FOK!games kerstprijsvraag 2007 - De antwoorden

<\/center>
1. Hoeveel graden wordt een zelf gemaakte watergekoelde PS3 maximaal?
32 graden (bron)
Opvallend veel mensen hadden dit goed en eigenlijk zijn er ook geen aparte antwoorden gegeven, of je moet over de grond rollen van 50 graden natuurlijk. Goed gevonden allemaal!

2. Een nieuw soort energie kan gewonnen worden uit suikerwater. Welke apparaten zullen hier waarschijnlijk het eerst gebruik van maken?
Mobiele telefoons (bron)
Een heleboel mensen zijn hier de mist in te gaan door handhelds (en alle variaties daarop) te antwoorden. Ook elektrische apparaten werd helaas niet goedgekeurd, net als Blu-Ray spelers en draagbare apparaten.

3. Nintendo zag het niet meer zitten. Welke boot verlieten zij?
Het GameCube-schip (bron)
Nee jongens, Nintendo verlaat niet het zinkende schip, niet de stoomboot, niet de serieuze gamers en ook niet de degelijke graphics. Maar wel leuk geprobeerd!

4. Ook dit jaar weer een mooie nominatie voor de Darwin award. Uit welke staat kwam de jongen die zijn 360 wilde koelen door hem in een emmer water te leggen?
North Carolina) (bron)
Heel weinig mensen hadden deze vraag fout, al is \\\"lichte brandwonden\\\" natuurlijk geen staat in de Verenigde Staten.

5. Hoeveel koelkastmagneten heb je nodig om Mario na te maken?
1502 (bron)
Ook hier was het merendeel van de inzendingen goed, het zal alleen lastig worden om met 5 magneetjes Mario na te maken.

6. Vijftig mensen hebben zich bij Microsoft gemeld omdat hun 360 stuurtjes te heet werden en begonnen te roken. Welke failure rate voor dit product is hieruit af te leiden?
0,2 % (bron)
230.000 is helaas geen failure rate, 30% is ook wat te hoog geschat net als 100%. Onvoldoende koeling en een folie over de thermal pad van de GPU hebben helaas ook weinig met percentages te maken, wel met oorzaken.

7. Hoeveel dollar schade leverde een brand in een hoofd(kantoor) op?
750.000 (bron)
Ook deze strikvraag wist het overgrote merendeel juist te beantwoorden, sommigen waren wat te positief met hun $20 miljoen, anderen met 130.000 weer iets te terughoudend.

8. Met wat voor vuur kun je op de Wii gaan spelen?
Thinking Fire (bron)
Kaarsvuur, brandweervuur, Zapper, wapenvuur en onblusbaar vuur zijn allen goed bedacht, maar helaas niet het juiste antwoord. Olympisch vuur kwam ook vaak naar voren, net als Real Heroes: Firefighter.

Logo D

Infogrames
Helaas kwam er geen regenboog voor in de naam van deze uitgever, net zo min als Armadillo. Het PlayStation logo ziet er ook enigzins anders uit

Logo E

Sam & Max
Een logo wat erg vaak fout is gegaan, Might & Magic, Me & My Katamari, Mutants & Masterminds en M&M\\\'s Go Wild: FOK! Kerstprijsvraag Edition waren helaas niet de juiste antwoorden

Logo F

Apogee
Veel mensen haalden deze klassieker in de war met Activision, al werden andere oudgedienden als Atari, Amiga en Accolade er ook bij gehaald.

Opdracht:
De opdracht voor vandaag was om zelf een \\\'nerderige\\\' kerstkaart te maken. Voor vijf bonuspunten kon je deze ook echt opsturen. Vele mooie kaartjes zijn er gemaakt, waarbij er toch een aantal uitsprongen. Het kaartje van Aerox2002 was de duidelijke topper. Dit kaartje was dubbelzijdig bedrukt en kon je openklappen als een DS. Sommige mensen zijn zelf creatief met potloden en lijm aan de slag gegaan dus de verscheidenheid aan kaarten was groot.


<\/center>