Sauber hoopt op vooruitgang

Sauber hoopt een beetje verder vooruit te staan in de komende Grand Prix in Barcelona. Met enkele nieuwe aerodynamische onderdelen hoopt men een stijgende lijn te kunnen inzetten.

Net als de meeste teams kent Sauber het circuit goed van de vele wintertests die er plaatsvinden. Toch vinden ze het een lastig circuit, vanwege de vele eisen die het circuit aan coureur en auto stelt. Na een stap voorwaarts te hebben gezet in Imola hoopt het team dat in een stijgende lijn om te kunnen zetten.

Technisch directeur Willy Rampf vertelde: "De aerodynamica is hier cruciaal. We gebruiken hier bijna een maximum aan downforce. Belangrijk is ook dat het circuit enorm verandert naargelang het weer en dat heeft een groot effect op de balans van de wagen. Een hogere baantemperatuur vermindert normaal de grip, terwijl de slijtage van de banden stijgt. Wat de C23 betreft, hebben we enkele nieuwe aërodynamische onderdelen. De betrouwbaarheid is alvast goed."

Giancarlo Fisichella vertelde: "De wagen moet hier goede grip en veel downforce hebben. Zoniet moet je vechten om de wagen op de baan te houden. We hebben in Imola al een grote stap voorwaarts gezet met onze, tot nu toe, betrouwbare wagen. Hopelijk kunnen we nu weer zo'n stap maken."