FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 12 juni 2002

Vrijspraak in roofmoord supermarkt

Slam had ons via de newssubmit het volgende te melden:

AldiDe man die verdacht werd van het doodschieten van de bedrijfsleider van een Aldi-supermarkt in Ridderkerk tijdens een roofoverval is vandaag vrijgesproken.De Rotterdamse rechter is niet van mening dat hij betrokken is geweest bij de roofoverval en de moord.

Een mede-verdachte is wel veroordeeld: hij kreeg een straf van 6 jaar cel opgelegd, hoewel de man niet terecht stond voor de moord op de 33-jarige bedrijfsleider. De rechter is er in zijn geval wel zeker van dat hij op 11 december vorig jaar betrokken was bij de overval op het filiaal van de Aldi-Supermarkt.

Hoger beroep verkrachtingen Foca afgewezen

De drie veroordeelde Bosnische Serviers die door het Joegoslavie-Tribunaal in 2001 straffen van 12 tot 28 jaar opgelegd kregen voor het stelselmatig verkrachten van moslimvrouwen hebben bot gevangen bij hun hoger beroep. Het drietal eiste vrijspraak omdat hun misdaden niet in verband zouden staan met de oorlog en het Tribunaal daarom niet bevoegd zou zijn geweest om te oordelen. De Kamer van Beroep van heeft de straffen echter bekrachtigd.

In 1992 werden moslimvrouwen en -meisjes na de val van het stadje Foca massaal verkracht door de Bosnische Serviers. Sommige van hen werden zelfs maandenlang in seksuele slavernij gehouden. Het is de eerste keer dat verkrachting berecht wordt als een misdaad tegen de menselijkheid.

Elf illegalen in container

Hollowmaster had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Rotterdam zijn elf illegalen aangehouden op het moment dat zij uit een stilstaande container probeerden te ontsnappen. De container bevond zich op een trailer aan de Merwederweg. Tijdens het lossen probeerden de illegalen snel de benen te nemen maar werden door de Rotterdamse rivierpolitie alle elf aangehouden en overgedragen aan de vreemdelingendienst.

[Uitslag] Slovenië - Paraguay

Slovenië - Paraguay 1-3
In de eerste helft begint Paraguay, na de bal verovert te hebben, vanaf de aftrap gelijk gevaarlijk maar Santa Cruz kan niet afronden. Slovenië verweert zich danook goed. Dan zakt het eventjes in maar even later zet paraguay weer wat druk en krijgt ook wat kansjes. Dan is het wat later Paredez die tegen zijn tweede gele kaart aanloopt en wordt het erg lastig voor Paraguay. Ondanks dit is het toch Paraguay dat het gevaarlijkst is via Arce die bijna scoort. Tegen de rust krijgen eerst Rudonja en Cimirotic de kans op de openingstreffer maar kunnen niet afronden, in de blessure tijd is dan Acimovic wel trefzeker uit een hele moeilijke hoek met hulp van Chilavert die de bal via z'n benen het doel in ziet gaan.

De tweede helft is de eerste grote kans voor Osterc die het strafschopgebied in duikt maar hij faalt oog in oog met Chilavert. Dit schud Paraguay wakker wat meteen wat meer vechtlust toont al is het toch Slovenië dat gevaarlijk blijft en Paraguay dat ontsnapt zeker als Chilavert uitglijd als hij uitkomt maar dat had geen gevolgen. Het ziet er dan zeer donker uit voor Paraguay wat maar geen kansen produceert, toch geeft Cuevas met een actie en een mooie goal vanuit het strafschopgebied Paraguay weer hoop. Dan komt er een periode van strijd met veel overtredingen, toch bewonderenswaardig dat de Slovenen dat nog op kunnen brengen na hun vroege uitschakeling. Campos brengt Paraguay ,met een goed geplaatst schot vanaf de rand van het strafschopgebied, terug in de race voor de tweede ronde, 1-2. Chilavert krijgt daarna de kans op eeuwige roem als er weer een vrijetrap in de buurt van het doel genomen moet worden, als hij scoort wordt hij de eerste keeper die op een eindronde uit een vrijetrap scoort en schiet hij z'n land naar de 2de ronde. Hij raakt de bal voor het eerst deze wedstrijd perfect maar helaas voor Paraguay staan keeper Dabanovic en de lat het feestje in de weg. Dus Paraguay geeft daarna alles wat ze in zich hebben en nadat Nasja Ceh rood krijgt die Ayala een 'doodschop' gaf krijgt Paraguay waar ze op hoopt als Cuevas verwoestend uithaalt en de bal via de lat in het doel knalt. Ondertussen heeft Chilavert zijn doel verlaten en blijft meedoen in de aanval wat natuurlijk zenuwachtige laatste minuten oplevert, maar het eindsignaal klinkt al snel.

