Verhaal: Engel op theevisite

Arjan Eikelenboom schrijft met regelmaat (bijzondere)korte verhalen. Het volgende verhaal wilde hij met ons delen, en dat vonden wij zo leuk dat jullie het ook eens zouden moeten lezen. Dus zet nog snel even een kop thee en pak een dekentje. De eerste twee alinea's staan hieronder, voor de rest van het verhaal kun je doorklikken naar de website van Arjan.

Engel op thee visite

"Het zijn niet de makkelijkste maanden van het jaar voor Pien. Nu de dagen alsmaar korter worden en de zon zich slechts af en toe laat zien heeft zij vaak geen zin om op te staan. Al ligt zij meestal ruim voordat het licht wordt toch al klaarwakker in het grote bed, al turend naar het slaapkamerraam.

De gordijnen laat Pien voordat zij gaat slapen altijd een klein stukje open. Als zij dan wakker wordt kan ze goed zien of de dag zich ergens in de verte aankondigt. Maar zo dicht tegen het eind van het jaar duurt dat voor Pien veel te lang. Ze staat dan toch maar op en gaat gehuld in haar duster in de keuken een kopje thee drinken, met alleen het kleine lampje onder het aanrecht aan. Voor Pien is dat licht genoeg, zo op de vroege morgen."

Lees hier verder.