BS (bakkerschaap)

BS wordt bakkerschaap

Helemaal bezweet en vol zenuwen werd ik vanochtend wakker. Er ging een schok door mijn lijf toen ik bedacht wat voor een dag dit ging worden. De dag dat ik echt zou gaan werken...

Half verlamd van de zenuwen stapte ik het kleine gebouwtje binnen, de verrukkelijke geuren me tegemoetkomend. Wilma (de baas) en ik hadden afgesproken eerst kleren te gaan passen en dan nogmaals de winkel door te nemen. Er waren al problemen toen ze niet mijn maat kleren hadden en ze me een kapotte broek aangaf, ik zou nog wel eens een nieuwe krijgen.
Toen ik me omgekleed had gingen we weer naar beneden waar ik mijn eerste klant mocht helpen. Wilma zou me bijstaan.

'...euhm..kan ik..euh je U helpen?' kwam er uit mijn mond. 'Een half bruin en 5 saucijzen ennuhhhh, 10 kaasstengels alsjeblief'. Stumbelend en allemaal fouten makend probeerde ik de vrouw te helpen. Verbazingwekkend kreeg ik te horen dat ik het goed gedaan had en daarom mocht ik het vanaf nu alleen doen.

Gelukkig is het dinsdagochtend heel rustig in de bakker en daarom kon ik gerust dingen vragen aan de andere verkoopsters, die me graag hielpen en maar bleven zeggen hoe goed ik het deed (Ik snap nu nog niet waarom ). Ik kreeg te horen dat het rond 12 uur erg druk zou worden en later bleek dat ze totaal gelijk hadden. Het schijnt dus () dat iedereen lunch heeft rond die tijd en dat betekend dus enorme wachtrijen en voornamelijk mensen die een broodje willen in plaats van brood. Wat veel meer werk opleverd. (voornamelijk als je niet weet in welke zak nou dat ene broodje moet ). Een erg vervelende tijd dus, maar gelukkig duurt hij niet al te lang en na een dik uur werd het al weer als vanouds : lekker rustig. Die rust was ook de reden dat ik om 2 uur naar huis gestuurd werd (oke oke, mijn enorme rugpijn speelde een kleine rol ). Maar al met al moet ik zeggen dat ik een fantastische dag heb gehad (vooral die geuren ) en uitzie naar de volgende keer.

(PS : als ik niet mijn evaluatie doorkom zeg ik tegen jullie allen doei! en het was leuk voor jullie stukjes geschreven te hebben ).