Slovenië Dabanovic, Milinovic, Novak, Ales Ceh, Pavlin(Rudonja 40'), Acimovic(Nastja Ceh 63', rood 81'), Tavcar, Tiganj, Karic, Cimirotic, Osterc

Paraguay Chilavert, Arce, Gamarra, Paredes(rood 22'), Ayala, Santa Cruz, Acuna, Alvarenga(Campos 54'), Cuevas(Franco 93'), Caceres, Caniza(Cardoso 61')

Scoreverloop: Acimovic(46'), Cuevas(84'), Campos(73'), Cuevas (84')

Geel: Milinovic, Rudonja, Karic, Paredes X2

Rood: Nastja Ceh, Paredes

Scheiding na ramp World Trade Center

De New York Times schreef van de week het volgende :

Een man die op World Trade Center werkte ging op de dag van de ramp naar zijn werk toe, althans dat dacht zijn echtgenote. In plaats van naar zijn werk te gaan ging de man naar zijn geheime minnares. De man die in een "gezellige" situatie was beland had zijn telefoon uitgedaan en uiteraard ook de tv.

Rond 11 uur lokale tijd deed de man zijn telefoon weer aan (zonder dat hij nog van het WTC wist), meteen ging zijn telefoon. Aan de andere kant van de lijn hoorde hij zijn vrouw roepen : Waar ben je?" waarop de man zei : "Hoe bedoel je waar ben je? Ik ben gewoon op kantoor natuurlijk!"

De man en de vrouw zijn nu gescheiden.

Met dank aan Alain Gotz die ons dit meldde !

Programmering Dance Valley bekend

Hitec4ever had ons via de newssubmit het volgende te melden:

UDC, de organisator van Dance Valley, heeft woensdag de programmering van het jaarlijkse festival bekend gemaakt. 40.000 Dance-liefhebbers kunnen 3 augustus op recreatiegebied Spaarnwoude genieten van het feest. O.a. Roger Sanchez (VS), Sister Bliss (van Faithless, GB), Armin van Buuren (NL), Laidback Luke (NL), 100 Isis (NL), Joost van Bellen (NL), en Junkie XL (NL) staan op het programma.

Vorig jaar waren er grote problemen om de ruim 80.000 bezoekers weer het terrein af te krijgen. Veel mensen hebben 's nachts uren in de regen moeten lopen, met onderkoeling als gevolg. Het aantal beschikbare kaarten was om die reden teruggebracht tot 40.000. Het festival is al geruimte tijd uitverkocht.

[Uitslag] Zuid-Afrika - Spanje

Zuid-Afrika - Spanje 2-3
De eerste helft begint met een mooie actie van Mendieta die zich, nu hij de kans krijgt, wil bewijzen. Na de actie komt een iets te lange pass maar de uitstormende Arendse laat de bal langs zich glippen waarop Raul de bal er zo in kan lopen.
Zuid-Afrika is daarna ook zeer gevaarlijk als een voorzet iets te ver aan McCarthy voorbij gaat om te schieten, maar hij de bal net terug kan leggen naar Sibaya, die uithaalt en het Cassilas erg moeilijk maakt. Later geeft Joaquin een perfecte pass op Mendieta die de bal goed raakt met het hoofd, Arendse brengt redding met een goede reflex en maakt daarmee zijn eerdere blunder een beetje goed. McCarthy maakt daarna de gelijkmaker, nadat Nomvethe een corner doorkopt naar Benni, die met een uiterste inspanning net eerder bij de bal is dan Casillas. Dan is het rustig tot de blessuretijd waarin Mendieta een vrijetrap erg lekker raakt en de keeper op het verkeerde been staat en er dus niets aan kan doen dat de bal in het net eindigt.

Na rust begint het erg rustig en wat afwachtend totdat Radebe de gelijkmaker kan binnenkoppen nadat Romero slecht wegkopt. Niet lang daarna stelt Spanje orde op zake via Raul die de goede pass van Joaquin dankbaar inkopt om de 2-3 aan te tekenen. Helguera doet kort daarna bijna hetzelfde maar hij kopt alleen naast. McCarthy probeert het van ongeveer 20 meter maar heeft de pech dat hij de paal aan de verkeerde kant schampt. Hierna zakt het weer een beetje in al zijn er wel wat kansjes, de stand in de wedstrijd tussen Slovenië en Paraguay is nu nog positief voor Z-A waardoor ze niet zoveel risico willen nemen. De eindstand blijft dus 2-3 voor Spanje.

Zuid-Afrika Arendse, Nzama, Carnell, Aaron Mokoena, Sibaya, Fortune(Lekgetho 83'), Teboho Mokoena, Nomvethe(Koumantarakis 74'), McCarthy, Radebe(Molefe 80')

Spanje Casillas, Curro, Helguera, Raul(Luis Enrique 82'), Morientes(Luque 76'), Albeda(Sergio 53'), Romero, Mendieta, Xavi, Nadal, Joaquin

Scoreverloop: Raul(4', 56'), McCarthy(31'), Mendieta(46'), Radebe(53'),

Geel: Nzama, Carnell, Nomvethe, Aaron Mokoena

Newey wil niet meer tekenen

Adrian Newey, technisch directeur van McLaren, heeft laten weten dat hij graag een andere functie binnen het team wil gaan bekleden. Hij zou zich graag met de organisatie willen bezig houden.

"Ik denk dat ik wel heb laten zien dat ik auto's kan ontwerpen die kunnen winnen. Nu wil ik graag het ontwerpteam aansturen zodat ik minder verantwoordelijk wordt voor de auto. Ik wil graag het team zo structureren dat ik een minder belangrijke functie heb dan het chassis ontwerpen en verbeteren."

