tweede kamerlid Ayaan Hirsi Ali vervloekte, absoluut niet door de beugel kunnen. ''Ik neem dit zwaar.''

Volgens Verdonk bekijkt het Openbaar Ministerie ook of andere maatregelen tegen de imam mogelijk zijn. De fracties van CDA en VVD drongen daar eerder deze week op aan. Ze opperden onder meer het opleggen van een preekverbod.



Fawaz gaf deze week in NOVA uitleg over de preek.

Ferguson blijft positief na nederlaag

Ondanks de 1-0 nederlaag van Manchester United tegen FC Kopenhagen is manager Alex Ferguson niet van zijn stuk gebracht

"We staan er nog steeds uitstekend voor. We moeten ons nu gewoon volledig richten op de uitwedstrijd tegen Celtic," aldus Ferguson. De Mancunians leden een nederlaag door een treffer van voormalig SC Heerenveen-speler Marcus Allbäck.

De Engelse club liet zelf een aantal kansen liggen om op voorsprong te komen. "Als je zelf niet toeslaat, kan dit gebeuren. We hadden ook weinig geluk en de keeper verrichte een paar uitstekende reddingen."

Manchester blijft met negen punten bovenaan staan in poule F, Celtic staat tweede met zes punten.

Premier League niet ongerust over daling publiek

Een woordvoerder van de Engelse Premier
League heeft gezegd dat men niet ongerust is over de dalende toeschouwersaantallen in de stadions aan het begin van het seizoen. Volgens hen zullen er meer toeschouwers komen naarmate het seizoen vordert.

Afgelopen zaterdag waren er slechts 27.229 supporters aanwezig bij de topper Bolton - Manchester United. Clubs als Blackburn en Wigan hebben zelfs al hun kaartjes goedkoper gemaakt om zo meer volk te lokken.

"Wij willen geen te haastige conclusies trekken", aldus Dan Johnson, woordvoerder van de Premier League. "Het aantal toeschouwers zal in de loop van het seizoen toenemen. Op het einde van vorig seizoen zaten we op hetzelfde niveau als op het eind van het seizoen daarvoor."

Malcolm Clarke, de voorzitter van de supportersvereniging, zegt dat de lage bezoekersaantallen komt door het gebrek aan ambiance tijdens de wedstrijden en de hoge ticketprijzen. "Het dalend aantal toeschouwers is vooral een probleem in de eerste klasse. De prijzen zijn sterker omhoog gegaan dan de inflatie. En het kampioenschap is ook niet meer competitief...". Clarke zegt tevens dat ook de verschillende aanvangsuren een probleem vormen. "De mensen kijken ook veel beter na hoe ze hun geld uitgeven. Het is erg interessant om te zien dat Bolton - Manchester United niet vol zat. De mensen vragen zich af of ze waar krijgen voor hun geld".

Need For Speed Carbon heeft unlockable content

De X360-versie van Need For Speed Carbon komt gebundeld met unlockable content. Nu is dat niets nieuws, er zijn legio spellen te noemen die dat doen. Echter de manier waarop je de content kunt unlocken is nogal nieuw.
In navolging van de cheats die je voor The Godfather The Game kon kopen, kun je nu de volgende upgrades kopen:
The Collectors Edition Upgrade - 800 Points
Performance Drivetrain Bundle - 400 Points
Performance Engine Boost Bundle - 400 Points
Performance Handling Bundle - 400 Points
Ultimate Performance Bundle - 800 Points
Muscle Car Autosculpt Body Kit - 300 Points
Autosculpt Tuner Body Kit - 300 Points
Autosculpt Exotic Body Kit - 300 Points
1999 Nissan Skyline GT-R R34 - 80 Points
2004 Lamborghini Murcielago - 80 Points
2006 Dodge Viper SRT-10 - 80 Points

De transactie verloopt via Marketplace, de content die je koopt staat echter al op de disc die je in de winkel aangeschaft hebt. Je hoeft dus niets te downloaden. Op de Collectors Edition upgrade na kun je alle content in het spel zelf al unlocken, mocht je dus een luie gamer zijn dan kun je met deze downloads het jezelf een stukje makkelijker maken.

