Meest gespeelde mobiele titels van 2015

Een van mijn favoriete mobiele titels van de afgelopen tijd is Evoland. De reis door gametijd is er een die me altijd bij zal blijven, van geluidloos tot volledige effecten en van 8-bit grijze graphics tot volledig in 3D. Het mooie aan het geheel is dat het formaat prima werkt op mobiele apparaten.

Evoland

De game kun je regelmatig saven, is niet al te lastig en is niet zo heel lang. De gameplay werkt prima en er is genoeg variatie (dat is immers de kern van de game) aanwezig om het geheel interessant te houden. Voor wie nog niet bekend is met Evoland: de game is een hommage aan de gamegeschiedenis. Je begint met 8-bit graphics met enkel grijze tinten en door steeds verder te komen in de game, speel je nieuwe elementen vrij. Meer bewegingsopties, geluidseffecten, kleureffecten en nieuwe grafische engines.

Ook komen diverse genres aan bod. Denk aan een speelstijl als Diablo, maar ook Zelda. Het doorspelen van een gamegeschiedenis en de herkenbaarheid zijn geweldig. Het is een reden voor mij om steeds weer en weer terug te keren naar de game, om het allemaal nog een keer door te spelen. En nog een keer, en nog een keer. Ik wil niet zeggen dat ik de game ondertussen ben gaan speedrunnen, maar ondertussen probeer ik het wel zo snel mogelijk. Gewoon, omdat het kan.

 

Heb je Evoland nog niet gespeeld: doe het. Zeker als je al wat langer gamer bent en ook daadwerkelijk gespeeld hebt op een gameboy of oude pc. De herkenbaarheid maakt de game tien keer zo vermakelijk. Evoland is hier te downloaden voor iOS (4,99 euro) en hier voor Android (4,49 euro). Evoland 2 is overigens ook al beschikbaar voor pc, dus mocht je van deel een genieten, dan kun je meteen weer verder.