Hiermee worden de geruchten over de transfer van Mike Coughlan van Arrows naar McLaren zowat bevestigd. Ron Dennis heeft al eerder te kennen laten geven dat hij heeft gesproken met Mike Coughlan.

"Mike en ik hebben al met elkaar gesproken. Echter hangt het er vanaf of hij weg kan bij Arrows. Mocht hij dit niet kunnen dan raad ik hem aan om bij Arrows te blijven en weg te gaan zodra zijn contract afloopt." aldus Dennis.

Mike Coughlan is eerder dit seizoen al op vakantie gestuurd door Arrows, dus het zou best zo kunnen zijn dat de deal al rond is.

FIA wil andere curbstones in Canada

Zowat elke coureur heeft de laatste chicane in Canada wel een keer afgesneden. Heinz-Harald Frentzen heeft dit zelfs acht keer gedaan.

De FIA is van plan om volgend jaar andere curbstones in de chicane aan te leggen, zodat de coureurs ontmoedigd worden om de chicane af te snijden.

Barrichello onderstreept dit plan: "Ik denk dat er aan deze bocht veranderingen aangebracht moeten worden want het is de enige plaats waar je kan inhalen. Dat is niet de bedoeling van die bocht en als er niets gedaan wordt zal iedereen hier rechtdoor gaan".

Over het voorval met Coulthard zei hij het volgende: "zet er maar een muur neer, dan waren wij alle twee wel over het asfalt door de bocht gegaan".

Johan Vlemmix gaat de staat aanklagen

Bonzz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Johan VlemmixJohan Vlemmix wil samen met enkele andere kleine politieke partijen de Nederlandse staat gaan aanklagen. Hij is het er niet mee eens dat de kleine politieke partijen niet mee mochten beslissen over het stilleggen van de verkiezingscampagnes na de moord op Pim Fortuyn.

Vlemmix was lijsttrekker van de Partij van de Toekomst. Deze partij behaalde de kiesdrempel niet, waardoor het geen zetel in de Tweede Kamer kreeg.

Duitse mark weer in trek

Darkness had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Steeds meer Duitse winkeliers zijn bereid om de D-mark opnieuw als betaalmiddel te accepteren. Vooral in het noordwesten van Duitsland is dit het geval.

Het begon toen de HAKA winkelketen een tweedaagse stunt startte, waarbij de Duitse Mark weer als betaalmiddel werd geaccepteerd. Prompt leverde het een omzetstijging op van 15 procent.

Het idee achter de actie is de groeiende onvrede over het imago van de Euro in Duitsland. Sceptisch wordt de munt al 'Teuro' genoemd, omdat volgens de Duitsers prijsstijgingen het gevolg zijn van de invoering van de Euro.

De winkelketen denkt dat er nog veel mensen zijn die D-marken hebben verstopt in een oude sok onder het bed. HAKA mikt daarom ook vooral op de Nederlandse toeristen die van de 2 daagse actie gretig gebruik maakten.

De Duitse Bundesbank ziet geen problemen. Consumenten kunnen gerust hun marken inwisselen bij de Duitse centrale bank, maar ook bij winkeliers die de oude munt accepteren.
Ondernemers op andere plaatsen in Duitsland hebben er echter meer moeite mee. Zij zien de actie als concurrentievervalsing.

Belgisch elftal stelt mediaboycot in

Het Belgische elftal praat voorlopig niet meer met de media. Dit besluit is genomen na verhalen in de Belgische kranten dat de spelers af zouden willen van de bondscoach. De spelers ontkennen.

Volgens de bondsvoorzitter staat de spelersgroep ook na het teleurstellende resultaat tot nu toe nog steeds achter Waseige. Het Nieuwsblad schreef echter dat enkele niet bij name genoemde spelers zich door de bondscoach als kleine jongens behandeld voelden en liefst nog voor het aankomende duel tegen Rusland van hem af willen.

Volgens een woordvoerder is dit niet waar. "Natuurlijk zijn er wel mensen teleurgesteld, bijvoorbeeld omdat ze niet spelen. Maar verder is er niet zo veel aan de hand."

Button niet blij met nieuw Hockenhem

Jenson Button heeft aangegeven niet blij te zijn met het nieuwe circuit van Hockenheim. De coureur is vooral ongerust over de uitloopstroken achter de hairpin. In navolging van andere circuits heeft ook Hockenheim een strook asfalt laten neerleggen op de plaats waar normaal een grinbak zou zijn.

Op veel circuits heeft deze constructie zijn nut al bewezen, doordat spinnende auto op het asfalt voldoende afremmen, en bovendien meestal hun weg kunnen vervolgen.

"Voor wat betreft de veiligheidsoverwegingen is de hairpin het enige probleem , Voor zover ik het heb gezien hebben ze er een strook asfalt neergelegd",aldus Button

"Dat werkt prima in snelle bochten, waar je kan spinnen maar in elk geval niet rechtdoorgaat. Maar met 320 kilometer per uur op een hairpin afkomen met alleen asfalt als vluchtweg is gevaarlijk. Als je remmen het niet doen dan rem je op geen enkele manier af. Dat moet beslist een grindbak worden. "

Het circuit van Hockenheim, waar op 28 juli de Grand Prix van Duitsland verreden wordt, is het afgelopen jaar volledig veranderd , de lange rechte stukken door het bos zijn grotendeels verdwenen. In ruil daarvoor heeft het nieuwe circuit een grotere diversiteit aan bochten, en is op papier het aantal inhaalmogelijkehden toegenomen.