Film: Babel

De titel van de nieuwste film van de Mexicaanse regisseur Alejandro González Iñárritu verwijst naar het bijbelse verhaal over de toren van Babel. Voor de niet bijbelvaste filmliefhebbers: de inwoners van Babylon wilden een toren bouwen die tot aan de hemel zou reiken. Volgens Genesis verwarde God hun taal en verspreidde de bevolking over de hele wereld. Scenarioschrijver Guillermo Arriaga en Iñárritu zijn er niet de mannen naar om zomaar een naam voor hun film te kiezen. Babel gaat dan ook over verschillende culturen, de communicatieproblemen die daar bij komen kijken én eenzaamheid.


Verhoek niet tegen Excelsior

Wesley Verhoek speelt aankomende zaterdag niet mee in de competitiewedstrijd van ADO Den Haag tegen Excelsior.

Afgelopen maandag kreeg de aanvaller van ADO Den Haag in een wedstrijd van het tweede elftal tegen Jong Veendam rood vanwege commentaar op de arbitrage en daarom is hij voor de wedstrijd tegen de Rotterdammers geschorst.

De wedstrijd tegen Excelsior van aankomend weekend is een belangrijke, de Rotterdammers worden gezien als één van de concurrenten in de degradatiestrijd. De Kralingers staan momenteel echter zeven punten boven ADO, op de elfde plaats.

BN'ers willen meer belasting betalen

Icoon VerkiezingenZestien bekende Nederlanders die goed verdienen hebben vanochtend in een brief in de Volkskrant aan premier Balkenende gevraagd of zij meer belasting mogen betalen. Ze vinden dat Balkenende genoeg gedaan heeft voor hun inkomensgroep, maar ze wijzen erop dat het aantal huishoudens met een laag of minimum inkomen de laatste jaren is gestegen. In 2005 waren er 430.000 jongeren die in armoede opgroeiden.

Maar wie denkt dat ze de brief zelf bedacht hebben, komt bedrogen uit. GroenLinks heeft de zestien bij elkaar gebeld. Met de actie trapt de partij de verkiezingscampagne af.

"Onze positie is niet verslechterd of zelfs verbeterd", schrijven de zestien. Ze leveren graag hun kinderbijslag in, hun hypotheekrenteaftrek, betalen graag een hogere ziektekostenpremie. En als ze 65 zijn, betalen ze met alle liefde en plezier mee aan de AOW. De brief is ondertekend door onder anderen Femke Halsema, Khalid Boularouz, Geert Mak, Harry de Winter en Jan en Youri Mulder.

Silicon Knights stapt in de console-wars

De president van Silicon Knights Denis Dyack heeft besloten zich te bemoeien met de schijnbaar eeuwige vraag welke console nu beter is: 360 of PS3?

De president van het bedrijf dat momenteel voornamelijk bezig is met de 360-titel Too Human gaf aan dat beide machines min of meer gelijkwaardig zijn. De grotere processorkracht van de PS3 vereist dat de timing van het geheugengebruik beter moet zijn dan bij de 360, die meer geheugen tot zijn beschikking heeft.

Ook is Dyack niet weg van de 1080p-resolutie. Alle Silicon Knights producten zullen voorlopig op 720p-resolutie weergegeven worden, omdat deze een hogere fill-rate heeft. Bovendien kost 1080p meer RAM, omdat er grotere textures in het geheugen geparkeerd moeten worden.



Denis Dyack, rechts

Op paaltjes staan - deel 2

Sommige dingen zijn gewoon zo leuk, die gaan op herhaling, ongeveer een week geleden hadden we al een blogje met mensen die een paar Engelse ponden proberen uit te sparen, en vandaag kunnen we jullie verblijden met een nieuwe sukkel, maar het is ook gelijk de domste die ik tot nu toe gezien heb.

Mischien is hij in een vorige leven Knight Rider of een Duke of Hazzard geweest, want een normaal mens ziet dat je dat niet gaat halen...

