[Uitslag] Slovenië - Paraguay

Redactie FOK!frontpage
Slovenië - Paraguay 1-3
In de eerste helft begint Paraguay, na de bal verovert te hebben, vanaf de aftrap gelijk gevaarlijk maar Santa Cruz kan niet afronden. Slovenië verweert zich danook goed. Dan zakt het eventjes in maar even later zet paraguay weer wat druk en krijgt ook wat kansjes. Dan is het wat later Paredez die tegen zijn tweede gele kaart aanloopt en wordt het erg lastig voor Paraguay. Ondanks dit is het toch Paraguay dat het gevaarlijkst is via Arce die bijna scoort. Tegen de rust krijgen eerst Rudonja en Cimirotic de kans op de openingstreffer maar kunnen niet afronden, in de blessure tijd is dan Acimovic wel trefzeker uit een hele moeilijke hoek met hulp van Chilavert die de bal via z'n benen het doel in ziet gaan.

De tweede helft is de eerste grote kans voor Osterc die het strafschopgebied in duikt maar hij faalt oog in oog met Chilavert. Dit schud Paraguay wakker wat meteen wat meer vechtlust toont al is het toch Slovenië dat gevaarlijk blijft en Paraguay dat ontsnapt zeker als Chilavert uitglijd als hij uitkomt maar dat had geen gevolgen. Het ziet er dan zeer donker uit voor Paraguay wat maar geen kansen produceert, toch geeft Cuevas met een actie en een mooie goal vanuit het strafschopgebied Paraguay weer hoop. Dan komt er een periode van strijd met veel overtredingen, toch bewonderenswaardig dat de Slovenen dat nog op kunnen brengen na hun vroege uitschakeling. Campos brengt Paraguay ,met een goed geplaatst schot vanaf de rand van het strafschopgebied, terug in de race voor de tweede ronde, 1-2. Chilavert krijgt daarna de kans op eeuwige roem als er weer een vrijetrap in de buurt van het doel genomen moet worden, als hij scoort wordt hij de eerste keeper die op een eindronde uit een vrijetrap scoort en schiet hij z'n land naar de 2de ronde. Hij raakt de bal voor het eerst deze wedstrijd perfect maar helaas voor Paraguay staan keeper Dabanovic en de lat het feestje in de weg. Dus Paraguay geeft daarna alles wat ze in zich hebben en nadat Nasja Ceh rood krijgt die Ayala een 'doodschop' gaf krijgt Paraguay waar ze op hoopt als Cuevas verwoestend uithaalt en de bal via de lat in het doel knalt. Ondertussen heeft Chilavert zijn doel verlaten en blijft meedoen in de aanval wat natuurlijk zenuwachtige laatste minuten oplevert, maar het eindsignaal klinkt al snel.

Slovenië Dabanovic, Milinovic, Novak, Ales Ceh, Pavlin(Rudonja 40'), Acimovic(Nastja Ceh 63', rood 81'), Tavcar, Tiganj, Karic, Cimirotic, Osterc

Paraguay Chilavert, Arce, Gamarra, Paredes(rood 22'), Ayala, Santa Cruz, Acuna, Alvarenga(Campos 54'), Cuevas(Franco 93'), Caceres, Caniza(Cardoso 61')

Scoreverloop: Acimovic(46'), Cuevas(84'), Campos(73'), Cuevas (84')

Geel: Milinovic, Rudonja, Karic, Paredes X2

Rood: Nastja Ceh, Paredes