Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over de bedroevend lage opkomst bij de gemeenteraadsverkiezingen.

De Nationale Moslim Partij sleepte bij de gemeenteraadsverkiezingen van gisteren geen enkele zetel in de wacht. Ik ben erg nieuwsgierig: waarom niet? Het programma van de partij is gericht op betere integratie van de moslims. Willen die dan niet integreren? Is het niet gelukt om bij de moslims het bestaan van de partij onder de aandacht te brengen? Meer vragen:

Wat ook opvallend was, was dat het aantal allochtone stemmen op de PvdA nogal is afgenomen. Hoe kan dat? Overgelopen naar andere partijen? Thuisblijvers? In ieder geval is het treiterige Partij van de Allochtonen dus niet waar.

Maar kunnen de dames en heren politici mij even laten weten, wat ze gaan doen om de allochtonen én autochtonen in ons land te overtuigen van het grote belang van verkiezingen? Want de opkomst was gisteren bedroevend laag. En dat is sowieso slecht!