Minder tv-beelden in stadions

De FIFA brengt het aantal beelden op de videoschermen in de stadions naar beneden. Voortaan zullen alleen mooie acties of doelpunten worden vertoond op de veel bekritiseerde schermen. Overtredingen of andere negatieve acties zullen niet meer worden vertoond.

De FIFA heeft deze maatregel genomen na reacties van het publiek op beelden van de wedstrijden Denemarken - Frankrijk en Senegal - Uruguay. De toeschouwers floten El Hadji-Diouf langdurig uit nadat in de herhaling was te zien dat hij via een schwalbe een strafschop kreeg. Ook de actie van Vieira, die het oor van de Deen Gravesen in het voorbijgaan omdraaide, zorgde voor veel opschudding bij het publiek.

Afgevaardigden Brits parlement willen kat

Esposa en Michel hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een aantal afgevaardigden van het Britse Lagerhuis hebben dinsdag officieel gepleit voor de aanschaf van een kat. De volksvertegenwoordigers willen het dier omdat het Lagerhuis kampt met een muizenprobleem. De muizen zijn zelfs al in het restaurant van het Lagerhuis gesignaleerd.

Een afgevaardigde uit de Schotse hoofdstad Edinburgh, John Barrett, heeft al een kandidaat voor de functie gevonden. Het gaat om de kater Humphrey die samen met premier John Major op Downing Street 10 woonde, de kat is al vijf jaar werkloos. De kat heeft vanwege Cherie Blairs kattenallergie het huis moeten verlaten en is sindsdien "vermist". Barrett wil nu weten waar de kater gebleven is.

Het probleem met de muizen in het Britse parlement is overigens niet nieuw. Winston Churchill onderbrak ooit een toespraak, omdat er een muis door de zaal liep.

Vermiste studente gevonden

DeBeer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Noorse reddingswerkers hebben gistermiddag even na half drie het lichaam gevonden van de Nederlandse Josephine Grubben, die sinds vorige week donderdag werd vermist.

De 18-jarige Grubben lag aan de voet van een paar honderd meter hoge steile berg niet ver van het hotel in Geiranger waar ze een zomerbaantje had.

De politie neemt aan dat er sprake is van een ongeval. De plek waar Josephine is gevonden, ligt vlakbij een camping en een autoweg. Noorse reddingswerkers en vrijwilligers werden echter gehinderd door het feit dat niemand precies wist welke route Josephine voor ogen had toen ze er donderdagochtend op uit trok voor een bergwandeling. Vrienden van Grubben vermoedden dat de studente een beroemde waterval wilde bekijken waarna het rondom liggende gebied zonder succes werd uitgekamd. Bovendien was er ondanks de vele oproepen in de Noorse pers geen enkele getuige die Grubben die donderdag had gezien.

Gistermiddag even na zessen werd het lichaam van de vrouw naar een ziekenhuis in de omgeving vervoerd waar een sectie plaatsvond. De ouders, broer en vriend van Grubben verblijven sinds vrijdag in het hotel waar Josephine werkte om aan de zoektocht deel te nemen. Drie weken geleden overleed een Poolse toerist op vergelijkbare wijze in dezelfde omgeving.

Van terrorisme verdachte Algerijn opgepakt

Gump had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Woensdagmorgen is een 19-jarige van terrorisme verdacht Algerijn door politie en justitie aangehouden. Dat gebeurde in een woning in Groningen. Overigens gaat het hier niet om de van terrorisme verdacht Algerijn die vorige week uit de Bredase Koepelgevangenis wist te ontsnappen.

In de woning vonden politiemensen verschillende vermoedelijk valse of vervalste paspoorten. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de 19-jarige man ervan dat hij samen met vier eerder aangehouden Algerijnen lid is van de Groupe Salafiste pour la Predication et le Bombat (GSPC). Deze groepering kwams voornamelijk in het nieuws met aanslagen in en buiten Algerije.

Brand in belangrijk museum Saudi-Arabië

Door een brand in een belangrijk Saudisch museum, zijn duizenden zeldzame kunstwerken in rook opgegaan. Het museum is het grootste particulieren museum in Saudi-Arabië. De schade wordt door de Saudische kranten geschat op zo\'n 28 miljoen euro.

Het museum herbergde zo'n 13.500 kunstschatten, sommige dateerden uit het Stenen Tijperk.

De oorzaak van de brand zou kortsluiting zijn, eigenaars van het museum sluiten brandstichting uit. De brand in het zeventien jaar oude museum brak maandag uit tijdens de lunchpauze.



Foto EPA

Verzamelrage door euro

Na de komst van de euro is onder muntenverzamelaars een rage ontstaan. Het doel van vele verzamelaars is het completeren alle muntensetjes uit de twaalf eurolanden. Vooral euro's uit kleinere landen, die in een kleinre oplage zijn geslagen zijn enorm populair.

