Rockstar wint een keer een rechtszaak

Icoon GamesRockstar, het bedrijf achter de Grand Theft Auto games, heeft in de laatste jaren veelvuldig een rechtbank van binnen gezien en vaak was het resultaat niet bepaald positief te noemen voor het bedrijf. Zo heeft de zogenaamde Hot Coffee Mod het bedrijf niet erg veel positieve publiciteit opgeleverd. Nu heeft het bedrijf echter een keer met een glimlach de rechtzaal verlaten. Er is namelijk een zaak gewonnen door Rockstar.

Het bedrijf E.S.S. Entertainment, beter bekend als stripclub "The Play Pen", had Rockstar aangeklaagd omdat er in Grand Theft Auto: San Andreas een stripclub te vinden was die als naam "The Pig Pen" droeg, en deze letters in hetzelfde font op de gevel had staan als "The Play Pen" dat in het echt heeft. Daarnaast hebben beide de woorden "Totally Nude" als aanprijzing op het gebouw geplaatst. Vanwege deze overeenkomsten was E.S.S. Entertainment van mening dat ze in haar copyright geschonden werd.

Gelukkig was de rechter van mening dat de virtuele stripclub een onderdeel was van de artistieke integriteit van het door hoeren, gang-bangers en drugsdealers overspoelde San Andreas, en mag Rockstar in het creŽren van een virtuele stad kenmerken van de bron (in dit geval: East-LA) herkenbaar overnemen, zodat men "de verwijzingen begrijpt en weet te waarderen". Daarnaast was de rechter van mening dat "The Pig Pen" zo'n klein onderdeel van het spel is dat verder nergens aangeprezen wordt, en daarom nooit tot misleiding van de koper kan leiden.

Voor meer games-nieuws kun je uiteraard terecht op FOK!games