Verdonk benoemd tot disco-ambassadeur

Icoon BinnenlandsRita Verdonk, de minister van Vreemdelingenzaken en Integratie, is benoemd tot 'ambassadeur van de discothekenbranche'. Dat maakte Koninklijk Horeca Nederland (KHN) donderdag bekend. De benoeming vond plaats tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Nightlife Awards. Verdonk kon daar zelf niet bij aanwezig zijn, maar nam de 'prijs' eerder deze week al persoonlijk in ontvangst.

De brancheorganisatie ziet de benoeming van Verdonk als 'dank voor haar inzet op het gebied van veiligheid en transparant deurbeleid'. Volgens de KHN is het aan haar te danken dat de verschillende partijen in het uitgaansleven op een veel positievere manier met elkaar in discussie gaan over het deurbeleid.

Veel allochtone jongeren die de toegang tot de discotheek wordt ontzegd voelen zich gediscrimineerd. In veel grote steden zijn inmiddels zogenaamde 'Panels Deurbeleid' actief, waarin uitgaangsgelegenheden, gemeenten, politie, meldpunten voor discriminatie en jongeren zijn vertegenwoordigd.

KHN looft de VVD-bewindsvrouw eveens omdat zij afgelopen jaar verschillende malen op zaterdagavonden grote discotheken heeft bezocht om de problematiek van dichtbij te kunnen zien. Ook Verdonk vond die bezoeken zeer nuttig.



Met dank aan FOKwa voor de submit.