15 subtiele mods voor Kingdom Come: Deliverance


No HUD
Spreekt voor zich, hiermee schakel je de complete head-up display uit. Het commando is g_showHUD 0. kan interessant zijn voor bijvoorbeeld het maken van screenshots. Niet alleen het kompas en je health-balkjes, maar ook de reticle, het hulpicoon bij gevechten en de dialoogopties verdwijnen. Niet heel handig dus als je nog gewoon met de main story bezig bent. Aan de andere kant is de HUD ook weer net zo makkelijk in te schakelen met g_showHUD 1.

No Mo' Slow Mo
Eén van mijn persoonlijke favorieten. No Mo Slow Mo verwijdert het slowmotioneffect tijdens gevechten, waardoor duels veel natuurlijker, vloeiender en vooral sneller uitgevochten worden. Vooral aan te raden voor hogere level builds die zich al wat overpowered wanen en de meeste gevechten met twee vingers in de neus winnen. Je kunt het slowmotioneffect eventueel ook nog naar wens configureren, met verschillende niveaus van extra langzaam tot helemaal uitgeschakeld.

Vergezeld met de deze mod is een extra bestand dat ook het geluid van de slowmotion verwijdert. Aan te raden is om na installatie eerst even te sparren met captain Bernard om aan het effect te wennen, voordat je je in grote gevechten stort. De echte hardcore spelers kunnen deze mod bijvoorbeeld combineren met No HUD of Stronger Enemies. Download.

Roads Are Dangerous
Met deze mod wordt de fast-travel wat uitdagender. Je krijgt meer 'random encounters' zoals groepjes bandieten of vechtpartijen tussen verschillende groepen. Ideaal als je wat verder bent in de game en de fast-travel een beetje saai begint te worden. Klik hier voor Roads Are Dangerous.

Faster Arrows
Faster Arrows zorgt ervoor dat pijlen sneller hun doelwit bereiken. Sommige mensen waren van mening dat de pijlen die je afvuurt onrealistisch lang onderweg zijn, en dus ontstond deze mod om hier wat aan te doen. Er zijn verschillende opties mogelijk voor zowel de snelheid van de pijlen zelf als de invloed van zwaartekracht op de pijlen. Hier downloaden.

More Enemies
Met de More Enemies-mod worden de standaard mobs uitgebreid met meer eenheden. Dit is vooral goed te merken bij de encounters tijdens fast-travel. Niet zelden zal je in plaats van twee zwakke boerenlullen opeens zes Cumans tegenover je hebben. 

Richer Merchants
Deze behoeft ook weinig uitleg. Alle handelaren krijgen meer geld, verhoogd tot een bedrag naar keuze. Er zijn opties voor bijvoorbeeld 1.000, 5.000 of 20.000 Groschen per verkoper. Ook zijn er aanvullende mods beschikbaar die alleen de fences in het spel meer geld geven. Klik hier voor Richer Merchants.

Stronger Enemies
Stronger Enemies geeft vijanden meer health zodra je level 12 hebt bereikt. Het is me niet helemaal duidelijk geworden wat er nog meer aangepast wordt, maar ik kreeg het idee dat ook hun stamina werd verhoogd en je wel echt combo's en ripostes nodig hebt om ze te verslaan. Toch is het uiteindelijk geen wondermiddel, er zijn nog steeds genoeg vijanden die gestrekt gaan na één voltreffer als je qua combat skills aan de max zit, maar alle beetjes helpen. Stronger Enemies.

Optimized Graphics Presets
Met Optimized Graphics Presets worden vijf nieuwe presets geïntroduceerd van 'Ugly' tot 'Ultra' die bepaalde grafische settings dusdanig tweaken dat de performance omhoog kan schieten. De game komt er op sommige gebieden iets minder mooi uit te zien (gezichten zijn iets donkerder) en op andere gebieden juist beter (veel betere anti-aliasing) maar dit kan wel betekenen dat je flinke winst boekt in framerate.

Sommige zaken die uitgeschakeld worden vallen bovendien nauwelijks op, maar vragen in vanilla wel veel resources (zoals de mate waarin gras waait in de wind). Met de Ultra-setting van deze mod ging ik er zo'n 15 fps op vooruit ten opzichte van de Ultra-setting zonder mod, van gemiddeld 45 naar gemiddeld 60. Bovendien zijn de vele invidiuele settings die de mod bevat ook nog handmatig aan te passen. Zeer aan te raden wanneer je framerate aan de lage kant is en je enkele kleine concessies in graphics voor lief wilt nemen. De video hieronder laat de verschillen zien tussen 'vanilla ultra' en de ultra setting van deze mod. Klik hier voor de mod op Nexus mods.