Noodweer treft Europa

Veel delen van Europa kampen nog steeds met hoogwater en zware regen- en sneeuwval. Het noodweer heeft al drie slachtoffers veroorzaakt in Duitsland en Frankrijk.

Duitsland

Een 13 jarige jongen overleed donderdagavond in het zuiden van Duitsland nadat een boom viel op de auto waarin hij meereed. In het Noorden zorgde een zware sneeuwstorm ervoor dat een automobilist over de kop sloeg en verongelukte. Naast de twee doden raakten ongeveer twintig anderen gewond. Overal werden wegen afgesloten.

België en Frankrijk

In België is de situatie rond Gent opnieuw kritiek. Het peil van de Leie en Schelde zijn sterk gestegen en er is nog veel water opkomst uit Noord-Frankrijk

Ook Frankrijk kent al veel schade door windstoten van meer dan 100 kilometer per uur. In de Ardennen kwam een man om het leven doordat hij in een ondergelopen greppel reed.
In Bourgondië en de Elzas kwamen bijna 280.000 woningen zonder stroom te zitten.

Overig Europa

In Spanje zorgde een aardverschuiving bij Léon ervoor dat een trein met 500 passagiers ontspoorde. Niemand raakte echter gewond. In Tsjechië dreigen tal van dorpen onder te lopen. Smeltende sneeuw in Roemenië zorgde voor overstromingen waarbij drie mensen om het leven kwamen.