Filmflits - week 45

Het is weer tijd voor de wekelijkse Filmflits, want het is weer weekend en tijd om lekker op de bank te hangen met een DVDtje erbij.

Met deze week een trailer van een nog vrij onbekende komedie en de DVD-release van een film met Will Smith.

Filmheadlines van Week 45

Spielberg wil remake Oldboy met Will Smith
Steven Spielberg wil graag Will Smith in de hoofdrol voor zijn nieuwe project, het remaken van de in 2003 uitgebrachte film Oldboy. Op dit moment is DreamWorks bezig om de rechten binnen te halen voor de remake. In het origineel uit 2003 wordt een man ontvoerd en vijftien jaar lang gevangen gehouden, zonder dat hij weet waarom. Als hij vrijkomt gaat hij op zoek naar de ontvoerders en naar de reden van zijn gevangenschap. Spielberg wil dus graag Smith voor de rol van de man. Ondertussen is Spielberg 'bezig' met zijn huidige project, de verfilming van Kuifje.

Producent John Daly overleden aan kanker
De Britse producent John Daly is op 71-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Daly won in totaal maar liefst 13 Oscars en is vooral bekend geworden door films als The Terminator en Platoon. Ook zorgde Daly voor een succesvolle carrière van onder andere Denzel Washington en Keanu Reeves. In 2004 produceerde en regiseerde hij nog The Aryan Couple, een film die goed werd ontvangen op verschillende filmfestivals.

 Film die afgelopen week in première ging

Bond. James Bond.

James Bond: Quantum of Solace (met Daniel Craig)
Actie / Thriller                                  120 minuten
Na het verraad van Vesper Lynd moet Bond zijn best doen om zijn gevoelens en zijn werk te scheiden. Samen met M ondervraagt hij Mr. White om erachter te komen met welke afperspraktijken Lynd iets te maken had. Een nieuwe ontdekking in de zaak brengt hem naar de Bondgirl Camille op Haïti.

James Bond Special
Sean Connery (en George Lazenby)
Roger Moore
Timothy Dalton
Pierce Brosnan
Daniel Craig

Trailer van de Week

Coming Soon to Our Galaxy

Fanboys (met Sam Huntington, Chris Marquette en Dan Fogler)
Avontuur / Drama                          Vanaf medio begin 2009 in de bioscoop
Vier vrienden uit de Verenigde Staten zijn al vanaf hun kinderjaren bevriend met elkaar. Allevier zijn ze enorm fan van de serie Star Wars, helaas heeft één van hen nog maar kort te leven door een ernstige ziekte. Zijn laatste wens is naar de Skywalker ranch afreizen om daar de film Star Wars: Episode I - The Phantom Menace te gaan aanschouwen voordat die wereldwijd in premiere gaat.

Binnenkort op DVD
11 november

 You name it, we shoot it.

Be Kind Rewind (met Jack Black en Danny Glover)
Komedie                                       102 minuten
Jerry werkt in een elektriciteitscentrale en vermoedt dat de centrale zijn hersens doet smelten. Wanneer hij de centrale wil saboteren gaat het mis en wordt hij gemagnetiseerd. Hij zorgt voor veel problemen, vooral als hij zijn vriend Mike bezoekt die werkt in een videotheek. Doordat hij gemagnetiseerd is worden alle videobanden gewist. Samen met Mike probeert Jerry de zaak te redden en ze nemen alle films opnieuw op.

Bad Behaviour. Bad Attitude. Real Hero.

Hancock (met Will Smith)
Actie / Fantasy                             92 minuten
Hancock is een nerveuze en onbegrepen superheld. Hij probeert de mensen te redden, maar het enige wat hij doet is chaos veroorzaken. De mensen hebben er genoeg van, totdat Hancock het leven redt van PR-directeur Ray Embrey. Met hulp van Embrey probeert Hancock zijn imago te verbeteren. 

En verder:
- The Last Hit Man (Misdaad)
- Grizzly Rage (Thriller)
- Guns (Misdaad / Thriller)
En meer.

Binnenkort in de bioscoop
13 november

 Brace yourselves, America.

How to Lose Friends & Alienate People (met Kirsten Dunst)
Komedie                                      110 minuten
Sidney Young is een gedesillusioneerde intellectueel die werkt bij een klein tijdschrift. Young heeft een hekel aan alle glitter en glamour van Hollywood. Zijn stukjes in het tijdschrift vallen op door een groot publiek. Als snel krijgt Young een baan bij een groter tijdschrijft, maar of hij zich daar zo geliefd maakt is nog maar de vraag.

Who Decides Who Gets A Second Chance?

Boy A (met Andrew Garfield, Peter Mullan en Siobhan Finneran)
Drama                                         100 minuten
Na jaren komt Jack weer uit de gevangenis, waar hij heeft gezeten voor de moord die hij in zijn jeugd pleegde. Hij heeft echter problemen zijn verleden te ontlopen.

En verder:
- Stranded (Documentaire)
- Nights in Rodanthe (Drama / Romantiek)
- Jar City (Misdaad / Thriller)
- And When Did You Last See Your Father? (Drama)
- Avanak Kuzenler (Komedie)

TV-tip voor Week 46

The cure for the common man.

Hitch (met Will Smith)
Komedie / Romantiek             Woensdag om 20:30 uur op RTL 5
Het probleem van mannen in de liefde is dat ze niet zichzelf kunnen zijn. Alex Hitchens, afgekort tot Hitch, is een adviseur voor mannen in de liefde en geeft mannen tips voor de goede eerste indruk. Hij organiseert de eerste drie afspraakjes van zijn klanten en is verantwoordelijk voor honderden huwelijken in New York. Sara, verslaggever voor een plaatselijk roddelblad, komt in contact met Hitch. Hierdoor komen haar persoonlijke en professionele leven overhoop te liggen.

Webtip van de Week

'Kill With Me'

Untraceable (met Diane Lane en Colin Hanks)
Thriller / Horror                    100 minuten
Een seriemoordenaar plaatst foto's van zijn moorden op zijn eigen website. FBI agente Jennifer Marsh heeft de taak om de seriemoordenaar op te sporen. Naarmate het onderzoek vordert wordt de relatie tussen de seriemoordenaar en Jennifer steeds persoonlijker.

Bioscoop Top 3 in Nederland

1. Burn After Reading (met Brad Pitt)
2. Bruidsvlucht (met Waldemar Torenstra)
3. Anubis en Het Pad der Zeven Zonden (met Achmed Akkabi)

= Aanrader

Vergeet vooral niet torrents en binsearch te checken met genoemde titels...