Bij de Koninklijke Nederlandse Munt kunnen setjes uit andere eurolanden besteld worden. De vraag is echter zo groot dat alle setjes zijn uitverkocht. "Er is vooral veel vraag naar munten uit de kleine eurolanden zoals Luxemburg", aldus de woordvoerster. "Die zijn in kleine oplage geslagen, dus moeilijk verkrijgbaar

De Munt is Nederlandse muntverzamelaars tegemoet gekomen door een map uit te brengen waar de 96 euromunten opgeborgen kunnen worden. Sinds 15 april zijn er al zo'n 50.000 exemplaren verkocht.

Het stinkt bij de Rode Duivels

iru had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De schabouwelijke prestatie van de Rode Duivels maandag tegen Tunesië was te slecht om normaal te zijn. Terug in Kumamoto kwamen de tongen los. Het stinkt verschrikkelijk in het Belgische kamp. Robert Waseige heeft alle autoriteit verloren en de spelers tellen het aantal wedstrijden onder zijn leiding af.

Het rommelt langs alle kanten in Kumamoto. De onvrede in de spelersgroep is levensgroot. Het is Robert Waseige (en Marc Wilmots) tegen de rest geworden. Of dit nog een basis is om Rusland te kloppen, is zeer de vraag.

Spelers voelen zich als kleine kinderen behandeld, melden 5 verschillende bronnen aan het Nieuwsblad.
De invallers klagen, de basisspelers morren. Ze begrijpen niet dat de bondscoach geen enkele inspraak duldt en niet de minste interesse betoont voor de visie van internationaal gelouterde spelers.

Zelfs de kleinste tegenspraak of vraag kan niet. Een goed bedoelde opmerking om meer te trainen, levert een scheldkanonnade op. De bondscoach heeft alle autoriteit naar de spelersgroep toe verloren en blijft overeind door een schrikbewind te voeren.

De Rode Duivels hekelen ook het gebrek aan professionalisme van de Luikenaar. Waseige viel zelfs twee keer letterlijk in slaap tijdens de tactische bespreking van zijn assistent Vince Briganti.

Duitsland waarschuwt voor aanslagen!

Ferrari4ever had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Al Qaeda terroristen beramen volgens duitse bronnen een aanslag op vliegtuigen die starten en landen. Dit zegt de BND (Bundesnachrichtendienst). Terroristen kunnen proberen een Jumbo neer te halen boven een grote stad die op dat moment landen of starten. Als mogelijk doelwit wordt Frankfurt genoemd.

Als horrorscenario worden twee mogelijkheden genoemd: Het afschieten van zogenaamde Stinger raketten op vliegtuigen. Deze Stinger raketten reageren op de warmte van de motoren. Anderzijds vliegtuigjes op afstandsbediening die twee tot drie kilogram springstof bevatten wordt genoemd.

[Uitslag] Engeland - Nigeria

Engeland heeft zich geplaatst voor de 1/8 finale van het WK na een 0-0 gelijkspel tegen Nigeria

In een weinig inspirerende wedstrijd heeft Engeland tegen het al uitgeschakelde Nigeria zich middels een saaie 0-0 veilig weten te stellen voor de volgende ronde.

De Nigerianen wisten in het eerste deel van de wedstrijd nogwel enige druk te zetten, maar tot echt inspirerend spel kwamen de ''super eagles'' niet. In de tweede helft kreeg Engeland wat meer kansen dan Nigeria, maar veel niveau kreeg de wedstrijd niet: het bleef een povere vertoning.

Engeland moet het in de volgende ronde opnemen tegen Denemarken.

Nigeria
Enyeama, Yobo, Okoronkwo, Sodje, Justice, Akwuegbu, Obiorah, Opabunmi (86. Ikedia), Okocha, Udeze, Aghahowa

Engeland
Seaman, Mills, Ferdinand, Campbell, A. Cole (85. Bridge), Beckham, Scholes, Butt, Sinclair, Heskey (69. Sheringham), Owen (77. Vassell)

[Uitslag] Zweden - Argentinië

Argentinië is uitgeschakeld voor het WK na een 1-1 gelijkspel tegen Zweden

In de eerste helft waren de Argentijnen veel sterker dan de Zweden en volgde aanval na aanval op het Zweedse doel. De Zweden konden niet veel meer doen dan proberen het tempo uit het spel te halen. Toch wist Argentinië niet van het veldoverwicht en het ruime balbezit (66% tegen 33%) te profiteren.

In de tweede helft begonnen de Argentijnen weer voortvarend, maar het waren de Zweden die via Anders Svensson uit een vrije trap wisten te scoren.

Na deze goal moest Argentinië twee keer scoren en vielen er aan beide kanten veel kansen. Uiteindelijk had Argentinië vier minuten voor het einde een penalty nodig om te kunnen scoren. De strafschop werd in eerste instantie gestopt door de keeper maar de toegesnelde Hernan Crespo wist toch te scoren.

In het restand van de partij, inclusief de vier minuten blessuretijd, wisten de Argentijnen echter niet meer te scoren, en kunnen zodoende hun koffers pakken.

Zweden
Hedman, Mellberg, Mjallby, Linderoth, Lucic, Magnus Svensson, A. Svensson (68. Jonson), Alexandersson, Jakobsson, Allbäck (46. A.Andersson) , Larsson (87. Ibrahimovic)

Argentinië
Cavallero, Pochettino, Samuel, Almeyda (63. Veron), Chamot, Zanetti, Aimar, Sorin (63. Gonzalez), Ortega, Batistuta (60. Crespo), Lopez

Scoreverloop:
1-0 A.Svensson (59.)
1-1 Crespo (87.)

