Paasspecial: Easter Eggs

Het is Pasen! Is de paashaas al bij jullie geweest? Op eerste paasdag slaap je lekker lang uit om vervolgens aan tafel te schuiven en met het hele gezin te genieten van het paasontbijt. De rest van de dag staat er, buiten het eten van eieren, niet veel op de planning. Tweede paasdag is het traditie dat opa en oma een bezoekje brengen. Oh... en niet te vergeten, met Pasen is iedereen druk met het zoeken naar paaseitjes.

Maar wist je dat paaseitjes ook te vinden zijn in games? Easter Eggs zijn moeilijke, vaak grappige 'geheimen' verborgen in een game. Net als bij echte paaseitjes moet je er ook naar op zoek gaan om ze te vinden.

In deze Special presenteren we een aantal van deze Easter Eggs. Mocht je de game hebben, ga dan vooral op zoek naar de Eggs. 

De eerste Easter Egg die we bespreken is te vinden in het spel Banjo-Kazooie: Nuts and Bolts voor de Xbox 360. Deze egg is te zien in de introductiefilm. Wanneer Kazooie aan het praten is, let dan goed op de televisie waar ze aan het gamen is. Naast de televisie staat niets minder dan een Nintendo 64. Wanneer de film is afgelopen verdwijnt de Nintendo. Om de console is een draad gewikkeld om zo het logo niet zichtbaar te maken.

De Nintendo 64 was de eerste console waar Banjo-Kazooie in 1998 op verscheen.

 

De tweede Egg die we bespreken is te vinden in Crash Bandicoot 3: Warped, voor de PlayStation. Wanneer je een game wilt laden toets je tijdens het laden de volgende combinatie in:

'Omhoog, Omhoog, Omlaag, Omlaag, Links, Rechts, Links, Rechts en tenslotte het driehoekje'. Vervolgens verschijnt er een optie om een demo van Spyro the Dragon te spelen die ook voor de Playstation 1 uitgekomen is.

 In Gears of War 2 is een Egg te vinden in het level 'The best laid plans'. Voor de lange trap die naar beneden loopt zijn twee pilaren. Op één van deze pilaren bevindt zich een blok. Blaas dit blok met een shotgun open en je zult zien dat er een broodrooster verschijnt. Het is mogelijk om een knop in te drukken waardoor het broodrooster begint te roken. Vervolgens komt het geroosterd brood tevoorschijn. Marcus zal schreeuwen "Who wants toast". Als er mensen in de buurt zijn zullen die antwoorden "I like them crispy".

 

Ook in Grand Theft Auto IV zijn verschillende Easter Eggs te vinden. Voor één daarvan ga je naar een internetcafe en log je in op het internet. Typ in de URL-bar het volgende:

http://www.fruitcomputers.com

Er zal een site laden waarvan de producten die ze aanbieden toch wel heel erg lijken op die van Apple. Zo is er de iFruit en een fruitPhone. 

 

Een andere egg is te vinden in Halo 3. Pak een 'sniper rifle' of een 'beam rifle'. Open vervolgens de map van het level 'Standoff' en zoek naar de maan. Zoom hierop in en je zult ontdekken dat er rechts in de hoek een gezicht bevindt.

Dit is het gezicht van Marcus Lehto, de 'Art-Director' van Halo 3.

 

In Pokémon Diamond ga je met Riley naar Iron Island. Wanneer je daar bent aangekomen zal je een werkende man tegenkomen die op zoek is naar een battle. Als jij de battle met hem aangaat zal hij in het begin het volgende zeggen:

"The working-class hero says hi"

Dit is een verwijzing naar het lied 'A Working-Class Hero Is Something To Feel' van de Beatles.

 

Ga in Mario Galaxy naar de planeet 'Buoy Base'. Boven de toren waar je de Blue Star Pieces verzamelt, bevindt zich een kleine planeet die omgekeerd toch wel heel erg op een Pokéball lijkt.

 

 

 

De volgende Easter Egg vind je in Tomb Raider: Legend. Vanuit het hoofdmenu selecteer je 'Croft Manor'. Nadat het spel geladen is bevind je je in Lara's woonkamer. Draai om met je gezicht naar de trappen. Kijk vervolgens rechts en je zult een schilderij zien. Op het schilderij is een man, zittend met een helm in zijn hand afgebeeld. Dit is Kain, de hoofdrolspeler van een andere game van Crystal Dynamics, Legacy of Kain.

 

 

In The Legend of Zelda: Ocarina of Time is er een personage genaamd Malon. Als je met haar in gesprek bent zul je vrijwel altijd zien dat ze haar handen voor haar ketting houdt. Echter, wanneer je haar een lied aan het leren bent zal ze haar handen weghalen. Te zien is dat haar ketting het gezicht van Bowser, uit de Mario series, zal hebben.

 

Tot slot de laatste Easter Egg. In hetzelfde spel is ook een andere Easter Egg te vinden. Op de binnenplaats, wanneer Link een kind is, kijk je naar het raam rechts vanuit verschillende hoeken. Je zult 3 schilderijen zien, waarop Mario, Bowser en Luigi afgebeeld zijn.

 

Je zal er deze Pasen in ieder geval zeker van zijn dat je paaseieren hebt gezocht. In het echt, dan niet in een game. Of je ze ook vindt? Dat is een ander verhaal! Veel succes en...