Ronald de Boer bedankt voor Oranje

Ronald de Boer stelt zich niet langer beschikbaar voor het Nederlandse elftal. De aanvaller van Glasgow Rangers zegt dit op zijn website.

De 34-jarige De Boer nam zijn besluit nadat hij niet was geselecteerd voor de oefeninterland tegen Griekenland. 'Ik was niet echt verrast was over het feit dat ik geen uitnodiging ontving voor de oefeninterland tegen Griekenland van afgelopen woensdag, maar daardoor stond mijn besluit vast dat ik me niet langer beschikbaar stel. De teleurstelling is niet groot. Het was niet zo'n grote tegenvaller als het had kunnen zijn. Ik zag de bui al hangen, omdat ik dit seizoen lange tijd geblesseerd was en geen enkele keer ben opgeroepen voor een oefeninterland', aldus De Boer. 'Uiteindelijk ben ik langzaam maar zeker uit beeld geraakt en dat is wat me een beetje teleurstelt, waardoor ik een ietwat nare smaak in de mond heb overgehouden.'.

Verder meldt De Boer op zijn site dat er bijna een akkoord is met een club uit Qatar. De verantwoordelijke sheik van het oliestaatje was afgelopen donderdag in Londen om de onderhandelingen af te ronden. 'De deal is rond, hoewel er nog geen handtekening is gezet. Maar niets staat mijn overgang van de Rangers naar Qatar nog in de weg.'