FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 2 januari 2003

Stam naar Milan?

De transfermarkt is open tot 31 januari. Tot die tijd kan er dus druk gehandeld worden in spelers.

Het noodleinde Lazio Roma zal waarschijnlijk spelers moeten verkopen om van voorbestaan zeker te zijn. Hierbij lijkt de mogelijkheid voor een transfer van verdediger Jaap Stam een grote. Aartsrivaal AC Milan heeft namelijk intresse voor de Nederlander. Verder gaan er geruchten dat Juventus intresse heeft in Dejan Stankovic, Stefano Fiore en Diego Simeone wellicht naar Atlético Madrid verkassen en dat Angelo Peruzzi in de belangstelling staat van het Londense Arsenal

Inter Milan heeft nog 10 miljoen Euro tegoed van Real Madrid na de transfer van Ronaldo. Deze schuld kan wellicht worden opgeheven door Santiago Hernán Solari aan Milan te geven. De Argentijn heeft daar zelf echter geen belang bij. Een andere optie zou het overmaken van het geld zijn. Van dit geld zou dan de Braziliaan Eriberto of de Walesman Giggs gekocht kunnen worden.

AS Roma heeft een waslijst met spelers die ze graag zouden willen hebben: Nicola Legrottaglie (Chievo), Simone Perrotta (Chievo), Sabri Lamouchi (Parma), Nicola Campedelli (Modena) en Olivier Dacourt (Leeds United). Verder zouden ze graag Cafú over nemen van Lazio Roma. De Spanjaarden zouden Walter Samuel in ruil hiervoor graag willen krijgen, maar dat is nou juist de speler die de Romeinen niet kwijt willen.

Youp

'Als tien jarig jochie,'als ik het me goed herinner,'lag ik op een avond vroeg op bed. Beneden klonk het gezellige gepraat van mijn ouders en broers. Buiten begon het donker te worden. De eerste knallen klonken, ze zouden niet stoppen voor vroeg in de ochtend. Ik keek naar buiten door een kier in het grodijn en zag de strat langzaam veranderen in een rode zee.' Het was oudejaars avond, 1994.
Tegen de klok van elven mocht ik weer naar beneden komen. Er werden oliebollen gegeten en de TV was aan. De oudejaarsconference door Youp, of was het Freek. Ik kon het in ieder geval maar half volgen.
De jaren die volgden hadden veelal oliebollen en TV op oudejaarsavond, als we thuis waren in ieder geval. Totdat er op een dag een abrupt einde kwam aan die aloude traditie. Ik vertrok naar Canada. Mijn gastouders waren bij vrienden op bezoek en ik zat dus 'gezellig' in mijn eentje voor de TV. Zonder oliebollen, zonder Youp. De TV had niet veel boeiends te melden. De ene helft was herhalingen van vorig jaar de rest was humor op z'n Canadees of iets in die trend. Youp was niet te begrijpen toen ik jong was, maar hij was wel leuk. De herhaling van de beste grappen uit 2001 was niet echt het kijken waard en de lolbroek die het nieuwe jaar in luidde en grappig probeerde te doen kan beter een andere baan zoeken.
24:00 Het moment in Nederland. Het vuurwerk wordt afgestoken, de champagne gedronken, de nieuwjaarswensen uitegwisseld met de buurt.
Niks van dat alles hier. Twee klapjes en een lichtflits. Dat was het. De straten waren uitgestorven. 'Gelukkig nieuwjaar!' Was Youp er maar.

Bergkamp mist zijn 100ste doelpunt

Dennis Bergkamp leek de eerste dag van het nieuwe jaar met een mijlpaal te beginnen. De Nederlander maakte ogenschijnlijk zijn honderdste doelpunt in dienst van Arsenal. Maar de treffer in de topper tegen Chelsea bleek helaas een eigen doelpunt van Marcel Desailly. De goal was wel de opmaat voor de overwinning van Arsenal op achtervolger Chelsea dat op Highbury met 3-2 ten onder ging. Het duel had een opmerkelijke slotfase, waarin vier doelpunten binnen vijf minuten vielen.

