FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 9 december 2001

Veel websurfers zijn kerkgangers

Tarzan24 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een onderzoek van de universiteit van Warwick in Engeland is in tegenspraak met het stereotiepe beeld dat bestaat van mensen die veel internetten, namelijk dat van mensen die al surfend achter hun computer vereenzamen.

Het is gebleken dat frequente websurfers relatief vaak een kerk bezoeken en veelal aktief zijn in vrijwilligerswerk. Het internetgebruik gaat volgens de studie niet ten koste van sociale contacten, maar juist van andere bezigheden, zoals televisiekijken.

Onder websurfers zijn volgens de onderzoekers anderhalf keer zoveel regelmatige kerkgangers te vinden als onder niet-internetgebruikers.

Anna Kournikova misschien in de Playboy

Robin had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit een poll gehouden door het mannenblad Playboy is gebleken dat Anna Kournikova de meest sexy tennisspeelster van dit moment is. Voor velen zal dit echter geen verrassing zijn...

Wat echter wel nieuws is, is dat Playboy op haar website toegeeft momenteel met Anna's vertegenwoordigers (mama Kournikova?) in gesprek te zijn voor een eventuele blootreportage van Anna. Gary Cole, de directeur van Playboy's fotografie-afdeling, zegt dat het blad Anna het hoogste bedrag ooit heeft aangeboden voor een pikante fotoreportage. Anna zou momenteel het aanbod overdenken...

Kijk, dat is nog eens leuk nieuws

De Staat een goed doel?

Peewee had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Staatsloterij is van plan om de Nederlandse Staat als goed doel te gaan beschouwen. Het kabinet heeft namelijk een nieuw plan geschreven waarin ook de Staatsloterij verplicht wordt delen van de loterijopbrengst aan goede doelen af te dragen.

De nieuwe regelgeving zal in 2005 in werking treden en dan moet 'de Staats' net als andere loterijen, ten minste 20 procent van de omzet aan een goed doel geven.

Neerlands oudste loterij was al lang op zoek naar een goed doel en had daar haast bij want bijna alle bekende goede doelen hebben al onderdak bij de concurrenten Postcode Loterij en Bank/Giro Loterij. Een woordvoerder omschreef de keus met weinig woorden: "De staat is een goed doel en past het beste bij ons".

De Staatsloterij stort per jaar circa 250 miljoen gulden in de staatskas. Het is de enige loterij in ons land die niet verplicht is om percentages van de opbrengst aan goede doelen te geven.

Bin Laden roemt aanslagen in videotape

JuSt1cE had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het sterkste bewijs tot nu toe is geleverd volgens de VS. Zij hebben beslag gelegd op een videoband van Osama Bin Laden. Hierop noemt hij de schade in New York na de aanslagen van 11 september 'groter dan gedacht'. Ook dankt hij Allah voor de steun bij de kapingen.

De band zou zijn gevonden in een van Bin Laden's wooncomplexen nabij Jalalabad, Afghanistan.

De Amerikaanse regering is nog in beraad of ze de videotape openbaar gaat maken. Die zou volgens functionarissen ''duidelijk zou maken dat Bin Laden niet alleen afwist van de aanslagen maar ook verantwoordelijk was voor het plannen ervan''.

Annan: 'Aanval op Irak onverstandig'

De secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Kofi Annan, vindt een uitbreiding van de strijd tegen het terrorisme naar Irak onverstandig. Volgens hem kan iedere poging of besluit om Irak nu aan te vallen leiden tot een ernstige escalatie in de regio. Kofi Annan is momenteel in Noorwegen waar hij maandag in Oslo de Nobelprijs voor de Vrede uitgereikt krijgt.

Volgens Annan moet iedere poging tot militaire actie in andere delen van de wereld door de Veiligheidsraad van de VN worden besproken. Hij zei verder dat een recente VN-resolutie tegen terrorisme geen vrijbrief voor geweld buiten Afghanistan is. Eerder berichtte de Engelse krant the Observer ook al dat Amerikaanse verkenningsvliegtuigen boven Somalië vluchten uitvoeren op zoek naar doelen van het netwerk van Osama bin Laden.