Stel je vragen aan......

Al eerder konden jullie vragen stellen aan autocoureur Sheila Verschuur en zwemmer Bastiaan Tamminga. We hebben nu wederom een sporter bereid gevonden om al jullie vragen te beantwoorden, namelijk één van de grootste aanstormende talenten in de autosport : Ho Pin-Tung.

In het seizoen 2006 was hij actief in het Duitse Formule 3 kampioenschap, de Recaro Formel 3 Cup. Uitkomend voor het Belgische team JB Motorsport wist hij het kampioenschap op zijn naam te schrijven met negen overwinningen.


In 2003 was Ho Pin, die zowel een Nederlands als een Chinees paspoort heeft, de eerste Chinees die in een Formule 1-wagen reed. Hij deed dat tijdens een test voor het team van Williams.

Tot vrijdag 3 november hebben jullie de tijd om jullie vragen in te sturen. Daarna zullen ze worden gemaild naar Ho Pin, die ze dan zal beantwoorden.

DVD: ER seizoen 7




Als er een serie is die het ziekenhuisgenre naar een hoger niveau heeft getild, dan is het het Amerikaanse ER wel. Voor de komst van de serie, die afspeelt op de eerste hulp van een ziekenhuis in Chicago, waren ziekenhuizen vooral veroordeeld tot soaps en de waargebeurde verhalen. Meesterauteur Michael Crichton (Jurassic Park, Congo) schreef een serie waarin persoonlijke verhalen en waarheidsgetrouwe medische ingrepen elkaar afwisselen en aanvullen, zonder daarbij te vervallen in een Engelstalig Medisch Centrum West. Al vanaf het eerste seizoen kan de serie in zowel de Verenigde Staten als Nederland rekenen op een grote schare fans. Alhoewel de fans niet mogen klagen over de mogelijkheden om de serie op televisie te zien (maar liefst twee zenders zenden nu afleveringen uit), keken toch veel liefhebbers uit naar de release van seizoen zeven op dvd; sinds 25 oktober liggen alle afleveringen in de winkel.

Ratchet & Clank volop in productie

Terwijl Insomniac druk bezig was met het afronden van Resistance: Fall of Man, hebben ze in de achtergrond een ander, nieuw project gestart: Ratchet & Clank 5.
In een nieuwsbrief die aan de abonnees is verstuurd was het volgende te lezen:
"Those of you who are waiting for some Ratchet & Clank news, here's a quick update. We are in full production on our R&C PlayStation 3 game. That's all we can share at this time, but you'll be hearing and seeing more from us in the not-so-distant future"

Ratchet & Clank was een populaire platform-actie-game-serie op de PS2, waarbij de nadruk vooral lag op absurde humor. Sinds de aankondiging van de PS3 heeft Insomniac wel door laten schemeren dat er een Ratchet & Clank game zou komen op de PS3, maar niet veel over het hoe en wanneer. Aan die vragen komen binnenkort dus wellicht een einde.


Soon...

Vuurwerk

Nog even en het is weer oud en nieuw en dan mogen we weer lekker vuurwerk afsteken, maar ja onze rotjes, babypijltjes maken in de buurt nooit echt indruk, zeker niet in vergelijking met de matten die een Chinees gezin in de buurt altijd afsteekt.

Maar dit jaar ga ik het goed doen, ik heb wat filmpjes gevonden, maar ik vrees dat ik heel hard aan het werk moet om dat dit jaar nog voor elkaar te krijgen, mischien een lange termijn projectje voor volgend jaar.

Met dank aan MOD voor de submit.

Sneijder: "Eerst kampioen worden"

Wesley Sneijder ziet het niet zitten om Ajax te verlaten zonder het behalen van de landstitel. De jonge middenvelder staat in de belangstelling van diverse Europese topclubs, maar voordat hij naar een andere club gaat, wil hij eerst kampioen worden met Ajax.

