Hotelbrand kwetste geen tennissers

Otto (okee6)
Alle 30 tennissers die afgelopen zaterdag in het hotel Parco dei Principe ai Parioli te Rome verbleven, zijn ongedeerd gebleven bij de hotelbrand. Onder meer Sjeng Schalken kwam toen veilig buiten.

Bij de brand die aan drie gasten het leven kostte, vielen ook diverse gewonden. De brand zou op de derde verdieping zijn uitgebroken, maar de verstikkende rook reikte ver. Bovendien functioneerde waarschijnlijk het brandalarm niet. Naast Schalken verbleven onder meer Marat Safin, Tommy Haas, Nicolas Massu, Andy Roddick, Max Mirnyi, Paradorn Srichaphan en Mariano Zabaleta in het hotel.

Srichaphan werd vanuit de lobby door zijn vader tevens coach wakker gebeld. Zijn vader was wakker geworden van de rook in zijn kamer op de derde verdieping en reeds naar beneden gekomen. Haas, verblijvend op de vijfde verdieping, meldde op zijn website ervan overtuigd te zijn dat de brand op de vierde verdieping was. "Bij het op de tast afdalen werd de rook op de derde etage duidelijk minder". Roddick sprong heldhaftig uit zijn bed. Hij hielp mensen van het dak op zijn zesde verdiepingbalkon te komen. Onder meer Schalken kwam op die wijze veilig weg. Safin zag al zijn spullen in rook opgaan, maar kon zelf buiten komen. Veel gasten van de eerste twee etages kregen niks mee van de brand.

Op de prestaties van de getroffen spelers valt tot op heden weinig aan te merken. Schalken, Srichaphan en Zabaleta bereikten reeds de tweede ronde van het Masters toernooi in Rome. Haas sneuvelde na een zwaar duel tegen Ivo Karlovic.