E3 2017 - Overzicht en wensen

4. 2dope

Tijdens de E3 laat ik me graag verrassen. Traditiegetrouw zullen de bekende franchises vast indruk maken, maar ik ben vooral benieuwd naar nieuwe IP's, zowel aangekondigde als onaangekondigde. Daarnaast is er voor PlayStation 4 vorig jaar tijdens zowel de E3 als de PlayStation Experience al een boel indrukwekkends getoond waar we volgende week geheid meer van gaan zien, zoals God of War en The Last of Us 2. Een andere, weinig genoemde naam die ik op E3 graag zou zien is Remedy Games, die met hun nieuwe IP Project 7 een potentieel pareltje in handen hebben.

Shadow of War 

Bethesda en Ubisoft hebben al aangegeven om met nog onaangekondigde titels op de proppen te komen. Ook 343 Industries heeft gezegd dat hoewel een nieuwe Halo-game niet gepland is ze wel iets geheel nieuws gaan laten zien. Microsoft zal waarschijnlijk volop in gaan zetten op de Scorpio aangezien die later dit jaar uit moet komen. Goed mogelijk is dat er op de nieuwe console gameplay getoond gaat worden van Middle-Earth: Shadow of War en een nieuwe Forza-game. Dan is er natuurlijk nog altijd Crackdown 3, al moet ik zeggen dat mijn enthousiasme over die game door de jaren heen nogal getemperd is. Het zou mooi zijn als Microsoft ook nog met wat fonkelnieuwe gamecontent komt, en daarom hoop ik dat Remedy iets gaat onthullen. De ontwikkelstudio achter Max Payne, Alan Wake en Quantum Break gaf kortgeleden nog aan te werken aan een 'cinematische, third-person actiegame', al wijst vooralsnog niets op een aanwezigheid op E3. Duimen dus.

Sony heeft voor PlayStation 4 de afgelopen periode een continue stroom van mooie titels op de markt weten te zetten, dus die hoeven zichzelf dit jaar niet zozeer te bewijzen tijdens E3. Hideo Kojima heeft helaas al aangegeven dat er geen nieuws over Death Stranding komt, dus die gaat op de lange baan. Sony heeft echter nog meer dan genoeg moois in de koker zitten om naar uit te kijken. Op dit gebied ben ik vooral nieuwsgierig naar een mogelijke aankondiging van Bloodborne II, de nieuwe Gran Turismo en (meer) gameplay van God of War, The Last of Us Part II, Days Gone, Uncharted: Lost Legacy en Detroit: Become Human.  Hoewel ik geen PSVR heb volg ik de ontwikkelingen daaromtrent ook wel redelijk, en ben daarom ook wel nieuwsgierig of we op dat gebied nog grootse aankondigingen gaan zien. Tenslotte weten we al dat Sony een voorkeursbehandelingdealtje heeft gesloten met Rockstar voor Red Dead Redemption 2, dus wie weet krijgen we daar ook iets van te zien.

Voor PC zit er ook genoeg potentieels in de pijplijn dankzij de PC Gaming Show. Ik zou het bijvoorbeeld vet vinden als er nieuwe shooters geshowcased gaan worden op pc-hardware. Dan denk ik aan een Borderlands 3, een RAGE 2 (of überhaupt íets van id Software is welkom) of de nieuwe Star Wars-game van Visceral. Kans is groot dat er op deze specifieke PC-conferentie ook veel hardware wordt gedemonstreerd, en dat is op zich altijd interessant omdat het het maximale kunnen qua performance in de gameindustrie kan laten zien. En last but not least: wie weet dat CD Projekt RED éindelijk iets los gaat laten over Cyberpunk 2077!