"Op dit moment is het voor iedere speler een feest om voor Ajax te mogen voetballen. Daarom ben ik nog niet zo bezig met de volgende stap. Natuurlijk besef ik dat het moment er straks aan komt dat ik daar een beslissing over moet nemen. Maar ik vind dat ik dit niveau eerst maar eens vast moet houden," aldus Sneijder tegenover het Algemeen Dagblad.

"Als ik zonder titel vertrek, heb ik toch het gevoel dat er iets ontbreekt". PSV werd de afgelopen twee seizoenen kampioen. Ajax is dit seizoen goed van start gegaan, en staat bovenaan in de Eredivisie. PSV volgt op twee punten afstand.

'André van Duin rijkste showbizzhomo'

Icoon ShowbizzHet Nederlandse homoblad Winq meldt in de nieuwste editie dat André van Duin de rijkste 'showbizzhomo' van ons land is. Volgens Winq is Van Duin goed voor 13 miljoen euro. De 59-jarige grappenmaker zegt in een reactie dat dit bedrag niet klopt. ''Mijn gages hebben niet de capaciteit om tot het door u genoemde bedrag te reiken.''

Paul de Leeuw is de op één na rijkste 'showbizzhomo' met 11 miljoen euro, gevolgd door Gordon (8 miljoen), Gerard Joling (7 miljoen), Carlo Boszhard (3 miljoen) en Joop Braakhekke (2 miljoen).

Heel erg rijke homo's zitten niet in de showbizz, maar in het bedrijfsleven. Ondernemer Jacob Gelt Dekker heeft volgens Winq een vermogen van 250 miljoen euro. Hij wordt gevolgd door kroegbaas Sjoerd Kooistra (120 miljoen) en Hans Verver (70 miljoen), de erfgenaam van de Prince de Lignac. André van Duin komt in dit rijtje pas op plaats acht.



'Bedrag klopt niet'

Met dank aan Tarak voor de submit.

Tien jaar cel voor vrouwenbesnijdenis VS

MisdaadIn de Verenigde Staten moet een Ethiopische immigrant 10 jaar de gevangenis in omdat hij zijn dochtertje besneden heeft. De jury achtte bewezen dat de Ethiopiër in 2001 de clitoris van zijn toen 2-jarige dochter met een schaar heeft weggeknipt.

De man ontkende, en zei dat zijn dochter door zijn ex-vrouw is opgehitst. Het meisje, nu 7 jaar, legde echter op video een getuigenis af. Volgens de man komt vrouwenbesnijdenis wel voor in Ethiopië, maar niet in de hoofdstad Addis Abeba, waar hij vroeger woonde.

Het is de eerste keer in de VS dat iemand voor vrouwenbesnijdenis veroordeeld is.

Met dank aan do-tje voor de submit.

de Webstort (Dansen op de vulkaan)

Mens vraagt: "Wat willen jullie van mij?" Haat antwoordt: "Denk aan al de onschuldigen, denk aan je armoe. Kijk wat de Anderen hebben en wat jou ontbeert. Zie hoe de Anderen met de borst vooruit lopen en zie hoe jij in het stof bijt. Verdiep je daar maar eens in." Mens verdiept zich en begint te knarsetanden. Roept: "Nu je het zegt, godverdomme, ik zal ze krijgen!" Haat en Wraak roepen in koor: "En denk erom, alleen wij drieën zijn Rein en Goed. De Anderen zijn Vuig en Slecht." Maar dat heeft Mens inmiddels al wel geleerd.

Sluiter, Huta Galung door in Aken

Raemon Sluiter heeft zich weten te plaatsen voor de kwartfinales van het challengertoernooi in het Duitse Aken.

Sluiter, als eerste geplaatst, versloeg woensdagavond de Duitser Michael Berrer met 6-4 en 7-6(4). In de volgende ronde treft hij de Duitser Rainer Schüttler, de voormalig nummer vijf van de wereld.

Jesse Huta Galung wist zich gisteren ook voor de laatste acht te plaatsen door de Georgiër Irakli Labadze met 6-3 en 6-2 te verslaan. Hij moet het in de kwartfinales opnemen tegen de als achtste geplaatste Brit Alex Bogdanovic.