Gele kaarten
Magnus Svensson (Zweden), Almeyda, Chamot, Gonzalez (Argentinië)

Rode kaart
Wisselspeler Caniggia (Argentinië)

Performance artist hakt vingers af

Gump had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Colombia heeft een performance artist met een bijl zijn pink afgehakt als protest tegen een politieke kidnapping. Hierna liet de Fransman zijn stompje dienst doen als verfkwast. Hiermee protesteerde Pierre Pinoncelli pro tegen de kidnapping van presidentskandidate Ingrid Betancourt. Het incident vondt plaats op een kunstfestival in Cali.

In 1993 urineerde de man in een kunstwerk van Marcel Duchamp terwijl dat tentoongesteld werd. Het ging toen om het kunstwerk 'The Fountain' (een urinoir). Ook sloeg hij er enkele keren met een hamer tegen. Destijds kreeg de man een boete van 30.000 pond.

Overijverige politie in Antwerpen

Realist_ik had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 82-jarige vrouw uit Borgerhout (Antwerpen) kreeg dinsdag van de Antwerpse politie een proces-verbaal voor sluikstorten. Ze had bij het verzorgen van haar bloemen enkele blaadjes en stengeltjes van haar balkon naar beneden gegooid. "En dan moet je weten dat er hier in de straat al jaren een sluikstortprobleem is waarvoor geen oplossing wordt gevonden", stellen de dame en haar buurvrouw.

Cecile Trottein (82) woont in de Vandenpeereboomstraat in Borgerhout. Ze is nagenoeg blind, hartpatiënte en diabeteslijder. Net ontslagen uit het ziekenhuis, verzorgde ze dinsdag omstreeks 11u de bloemen op haar balkon. "Daarbij gooide ze enkele steeltjes naar beneden", zegt buurvrouw en vertrouwelinge Hilda Vienne.

"Plots belden er twee politiemannen aan", aldus Vienne. "Of ze haar identiteitskaart even mochten zien, want ze kreeg een proces-verbaal voor het sluikstorten van 'een paar takjes bloemen'. De agenten gingen op haar terras zelfs kijken 'hoe zij normaal haar afval aanbiedt'. Het leek wel een huiszoeking! Mag dat allemaal zomaar?"

Volgens Vienne kampt de Vandepeereboomstraat trouwens met een "echt" probleem. "Onder het appartementsgebouw waar Cecile Trottein woont, is een leegstaande garage. Daar wordt al jaren gesluikstort. De buurt diende bij de districtsraad verscheidene klachten in, maar er gebeurt niets. Een oude vrouw op de bon slingeren, dat kan dan wel."

Fons Bastiaenssens, de woordvoerder van de Antwerpse politie, zegt niet op de hoogte te zijn van deze zaak. "Ik ga ervan uit dat politiemannen feiten op een objectieve manier vaststellen. Wie daaraan twijfelt, kan dat betwisten via andere kanalen dan de media, bijvoorbeeld door een bezwaarschrift in te dienen bij het politieparket."

Het is overigens niet de eerste keer dat de Antwerpse politie streng optreedt tegen twijfelachtige 'sluikstorters'. In maart van dit jaar maakten agenten een proces-verbaal op tegen Charlo Hasen (79), omdat ze in de Jan De Voslei in Antwerpen brood voor de vogels had gestrooid.

Geen controversiële herhalingen meer op WK

Tomsworld had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De FIFA heeft beslist haar politiek over de herhalingen van wedstrijdbeelden op de grote schermen in de WK-stadions te herzien. Controversiële spelsituaties zullen niet langer worden getoond, maakte FIFA-woordvoerder Keith Cooper woensdag bekend. "We zijn nu op een serieuze en consistente manier aan het bepalen welke herhalingen kunnen. In een ideale wereld zou het juist zijn om alles te tonen. Maar de ervaring leert ons dat dit niet altijd het verstandigste is", aldus Cooper, die eraan toevoegde dat de veiligheid in de stadions prioritair is. De beslissing viel nadat de toeschouwers enkele controversiële beslissingen van de scheidsrechter in de vertraagde replay kregen voorgeschoteld. Zo werden er dinsdag in de wedstrijd Senegal-Uruguay (3-3) twee betwistbare strafschoppen toegekend.
Cooper zei nog dat vanaf nu een lid van de Japanse of Zuid-Koreaanse voetbalfederatie de verantwoordelijke voor de beelden in het stadion zal bijstaan.

Overvaller neemt taxi naar werk

Gump had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een bankovervaller in Nieuw Zeeland heeft zijn vervoersprobleem wel heel apart opgelost. De man nam een taxi en vroeg deze te wachten waarna hij om de hoek verdween. Even later kwam de man terug en vroeg de taxichauffeur weg te rijden. Ondertussen had de man, gewapend met een mes, een WestpacTrust bank overvallen.

Mark Williams van de politie in Auckland geeft aan dat de man ook verdacht wordt van een overval een week eerder. "We maken ons zorgen dat iemand die dit soort delicten zo kort na elkaar pleegt niet zal stoppen."