Ontvoerder van meisje (14) gepakt

Een Nederlander die in Duitsland woont is door de politie zondagmiddag aangehouden op verdenking van ontvoering en misbruiken van een 14-jarig meisje uit Dalfsen

De 39-jarige man dwong afgelopen vrijdagochtend het meisje tot stoppen toen zij op de fiets onderweg was van Dalfsen naar Ommen. De man stopte haar in een bestelwagen en reed met haar naar een bos tussen Arnhem en Schaarsbergen. Daar aangekomen dwong hij haar tot ontuchtige handelingen, waarna de man het meisje achterliet.

Kerstboom verlicht 'Ground Zero'

migi had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tijdens een plechtige ceremonie werden vrijdagavond de lichtjes in een ruim 11 meter hoge kerstboom op de plek van 'Ground Zero' te New York ontstoken. Dit werd gedaan door burgermeester Rudy Giuliani, daarbij geholpen door kinderen wier ouders overleden zijn bij de aanslag op de 'Twin Towers'.

Nauwelijks voorafgaand aan de ceremonie werden door werkers nog twee lichamen gevonden in het puin. Eerder die middag waren ook al vier lichamen gevonden.

De kerstboom is gedecoreerd met 4000 lichtjes, alsmede honderden engeltjes, gemaakt door kinderen van vakbondleden in de U.S. en Canada.

Rechtszaak Pamela Anderson vs. Tommy Lee

Ex-Baywatch-babe Pamela Anderson heeft haar ex-man Tommy Lee voor het gerecht gedaagd. Ze vindt hem namelijk niet zo'n goede ouder.

De actrice eist dat Tommy's bezoeken gefilmd en opgenomen worden. Daarnaast wil ze dat hij leert een betere vader te worden door middel van lessen in het ouderschap en woedebeheersing. Bovenop dit alles wil ze ook af van de gezamenlijke voogdij over hun zoons.

Dat Tommy Lee niet zo'n lieverdje is, dat is bekend. Het in in Griekenland geboren bandlid van de Motley Crue moest 3 jaar geleden 6 maanden achter tralies omdat hij Pamela had aangevallen. Zij zegt dat haar bezorgdheid is gegroeid nadat in juni dit jaar tijdens een verjaardagsfeest van hun zoontje Brandon een 4-jarig jongentje verdronk. De woordvoerder van Lee noemt de eisen echter belachelijk en zonder waarde.

Tommy en Pamela trouwden in 1995 na elkaar slechts enkele dagen gekend te hebben. Ze scheidden in 1998. In juni 1999 kwamen zij weer bij elkaar, om vervolgens in april 2000 voorgoed uit elkaar te gaan. De twee hebben samen twee kinderen: Brandon van 5 en Dylan van 4.
Pamela gaat tegenwoordig met de Amerikaan Kid Rock, en geruchten gaan dat ze van hem ook alweer zwanger is. Andere geruchten geven echter weer aan dat zij in november een miskraam heeft gehad.

Def P wordt radiojock

Rapper Def P uit Amsterdam, natuurlijk bekend van de Nederlandstalige hip hop-band Osdorp Posse, gaat bij radiostation Kink FM voor DJ spelen.

De rapper krijgt op de alternatieve zender een eigen programma op maandagavond. Dit werd bekendgemaakt door een woordvoerder van de band.

De titel van het programma, dat aanstaande maandag voor het eerst 'on air' is, luidt Eindelijk Gerechtigheid. In dit live-programma besteedt Def P, in het echt Pascal Griffioen geheten, aandacht aan minder bekende alternatieve bandjes.

Muis hindert treinverkeer

In Japan is het treinverkeer afgelopen woensdag compleet op stelten gezet door hoogstwaarschijnlijk een muis.

Het beestje deed een hogesnelheidstrein een uur vertraging oplopen. "Het lijkt erop dat er een muis in het schakelbord is gekropen en kortsluiting heeft veroorzaakt," aldus een woordvoerder van de Japanse spoorwegen.

De kans dat de muis de stroomstoot heeft overleefd wordt overigens erg klein geschat.

