DS-budgetspecial

Voor gamers is Nederland misschien wel het walhalla. De winters zijn niet koud genoeg voor een pak sneeuw buiten en de zomers zijn ook al jaren niet meer zo heet. Een hittegolfje af en toe is wat wij Nederlanders zomer noemen. Dit zorgt er voor dat je onbeschaamd binnen kunt blijven gamen, maar wat nou als vrouwlief/mamalief lekker op vakantie wil naar zo\'n warm oord waar je 15 kilo per dag afvalt van het zweten alleen al? Dan neem je lekker je DS mee in de auto of vliegtuig en ga je alsnog lekker gamen. Hieronder een aantal DS games die je voor een leuk prijsje mee kan nemen op vakantie, of waar je met een boog omheen moet lopen.

Drawn to life
Een game die je helemaal zelf kan tekenen, het klinkt te gek om waar te zijn. Drawn to Life geeft je de vrijheid om je eigen held te ontwerpen en rond te rennen met de vreemdste creaties. Ook in de levels dient er genoeg getekend te worden, waardoor je met behulp van je fantasie je helemaal uit kunt leven. Een geweldig concept, dat op het creatieve vlak netjes is uitgewerkt, jammer genoeg is de platform-gameplay zo standaard als je ze maar kunt vinden en blijft het spel leunen op de gimmick. Zeker een aardig spel om je even mee te vermaken, maar verwacht niet geboeid te blijven tot Benidorm.



Brothers in Arms: DS
Als je op vakantie naar Duitsland gaat moet je natuurlijk wel een en ander van de historie weten. Wat is er leuker om dit te leren dan een lekkere WW2-shooter te spelen? Grafisch zal dit spel natuurlijk niet te vergelijken zijn met zijn console/pc-broertjes, maar alles is duidelijk en vaak zul je vergeten dat je op een DS bezig bent. Waar dit spel in uitblinkt is de gameplay. De besturing is zeer goed uitgewerkt, met een combinatie van de richtingstoetsen en touchscreen. Ook het geluid mag open voor dit spel, want de effecten zijn lekker sfeerverhogend. De actie is goed en voor je het weet ben je aangekomen op je vakantiebestemming, waar je uiteraard gewoon lekker doorknalt.

Nervous Brickdown
Wordt je wel eens gek op vakantie? Dacht je lekker naar Salou te gaan op vakantie, om vervolgens alsnog tussen een en al Nederlanders te staan? Na het spelen van dit spel wordt je nergens meer gek van! De basis is simpel: neem een oud spelletje als BreakOut, waarin je met een klein balkje een balletje steeds terug omhoog moet kaatsen, giet er een psychologisch sausje overheen en je krijgt Nervous Brickdown. Achtergronden die als een gek voorbij razen in 3d, muziek die je tot waanzin drijft, challenges die het oude spelconcept een duw in de rug geven en een moeilijkheidsgraad waar je je stylus van door het vliegtuig laat vliegen. Ideaal spel voor onderweg of voor op de hotelkamer wanneer je niet kan slapen van de jetlag. Vergeet niet om een koptelefoon op te doen of je geluid uit te zetten, anders kan iemand nog moordneigingen krijgen.



Sonic Rush
Sonic games zijn al jaren van bedenkbare kwaliteit, waarom zou je dan in godsnaam dit spel meenemen op vakantie? Omdat het gewoon old-skool Sonic is! Dit spel is snel, gaaf en verslavend en zal je zeker een paar uurtjes zoet houden. Er wordt goed gebruik gemaakt van de twee schermen en de actie is snel en soepel, precies zoals een Sonic spel hoort te zijn. Als je echter de oude Sonic nooit leuk hebt gevonden kun je uiteraard beter uit de buurt blijven van dit spel, want er is verder niets veranderd aan de formule van toen.

Guilty Gear
Vechtspellen zijn al leuk sinds International Karate verscheen, maar dat is voor de meeste van jullie misschien nog van voor jullie tijd. Guilty Gear zal ook een serie zijn die de meeste mensen niet kennen, wat jammer is aangezien het een van de beste 2d fighters is die ik in jaren heb gezien. Geschifte, typisch Japanse personages, supersnelle actie en strakke sprites. Helaas blijven de snelheid en de kwaliteit van de sprites op de DS niet echt overeind en blijft er een spel over waar de souplesse ver te zoeken is. Het is zeker wel een amusant spelletje, maar het zal waarschijnlijk geen uren kunnen boeien, simpelweg omdat de Guilty Gear serie veel dieper hoort te zijn dan de DS je kan bieden.



Picross
Puzzelen doen ze overal, maar vooral in Japan wordt er flink wat afgepuzzeld. Uit het land van de rijzende zon komt dan ook het spel Picross met Japanse puzzels. Japanse Puzzels zijn puzzels waarmee je door logisch redeneren op een raster het ene vakje wel kleurt, terwijl je het andere vakje leeg laat. Uiteindelijk vormen al die vakjes samen een afbeelding en is je puzzel opgelost. Picross biedt een flinke hoeveelheid puzzels in allerlei formaten. Puzzels van 10x10 zijn soms in een paar minuten ingekleurd, maar puzzels van 40x40 gaat veel meer telwerk aan vooraf. Mocht je alle meegeleverde puzzels afgepuzzeld hebben dan kun je nieuwe puzzels downloaden of zelf maken. Het spel bevat genoeg puzzelplezier voor een lange vakantie.

Meteos
Eén van de bekendste games ooit is Tetris. In dezelfde stijl als deze klassieker is er Meteos. Een spelletje waarin je gekleurde blokken moet groeperen om vervolgens een lading blokken de lucht in te schieten. Groepeer je dan in het omhoog geschoten groepje blokken nog een combo dan vliegen de blokken helemaal het spel uit naar een andere planeet. Zoals je van zo\'n game kunt verwachten erg simpel van opzet, maar tegelijkertijd erg verslavend. Als bonus kun je met slechts één exemplaar van Meteos het spel met vier spelers (met allemaal een eigen DS) spelen, en dat is vooral voor op vakantie een aanrader!