VS ziet samenzwering tegen Libanon

Icoon BuitenlandsDe Amerikaanse regering krijgt steeds meer bewijzen in handen dat de regeringen van Syrië en Iran, Hezbollah en andere Libanese partijen de regering van premier Fouad Siniora ten val willen brengen. Dit stond woensdag in een communiqué van het Witte Huis.

Dat toonde zich bezorgd over aanwijzingen dat de regering van Siniora ten val zou worden gebracht. Syrië is volgens Washington onder meer uit op de verhindering van de instelling van een internationaal tribunaal in Beiroet voor de berechting van de verantwoordelijken voor de moord op ex-premier Rafik Hariri vorig jaar.

Uit VN-onderzoek blijkt Syrië de hand heeft gehad in de aanslag. Hariri verzette zich tegen de Syrische militaire aanwezigheid in Libanon. Na de moordaanslag moest Damascus na zware internationale druk en massale protesten zijn militairen vorig jaar terugtrekken, maar het land probeert achter de schermen invloed te houden.

De politieke spanning in Libanon is de laatste tijd flink opgelopen. Hezbollah eist een derde van de ministersposten in de regering van Siniora, waar het sinds verkiezingen vorig jaar deel van uitmaakt. Met een derde van de ministers zou de radicale sjiitische beweging haar veto kunnen uitspreken over de instelling van een tribunaal.

AZ mist alleen Didulica en Luirink

Met een vrijwel complete selectie is AZ gisteren gearriveerd in Zürich. In de Zwitserse stad is Grasshoppers vandaag de tweede tegenstander van de Alkmaarders in de groepsfase van de UEFA-beker. Het eerste duel won AZ met 3-0 van Sporting Braga.

Trainer Louis van Gaal kan alleen niet beschikken over doelman Joey Didulica (hersenschudding) en verdediger Gijs Luirink (gebroken jukbeen). Martijn Meerdink en Julian Jenner zijn wederom niet opgenomen in de selectie, die nagenoeg dezelfde is al waarmee afgelopen zondag FC Utrecht met 5-1 werd verslagen. Jeugdinternational Ruud Vormer reisde wel mee naar Zwitserland.

[Update] Microsoft werkt aan update voor update

Al snel na het verschijnen van herfstupdate verscheen al het bericht dat deze update niet bij iedereen vlekkeloos verloopt. De helpdesk van Microsoft is druk bezig met het oplossen van de problemen.

Volgens de laatste geruchten werkt Microsoft aan een update voor de herfstupdate waardoor de problemen niet meer voor zouden moeten komen. De verwachting is dat deze update binnen 12 a 24 uur zal verschijnen.



De herfstupdate heeft soms desastreuze gevolgen

Update 09:35

Een nieuws-update over een update voor een update. Het moet niet veel ingewikkelder worden op de vroege ochtend. Volgens Major Nelson is de nieuwe Xbox Live Update al een tijdje beschikbaar. Met deze nieuwe update zullen er geen nieuwe Xbox 360 consoles onbruikbaar worden. Als je de Fall Update gewoon zonder problemen hebt gebruikt dan zul je de nieuwe niet hoeven te installeren.

Mensen die problemen hebben vanwege de oude update wordt nog steeds geadviseerd om met de Microsoft Helpdesk te bellen. Het probleem zal dan op één of andere manier goed opgelost worden.

Ancic, Blake door in Parijs

Mario Ancic heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de Masters in Parijs. De als negende geplaatste Kroaat versloeg woensdag in de tweede ronde Kirstof Vliegen.

Ancic verloor de eerste set en had in de tweede een tiebreak nodig om de set alsnog binnen te slepen. In de beslissende set brak uiteindelijk het verzet van de Belg.

James Blake bereikte ook de laatste acht door de Fransman Arnaud Clément. De Amerikaan, als zevende geplaatst in Parijs, had eveneens drie sets nodig om zijn tegenstander van zich af te schudden: 6-4, 3-6 en 6-4.

