FOK!games kerstprijsvraag 2007 - De antwoorden

<\/center>
1. Volgens welke Chineze leraar zoeken veel mensen afleiding bij hun computer in de nieuwjaarsvakantie, om er vervolgens aan te overlijden?
Xu Yan (bron)
Men is goed thuis in de Chinese geleerden, alleen Yu Chin Chao en Wangsnee-Woang-pan konden we helaas niet goed rekenen.

2. Gamen is niet altijd slecht, welke console heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van een echo apparaat ter grootte van een Laptop?
PlayStation 2 (bron)
Gek genoeg was het niet de veel krachtigere PlayStation 3 of Xbox 360 die hiervoor zorgden. De Atari Lynx was wel een heel optimistisch antwoord.

3. Stel, je ouders verbieden je om nog langer te gamen, wat bel je dan?
Een huurmoordenaar (bron)
De politie, kinderbescherming, Nanny en psp zijn vast handig in het dagelijks leven alleen niet in deze situatie. The A-Team daarentegen

4. Eindelijk eens een nuttig onderzoek. De universiteit van Rochester heeft onderzoek gedaan naar de ogen van gamers. Hoeveel procent beter scoren zij?
20%) (bron)
Veel mensen wisten deze, op een arme jongeman na die -3 links en +1,5 rechts heeft. Sterkte met de ogen!

5. Waaraan overleed de vrouw die een Wii wilde winnen volgens de lijkschouwer?
Watervergiftiging (bron). Een overmaat aan water is ook goed gerekend.
Gelukkig is de vrouw niet overleden aan RSI zoals gesuggereerd werd, dat zou namelijk slecht nieuws zijn voor VEEL dagen-achter-de-computer-slijtende mensen!

6. Gamen kan erg handig zijn om op krachten te komen na een zware operatie of kuur. Welke game is hier volgens Mary Jane erg geschikt voor?
Wii Sports (bron)
Borstkanker is iets wat de operatie hopelijk verwijderd, en hoewel er vast veel mensen zijn die Warcraft III erg rustgevend vinden konden we dit antwoord helaas niet goed rekenen.

7. Er zijn verschillende manieren om dood te gaan. Naast de standaard hartaanval en griepdoden, doodt EA mensen op een hele andere manier. Wat doen ze precies?
ze vervelen mensen dood (bron)
Bij deze vraag viel te verwachten dat veel antwoorden geschreven waren met de lolbroek aan. Overwerken, Dead Space uitbrengen, kutspellen maken, servers eruit gooien en mensen van gebouwen gooien zijn allemaal praktijken waar we niet naar zochten.

8. Een crewlid had het over pijn. Over welke groep met pijn had hij het?
PS3-gamers (bron)
Een World of Warcraft verslaving is inderdaad pijnlijk, maar gamers met sportblessures mogen we ook niet vergeten, net zo min als het eeuwig-durend lijden van vrouwen.

Logo G

SKATE.
Een lastig logo, veel Tony Hawk-variaties, Orange Box en \\\"geen idee\\\"tjes. Ook Veilig Verkeer Nederland is nog langsgekomen

Logo H

Acclaim. Akklaim is ook goed gerekend.
Dit welbekende logo is door een grote meerderheid goed beantwoord, alleen Activision mocht nog enkele keren langskomen net als Speed.

Logo I

Kane & Lynch
Helaas niet Hidden & Dangerous, Earth & Hell, Edge & Hammer, of Edgar & Hunt.

Opdracht:
De opdracht van dag 3 was de eerste echte creatieve opdracht. Gewoon achter je PC blijven zitten was hiervoor geen optie meer, er moest gebouwd worden! Vele torens zijn er gebouwd van games en hun toebehoren. Naast torens hebben er ook mensen spelsituaties nagebouwd. Zo was er iemand die een GTA screen na had gebouwd!



<\/center>