Israel houdt 1000 Palestijnen zonder proces vast

nyrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens de Israëlische mensenrechtenorganisatie B'tselem houdt Israel 1.007 Palestijnen gevangen op grond van 'bestuurlijke detentie'. Dit is het grootste aantal in de afgelopen tien jaar. De organisatie wijst erop vorig jaar om deze tijd maar 36 Palestijnen onder de maatregel vielen.

'Bestuurlijke detentie' maakt het mogelijk om personen voor onbepaalde tijd in hechtenis te houden zonder enige vorm van proces. Israël schendt met de maatregel het internationaal recht, aldus B'tselem, omdat in veel gevallen sprake is van bijna willekeurige hechtenis op grond van zeer lichte verdenkingen.

-
Zie voor meer info de bron van dit nieuwsbericht.

15 jaar cel na willekeurige moord

De 35-jarige illegale Koerd Enver P., die ook bekendstaat als Galo, is vandaag door de rechtbank in Den Haag conform de eis veroordeeld tot 15 jaar cel wegens moord op de 20-jarige Jan Hertogs.

Hertogs was een toevallig slachtoffer van de gefrustreerde dader en werd op 27 mei kort voor middernacht doodgeschoten voor de deur van café Getto's aan de Herengracht in Den Haag. Justitie gaat ervan uit dat P. zijn frustratie afreageerde, omdat een vrouw hem had afgewezen. Vervolgens kreeg hij ook ruzie met de eigenaar van Grand Café Cetto's Place. De rechters constateren dat P. naar het café kwam om wraak te nemen op personen die hij associeerde met Cetto's Place.

De voor P. totaal onbekende Hertogs werd het slachtoffer van die frustaties. Nadat het slachtoffer op de grond was gevallen, is P. op hem toegestapt en heeft hij vanaf korte afstand nog een paar keer gericht op Jan Hertogs geschoten.

De rechter zei in zijn vonnis dat P. zich schuldig heeft gemaakt aan moord door na het eerste schot een nieuwe serie schoten op het dan al bewegingloos op de grond liggende slachtoffer af te vuren. Hieruit blijkt dat de dader Hertogs weloverwogen en in koelen bloede om het leven heeft gebracht. Daarom heeft Enver P. zich schuldig gemaakt aan moord, en niet aan doodslag concludeert de rechtbank.

Nederlander met 3,16 promillage in Oostenrijk aangehouden

klbob en BushWankaz hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Oostenrijk is een Nederlander aangehouden die met een alcoholpromillage van 3,16 met een gangetje van 200 kilometer per uur over de autobaan snelde. Dat deed onze landgenoot, een zakenman, zonder rijbewijs; die was hij enkele uren daarvoor kwijtgeraakt omdat hij toen met een promillage van 2,16 het Oostenrijkse verkeer onveilig maakte.

Toen de agenten op de snelweg zijn wagen openden, viel de man tegen hen aan. Op de achterbank lag een halflege fles wodka. Nadat zijn vrouw via een bankgarantie garant stond voor een boete van ruim 14.000 euro mocht ze haar man van het politiebureau meenemen. Daarna reed het echtpaar naar een feest in het Oostenrijkse Tirol waar zij het nieuwe jaar zouden inluiden.

VVD wil ruim 8 miljard extra bezuinigen

VVD-lijstrekker Gerrit Zalm heeft vandaag in een vraaggesprek met het ANP gezegd dat de VVD de komende kabinetsperiode 8,5 miljard euro extra wil bezuinigen. De liberalen reageren zo op de nieuwe prognoses van het Centraal Planbureau. Daaruit blijkt dat het volgende kabinet moet rekenen op een tegenvaller van 10 miljard euro.

Van de 8,5 miljard wordt 7 miljard besteed om het financieringstekort binnen vier jaar om te buigen in een klein overschot. De andere bezuinigingen betreffen een al eerder aangekondigd pakket om meer geld vrij te maken voor onder meer veiligheid, zorg, onderwijs en defensie.