Goede rentree Clijsters

De rentree van Kim Clijsters op de tennisbaan is voorspoedig verlopen. Sinds augustus kampte de nummer zes van de wereld met een polsblessure, die ook in het verleden al opspeelde. In Hasselt was Clijsters met 6-3 en 6-2 te sterk voor Anne Kremer.

De blessure in de linkerpols is niet vreemd voor Clijsters, aangezien ze twee jaar geleden met hetzelfde kwetsuur kampte. Half augustus liep Clijsters dezelfde blessure op na een val tijdens het toernooi van Montreal. Daardoor kon de Belgische onder meer haar titel op de US Open niet verdedigen.

Wederom overwinning Juventus

In de Italiaanse Serie B heeft Juventus de achtste overwinning op rij weten te boeken. Van Brescia werd met 2-0 gewonnen.

Alessandro Del Piero was de gevierde man. De international nam de eerste treffer voor zijn rekening en had een belangrijke bijdrage aan de 2-0, die de boeken ingaat als eigen doelpunt van Corrado Colombo. Door de overwinning is Juve naar de derde plaats gestegen. De achterstand op koploper Genoa is drie punten.

Hleb krijgt zware kritiek

Voetballer Alexander Hleb heeft zich niet populair gemaakt bij zijn ploeggenoten van het nationale elftal van Wit-Rusland.

De voormalig aanvoerder van de Wit-Russen, Sergei Goerenko, noemt de middenvelder van Arsenal 'arrogant en egoïstisch'. "Bijvoorbeeld voor de wedstrijd tegen Slovenië, terwijl de hele ploeg de bus instapte, werden de Hleb-broers per privé-auto vervoerd", aldus Goerenko in de Witrussische media. Na de 4-2 overwinning vab Wit-Rusland op Slovenië stopte de 34-jarige verdediger van Lokomotiv Moskou als international.

Het eigenzinnige gedrag van de broers Aleksandr en Vyacheslav Hleb valt slecht bij Goerenko. "We moeten begrijpen dat dit de nationale ploeg is, en niet een ploeg van de Hleb-broers. De rest zou geen tweede viool moeten spelen. Maar nu is het anders. Wanneer we winnen is het de overwinning van de broers Hleb, terwijl bij een nederlaag het de schuld van het team is," aldus Goerenko, die waarschuwt voor de gevolgen van de speciale positie van Hleb. "Als we de huidige sfeer rond de nationale ploeg nu niet veranderen, wordt het de komende tien jaar niet meer te sturen."

Amerikaan betaalt 180.000 euro voor fles tequila

Icoon OpmerkelijkEen Amerikaanse verzamelaar heeft een fles tequila gekocht voor 180.000 euro. De directeur van de Mexicaanse tequilamaker Tequila Ley 925, Fernando Altamirano, heeft dit woensdag in Guadalajara bekendgemaakt.

De fles kwam volgens de directeur uit een verzameling van 32 bijzondere flessen zes jaar oude tequila, verpakt in goud, zilver of platina. De opmerkelijke verkoop is doorgegeven aan het Guinness Book of Records.

Het bedrag voor een fles drank is uitzonderlijk hoog. Zelfs de duurste wijnen op veilingen halen dergelijke prijzen niet. Een fles Château Lafite uit 1787 bracht in 1985 in het veilinghuis Christie's slechts 130.000 euro op.

De Mexicaanse sterke drank komt oorspronkelijk uit de streek Tequila, ruim 500 kilometer ten noordwesten van Mexico-Stad. Het wordt gemaakt van de tequila- of magueyplant.
Drankje
De betreffende fles

'Wereld heeft meer kerncentrales nodig'

Icoon AlgemeenHet internationaal energiebureau IEA roept de wereld op, veel meer kerncentrales te bouwen. Die boodschap staat in een volgende week te verschijnen publicatie van het IEA over de internationale energie-voorziening, de gezaghebbende World Energy Outlook. Het energie-bureau zal deze dringende oproep voor het eerst in haar 32-jarige geschiedenis doen.

