Goed en slecht nieuws voor Cofidis

Beregd
De tegenexpertise van de haartest van Cédric Vasseur, die beschuldigd werd van Cocaïnegebruik, is negatief gebleken. De Franse renner gaat dus vrijuit. Ondertussen bieden ploegdokter Menuet en ploegleider Alain Bondue, die ook in opspraak zijn gekomen, hun ontslag aan en moet ook renner Mederic Clain bij de ploeg ophoepelen.

Op 8 april werd Cédric Vasseur voorlopig uit de ploeg gezet door de Cofidis-staf, naar aanleiding van een positieve Cocaïnetest. Zijn ex-ploeggenoot Gaumont heeft hem ondertussen ook al allerlei beschuldigingen naar het hoofd geslingerd, maar voorlopig zijn er dus geen harde bewijzen. Cofidis staat net op het punt om terug te keren in het peloton in de Vierdaagse van Duinkerke, die morgen van start gaat. Vasseur hoopt alsnog te kunnen deelnemen.

Maar het gaat Cofidis niet helemaal voor de wind. Ploegdokter Jean-Jacques Menuet en ploegleider Alain Bondue zijn door de leiding op straat gezet evenals renner Mederic Clain die ook betrapt is op het gebruik van stimulerende middelen. "Ik heb twee maanden geleden aan mijn familie beloofd om afscheid te nemen van deze ploeg, die te veel is blootgesteld aan de media", deelt Menuet mee. Tot nu toe heeft de Fransman alle commentaar over de vermeende dopinghandel geweigerd.