Ex-roker krijgt $ 37,5 miljoen toegekend

Gump had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Amerikaanse jury in Miami in de staat Florida heeft dinsdag een voormalige roker en zijn vrouw een schadevergoeding van 37,5 miljoen dollar (39,6 miljoen euro) toegekend.

De 76-jarige John Lukacs lijdt aan tong- en blaaskanker en heeft vermoedelijk niet lang meer te leven, aldus zijn advocaat. De tabaksindustrie is tegen de uitspraak in beroep gegaan.

Internetgebruikers zijn te lokaliseren

rscp1 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Amerikaanse bedrijf Quova heeft een techniek ontwikkeld waarmee aanbieders op internet hun afnemers op basis van geografische gegevens kunnen herkennen. Die toepassing, genaamd GeoPoint, stelt bedrijven als kranten en tijdschriften in staat in bepaalde gebieden abonnementsgeld voor hun diensten te vragen.

De Britse bladen The Times en The Sunday Times gaan binnenkort over tot het heffen van abonnementsgeld voor lezers die de bladen buiten Groot-Brittannië op internet lezen.

"Times is veel geld kwijt met de distributie van de kranten naar het buitenland. Veel lezers kopen de bladen echter niet in de kiosken maar lezen de uitgaven gratis op internet", aldus een woordvoerder van het in Amsterdam gevestigde Europese hoofdkantoor van Quova.
"De krant wil op deze manier geld terughalen dat normaal gesproken via de losse verkoop wordt verdiend." De kosten worden via internet met een creditcard voldaan.

Met de techniek van Quovat kan worden afgelezen vanuit welk land de internetgebruiker inlogt. Dat gebeurt op basis van een uniek nummer, namelijk het zogenoemde IP-adres van de pc.

"Het programma voldoet aan de privacyregels omdat het niet kan worden gebruikt voor het opsporen van de persoonlijke registratiegegevens van de gebruiker", aldus Quova. "Het gaat alleen om de vaststelling van geografische gegevens."

Volgens het bedrijf hebben in Europa al zo'n vijf andere bladen interesse getoond voor de toepassing. Het zou niet om Nederlandse media gaan.

FBI voerde campagne tegen Einstein

Fonkmeistah had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit onlangs vrijgekomen documenten blijkt dat de Amerikaanse FBI een intensieve campagne tegen het Genie Albert Einstein heeft gevoerd om hem in diskrediet te brengen. Ze waren namelijk niet blij met zijn inzet voor mensenrechten en verzet tegen sociaal onrecht.

Einstein, die Nazi-Duitsland was ontvlucht naar Amerika (dat beloofde het land van vrijheid te zijn) kwam er achter dat het daar niet veel beter was.

Hij noemde zijn vlucht naar Amerika zijn grootste fout, eentje die hij in zijn leven niet meer goed kon maken.

Frituurvet over lastige klant gegooid

Een lastige klant van een snackbar aan het Damrak in Amsterdam heeft het gisteren zwaar te verduren gekregen. De 21-jarige klant kreeg ruzie met de uitbater over de wijze van betalen en smeet daarbij de kassa van de toonbank.

Een 30-jarige werknemer nam het op voor zijn belaagde baas en smeet heet frituurvet in het gezicht van de belager. De lastige klant moest zich in het ziekenhuis aan zijn brandwonden laten behandelen.

De snackbarmedewerker is aangehouden wegens zware mishandeling.

Meer papier uit genetisch aangepaste bomen

Wetenschappers zijn er in geslaagd om uit genetisch aangepaste bomen papier te maken.
Door deze techniek toe te passen kan er meer papier worden gewonnen dan uit normale bomen. Ook zijn er bij het productieproces minder bleekmiddelen en minder chemicaliën zoals chloor nodig. Het bedrijf Syngenta en de Europese Unie financierden het onderzoek.

Milieuactivisten hebben nog geprobeerd het onderzoek van de wetenschappers te verhinderen, in 1999 probeerden enkelen de genetische aangepaste bomen te vernietigen.
Claire Halpin, lid van het team van wetenschappers, zei het ironisch te vinden, omdat het onderzoek juist op het verbeteren van het milieu gericht was.



Asielplannen ''onthutst'' ontvangen

VluchtelingenWerk Nederland heeft onthutst kennis genomen van de plannen van de beoogde coalitiepartners, CDA, VVD en LPF, om het asielbeleid flink aan te scherpen. VluchtelingenWerk noemt de plannen oppervlakkig en onuitvoerbaar.

CDA, LPF en VVD maakten gisteren een aantal plannen bekend:
- Zo zijn ze voornemens om illegalen actief uit te zetten middels een ''uitzetbureau''.
- Asielzoekers die zonder paspoort ons land binnenkomen en van wie de identiteit niet na drie maanden is vastgesteld, worden teruggestuurd.
- Illegaal verblijf in ons land wordt strafbaar. Hoe hoog de straffen worden, is nog onzeker.
- De leeftijdsgrens om een partner uit bijvoorbeeld Marokko of Turkije te halen, wordt verhoogd naar 21 jaar. Nu is dat nog 18 jaar.
- Gezinshereniging wordt beperkt tot kinderen van 12-jaar.