Meerdere landen, waaronder India, China, de Verenigde Staten en Frankrijk, zijn al van plan meer kerncentrales neer te zetten. Anderen, zoals het Verenigd Koninkrijk, denken nog over nieuwe reactoren, terwijl landen als Duitsland en Spanje juist geen uitbreiding van hun nucleair vermogen willen.

Het IEA is een belangrijk adviesorgaan voor energiebeleid. Nederland is één van de 26 aangesloten landen. In een vraaggesprek met de Financial Times donderdag zegt de belangrijkste econoom bij het IEA, Fatih Birol, dat politici in de wereld burgers ervan moeten overtuigen dat kernenergie veilig en noodzakelijk is.

De afhankelijkheid van een krimpende voorraad fossiele brandstoffen (olie en kolen) en de realiteit van klimaatveranderingen dwingen de internationale gemeenschap tot nieuwe keuzes, vindt Birol. ''We moeten zo snel mogelijk beslissen, liever vandaag dan morgen'', pleit hij, ''als we willen handelen voordat er geen weg terug meer is voor het klimaat en het veiligstellen van de energievoorziening.'' Volgens de econoom is kernenergie in vergelijking niet duurder en bovendien is er voldoende uranium op aarde om als brandstof te kunnen dienen voor reactoren.

Het internationaal energiebureau wil verder dat we efficiënter met energie gaan omspringen, vooral in het vervoer en huishoudelijke apparaten. Het is voorstander van hernieuwbare energie, zoals het gebruik van biobrandstoffen voor het vervoer, en windmolens.

Cartman wil Wii

Op dit moment is er in Amerika een nieuwe aflevering van South Park bezig en dit keer speelt de Wii een grote rol. We hebben alvast een eerste screen van de aflevering voor jullie:

De aflevering draait erom dat het wachten op de Wii lang duurt en Cartman wil een Wii hebben. Een quote uit de aflevering: The wait for Nintendo Wii is literally going to kill me

Softwaresales Japan

De wekelijkse gameverkopen vanuit Japan zijn weer binnen. Er is een nieuwe Training game van Nintendo uitgekomen en deze is meteen op nummer 1 binnen gekomen:

1. (DS, Nintendo) General Knowledge Training DS - 189,700
2. (DS, Pokemon) Pokemon Diamond - 127,011 / 1,498,210
3. (DS, Namco) Tales of the Tempest - 88,137
4. (DS, Pokemon) Pokemon Pearl - 85,530 / 1,276,812
5. (PS2, Aquaplus) Utawareru Mono Chiriyuku Mono e-no Komori Uta - 82,343
6. (PSP, Bandai Namco) ACE COMBAT X Skies of Deception - 60,584
7. (PS2, Bandai Namco) Jojo no Kimyou na Bouken: Phantom Blood - 34,070
8. (DS, Rocket Company) JLAA Official Kanji Kentei DS - 31,108 / 187,732
9. (DS, Nintendo) New Super Mario Brothers - 30,885 / 3,335,253
10. (PS2, Sega) Yakuza PS2 The Best - 29,854

Zweeds vrachtschip zinkt in Oostzee

Icoon Binnenlands Een Zweeds vrachtschip is tijdens de eerste zware herfststorm van het jaar in de Oostzee gezonken. Dertien van de veertien bemanningsleden van de Finnbirch konden met een helikopter worden gered. Het lot van één opvarende was woensdagavond laat nog onbekend.

De bemanningsleden (vier Zweden en tien Filipijnen) hadden urenlang op een zijkant van het gekapseisde schip op redding gewacht. Felle wind en golven van bijna vijf meter hoog hinderden de reddingswerkers. De bemanning zou de kapitein in veiligheid hebben gebracht nadat die een been had gebroken.

Het 155 meter lange schip ging ten onder tussen de eilanden Gotland en Öland ten zuidoosten van het Zweedse vasteland. Het was met containers op weg van de Finse hoofdstad Helsinki naar het Deense Aarhus. De Finnbirch kwam waarschijnlijk door een schuivende lading in de problemen.

Finnbirch vrachtschip
Het Zweedse vrachtschip Finnbirch in betere tijden
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.