SEGA\'s najaars line-up

Empire: TOTAL WAR - PC
Een PC-game waar helemaal geen voetbal in voorkomt is Empire: TOTAL WAR. Nou ja, winnen komt er wel in voor. Even serieus, met Empire: Total War ga je terug naar de 18e eeuw. Nieuw in de game zijn de 3D-battles ter zee, maar je krijgt de battles op het land natuurlijk ook voorgeschoteld. Echter, de zeeslagen hebben het hoogste woord in de zaal. Kolossale schepen, kanonnen, geweldige explosies, wie wil dat nou niet? Creative Assembly, de ontwikkelaar van deze game, heeft laten weten dat ze er nog alles aan doen om de A.I. flink te verbeteren. Met name de handels-, diplomatie- en spionage-systemen worden verbeterd. Mocht je Rome: Total War of Medieval: Total War (deel één of twee) geweldig hebben gevonden, dan is de kans groot dat Empire: Total War bij jou ook goed in de smaak valt. Vanaf 6 februari kan iedereen met deze game aan de slag.

<\/center>

Alpha Protocol - 360 / PC / PS3
Loyaliteit heeft zijn prijs, niemand weet dit beter dan Michael Thorton, een getalenteerde jonge geheim agent, verstoten door zijn regering. Nu is er een klein probleem, en dat is dat Thorton de enige is met de kennis om een op handen zijnde internationale crisis te voorkomen. Om dit te doen gebeuren moet Thorton zich afsluiten van de mensen die hij zwoor te beschermen. Elke keuze die hij maakt tijdens de game zal het spelverloop en zijn karakter beïnvloeden. Al zijn beslissingen hebben invloed op het lot van de wereld. Alpha Protocol is een spionage RPG, wat het nodige sluipwerk oplevert en een spion zonder kennis is niks, dus ook zal er intel verzameld moeten worden. Tijdens je tocht zul je moeten onderhandelen met de verscheidene facties en uiteindelijk zelf de keuze maken of je een dealer neerschiet, overlevert aan de autoriteiten of laat gaan voor een kleine vergoeding. Deze game heeft nog geen releasedatum gekregen, maar zal in het eerste kwartaal van 2009 verschijnen.

Madworld - Wii
Okami was één van de vernieuwende games op de PlayStation 2, een vreemd ogende game in een Japanse tekenstijl. De game werd erg goed ontvangen en kreeg zelfs veel later nog een rerelease op de Nintendo Wii. Van de makers van Okami komt nu Madworld, een game die nog bloederiger wordt dan No More Heroes. Ook deze game krijgt een aparte grafische stijl en zal volledig weergegeven worden in de kleuren zwart, wit en rood. In de game loop je rond met een kettingzaag in je arm, waarmee je flink wat dingen in stukken kunt zagen. Ook deze game heeft nog geen specifieke datum gekregen, maar zal in het eerste kwartaal van 2009 gaan verschijnen.



<\/center>
ALIENS: Colonial Marines - 360 / PC / PS3
Gearbox Software, het bedrijf achter de Brothers in Arms-serie werkt momenteel aan ALIENS: Colonial Marines. ALIENS: Colonial Marines is een tactische shooter waarbij je vier mariniers bestuurt met elk een andere persoonlijkheid en wapen. Afwisselend bestuur je één van de mariniers en dit kan tijdens het spelen van het spel zonder problemen wisselen. Opvallend aan de game is de afwezigheid van een HUD op het scherm. De titel van het spel komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen, dus het moge duidelijk zijn dat je de strijd aan gaat met Aliens. Deze Aliens zijn geen domme wezens, zoals je ze in sommige games tegen komt, maar ze zullen proberen je te overmeesteren door je heel sneaky te besluipen en te omsingelen. Overigens is dit wel afhankelijk van het type Alien, elk ras heeft zijn eigen soort tactieken. Aan jou de taak om al deze aliens onschadelijk te maken. In het eerste kwartaal van 2009 kun je met deze game aan de slag gaan.

Stormrise - 360 / PS3
De apocalypse slaat ook bij Creative Assembly toe, niet door oorlog tussen mensen onderling, maar door een enorme milieuramp. Dit verdeelt de mensheid in twee groepen die verschillende ideeën hebben over overleven, de Echelon en de Sai. Helaas kunnen deze blijkbaar niet altijd goed samenleven en dus is er oorlog. Stormrise moet een RTS worden, waarmee een einde wordt gemaakt aan het idee dat de PC geschikter is voor dit genre. Het eerste is de besturing van de game gebouwd, waarna pas de rest er omheen is ontwikkeld. Ook is het concept verticality toegevoegd, waardoor het een nuttige strategie is om de hoogte op te zoeken. Dit zorgt voor meer overzicht over het speelveld. Wanneer de game zal verschijnen is nog even wachten, maar het lijkt er op dat de fans van RTS nu ook op de console echt kunnen gaan genieten.

<\/center>

House of the Dead: OVERKILL - Wii
In de geschiedenis hebben we kennisgemaakt met twee categorieën zombies; de natuurlijke zombies die op aarde komen omdat de hel vol is en de zelfgemaakte zombies die ontstaan door wetenschappelijke experimenten. In House of the Dead: OVERKILL gaan we wederom de strijd aan met zombies van de tweede categorie. Speciaal ontwikkeld voor de Wii krijgt deze House of the Dead een hoop nieuwe mogelijkheden. Zo kun je een zwiep met je controller geven om 90 graden te draaien en mocht je toch gepakt worden, dan kun je met wat schudwerk van je controller de zombie van je af krijgen. Uiteraard zul je ook samen met je vrienden op zombiejacht kunnen gaan en er zal ook een heuse multiplayer in de game zitten, al is nog niet duidelijk hoe deze ingevuld zal gaan worden. Een datum is er nog niet, maar begin 2009 zullen we in ieder geval weer hordes van ondode vleeseters naar de eeuwige strompel-hersenloos-op-jacht-naar-vlees-velden kunnen sturen.