Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws, om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over koninklijke vakantiekiekjes:

Onze kroonprinselijke familie is op skivakantie in Argentinië.  Daar zijn ze gefotografeerd door een persfotograaf, en die foto is verschenen in diverse Nederlandse kranten. De Rijks Voorlichtings Dienst is kwaad. Want de media mogen alleen op speciale fotomomenten de koninklijke familie op de gevoelige plaat -eh, ik bedoel de gevoelige chip- vastleggen. Dus kregen de kranten en persbureaus een brief op poten.

De RVD moet niet zeuren.

Het koninklijk huis en de koninklijke familie worden door ons betaald. Ze krijgen miljoenen en nog eens miljoenen per jaar, geld dat wordt opgebracht door de Nederlandse belastingbetaler. Voor niets meer dan een haast louter ceremoniële functie. In ruil daarvoor heeft het volk het recht om te weten wat ze zoal doen. En wanneer de familie als ze koud terug is van de ene vakantie, alweer weg is voor de andere vakantie, dan mogen wij dat weten. Mét foto’s.

Kan de RVD mij even laten weten, wanneer ze opnieuw een brief aan de betrokkenen stuurt? En dan geen brief op poten, maar diepe excuses aan journalisten en fotografen die niets meer doen dan hun werk!