[Uitslag] Zuid-Afrika - Spanje

Zuid-Afrika - Spanje 2-3
De eerste helft begint met een mooie actie van Mendieta die zich, nu hij de kans krijgt, wil bewijzen. Na de actie komt een iets te lange pass maar de uitstormende Arendse laat de bal langs zich glippen waarop Raul de bal er zo in kan lopen.
Zuid-Afrika is daarna ook zeer gevaarlijk als een voorzet iets te ver aan McCarthy voorbij gaat om te schieten, maar hij de bal net terug kan leggen naar Sibaya, die uithaalt en het Cassilas erg moeilijk maakt. Later geeft Joaquin een perfecte pass op Mendieta die de bal goed raakt met het hoofd, Arendse brengt redding met een goede reflex en maakt daarmee zijn eerdere blunder een beetje goed. McCarthy maakt daarna de gelijkmaker, nadat Nomvethe een corner doorkopt naar Benni, die met een uiterste inspanning net eerder bij de bal is dan Casillas. Dan is het rustig tot de blessuretijd waarin Mendieta een vrijetrap erg lekker raakt en de keeper op het verkeerde been staat en er dus niets aan kan doen dat de bal in het net eindigt.

Na rust begint het erg rustig en wat afwachtend totdat Radebe de gelijkmaker kan binnenkoppen nadat Romero slecht wegkopt. Niet lang daarna stelt Spanje orde op zake via Raul die de goede pass van Joaquin dankbaar inkopt om de 2-3 aan te tekenen. Helguera doet kort daarna bijna hetzelfde maar hij kopt alleen naast. McCarthy probeert het van ongeveer 20 meter maar heeft de pech dat hij de paal aan de verkeerde kant schampt. Hierna zakt het weer een beetje in al zijn er wel wat kansjes, de stand in de wedstrijd tussen Slovenië en Paraguay is nu nog positief voor Z-A waardoor ze niet zoveel risico willen nemen. De eindstand blijft dus 2-3 voor Spanje.

Zuid-Afrika Arendse, Nzama, Carnell, Aaron Mokoena, Sibaya, Fortune(Lekgetho 83'), Teboho Mokoena, Nomvethe(Koumantarakis 74'), McCarthy, Radebe(Molefe 80')

Spanje Casillas, Curro, Helguera, Raul(Luis Enrique 82'), Morientes(Luque 76'), Albeda(Sergio 53'), Romero, Mendieta, Xavi, Nadal, Joaquin

Scoreverloop: Raul(4', 56'), McCarthy(31'), Mendieta(46'), Radebe(53'),

Geel: Nzama, Carnell, Nomvethe, Aaron Mokoena