Door te laten zien hoeveel en waar ze extra wil bezuinigen, is de VVD eerlijk tegenover de kiezer, vindt Zalm: ,,Ik daag het CDA en anderen uit hetzelfde te doen. Het CDA is moreel verplicht ook met een aangepast verkiezingsprogramma te komen. Je zou verwachten dat ze dat al af hebben.''

Twee Britse tieners gedood op nieuwjaarsfeestje

Salvad0R en Cryptic hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Engeland zijn twee tienermeisjes donderdagochtend vroeg in Birmingham doodgeschoten. Dat gebeurde op een feestje in een kapperszaak. Volgens de politie wilden de meisjes, 17 en 18 jaar oud, het privéfeestje van zo'n 30 mensen net verlaten toen een onbekend aantal personen het vuur opende. De meisjes stierven ter plekke.

Door de schietpartij raakten twee andere tienermeisjes licht gewond. Op zo'n 50 meter van de kapperszaak vond de politie een met kogels doorzeefde auto. Het motief voor de schietpartij is nog onbekend.

Afrikanen luiden nieuwjaar in met vliegende schotels

Nieuwjaarvierders in Johannesburg, Zuid-Afrika hebben het nieuwe jaar ingeluid door bedden, televisies en kopjes en schotels uit hun ramen te gooien. Hierbij werden 46 voorbijgangers verwond. Dit gebeurde Hillbrow, een district in Johannesburg. Er werden ook stenen uit de appartementen gegooid, en er werden knallen gehoord uit een gebouw.

"Het is normaal in Hillbrow dat het nieuw jaar gevierd wordt door objecten van hun balkonnen af te gooien", zegt een woordvoerder van de politie. Hij voegt hier aan toe dat het dit jaar nog redelijk rustig was, doordat er meer politie in het district was.

Youp van 't Hek zeer goed bekeken

Youp van 't Hek is op het randje van 2002 de kijkcijfer top 100 over het afgelopen jaar binnengestormd. Maar liefst 4,2 miljoen mensen bekeken Van 't Hek en bezorgden hem daarmee een vierde plaats in de lijst van de best bekeken tv-programma's over het afgelopen jaar. Ook het jaaroverzicht van Kopspijkers scoorde hoog op oudejaarsavond met 3,2 miljoen kijkers.

Drie programma's werden vorig jaar beter bekeken dat Van 't Hek:

1. Huwelijk Willem Alexander en Máxima -> 6,4 miljoen.
2. Olympische 5 km schaatsen vrouwen -> 4,5 miljoen.
3. Dodenherdenking -> 4,5 miljoen.
4. Youp speelt Youp -> 4,2 miljoen.


Kijkcijfers boven de 3 miljoen zijn heden ten dage een uitzondering door de komst van de vele tv-netten. Vroeger (tot halverwege de jaren 80), toen er nog maar 2 tv-zenders waren, kwamen scores van boven de zes miljoen van amusementprogramma's regelmatig voor. André van Duin en Henny Huisman werden toen soms door wel 7 miljoen Nederlanders bekeken. Extreem hoge scores halen nu alleen nog hele belangrijke voetbalwedstrijden, met name die van het Nederlands elftal.

Monster van Loch Ness is niet meer

Het monster van Loch Ness is niet meer. Afgelopen jaar zijn er slechts drie gerapporteerde sightings geweest, waarvan een is bewezen een hoax te zijn, en de andere twee waren slechts ooggetuigeverhalen. Alle drie werden ze door lokale inwoners gerapporteerd. Niet een toerist heeft een sighting gerapporteerd.

Dit is het laagste aantal waarnemingen per jaar sinds het bijgehouden werd. Ook een uitkering van 1000 pond uitgegeven door de boekhouders van William Hill voor degene die de beste sighting van het jaar maakte heeft niets opgeleverd.

"It's the lowest I have ever heard of since I have started recording sightings," zegt Gary Campbell van de Official Loch Ness Monster Fan Club.


