FOK! Weekjournaal

7. Vrijdag 2 oktober

Ik keek er zelden naar. Maar nu het er niet meer is, mis ik het ineens. Man Bijt Hond heeft afscheid genomen van de Nederlandse televisie. Na zestien jaar uitzenden is de stekker uit het programma getrokken. Er is wel een crowdfundingsactie begonnen om te zorgen dat het programma een doorstart kan maken op internet. Binnen enkele uren hadden al ruim tweehonderd donateurs zich aangemeld, goed voor 4600 euro. De bedenkers van de actie mikken op 99.000 euro. Lukt dat niet, dan krijgen de investeerders hun geld terug. 

Mensen die net de kinderbijslag hebben binnen gehad, kunnen dit maar beter snel uitgeven aan kleding. Nu liggen de prijzen namelijk nog laag. De kans is echter zeer groot dat volgend jaar de prijzen weer gaan stijgen, zo voorspelt het economisch bureau van ABN AMRO. Voor eenzelfde kledingstuk kan het verschil in prijs tussen nu en volgend jaar zomaar vijf tot tien procent zijn.  

Door een 'klein probleempje' bestaat de kans dat mensen volgend jaar nog minder kans hebben op een zitplaats als zij in de spitsuren met de trein willen reizen. NS-topman Roger van Boxtel roept daarom scholen op hun lessen later te laten beginnen en eindigen. Ook moeten reizigers maar wat vaker buiten de spits reizen. Er is namelijk een tekort aan sprinters, aangezien de nieuwe nog niet geleverd zijn, maar de oude al wel uit de dienstregeling zijn genomen. 

In Frankfurt Am Main wordt stilgestaan bij de hereniging van Duitsland. 25 jaar geleden werd de DDR opgegeven en weer bij de Bondsrepubliek Duitsland gevoegd. Het hoogtepunt zal op zondag zijn, met een ceremeonie in het bijzijn van Joachim Gauck en Angela Merkel. 

hereniging duitsland (Foto: Wikipedia)
hereniging duitsland (Foto: Wikipedia)