FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 7

Het ene moment heb en weet je alles, het andere moment valt het weer weg. Dit is in het geval met de theorieën zo. Mijn 'kindje' waar ik elke week over moet schrijven is zeer moeilijk aan het doen. Welke van de theorieën is nog over en welke zijn er nieuw?

De bekende fototheorie kan volledig het raam uit. Vanaf aflevering 1 was het zo dat de kandidaat die helemaal vooraan stond af zou vallen. Met het wegvallen van Arjen, die zo goed als achteraan stond, kan de theorie worden doorgestreept. Ook de dagboektheorie zorgt er zeker voor dat je met de handen in het haar gaat zitten. De eerste letters van de dagboeken begonnen een zin te vormen. DEMOL zorgde voor veel speculatie. Met tien afleveringen zou er DEMOLISKIM kunnen komen te staan, maar ook nog DEMOLFRITS of DEMOLARJEN. Met de huidige lettercombinatie DEMOLTI hebben zowel de fans als jullie theorieënzoekers van WIDM werkelijk geen idee meer.

De enige theorie die al weken overeind is gebleven is de I-cursor. Dit is een theorie die Erik als Mol aanwijst. Iedere keer als Erik zijn test maakt staat er namelijk een cursor in beeld, een 'I'. 'I' is natuurlijk 'Ik' in het Nederlands, wat zou kunnen slaan op 'Ik ben de Mol'.

Ook uit aflevering zeven valt weinig meer op te maken dan dat iedereen loopt te mollen. Erik bijvoorbeeld, die zijn telefoon op trilstand hoort en rustig de tijd neemt door zelfs met studenten te gaan ouwehoeren. Frits en Sanne kiezen de koffers met het vraagteken. De hoofdvraag van het seizoen is Wie is de Mol? .
Blijft Kim nog over. Ja, maar misschien begin ik paranoïde te worden, maar het is het vermelden wel waard. Op de website www.vanhiertotlisse.nl staan drie telefoonnummers. Doe geen moeite, alle drie de nummers zijn niet meer bereikbaar. De paginabron hoef je ook niet uit te pluizen; die is dermate klein dat er niks bijzonders in staat. Maar goed, de nummers.

Telefoonnummer 1: 080-36996574
Telefoonnummer 2: 080-39162197
Telefoonnummer 3: 080-36998882

Nu kun je op een (mobiele) telefoon letters op de cijfertoetsen aflezen. Kim werd gebeld op telefoonummer 1, Erik op 2 en Sanne op 3. Zowel het toestelnummer van Erik als van Sanne bevatten letters waar je geen chocolade van kan maken. Kim is echter een ander verhaal:

moL


Paranoïde? Wellicht. De draad kwijt? Dat zeker. Gelukkig ben ik niet de enige:

 

Arjen

 

Wie is de Mol?

Ik heb werkelijk geen idee meer. De I-cursor doet me neigen naar Erik, mijn leuke/idiote telefoontheorie naar Kim. Voor deze week kies ik even twee Mollen.


ErikKim