Editors note: Bovenstaande foto is een hoax

Cocaïne werkt in op hersencellen vreugdegevoel

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Amerikaanse studie wijst uit dat langdurig coke-gebruik delen van de hersenen aantast die helpen bij het opwekken van een goed gevoel. Dit zou kunnen verklaren waarom cocaïneverslaafden meer dan anderen aan depressies lijden.

Het is echter nog niet duidelijk of cocaïne de hersencellen doodt dan wel slechts schaadt en of het effect omkeerbaar is.

Het is ook niet zeker of cocaïne depressies veroorzaakt of dat mensen de drug beginnen te nemen omdat ze depressief zijn. Maar er bestaat absoluut een verband tussen depressie en coke-gebruik, waardoor er een nieuwe risicofactor bestaat bij het gebruik van cocaïne: naast het gevaar voor verslaving en mogelijke schade aan het hart zouden dus ook de hersenen van een cocaïneverslaafde aangetast worden.

Almelose wijk in shock na vuurwerkdode

Roni had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de wijk de Oosteres in Almelo, waar in de nieuwjaarsnacht een 29-jarige man om het leven kwam na het afsteken van zeer zwaar vuurwerk, heerst grote ontzetting. De buurt verkeert in een soort shocktoestand.

Temidden van elkaar gelukkig nieuwjaar wensenden buurtgenoten ontstak het slachtoffer een zogeheten shell-mortier die vlak voor zijn hoofd uiteenspatte. Na een enorme klap zagen omstanders het slachtoffer zwaar verminkt liggen; zijn hoofd en een deel van zijn bovenlichaam waren door de gigantische klap compleet afgerukt. De brandweer is de hele volgende dag bezig geweest met het zoeken naar lichaamsresten van het slachtoffer.

Het slachtoffer was in de Oosteres bij familie op bezoek. Een familielid raakte gewond aan zijn hoofd. Achteraf verbazen de buurtbewoners zich erover dat er niet meer slachtoffers en gewonden zijn gevallen.

De brandweer vermoedt dat in de mortier een zogeheten lawinepijl zat. Die wordt gebruikt om kunstmatig een sneeuwlawine te veroorzaken. Volgens de politie gebruikte het slachtoffer een shell-mortier die geldt als evenementenvuurwerk dat alleen door professionals mag worden gebruikt. Zij houden daarbij als veilige afstand 75 tot 125 meter aan en ze gebruiken daarbij een lanceerinrichting.

Nog geen spoor van verdronken autodief

De 29-jarige Dave Koster uit Beverwijk is nog steeds niet gevonden in het meertje De Waa bij het Gelderse Hattem alwaar hij verdronken zou zijn. Vermoed wordt dat Koster in de nacht van 11 op 12 december na een achtervolging door de politie in het meertje dook.

Zijn metgezel uit Heemskerk waarmee Koster een auto gestolen had, en die ook in het ijskoude water sprong, bereikte de overkant. Hij beweert dat Dave de overkant niet heeft gehaald. Van Dave is sindsdien niets meer gezien of vernomen. De politie heeft de afgelopen dagen vanaf een boot de modderige bodem van het meertje afgezocht. Maar zijn lichaam is nog steeds niet gevonden. Eerder moest het zoeken worden gestaakt wegens ijsvorming door de vorst in december.

De vader van Dave betwijfelt nu of zijn zoon wel is verdronken. Volgens de politie is er vooralsnog echter geen aanleiding om aan te nemen dat Koster niet in De Waa is verdronken. Bovendien zou het volgens een woordvoerder wel heel erg onmenselijk zijn om je familie zo in het ongewisse te laten als je nog in leven bent.

18-jarige na één dag rijbewijs al weer kwijt

Een jongeman van 18-jaar uit het Noord-Hollandse Zwaag is het nieuwe jaar begonnen met het kwijtraken van zijn rijbewijs. De man ging in de nieuwjaarsnacht met drank op rijden en verloor de macht over zijn stuur in Heerhugowaard; via de berm en een vluchtheuvel kwam de wagen midden op de weg tot stilstand.