VluchtelingenWerk is woedend over deze voornemens en stuurt vandaag een brandbrief naar de partijen om de ernstige bezwaren kracht bij te zetten. "Het gaat er kennelijk om zoveel mogelijk mensen buiten de grenzen te houden en te krijgen, in plaats van mensen een bepaalde bescherming te bieden", meent VluchtelingenWerk.

Directeur Eduard Nasarski van VluchtelingenWerk vraagt zich verder af of een ''uitzetbureau'' wel zin heeft, omdat het de marechaussee, de immigratiedienst en de vreemdelingenpolitie ook al niet lukt om alle uitgeprocedeerden het land uit te zetten. Het zonder paspoort wegsturen noemt Nasarski "waanzinnig". Bovendien blijft volgens hem het probleem dan bestaan dat, zelfs wanneer bekend is waar de vluchtelingen vandaan komen, sommig landen de terugkeer tegenhouden.

[WK] Uitslag Engeland - Nigeria

Engeland heeft zich geplaatst voor de 1/8 finale van het WK na een 0-0 gelijkspel tegen Nigeria


WedstrijdverslagWK 2002 (Zuid-Korea en Japan)

In een weinig inspirerende wedstrijd heeft Engeland tegen het al uitgeschakelde Nigeria zich middels een saaie 0-0 veilig weten te stellen voor de volgende ronde.

De Nigerianen wisten in het eerste deel van de wedstrijd nogwel enige druk te zetten, maar tot echt inspirerend spel kwamen de ''super eagles'' niet. In de tweede helft kreeg Engeland wat meer kansen dan Nigeria, maar veel niveau kreeg de wedstrijd niet: het bleef een povere vertoning.

Engeland moet het in de volgende ronde opnemen tegen Denemarken.

Eindstand Groep F

Zweden - 3 | 5 | 4-3
Engeland - 3 | 5 | 2-1
Argentinië - 3 | 4 | 2-2
Nigeria - 3 | 1 | 1-3


Meer nieuws rond het WK vind je op de FOK! WK Manager!

[WK] Uitslag Argentinië - Zweden

Argentinië is uitgeschakeld voor het WK na een 1-1 gelijkspel tegen Zweden

WedstrijdverslagWK 2002 (Zuid-Korea en Japan)

In de eerste helft waren de Argentijnen veel sterker dan de Zweden en volgde aanval na aanval op het Zweedse doel. De Zweden konden niet veel meer doen dan proberen het tempo uit het spel te halen. Toch wist Argentinië niet van het veldoverwicht en het ruime balbezit (66% tegen 33%) te profiteren.

In de tweede helft begonnen de Argentijnen weer voortvarend, maar het waren de Zweden die via Anders Svensson uit een vrije trap wisten te scoren.

Na deze goal moest Argentinië twee keer scoren en vielen er aan beide kanten veel kansen. Uiteindelijk had Argentinië vier minuten voor het einde een penalty nodig om te kunnen scoren. De strafschop werd in eerste instantie gestopt door de keeper maar de toegesnelde Hernan Crespo wist toch te socren.

In het restand van de partij, inclusief de vier minuten blessuretijd, wisten de Argentijnen echter niet meer te scoren, en kunnen zodoende hun koffers pakken.

Eindstand Groep F

Zweden - 3 | 5 | 4-3
Engeland - 3 | 5 | 2-1
Argentinië - 3 | 4 | 2-2
Nigeria - 3 | 1 | 1-3


Meer nieuws rond het WK vind je op de FOK! WK Manager!

LPF wil PvdA-minister in kabinet

De LPF heeft de huidige minister van sociale zaken gevraagd of hij bereid is zijn functie voort te zetten in een kabinet met CDA, LPF en VVD. Een opvallende gang van zaken daar de huidige minister, Willem Vermeend, lid is van de PvdA.

Vermeend en Pim Fortuyn waren goede bekenden van elkaar. Fortuyn heeft in het verleden hoog opgegeven over de huidige PvdA-minister, en sprak altijd met grote waardering over het werk van Vermeend. Vooral zijn daadkrachtige aanpak van de bijstandsfraude zag Fortuyn wel zitten.

Verband tussen tatoeages en slecht gedrag

DinX had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 'slecht' uiterlijk en slecht gedrag gaan samen, zo blijkt uit een onderzoek waarvan de resultaten werden gepubliceerd in het blad Pediatrics. Jongeren met tatoeages en piercings op andere plaatsen dan door hun oren blijken zicht vaker te buiten te gaan aan seks, drank en drugs dan leeftijdsgenoten die geen lichaamsversieringen dragen. Ook koesteren zijn vaker zelfmoordgedachten.

Volgens de Washington Post van dinsdag verrasten de resultaten zelfs de onderzoekers, die ervan uit gingen dat de populariteit van tatoeages en piercings er inmiddels wel voor gezorgd zou hebben dat er niet langer een verband zou bestaan tussen rebels gedrag en het dragen van dergelijke lichaamsversieringen. Het onderzoek, hoewel de doelgroep zeer beperkt is, geeft een beter beeld dan eerdere onderzoeken die gedaan werden in gevangenissen en psychiatrische klinieken, aldus deze krant.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1270
special
Random Pics van de Dag #1269
special
Random Pics van de Dag #1268
special
Random Pics van de Dag #1267
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1266
©FOK.nl e.a.