Button niet blij met nieuw Hockenhem

Jenson Button heeft aangegeven niet blij te zijn met het nieuwe circuit van Hockenheim. De coureur is vooral ongerust over de uitloopstroken achter de hairpin. In navolging van andere circuits heeft ook Hockenheim een strook asfalt laten neerleggen op de plaats waar normaal een grinbak zou zijn.

Op veel circuits heeft deze constructie zijn nut al bewezen, doordat spinnende auto op het asfalt voldoende afremmen, en bovendien meestal hun weg kunnen vervolgen.

"Voor wat betreft de veiligheidsoverwegingen is de hairpin het enige probleem , Voor zover ik het heb gezien hebben ze er een strook asfalt neergelegd",aldus Button

"Dat werkt prima in snelle bochten, waar je kan spinnen maar in elk geval niet rechtdoorgaat. Maar met 320 kilometer per uur op een hairpin afkomen met alleen asfalt als vluchtweg is gevaarlijk. Als je remmen het niet doen dan rem je op geen enkele manier af. Dat moet beslist een grindbak worden. "

Het circuit van Hockenheim, waar op 28 juli de Grand Prix van Duitsland verreden wordt, is het afgelopen jaar volledig veranderd , de lange rechte stukken door het bos zijn grotendeels verdwenen. In ruil daarvoor heeft het nieuwe circuit een grotere diversiteit aan bochten, en is op papier het aantal inhaalmogelijkehden toegenomen.