Portret Gaugin herkend als Van Gogh

Een portret van de schilder Paul Gauguin, dat tot nu toe werd beschouwd als het werk van een onbekende kunstenaar, blijkt door Vincent van Gogh te zijn geschilderd. Volgens de Sunday Times is het doek nu f 17,5 miljoen (€ 7,9 miljoen) waard.

Het schilderij heeft sinds 1973 in een depot van het Van Goghmuseum gelegen. Volgens kunsthistorici uit Chicago is voor het schilderij hetzelfde soort jute gebruikt als Van Gogh op de markt in Arles kocht. Ook de verf komt overeen.

Van Gogh en Gauguin onderhielden een roemruchte vriendschap. In 1888 werkten ze samen bij Van Gogh in Arles.

Computerstem leest ondertiteling

De publieke omroep gaat vanaf 14 december beginnen met gesproken ondertiteling. Vanaf die datum kan een apparaat van 500 gulden gebruikt worden om de ondertitels om te zetten in gesproken woord.

Op deze manier kunnen blinden en slechtzienden de tv-programma's beter volgen. De NOS stuurt tegelijk met de ondertiteling een speciaal signaal mee dat de computerstem in het apparaat activeert.

Een moeilijkheid voor de "kijker" kan zijn dat deze zich wel hevig moet concentreren omdat de stem van de journaallezer ineens kan overgaan in de computerstem. Dit is echter een jaar lang getest door een panel, met positief resultaat.

Verzonken stad gevonden

Baggettman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voor de westkust van Cuba zijn de resten gevonden van een mogelijk 6000 jaar oude stad. De restanten werden met behulp van moderne sonarinstallaties aangetroffen op een diepte van 650 meter.

Vorig jaar kwamen de eerste aanwijzingen voor het bestaan van een verzonken stad aan het licht. Nader onderzoek wees op resten van granieten bouwwerken in onder meer de vorm van pyramides. Begin volgend jaar start een grootschaliger onderzoek naar de stad die vlakbij bij het schiereiland Guanahacabibes ligt, wat een populair duikoord is.

Oppassen met kunstmatige zoetstoffen

migi had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Voedingscentrum in Den Haag meldt dat 2 glazen light-frisdrank of een kwart rolletje suikervrije drop bij kinderen tot 8 jaar al tot buikpijn of diarree kunnen leiden. Het voedingscentrum raadt ouders dan ook af kinderen deze producten te geven.

Volgens het centrum zouden producenten op de verpakking duidelijker moeten vermelden hoeveel kunstmatige zoetstof er in een middel is verwerkt.

Voor kunstmatige zoetstoffen worden vooral cyclamaat en sorbitol gebruikt. Alle light frisdranken en suikervrij snoepgoed zitten er vol mee, en volgens het voedingscentrum is niet duidelijk of ze bij gebruik van grote hoeveelheden risico's kunnen opleveren voor de gezondheid van bepaalde personen. Sorbitol kán volgens het voedingscentrum bij consumptie van te grote hoeveelheden buikpijn of diarree veroorzaken. Bij cyclamaat is, zegt het voedingscentrum, nog niet bekend of er risico's zijn.

Het voedingscentrum begint komende maandag een informatiecampagne over de e-nummers, de hulpstoffen die verwerkt zijn in voedsel.

Apen aan de drank

HappyFun had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Apen die deze winter in een Indiase dierentuin verblijven zullen het niet koud krijgen. De zoogdieren krijgen namelijk iedere dag een glaasje brandewijn van hun verzorgers.

Apen hebben een spijsverteringssysteem dat vergelijkbaar is met het menselijke systeem, hierdoor zullen de beesten probleemloos de drank kunnen nuttigen meent de directeur van de dierentuin.

Een mixje van warm water met brandewijn, geserveerd in speciale glazen, valt de apen deze winter ten deel. De hoeveelheid hangt af van de leeftijd en het gewicht van het beest.

Proost
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1275
special
Random Pics van de Dag #1273
special
VrijMiBabes #209 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1272
review
Er zit muziek in Doctor Who, al kan het soms wat eentonig zijn
review
Het nieuwe seizoen van Doctor Who gaat van start met een klassieke opener
©FOK.nl e.a.