Wat gebeurt er volgende week

Elke week presenteert FdBeer een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen en evenementen van de komende week. Je kunt hiermee niet alleen je neefjes en nichtjes de loef afsteken op saaie familieverjaardagen, maar ook je ooms en tantes zullen zwaar onder de indruk zijn.

Algemeen
Op 5 februari brengen koningin Elizabeth en prins Philip van Groot-Brittannië een bezoek aan Nederland. Aanleiding voor het bezoek is de viering van het 400-jarig jubileum van de Engelse Hervormde Kerk aan het Begijnhof te Amsterdam.
Op 7 februari opent prins Willem-Alexander in de RAI in Amsterdam een internationaal congres over de ontwikkeling van kust- en deltagebieden, Aquaterra 2007.
Op 10 februari presenteren Heleen van Royen en Marlies Dekkers in de RAI in Amsterdam hun nieuwe boek 'Stout'. Het is een *kuch* "spraakmakend" boek over flirten, succes, macht, lingerie en erotiek.

Politiek
Op 6 februari wordt de begroting voor 2007 definitief vastgesteld door de Tweede Kamer.
Op 7 februari debatteert de Tweede Kamercommissie voor Binnenlandse Zaken met minister Remkes over topinkomens in de publieke sector.
Op 10 februari stelt het PvdA-congres de kandidatenlijst voor de Eerste Kamer vast. Oud-minister Klaas de Vries stond aanvankelijk op een onverkiesbare plek (23) en trok zich daarom teleurgesteld terug. De Vries is nu weer kandidaat en hoopt dat het congres gaat besluiten om hem alsnog een hogere plek toe te kennen.

Sport
Op 7 februari speelt het Nederlands elftal in Amsterdam een oefeninterland tegen Rusland.
Van 9 t/m 11 februari is de eerste ronde van de Davis Cup. In de World Group treft Duitsland Kroatië. Tsjechië speelt tegen de Verenigde Staten en Zwitserland komt in actie tegen Spanje.
Van 9 t/m 11 februari wordt in Heerenveen het WK allround georganiseerd.