De 18-jarige was sinds oudejaarsdag in het bezit van zijn roze papiertje.

Rotterdam Centraal ontruimd na bommelding

2Mini en rotterdam 2002 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Centraal Station in Rotterdam is woensdagavond ontruimd nadat er een bommelding binnen was gekomen. In een anoniem telefoontje werd gezegd dat er om acht uur een bom zou ontploffen.

In de reizigerstunnel werd ook daadwerkelijk een verdacht pakketje gevonden. De politie liet daarop perrons en reizigerstunnel ontruimen en het treinverkeer werd stilgelegd. De doos bleek echter leeg en de melding vals. Rond half negen werd het station weer veilig verklaard en vrijgegeven.

Gijzeling in Londen houdt wijk in zijn greep

Kayuk en Michel van Bergen hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een gijzeling in London houdt een hele wijk al sinds eerste kerstdag in zijn greep. In zijn flat houdt een 32-jarige man vermoedelijk zijn buurman vast. Door de gijzeling zitten tientallen mensen al een week opgesloten in hun eigen huis.

De gijzeling begon toen de politie op eerste kerstdag een auto zag staan, die werd gezocht in verband met een schietpartij. Op het moment dat agenten de auto wilden onderzoeken begon de man vanuit zijn woning te schelden. Daarop vroegen de agenten om versterking. Ze probeerden de woning binnen te dringen, maar de man opende het vuur.

Onderhandelaars proberen de man ervan te overtuigen zich over te geven. Dat wordt steeds gevaarlijker, nu de gijzeling al zo lang voortduurt. De gijzelnemer gebruikt drugs. Woensdag waren er schoten te horen uit de flat, maar daarbij is geen van de mannen gewond geraakt.

Voor de omwonenden betekent dat zij bijna niet hun huis uitkunnen. 43 bewoners mochten woendag onder begeleiding van de politie boodschappen doen, maar 33 mensen die in de vuurlinie liggen moeten helemaal binnen blijven. Zij krijgen eten en medicijnen van de gemeente.

Het is de langstdurende gijzeling in Groot-Brittannië ooit. Alleen de gijzeling in de Libische ambassade in 1984 duurde langer, elf dagen.

Tram ontspoort en rijdt tegen pand aan

konniekipke en Rschuil hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Amsterdam is vannacht een tram ontspoord en tegen een uitzendbureau aangereden. De tram, die op weg was naar de remise, vervoerde geen passagiers. De bestuurder en de conducteur raakten niet gewond.

De tram ontspoorde doordat er een wissel verkeerd stond.

Bewoners van negen huizen moesten wegens instortingsgevaar hun huis verlaten Voor hen wordt vervangende woonruimte gezocht.

Afpersers Museum opgepakt [update]

Bijna een maand na de roof van een tweetal schilderijen uit het Van Gogh museum, heeft de politie in Groningen twee mannen aangehouden. Dit meldde een politiewoordvoerder vandaag.

In ruil voor de schilderijen hadden de mannen eerder behoorlijk wat losgeld geëist. Verhoor moet nu duidelijk maken wat hun motief was en of ze de gestolen schilderijen daadwerkelijk in hun bezit hebben. Tevens sluit de politie niet uit dat dit mogelijk een misplaatste grap is, in het kader van de afgelopen feestdagen.

De gestolen schilderijen zijn overigens 'Het uitgaan van de hervormde kerk in Nuenen' en 'Zeezicht bij Scheveningen'. De vrij onbekende schilderijen van Van Gogh zijn eigendom van het Rijk en daarom niet verzekerd.

Update
Onlangs is bekend geworden dat het vermoeden van de politie juist was. Het betrof hier inderdaad een bizarre grap. Als oudejaarsstunt hadden twee mannen van een handelsvereniging uit het Groningse Tolbert bedacht om losgeld te gaan eisen voor de twee gestolen meesters. De Amsterdamse politie nam het zeer serieus op en liet de mannen arresteren.

