Meest gespeelde mobiele titels van 2015

Op nummer een staat weinig verrassend Fallout Shelter. De game werd op E3 2015 aangekondigd en vrij snel daarna uitgebracht en diende als overbrugging tot de release van Fallout 4. Weinig verrassend is de game miljoenen keren gedownload en enorm verslavend. 

Fallout_shelt0r

In Fallout Shelter ben je zelf een Vault Overseer. Het is aan jou om een mooie vault op te bouwen, met genoeg voorzieningen voor al jouw inwoners. Daarnaast is het uiteraard je taak om te zorgen voor steeds meer uitbouw, meer inwoners en wapens en bescherming om jouw inwoners te beschermen. Tegelijkertijd moet je ervoor zorgen dat er genoeg water, elektriciteit en eten aanwezig zijn, aanvallen van diverse vijanden afslaan en inwoners de Wasteland insturen om ze nieuwe spullen te laten vinden.

Resource management is dus de sleutel voor succes. Daarnaast is het essentieel om niet te snel te willen groeien. Ik weet nog goed in het begin dat de vrouwen in de vault continu zwanger waren, wat voor een snelle stijging in het aantal Vault Dwellers zorgde. In het begin is dit nog te overzien, maar na een dag of drie spelen waren het water en voedsel op en kon ik dit niet meer opvangen. Een wijze les. Fallout Shelter is wat dat betreft in het begin een hoop trial-and-error geweest voor mij. 

Fallout Shelter grote vault

In 2015 kreeg de game ook updates. Zo werden mole rats en deathclaws als vijanden toegevoegd, kwam er een survival modus bij, werden nieuwe legendarische vault dwellers toegevoegd en werd het op meer manieren mogelijk om caps te verdienen. Het gaf de game wat meer body en het is dan ook door 2015 regelmatig opgestart.

In 2016 heb ik de game nog niet aangeraakt, na een aantal maanden was ik er wel klaar mee, maar als ik bedenk hoeveel ik gedaan heb in Fallout Shelter is dat flink wat. Een gratis titel die aan iedereen aan te raden is en die ongetwijfeld bij een volgende grote update weer opgestart gaat worden.

Fallout Shelter is hier te downloaden voor iOS en hier voor Android. Welke game heb jij het meest gespeeld op je mobiel in 2015?