De inwoners van Tolbert zijn verbijsterd. Volgens hen was het duidelijk een grap. In de brief aan het museum eisten ze namelijk een bedrag van 'slechts' 50.000 Euro. In werkelijkheid zijn ze miljoenen waard. Daarbij noemden ze zichzelf 'Stichting Het Komt Vast Weer Goed'. Dit kon echter niet voorkomen dat de politie de mannen kwam arresteren voor afpersing.

Vrouw steekt echtgenoot neer

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tijdens een eindejaarsdiner heeft een Belgische vrouw haar echtgenoot in zijn rug gestoken. De oorzaak van de steekpartij was een discussie over het tijdstip waarop het echtpaar naar huis zou gaan.

De 50-jarige vrouw was samen met haar man uitgenodigd voor een dinertje bij haar zus in het Belgische Anderlecht. Op een gegeven moment gaf haar man aan dat hij graag naar huis wilde. Zijn echtgenote wilde echter nog wat langer blijven. Tegen twee uur 's nachts werd het de vrouw allemaal teveel en zette ze een kaasmes in zijn rug. Niet lang daarna verklaarde de vrouw dat de woede en de alcohol haar hadden gedreven tot deze daad. De 60-jarige man is opgenomen in het ziekenhuis, maar is niet levensgevaarlijk gewond.

Man achtervolgd door marsmannetjes

Een Fransman die door een blokkade op de weg reed en vervolgens tijdens de daaropvolgende achtervolging door de politie met een licht ongeluk tot stilstand kwam beweert dat hij werd achtervolgd door marsmannetjes.

De 42-jarige man uit Marseille die in het ziekenhuis is aangehouden zei dat werd achtervolgd door marsmannetjes toen hij door de blokkade reed. De alcoholtest was negatief, de politie wacht nog op de uitslag van een drugstest en een psychische evaluatie van de man.

Jack Ass klaagt Jackass aan

Jack Ass, woonachtig in Los Angeles claimt dat het programma Jackass hem een slechte naam heeft gegeven. De man klaagt nu Viacom Inc. aan omdat ze zijn naam in een slecht daglicht stellen. De man wil tien miljoen dollar, of meer, hebben en verdedigt zichzelf tijdens de rechtzaak.

Jack Ass veranderde zijn naam in 1997, hij heette toen Bob Craft. Hij veranderde zijn naam als onderdeel van zijn persoonlijke strijd tegen dronken bestuurders. Zijn broer en een vriend zijn dat jaar omgekomen in een auto ongeluk.

De man zegt dat het programma het imago waar hij zo hard aan gewerkt heeft om te maken geschaad heeft. Een woordvoerder van Viacom Inc. voerde de aanklacht door naar MTV Networks, die wilden niet reageren totdat de zaak verder was onderzocht.

Onbemand toestel VS neergestort in Pakistan

Een onbemand Amerikaans vliegtuig "Predator" is woensdag neergestort in Zuidwest-Pakistan. Het high-tec toestel zonder piloot en bemanning was bezig met een verkenningsvlucht.

Enkele kilometers ten noordoosten van Jacobabad waar de VS sinds september 2001 een luchtmachtbasis hebben, stortte het toestel neer. Er zijn daarbij geen gewonden gevallen.

Het toestel is niet neerschoten, maar is neergestort wegens technische problemen, aldus de Pakistaanse politie.

Met dank aan wildhagen voor de submit.

Opnieuw vaart een schip op wrak Tricolor

geen en Herne hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Opnieuw is er een schip op het wrak van de met auto's volgeladen Tricolor in het Kanaal gevaren. Op 16 december gebeurde dit ook al door een ander schip.

Het schip dat nu op de Tricolor is gevaren heeft 70.000 ton licht ontvlambare olie aan boord. Het is niet duidelijk of dit uit het schip lekt. De Tricolor ligt net onder de wateroppervlakte, na een aanvaring op 14 december.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.